- 22 Ağustos 2021
- 15
- -18
- 1
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Ne demek söylemedi ya eve gelen kimse yok mu ! Zaten anneniz de temaslı sonuçta o oraya gitsin bu buraya gelsin diye bir şey olabilir mi ? Madem kardeşiniz annesini çok düşünüyorsa aşı olmadıysa aşı olsaymış ! Gerçekten bu insanlar ölmeyi bayılmak sanıyor kardeşiniz kendini odasında izole etsin Ne demek annemi al götürNormalde aynı evdeler. Kardesım test vermıstı. Sonucu ögrendı. Ama anneme söylemedı
Söyle dedim. Söylemedım dedi. Nasıl oluyor bilmiyorum. Aramıslar aslında söylemelıydiKardeşiniz neden temaslı olarak annenizi söylememiş?
Annemi şimdi aradım
Halaa pararda.Hatta yanında arkadaşı vardı. Yaklaşma kadına 14gun karantınada kalcan dıyorum. İnanmıyor. Çıkar dıye tahmın edıyorum. Dınlemıyorlar. Kardeşim cıkmıycam dıyor. Annemden emın degılım
Annenizi eve getirseniz hayatta tek başına odada duracak biri gibi gelmedi banaTamamda ben napayım. Ben mi yaydım. Siz gibi demeyin bence. Ben maskesız dısarı cıkmıyorum. Annem dısarda şuan. 3 maske tak dedım anneme. Ama 60 yaşında insana bazı seylerı anlatamıyorsunuz.
Eşim laf edecekler bak alalım mı napalım dedi. Bende kararsızdım. Ama bana bulaşmasından korkuyorum.Taşıyıcı bence annemde. Tahmını 1 haftaya ondada çıkar belirti.O kadar çok kavga ettikki kardeşimle.Küseriz bu yüzden diyordum ama buradan bırkac mesajı kopyalayıp attım geri aradı beni. Aslında aynı ikametgah annemde karantinada olmaz mı? Ben anneme zaten çıkarsan ceza yersin diycem.Valla hiç bişey yapamasam arar şikayet ederim bu kişi temaslı ama toplum sağlığını hiçe sayıp fıldır fıldır geziyor diye. Yazık günah yani. Yanındaki arkadaşı mesela haberdar mı bu durumdan? Muhtemelen hayır. Onun ne suçu var?
Bu işlerin yaşla alakası yok. Profil belli zaten. Aşı yok, temaslı olduğu halde karantina yok, ciddiye almayıp gezmeye, insanların canına kast etmeye devam. Biz de işte umut ediyoruz bi gün bu virüs biter de normal hayatımıza döneriz diye ama bu cehalet seviyesi mevcutken çok zor gözüküyor.
Sonraki yorumlarınızda gördüğüm kadarıyla siz anneniz ve kız kardeşimiz gibi değilsiniz. Durumun ciddiyetinin farkındasınız ki çabalıyorsunuz. O yüzden size tavsiyem annenizi sakın almayın yanınıza. Göz göre göre hasta edecek sizi de. Önce can sonra canan sonuçta.
