- 30 Ocak 2019
- 5.840
- 26.715
- 498
- Konu Sahibi Finrod Felagund
-
Kelimelerimin kifayetsiz kaldığı yerEvet sadece bu yuzden
Ben ev aldim. 300 bin lira babam verdi. Ayda 5000 civari ödemem var . Ev benim üzerime. Esim de tabi ki evin ve benim her türlü giderimi karsilamaya calisiyor. Ama allah korusun bosanska evin yarisi onun. Onu birak babamin parasiyla alip kiraya verdigim evin yari kirasinda bile soz sahibi. Cirkeflesirse onu bile alir..
Kuzenim kocasina! Nafaka oduyor. Baba parasiyla 3 ev aldi kiraya verdi. Adam bosanirken aldi kiralarin yarisini iyi mi ?
Başımıza gelmeden bilemeyizBen zaten kadına ne demeye nafaka baglıyolar anlamıyorum, ozellıkle anlasmazlık sonucu bosanan cıftler ıcın.
Zaten artık 5 yıllıkHanımlar,
konuda nafaka talep eden, çeyiz parasıdır, onun bunun harcamalarını faiziyle isteyen kişi ya fake ya da hayal dünyasında, ünlüler dünyasından değilseniz anlaşmalı boşansanız bile size hiçbir mahkeme eşinizin maaşının yarısını nafaka diye vermez, çocuk nafakası bile çok komik rakamlarla bağlanıyor, düğünde takılan altınlar kadınındır evet ama bu konudan bağımsız zira konudaki kadının yazdıkları çok ütopik, soruyorum size kaç kadın boşanırken bırakın nafakayı, düğünde takılan altınlarını alabildi?
Çoğu kadının daha evlenir evlenmez altınlarına ya eşi ya da eşinin ailesi bir şekilde el koyuyor, boşanmaya kalksanız çocuğunuzda varsa üstelik, nafaka altınlar şöyle dursun, çocuğunuzu bile size vermemekle tehdit ediliyorsunuz, bu sebeple neredeyse çocuğunuzu alabilmek için üste para verecek hale geliyorsunuz.
Mal paylaşımını, nafakayı kötüye kullanan kadınlar yok mu? Elbette var ama kocası tarafından mağdur edilen kadınlar çoğunlukta, adamlar boşanırken kadının kendine ait özel eşyalarını bile vermek istemediği gibi 2-3 çocukla bu kadın ne yapar demeden, kadın bir yana çocuklarını beş parasız bırakıp çekip giden yıllar sonra da ben sizin babanızım diye o çocukların üzerinde babalık iddia eden erkeklerin sayısı, boşanırken erkeğin son kuruşuna kadar almaya çalışan kadınlardan fazla.
Gerçekten mağdur edilen, ortada bırakılan kadınların nafaka almasını sonuna kadar destekliyorum, kadını psikolojik ve fiziksel olarak mahvedip sonra üstüne başına çeki düzen vererek ay eski karımda şöyle kötüydü diyerek arkasında enkaz bıraktığını umursamadan yeni bir hayat kurup keyif çatmayı düşünen erkeklere nafaka müstahak, hoş onu da ödemiyorlar ya neyse.
Ben dün bunu söyledimYasal yoldan dolandırmak bu oluyor sanırım. :) En az maaşın yarısını istiyormuş, katkısı olmayan arabanın yarısını, bak bak sen :) Ne düşünüyorsunuz bu hanımefendi hakkında? :) Hayat kimilerine ne kadar kolay...
Not: Konu yeri doğru değilse taşıyabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2248794
Bende suan boşanmak tayin ve bana ilk söyledikleri eşim olacak adam ve ailesi biz sana aciyoruz bizimkisi erkek bişi olmaz olan sana olur sen dul kalırsın ve evimden sadece üstümde ki elbiseyle çıktım altın eşya herşey onlarda kaldı ve ben davayı açarken birde arayip bişi isteme anlaşmalı ayrılalım diyor ve gidip hiç çalışmadığım halde isim olmadığı halde çocuğum olmadı diye üstüme kuma getirmek istiyen adam bana 59 maddi 50 bin manevi ayda 1000 tl de nafaka bağlamış gelde cildirma bu adamı donuna kadar soymaNafaka konusunda tamamen kadınların yanındayım, tek sebebi var.
Erkek, ikinciye evlenirken sorun yok ama bir kadın boşanınca ‘dul’ damgası yiyor.
Halbuki dul, kocası vefat etmiş, her türlü yasal ve miras hakkı bulunan kadındır.
Sokakta, oturduğu evde, iş yerinde ve sosyal çevrede çeşitli olumsuzluklarla, sapıklarla mücadele etmeye çalışıyor boşanan kadınlar.
Sonuna kadar nafaka kadınların hakkıdır, önce bu pis zihniyetler değişsin sonra nafaka olayı sınırlandırılabilir.
Kolaydı öyle, adamın donunu yıka boşanınca yeni tanıştığın erkeğin ailesi bile seni istemesin kaç kişiyle olduğu belli olmaz, dul o diye.
