Narsist mi değil mi eş

Narsist marsist anlamam. Direkt tibet öküzü derler buna. Dayağa şiddet, küfüre kötü söz, dağ ayısına narsist demenin anlamı yok. Daha kibar söylenince anlamı değişmiyor hiçbirinin. Bunları doğal ortamına bırakmak en güzeli bence.


Kendisi iki saat eğleyemeyecegi çocuğun ayağındaki çorabı cok onemsemesinden karışmıyor aslinda. Umrunda olduğunu sanmıyorum. Onun derdi size bulaşmak.

Kendisi daha kendi çorabını nereye çıkaracağını bilmiyor benden çocuk bakmamı bekliyor. Paşa ogluna bak.

Ulan ayı sen daha kendini bakamıyorsun ama benden hem sana hem çocuğa hem kendime hem de eve bakmami bekliyorsun. Gerçekten kendine
bakamayacak kadar aciz bir insansın.

Aradığı ayar bu. Ama yine de ben size bunları olduğu gibi böylece deyin diyememm. Allah kolaylık versin.
 
Narsist insanlar cok farklı olur. Bunu gercekten o insanlarla sevgili olmus ya da ailesinden biri narsistse ve narsist olayını arastiran kişiler bilir. 2 narsistle mücadele etmis hatta hâlâ eden biri olarak söylüyorum. Bu kisi pek narsist gibi görünmüyor. Ama anlattiginiz kısa bi sürec ve olayları en iyi bilen sizsiniz bir kac örnekten narsist ya da degil demek pek mümkün degil. Narsist insanlarla yaşamak gercekten ölüm gibi. Sizin yaşadığınız tartismaların cok ötesinde. Narsistler sizdeki tüm güzel seyleri alıp götürür sizi sürekli suclar sizi kendine bağımlı hale getirir manipülasyonlar yapar her olayda siz suclusunuzdur ve buna ikna eder siz acaba gercekten suçlu muyum demeye özgüveninizi kaybetmeye başlarsiniz ve asla iliskideki ilk insan olarak kalamazsiniz. Çünkü enerjiniz yasama sevinciniz kendinizi sevmeniz güveniniz artık bitmistir. Ve kolay kolay o insanlardan kurtulamazsiniz. Sürekli ayrilmak isterken onun yaninda bulursunuz kendinizi. En sonunda o ayrılma gücünü biraz buldugunuzda her türlü yolu denerler aglarlar öfkelenirler yalvarırlar baktı istedigi gibi olmuyor o defa daha cirkinleserek arkanizdan konusur ve iftiralar dahi atarlar. Empati yetenekleri ve vicdanları yoktur. Narsist insanlari cok araştırmış psikiyatri psikologları dinlemis makaleler yasantilari okumus ve mücadele etmis biri olarak birilerinin aydınlanmasını isterim. Çünkü cok zor bi süreç.
 
X