Nafaka Saçmalığı

Bildiğim kadarıyla paranın nereden geldiği ispatlanırsa karşı taraf hak iddia edemiyor. Sen daha iyi bilirsin Estraven

Anlamadım?

Sosyal medyada gördüm ve paylaşmak istedim. Konunun yeterince açık olduğunu düşünüyorum.
bunu istemesi verileceği anlamına gelmez
adam boşanmak isteyen karısının canını istiyor ve alıyor
hiçbir bakımdan adil olmayan bir toplumun adaletinden ne bekleyebilirsinizki

Bildiğim kadarıyla paranın nereden geldiği ispatlanırsa karşı taraf hak iddia edemiyor. Sen daha iyi bilirsin Estraven
Tam olarak söylediğin gibi. Kayıt tutmak bu yüzden önemli.

#düzeltme: Evlilik birliği içinde ödemelerin devam ettiğini kaçırmışım. Eş evlilik birliği içinde ödenen kısmın yarı oranında hak iddia edebilir.

Son düzenleme:
bu istemesi verileceği anlamına gelmez
adam boşanmak isteyen karısının canını istiyor ve alıyor
hiçbir bakımdan adil olmayan bir toplumun adaletinden ne bekleyebilirsinizki
İstediklerini alacak diye bir şey geçmedi hanımefendi konuda. Sadece talep ettiklerinin ne kadar komik ve skandal olduğunu, durumun vahimliğini paylaşmak istedim.

Evet, adalet yok, garip bir ülkede yaşıyoruz.

İstediklerini alacak diye bir şey geçmedi hanımefendi konuda. Sadece talep ettiklerinin ne kadar komik ve skandal olduğunu, durumun vahimliğini paylaşmak istedim.

Evet, adalet yok, garip bir ülkede yaşıyoruz.
ben skandal olarak göremedim
belkide çok fazla skandala alışık olduğumuzdan

Kadınla bir alakam yok yahu Sosyal medaya gezerken gözüme çarptı işte. Kadın cinayeti olunca siz sinirlenmiyor musunuz? Aynı şey, tepki göstermek suç mu? :)

Hiç kimse bunu hak etmez bence. Cinsiyetçilik yapmayalım ve empati yapıp adamın yerine kendimizi koyalım...
Burda neler neler okuyoruz erkeklerin yaptığı şeylere dair. Bir çoğu bence yaşamayı bile hak etmiyor. Ama takdir-i ilâhi.
Kadına sormak lazım ne yaşamış.

Sonuna kadar katılıyorum.

kurgudur bu.
nafaka vermek istemeyenler derneği mi ne vardı, onlar yapmıştır.
sözde bak görüyor musun nafaka istismar ediliyor diyecekler.
evlilik içinde her türlü eziyet ettikleri kadından boşanırken mal kaçıran, 3 kuruş nafaka vermemek için sigortasız calısan, malı mülkü ya boşanırsam diye anasının bacısının üstüne alan adamları konuşmayız.

Pes. Midem bulandı bu kadından. Allah yardımcısı olsun adamın. Sadaka versin kurban kessin boşanınca.
Düğün takıları kadınındır diye bir kanun yok sadece danıştay kararı var diye biliyorum.

bizde dolaylı yoldan amaçlarına hizmet ediyoruz
durup 5 dakika düşünmüyoruz bile

Büyük ihtimalle kurgudur. Değilse baya komik çünkü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…