Nasil Agir Basli Olunur?

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
Merhabalar Arkadaslar...

Ben genellikle neseli bir insanimdir ama pek mimiklerime hakim olamiyorum zaman zaman...

Ama hicbir sey icin gec degildir... Hareketlerimizi kontrol etmek kendi elimizde diye dusunuyorum...

Biri beni kirdiginda ozellikle esimin ailesindeki malum insanlar tarafindan kirildigimda hemen yuzume yansiyor...

Soyle bir insan olmak istiyorum bunu kendim icin de istiyorum aslinda... bu halimden memnun degilim... Uzuldugumde belli etmemek, cok neseli oldugumda her insanla nesemi paylasmamak,
biri bana laf sokunca sinirlenmemek, esime uzuntumu yansitmamak, agir bir gelin olmak... agir basli bir insan olmak istiyorum...

hani bazi insanlar vardir gercekten ne hissettikleri bilinmez...

Bizim ailede de var oyle bir gelin 2 senelik evli ama gulusu de uzuntusu de belli belirsiz... sizinle konusur neselenir bazen ama buyuklerin gozunde o kadar agir ve terbiyeli ki...

Bir de cok uyanik... Fazla konusmaz ama cok dusunur lafi gedigine oturtur...

ben ise herkesle nesemi de uzuntumu de paylasiyorum icime atamiyorum... Ozellikle kocama bazi insnalar beni uzunce belli etmek istemiyorum...

boyle olanlar varsa sinir durumlarindan nasil kurtuluyorlar?

acaba tecrubelerini paylasabilirler mi ben de her zamanki gibi okuyup kendimde uygulamaya calisayim...

cok tesekkurler simdiden canlarim...

Bu birazda kişilik meselesidir..Yani yapıdır can çıkmadan huy çıkmaz derler..
Bence başkası olmak için uğraşmayın..
Allah sizi böyle yaratmış..Böyle mutlu olun..

Bence de yapı meselesi ve ayrıca tecrübe meselesi. Yaş ilerledikçe insan duygularına daha bir hakim olmayı, sakinleşmeyi öğreniyor.
Ben çok duygu yoğun, stresli sinirli olduğum zamanlarda yoga ve pilates yapıyorum. Özellikle yoganın çok faydası oluyor. Ama sana uyar mı bilmem :34:

Bence de yapı meselesi ve ayrıca tecrübe meselesi. Yaş ilerledikçe insan duygularına daha bir hakim olmayı, sakinleşmeyi öğreniyor.
Ben çok duygu yoğun, stresli sinirli olduğum zamanlarda yoga ve pilates yapıyorum. Özellikle yoganın çok faydası oluyor. Ama sana uyar mı bilmem :34:

İnsan çileden çıkıp bir kere sinirleri yanınca öğreniyor sakin olmayı. Sonra fark ediyorsun karşındaki insanın aslında ne kadar aciz olduğunu. Seni sinirlendirmek bunları tezgahladığını. Sonra umursamayıp sen başlıyorsun onların sinirlenmesini izlemeye.

Olunmaz ,doğulur canım.
ama yaş aldıkça olgulaşıyor insan canım, sivrilikler törpüleniyor,
tepkiler, olaylara bakış farklılaşıyor.

yani bir sekilde kendimi dizginlemeyi deneyecegim...

herkesle nesemi kederimi paylasiyorum ben uzuluyorum sonra arkadaslar...

mesela yeni evliydim bir komsum bana gelip gidiyordu... bana tavsiyede bulunuyordu bir yandan sakalasiyordu falan... guleryuzluydu...

ben de sevdim kendisini cok iyi zannettim... oysa sonradan ne mal oldugu ortaya cikti... kaynanami dolduruyormus... benim tecrubesizligimden faydalanmis meger... bana guler yuz gosterip bazi insanlari bana karsi kotuledi hep ama baktim ki o insanlarla arasindan su sizmiyormus meger... cok iyi arkadaslar birbirlerinden cikmiyorlar...

soka girmistim...

halbuki mesafeli olsaydim konusturmasaydim yuzeysel davransaydim uzuntumu nesemi paylasmasaydim bu kadar uzulmeyecektim...

simdi de kendimden korkuyorum ara sira... yine oyle olucam hemen karsimdakine inanip derdimi paylasacam diye ama yapmam bu saatten sonra herhalde...

kendini değiştirmeye çalışma bence.
sen nasılsan öylesin eşin seni öyle sevmiş başkalarına özenmeyin.
ben öyle insanları çok sıkıcı ve sinsi buluyorum her hareketlerini ölçüp biçen taktik insanları sürekli bişey düşünürler gözlerinden görebilirsin ve çok yıpranırlar güvenilir bulmuyorum tarif ettiğin tarzı
en güzeli nasılsan öyle kalman.