Annem memlekete gıdınce evdekıler uyurken gizlice cıkıp gelen biri.Sabah cıkar geri evıne gelır emınım bunaAnnenizi eve getirseniz hayatta tek başına odada duracak biri gibi gelmedi bana
Hiç bulaşmayın
İşte evde rahat olmak için al götür diyor bana.Yoksa yatak odasından cıkamayacak. Eve kimse gelmemiş ama gelecek galıba. Erkek kardesımı aramıslar. Karantınada görüşmeyın demısler.Ne demek söylemedi ya eve gelen kimse yok mu ! Zaten anneniz de temaslı sonuçta o oraya gitsin bu buraya gelsin diye bir şey olabilir mi ? Madem kardeşiniz annesini çok düşünüyorsa aşı olmadıysa aşı olsaymış ! Gerçekten bu insanlar ölmeyi bayılmak sanıyor kardeşiniz kendini odasında izole etsin Ne demek annemi al götür
Anlamıyor, beni deli etti. Kuluçka süresi var, test yapsakta negatif çıkar diyorum. Hayır ona bulaşmadı, negatıfse götür diyor. Hayır dedıgımde vayyy annemı ıstemıyorsun evınde dıyor. Dedımki sen aynı odada yatıyorsun, havadan bulasır, aynı tabaktan yıyorsun dedım. İllaki onada bulasmıstır, suan belırtı yok dedım. Bi kavga ettık. İdrak etti gibi. Bi ara diyorki annemi baskasıyla teste göndereyim negatif olursa sizde kalsın.Yazdıklarınızdan kardeşinizin bazı şeyleri çok ama çok zor anladığını bildik zaten. Ben sadece eve geceleri geliyorum diyor ya bi sorun bakalım gelince kapılara dokunmadan eşyalara dokunmadan tek ayakla gazete üstünde sabaha kadar nefes almadan mı duruyomuş. Ya da sadece geceleri geliyormuş ya eve dün ve önceki gün gece eve geldiğinde anneniz sokaktamıymış yani aynı oda da uyumamışlarmı. En güzeli hiçmi hiç diyaloğa girmeyin onla. Mümkünse koronadan şüphe ediyorum diyip test versin sonuç negatifte olsa pozitifde olsa annenize izah edin durumu. Sürekli bir yerde uyuyorsunuz bize gelsen bizde kendi çevremize bulaştırıcaz vebal alıp kimsenin ölümüne sebep olamayız ahiret var diyip izah edin. Eminimki anneniz kardeşinizden daha duyarlı yaklaşacakdır bu meseleye. Güzelcede meyvesini sebzesini alıp verin kendilerine bakıp ancak o şekilde izole olarak iyileşebilirler
Benim ilk defa başıma geldi. Cidden bu hastalık bitmez. Çocuk gibi laftan anlamıyorlar ya.Konuyu okuyunca bu virüsün nasıl yayıldığını öğrenebiliyorsunuz. Tebrik ederim sizler gibi insanlar sayesinde böyle yaşamaya devam ediyoruz.
Dogrudur da kardeşim isim vermedim diyor. Evet annem temaslı, çıkmaması gerekiyor. Hatta iş yerine gitmiş sabah. Müdürde temaslı. Bunları söylemesi gerekti. SöylememişAnlatamıyorum galiba. Test pozitif diye aradiklarinda temaslı adı istiyorlar ve evdekiler otomatikman temaslı oluyor.
Kardesiniz pozitif ve çalışıyor doğru mu anladım...bizim annelerimiz ve sevdiklerimize de bulastiriyor olabilir sizce biz ne yapalım?Kız kardeşim annemle yaşıyor. Kardeşim korona oldu. Testi pozitif.Grip gibi. Annemi size götürün diyor.Annem şuan evde degil. Annemde belirti yok. Napayım sizce. Kardeşim markette çalışıyor ve gece gelip yatıyorum bulaşmaz diyor. Sizce napayım getireyim mi annemi? Anneme bulaşmıştır diyorum. Bulaşmamıştır diyor
14gün raporlu. Zaten belirti olur olmaz hemen test yaptırdı. Direk eve geldi. Evden çıkmıyor.Kardesiniz pozitif ve çalışıyor doğru mu anladım...bizim annelerimiz ve sevdiklerimize de bulastiriyor olabilir sizce biz ne yapalım?
İşe gidip gelirim yazmsissiniz da14gün raporlu. Zaten belirti olur olmaz hemen test yaptırdı. Direk eve geldi. Evden çıkmıyor.
Annenizi sizin eve deli gibi göndermek isteyip14gün raporlu. Zaten belirti olur olmaz hemen test yaptırdı. Direk eve geldi. Evden çıkmıyor.
Yok hayır. Şimdi sabah grip gibiymiş. İşe gitmiş. Müdür demişki git bi test yaptır. Ordan eve gecmıs. Bı bakmıs pozıtıf.Sonra zaten ıs yerı otomatik rapor cıkarmıs. Grıp gıbı hıc beklemıyordu ama pozitif cıktı. Hep maskesınıde takar ama markette. Bulastı sanırım bı sekıldeİşe gidip gelirim yazmsissiniz da
Ayy evet dimi. Ya 2saat bunun kavgasını yaptık. Neyseki kabullendi. Hayır bi de bunda araba var. Annemi getirir bize bırakır gider yani..Kavga ettik falan kabullendi.Annenizi sizin eve deli gibi göndermek isteyip
Erkek kardeşinize " gelmeyın karantinada " denmesi cok enteresan bisi
Korona bitmez maalesefHane halkı da beraber karantinaya giriyor, öyle olmasa zaten tüm dünyaca geçirmiştik covid.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?