Hah işte.Bende suan boşanmak tayin ve bana ilk söyledikleri eşim olacak adam ve ailesi biz sana aciyoruz bizimkisi erkek bişi olmaz olan sana olur sen dul kalırsın ve evimden sadece üstümde ki elbiseyle çıktım altın eşya herşey onlarda kaldı ve ben davayı açarken birde arayip bişi isteme anlaşmalı ayrılalım diyor ve gidip hiç çalışmadığım halde isim olmadığı halde çocuğum olmadı diye üstüme kuma getirmek istiyen adam bana 59 maddi 50 bin manevi ayda 1000 tl de nafaka bağlamış gelde cildirma bu adamı donuna kadar soyma
Aynen öyle ya adam gibi boşayın zaten adam olsalar bizde bosamayizya yada verin hakkını kadının gidin ne halt yiyorsaniz yiyin dinimizce altın kadinindir ayreten mihri vardır kadının ben sadece altinlarimi istedim sonuçta evlendigimde sağlıklı çocuğu olan bir kadindim ama şimdi cocugum olmicak birdaha asla o yuzden altında benim hakkim yoksa meraklısı değilim nafakasinada tazminatinadaHah işte.
Bu ikinci sınıf kadın algısı değişmediği sürece, adam boşanda bile eşek gibi bakacal eski karısına bakmalı da.
Oldu canım, evlenirken davul zurna bohçalar çeyiz almalar kız çıkarmalar ama boşanırken bir paçavra.
Yok ya!!!
Ne zaman bir kadın, aynı boşandığı eşi gibi kaba tabirle bekarlık hayatına geri döner, iş yerinde mobbinge maruz kalmaz, toplum tarafından yaftalanmaz, taşındığı binada komşular ‘aman dul kadın geldi dikkat edin kocalara’ demez, sadece hakettiği gibi insan muamalesi görür ise, bir zahmet o zaman süreli nafaka sisteme girsin.
Yoksa siz ve nice kadın zaten bu ülkede kadın olmak zor iken, bir de ayağında pranga gibi dullukla yaşamaya mahkum edilmesin.
Hayat benim çevremde gördüklerimden ibaret değil belki ama çevremde kaç kadın boşandıysa eşleri hep 5 kuruşsuz bıraktı kadınları, bir tanesi sırf kadınla mal paylaşımı, nafaka olmasın diye üstelik bir tane de oğulları varken altındaki araba, evleri, dükkanları ailesinin üstüne yapmış, nasıl yapmışsa sigortalı çalışan olarak da görünmüyordu, bir de kadına marifetmiş gibi boşanırsan boşan, nafaka al alabiliyorsan, sürüneceksin demiş, kadının ağlamalarına içim parçalanmıştı, kadına da yazık evladına da, başka bir tanıdık yine nafaka alamadı çünkü adam ya nafaka ya çocuklar demiş, kadın çocuklarını tercih etti, 2 çocukları vardı, velayetlerini aldı ama meğer kadının nafaka hakkını yakmak için çocukları öne sürerek plan yapmış adam, çocuklarının gözü önünde kadını öldüresiye dövüp çocukları kaçırmış, kaçırırken de çocukları hele bir almaya kalkış seni öldürürüm demiş, kadın korkudan çocuklarını alamadı.Nafaka konusunda tamamen kadınların yanındayım, tek sebebi var.
Erkek, ikinciye evlenirken sorun yok ama bir kadın boşanınca ‘dul’ damgası yiyor.
Halbuki dul, kocası vefat etmiş, her türlü yasal ve miras hakkı bulunan kadındır.
Sokakta, oturduğu evde, iş yerinde ve sosyal çevrede çeşitli olumsuzluklarla, sapıklarla mücadele etmeye çalışıyor boşanan kadınlar.
Sonuna kadar nafaka kadınların hakkıdır, önce bu pis zihniyetler değişsin sonra nafaka olayı sınırlandırılabilir.
Kolaydı öyle, adamın donunu yıka boşanınca yeni tanıştığın erkeğin ailesi bile seni istemesin kaç kişiyle olduğu belli olmaz, dul o diye.
Zaten bunlar ülke gerçeğimiz.Hayat benim çevremde gördüklerimden ibaret değil belki ama çevremde kaç kadın boşandıysa eşleri hep 5 kuruşsuz bıraktı kadınları, bir tanesi sırf kadınla mal paylaşımı, nafaka olmasın diye üstelik bir tane de oğulları varken altındaki araba, evleri, dükkanları ailesinin üstüne yapmış, nasıl yapmışsa sigortalı çalışan olarak da görünmüyordu, bir de kadına marifetmiş gibi boşanırsan boşan, nafaka al alabiliyorsan, sürüneceksin demiş, kadının ağlamalarına içim parçalanmıştı, kadına da yazık evladına da, başka bir tanıdık yine nafaka alamadı çünkü adam ya nafaka ya çocuklar demiş, kadın çocuklarını tercih etti, 2 çocukları vardı, velayetlerini aldı ama meğer kadının nafaka hakkını yakmak için çocukları öne sürerek plan yapmış adam, çocuklarının gözü önünde kadını öldüresiye dövüp çocukları kaçırmış, kaçırırken de çocukları hele bir almaya kalkış seni öldürürüm demiş, kadın korkudan çocuklarını alamadı.
Başka bir tanıdığım ne nafaka, ne çeyizi, tek bir iğne bile almayı bırakın kıyafetlerini bile alamadan eşinin elinden, evden kaçmak zorunda kaldı.
Bu kadınları düşününce mağdur edilen kadınlar nafaka almalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?