Merhabalar,
Allah neşeni bozmasın canım. Boş ver derim eltini kaynayı karşındakine her şeyden önce sen kendi duruşunu belli et. :46: O ağırbaşlıdır belki ama sıkıcıdır. aynı zamanda sen ağırbaşlı değilsindir ama neşe dolu çevresine pozitif enerji saçan birisindir. Kimse bir başkası olmak zorunda değil bana göre. :21: Ben benim, sen de sensin kimin işine gelirse. :13: Sanki seni rahatsız eden senin duruşun değil de Çevrende seni üzenlere karşı kendini savunamaman gibi geldi bana. Benim yıllardır üzerime yapışan bir karakterdir ağır başlı olgun olmak. Çoğu zaman sanki onu korumam gerekiyormuş gibi deli gibi üzülmeme rağmen beni kıranı kırmamaya çalıştım. beni ne kadar yıprattığını hiç fark edememişim nihayetinde çalışmaya başlayana kadar. Bana göre çalışınca insanın gözü açılıyor kendine olan saygısı ve güveni artıyor. :47: Kendime laf söyletmemeyi öğrendim sinirlenmeden de hak edenin ağzının payını vermeyi öğrendim.:20: Sonrasında herkesten uzak kaldım iş nedeniyle.. :27: Ohh bir baktım kendime gelmişim kendimi bulmuşum ne saçmaymış o, onu dedi bu, şunu beğenmedi. Mevlanın şiirinde yazdığı gibi; olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.. En güzeli; taklit değil, kendin olmak. Sevgiyle neşeyle kal tatlım :16: :16:

Son düzenleme:
bende senın gıbıyım cnm.....napalım bizde böleyız.benım eşimde hep der agır kızları herkes sever dıye.napım yanı ben öle sus pus oturamıyorum....ne konusurlar ne bişey paylasırlar..aman sıkcıı tipler boşverrr cnm sen onları.....

Merhabalar Arkadaslar...

Ben genellikle neseli bir insanimdir ama pek mimiklerime hakim olamiyorum zaman zaman...

Ama hicbir sey icin gec degildir... Hareketlerimizi kontrol etmek kendi elimizde diye dusunuyorum...

Biri beni kirdiginda ozellikle esimin ailesindeki malum insanlar tarafindan kirildigimda hemen yuzume yansiyor...

Soyle bir insan olmak istiyorum bunu kendim icin de istiyorum aslinda... bu halimden memnun degilim... Uzuldugumde belli etmemek, cok neseli oldugumda her insanla nesemi paylasmamak,
biri bana laf sokunca sinirlenmemek, esime uzuntumu yansitmamak, agir bir gelin olmak... agir basli bir insan olmak istiyorum...

Bizim ailede de var oyle bir gelin 2 senelik evli ama gulusu de uzuntusu de belli belirsiz... sizinle konusur neselenir bazen ama buyuklerin gozunde o kadar agir ve terbiyeli ki...

ben ise herkesle nesemi de uzuntumu de paylasiyorum icime atamiyorum... Ozellikle kocama bazi insnalar beni uzunce belli etmek istemiyorum...

acaba tecrubelerini paylasabilirler mi ben de her zamanki gibi okuyup kendimde uygulamaya calisayim...

Aynen bende böyleyim mütevazi neşeli sevincinide üzüntüsünüde ortada yaşayan küçük şeylerden çocuk gibi sevinen samimi doğal ama hep zararını çekiyorum mütevaziliğimi aptallık sananlar var, insanlara çok tavırlı ve resmi olamadığım için beni çok ciddiye almıyorlar.İlişkilerime mesafe koyamıyorum ya hep ya hiçim arayı beceremiyorum.Kurnazlık siyasilik yok olduğum gibi ama hep üzülen ben oluyorum karar alıyorum bunları yapmıycam yok can çıkmayınca huy çıkıyormu eee napıyım bende buyum işte :))))) sizde değişmeyi denemeyin olmuyorrr sevgilerleee :)))

Son düzenleme:
yani bir sekilde kendimi dizginlemeyi deneyecegim...

herkesle nesemi kederimi paylasiyorum ben uzuluyorum sonra arkadaslar...

mesela yeni evliydim bir komsum bana gelip gidiyordu... bana tavsiyede bulunuyordu bir yandan sakalasiyordu falan... guleryuzluydu...

ben de sevdim kendisini cok iyi zannettim... oysa sonradan ne mal oldugu ortaya cikti... kaynanami dolduruyormus... benim tecrubesizligimden faydalanmis meger... bana guler yuz gosterip bazi insanlari bana karsi kotuledi hep ama baktim ki o insanlarla arasindan su sizmiyormus meger... cok iyi arkadaslar birbirlerinden cikmiyorlar...

soka girmistim...

halbuki mesafeli olsaydim konusturmasaydim yuzeysel davransaydim uzuntumu nesemi paylasmasaydim bu kadar uzulmeyecektim...

simdi de kendimden korkuyorum ara sira... yine oyle olucam hemen karsimdakine inanip derdimi paylasacam diye ama yapmam bu saatten sonra herhalde...

Hayat budur zaten deneme yanılma tecrübe ders çıkarma zamanla sonuç mükemmel oluyor :13: Her türlü ilişkide mesafe şart..:30: Kendime bazı ilkeler edindim. Bunları uyguladığım sürece daha rahat ve huzurluyum. Keyifli günler :38:

Aynen bende böyleyim mütevazi neşeli sevincinide üzüntüsünüde ortada yaşayan küçük şeylerden çocuk gibi sevinen samimi doğal ama hep zararını çekiyorum mütevaziliğimi aptallık sananlar var, insanlara çok tavırlı ve resmi olamadığım için beni çok ciddiye almıyorlar.İlişkilerime mesafe koyamıyorum ya hep ya hiçim arayı beceremiyorum.Kurnazlık siyasilik yok olduğum gibi ama hep üzülen ben oluyorum karar alıyorum bunları yapmıycam yok can çıkmayınca huy çıkıyormu eee napıyım bende buyum işte :))))) sizde değişmeyi denemeyin olmuyorrr sevgilerleee :)))

sankı benı yazmışsın

ve mütevazilik kısmına çok katılıyorum aptallık sanıyorlar ya işte o zaman çok kırılıyorum ve direkt kendimi çekiyorum ilişkime bi sınır koyuyorum işte o zamanda dengesiz diyorlar arası yok çünkü

bende hep diyorum mesafeli ol onlar senın ailen değil belki senı sevmiyorlar bile, ama olmuyor olmuyor gece karar veriyorum sabaha bakmışsın unutuyorum

Son düzenleme:
Merhabalar,
Allah neşeni bozmasın canım. Boş ver derim eltini kaynayı karşındakine her şeyden önce sen kendi duruşunu belli et. :46: O ağırbaşlıdır belki ama sıkıcıdır. aynı zamanda sen ağırbaşlı değilsindir ama neşe dolu çevresine pozitif enerji saçan birisindir. Kimse bir başkası olmak zorunda değil bana göre. :21: Ben benim, sen de sensin kimin işine gelirse. :13: Sanki seni rahatsız eden senin duruşun değil de Çevrende seni üzenlere karşı kendini savunamaman gibi geldi bana. Benim yıllardır üzerime yapışan bir karakterdir ağır başlı olgun olmak. Çoğu zaman sanki onu korumam gerekiyormuş gibi deli gibi üzülmeme rağmen beni kıranı kırmamaya çalıştım. beni ne kadar yıprattığını hiç fark edememişim nihayetinde çalışmaya başlayana kadar. Bana göre çalışınca insanın gözü açılıyor kendine olan saygısı ve güveni artıyor. :47: Kendime laf söyletmemeyi öğrendim sinirlenmeden de hak edenin ağzının payını vermeyi öğrendim.:20: Sonrasında herkesten uzak kaldım iş nedeniyle.. :27: Ohh bir baktım kendime gelmişim kendimi bulmuşum ne saçmaymış o, onu dedi bu, şunu beğenmedi. Mevlanın şiirinde yazdığı gibi; olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.. En güzeli; taklit değil, kendin olmak. Sevgiyle neşeyle kal tatlım :16: :16:

ne guzel yazmissin canim! beni uzenlere karsi kendimi nasil savunacagimi bilemiyorum ve su an sadece susmak gibi geliyor care! belki bazi arkadaslarin dedigi uzere susunca onalr sinir olurlar! evet calismak yeni tecrubeler insanin kendine guvenini yerine getiriyor. benim kendime guvenim var cok sukur olmasa buralarda olamazdim! ama dedigin gibi bazi insanlara hemen aciliveriyorum sonra zararli ben oluyorm! nesemi de kederimi de biraz guvendigim arkadaslarimla paylassam digerlerinin yaninda mesafeli olsam iyi olacak!

arkadaslarin sorunu olunca tavsiyem mesafe mesafe demek oluyor ama kendimde uygulamam zaman alicak galiba...

sana da guzel gunler!

yazan arkadaslarimin hepsi sagolsunlar!

mesela bir ornek vereyim vermezsem catlarim arkadaslar...

eltim genelde kv demin laflarina hic cevap vermez...

ama nasil ediyor nasil yapiyorsa kendi dedigini yapiyor...

1 tane oglu var... kaynanam dedigim dediktir... istedigi yapilsin ister... bir gun misafir var ben de ordayim yardim ediyorum cay dolduruyorum falan...

kaynanam bir seyler dedi eltime ustuste...
ama sabrini tasiracak cinsten...

anne tamam anne tamam dedi dedi dedi eltim sonra sustu ama cileden ciktigi belli...

cocuk da poposunu tutup agliyordu ben de noldu cocuga falan dedim eltim bana da cevap vermedi gecti baska yere misafirlerin yanina

Sonra kaynanam oturuyor ben de ona da cay doldurdum...

bana dedi kaynanam noolacak pisik olmus g...tu cocugun zeytinyagi surelim diyorum

ben de dedim iyi geliyorsa surer annesi dedim...

neyse televizyon izliyoruz kaynanam kendi kendine konusmaya basladi ama disaridan sesli dusndugunun farkinda degildi herhalde

zeytinyagi surelim dedim o kadar gitti krem surdu ....tune g...rsin demez mi

sok oldum eltime o lafi dedigi icin....

valla sonra baktim oturup dusundum arkadaslar... eltimle birlik oturuyor her isini yapptiriyor... eltimin de butun ihtiyaclarini maddi olarak fatura falan karsiliyor....

hatta eltim benle yaris ediyor kaynanasini elinden alicam sanarak cahilce...ama agziyla kus tutsa kaynanam arkasindan bi tarafina ...... dedikten sonra....

hiz bir onemi yok bence bosa kurek cekiyor istedigi kadar agir basli desinler

haksiz miyim

Merhabalar,

Siz de öyle bi yazmışsınız ki ağır başlı ve olgun olmak kırılsan dahi kırmamaktır, kendini ezenlere sesini çıkarmamaktır, gözü kapalı olmaktır, kendine güvenmemektir gibi yansımış...

Şimdi gözünüz açılıp da insanlara hadlerini bildiriyorsunuz diye ağır başlı değil misiniz yani?

Pasif ve sessiz olmak ayrı şey, ağır başlı olmak apayrı şey ...
Sanki buna bağlamışsınız siz. Dikkatimi çekti.

Ben de ağırbaşlı, hanım hanımcık diye anılanlardanım. Ama biri beni sinirlendirsin lafımı öyle bir sokarım ki görür gününü.
Kimse kafasına göre konuşamaz benimle ve öyle davranamaz da.

Böyle biri olmak hanımefendiliğimden bir şey kaybettirmedi. Hala çevremde aynı şekilde anılıyorum.
Kavram karmaşasına düşmeyelim bence.

Son düzenleme:
Merhabalar Arkadaslar...

ne samimi bir açıklama olmuş.ben de aynı şeyden muzdaribim.

samimi olduğun sürece sorun yapmamalısın bunu, ağır başlı olucam diye yapmacık hareketlere girmene hiç lüzum yok.bende çevremde çok neşeliyimdir, artniyetsiz söylerim içimden geçeni.ha pişman oluyorum sonra bana ters bi şekilde dönüp dolanıp geri geliyor bu söylediğim bazı şeyler.keşke söylemeseydim diyorum.ama içimden kötü bişey geçmemiştir halbuki o lafı ederken.küçük şeylerde oluyo bunlar.kontrollü olmak gereklidir tabi.nerde ne söyleneceğini, nerde susulacağını bilmeli insan ama yapı meselesi.zamanla insan olgunlaşıyor, yaşayarak içinde bulunarak, ama özünde neysen osundur.kendimi ekstra bi çabaya sokmam değişeyim diye.samimi olmak prensibimdir.zamanla da öğreniyorsun....

Bunun yöntemi yok ki; bence sadece kendin ol...Sadece şu bozulduğunu belli etmeme durumu önemli...Belki o sırada ortamdan uzaklaşmak, başka bir konuda konuşmak vs. faydalı olur:) Sizin içinde neşeli desinler, ne güzel...

Back
X