- 10 Ekim 2014
- 32.606
- 146.637
- 798
- Konu Sahibi Perihosseini
-
Sorun olan şeyler de oluyor ya yemek alışkanlığımız inanılmaz zıt mesela ne o benim görüşümü kabul eder ne ben onunkini sanırım bir ömür de kabul goremicez3 öğün sorun çıkıyor ben sebzeci haslamaci o daha hamur işi etci yagli seyler ister inatla haslama sebze yaparim illa bi huysuzlanma yaşanır mesela bugün kızartma o istedi, vaktim yok mutfağımız yağlanır dışarı çıkıcam halledemem dedim ben se türlü yemek istedim anlaşamadık, o pide yedi ben tost her zaman ortak noktada buluşamıyoruz bulusulursa sıkıcı olurdu ya.
ev kadınları yada ıs bulamadıgı ıcın evde olan hanımlar sureklı aynı ısı yapmakdan bezıyorlar..sıkıntı ıs değil aslında o evde kapalı olmak..Ben çalışmasam çoğu işi yapardım belki. Cocuk olmadığını varsayarak diyorum. Şu temizlik programlarında 3 saatte her yeri yağ venir tabakası kaplamış her yeri tek başına pırıl pırıl yapıyor insanlar. O da 1 hafta gider. Tamam nankör iş yine kirleniyor falan ama ise giden insan da 8 belki yolla 10 saat gidiyor acayip fark varyani. Cocuk yokken ve cocuk ilk 5 yaşında değilkenden bahsediyorum. Ev işi ise bugün süpürmem bana ne dersin bugün yemek yapmayım kahvaltılık yiyeyim yarın da dışarıdan söyleyeyim dersin vs aciliyeti olmayan şeyler gibi geliyor. Ama iş hayatında aaa yarim saat sonra yaparım bile yok. Is hayatını da anlamadan bu tür şeylere girmek saçma geliyor. Ikisini de gör öyle yorum yap. Ben gördüm yapabiliyorumyine diyorum küçücük bebegin yok iken. Onun için kasmayın ya. Çok da ayh oyh diyenlere de inanmayın.
tasınıcak seylerı ben tasıyordum..eve cunku alısverısı esım yapardı..Ben calisirken esim benden once gelmsse eve veya izinliyse evi supurur toplar pencere siler yani bikadinin yapacagi herisi yapardi. Ama suan calismiyorum
10aylik bebegim var, nekadar evde olsamda hersey birakin dort dortlugu dordun 1ini yapabildiysem aferin bana
Evin isinide yemeginide alisverisinide ben yapiyorum
Esim hafta ici cok yogun bi tempoda calisiyo
Haftasonu yardim eder, mesela yemek yapar, veya bebegimizi alir disari cikarir yada evde onla ilgilenir
Alisveris yapar camasir katlat vs
Yani aslinda 2 tarafda birbirine anlayisli olmali. Okadar disarida calisip yorulmussa ondan is beklemem yanlis olur.
Bu benim evliligimde boyle
Nasil alistimi?
Yani mesela calisiyorum yorgun bitkin gelmisim ev temiz degilse ben her ise yetisememki yemegi yaparim temizlige dokunmam benimde bi canim var
Mesela suan icin ornek verim
Alisverise gittim, 5kg patates almisim
Ben onj yukari cikarmam icinden 3 4 patates alirim canim askim arabada patates vardi cok agir ben getiremedim elleril. Doluydi derim. O getirmedigi surece ben getirmem.... Anneme gore bu cok tuhaf :)
Ya iste karsilikli olmali bencetasınıcak seylerı ben tasıyordum..eve cunku alısverısı esım yapardı..
evdede elınden geldıgınce yardım ederdı
Ufak tefek miOyle ufak tefek konularda herkes zitlasiyordur.Erkeklerin cogu etcil saniyorum, etrafimda hep oyle. Eşim de hamur işi olmasa da et et et et devamli...
Bunaltiyor bazen.
Herkesin ki göreceli karşılaştırmak yerine fikir olsun senin içinde. Şöyle ben çalışan biriyken evlenip başka bir şehrin ufak bir sahil kasabasına gelin geldim. Eşim yıllarca bekar yaşamış çamaşır bulaşık temizlik yemek herşeyi benden iyi bilir ama çok çok rahatsız olmam vs gibi uç birşey olmadığı sürece birşey yapmaz. Ya da ben kıyamadım başta bilmiyorum. Şimdide yapmak istemiyor. Bence başta nasıl alıştırırsanız öyle gider konusu gerçek ve bir çok insanda tecrübe ile sabitAz önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?
Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Bence geri kafalı değilsiniz. Adil olan bu. Bunu da iş hayatını bilen insanlar anlıyor. Evlenirken erkek çalışacak, kadın evde olacak diye plan yapıldıysa... Zaten gün boyu yapınca işler bitiyor. İşten yorgun gelen adama iş vermek saçma.Ben mi geri kafalıyım anlamadım. Normalde çalışıyorum ancak hem hamilelik hem pandemiden dolayı evdeyim. Eşim yorgun argın işten gelecek hem de yemek yaptıracağım ona. Hastalık vs dışında genelde bende oluyor işler. Tabi market, çöp gibi taşımalı işler eşimde. Bunun dışında zaten vakti kalmıyor ki. Belki ben böyle öğrendiğim için belki çalışıp eve geldikten sonraki yorgunluğu bildiğim için üstüne gitmiyorum. Hatta kendisi diyor bana söyle ben yapayım. Ben demeden camları siler hafta sonları, evi temizler. Ben hiç demiyorum. Zorla yapılacak şeyler değil yani zihniyet meselesi sanırım
Her şeye ben yapayım diye atmalayacaksin ilk baştaAz önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?
Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Ee ise gidenler de hep aynı ise aynı işi yapmaya aynı insanları görmeye gidiyor. Işten gelen sohbet, muhabbet etmiyorsa o ayrı bir sorun tabii. Onun dışında ben ev işi konusunda yorum yaptım. Evet aynı işi sürekli yapmak sıkıcı yorucu ve nankör diyebiliriz ama ise gidenler de aynı. Ev işi nankör deniyor ya her iş aynı aslında. Bitmiyor ve tekrarını istiyor. Ben ki her işin ortak olmasindan yanayım ama bu konu garip geldi ve anlamadım tam. Beni gıcık eden konular çalışıyorum ve evin her işini de ben yapıyorum diyen konular yetmiyor şimdi de ben ise gidiyorum eşim uzaktan çalışıyor yine her şeyi ben yapıyorum diyenler. Bir de üstüne 3 çeşit yemek bir de tatlı yapıyorum diyenler ve onlara hicbir şey demeyip normal görenler yok mu..onlar çıldırtıyor beni ama.herkesin kendi zamani ve tercihi napayım:)ev kadınları yada ıs bulamadıgı ıcın evde olan hanımlar sureklı aynı ısı yapmakdan bezıyorlar..sıkıntı ıs değil aslında o evde kapalı olmak..
evde olan kadınlar çalısanlara gore daha cok depresyon yasıyormus sebebı..evde sureklı yanlız kalmak..eslerde eve geldıgınde yorgun oluyor..sohbet dahı edemeden yatmak zorunda vakıt yok ertesı gunu ıs var..
aslında evlılıkde cok cazıp değil bu acıdan bakıldıgında
vallahı cok var bızım ulkemızdeEe ise gidenler de hep aynı ise aynı işi yapmaya aynı insanları görmeye gidiyor. Işten gelen sohbet, muhabbet etmiyorsa o ayrı bir sorun tabii. Onun dışında ben ev işi konusunda yorum yaptım. Evet aynı işi sürekli yapmak sıkıcı yorucu ve nankör diyebiliriz ama ise gidenler de aynı. Ev işi nankör deniyor ya her iş aynı aslında. Bitmiyor ve tekrarını istiyor. Ben ki her işin ortak olmasindan yanayım ama bu konu garip geldi ve anlamadım tam. Beni gıcık eden konular çalışıyorum ve evin her işini de ben yapıyorum diyen konular yetmiyor şimdi de ben ise gidiyorum eşim uzaktan çalışıyor yine her şeyi ben yapıyorum diyenler. Bir de üstüne 3 çeşit yemek bir de tatlı yapıyorum diyenler ve onlara hicbir şey demeyip normal görenler yok mu..onlar çıldırtıyor beni ama.herkesin kendi zamani ve tercihi napayım:)
Bende aynı fikirdeyim. Bir taraf çalışmıyorsa çocuk yoksa ev işinide çalışandan beklenesi saçma geliyor. Bu demek değil ki yediğini kaldırmasın ve ya hiçbir şeye elini sürmesin. Çalışma saatleri belli düşünüyorumda çalıştığımda eve kendimi zor atıyordum kafam kalkmıyordu. Birde gelip ev işlerine yardım etmek çok fazla gelir. Çocuksuz iken tabiki ve yine diyorum hiçbir işin ucundan tutmamayı demiyorum ama gelip evi süpür sil vs beklenmesin. Zaten evde iki kişi iken bir ev ne kadar pislenebilir ki evi temizlesen bir kaç gün rahatsın izinli günde de eşinle dip köşe gir tamamdır. Günlük temizlik akşama kadar sürmüyor sonuçta iki üç saatlik bir şey sonra akşama kadar boştasın yemek hariç ama çalışan adam 10 saat hem bedenen hem zihnen yoruluyor birde gelip evdeki işlerin yarısını yapsam ohooo o zaman hayat müşterek pek olmuyorBen çalışmasam çoğu işi yapardım belki. Cocuk olmadığını varsayarak diyorum. Şu temizlik programlarında 3 saatte her yeri yağ venir tabakası kaplamış her yeri tek başına pırıl pırıl yapıyor insanlar. O da 1 hafta gider. Tamam nankör iş yine kirleniyor falan ama ise giden insan da 8 belki yolla 10 saat gidiyor acayip fark varyani. Cocuk yokken ve cocuk ilk 5 yaşında değilkenden bahsediyorum. Ev işi ise bugün süpürmem bana ne dersin bugün yemek yapmayım kahvaltılık yiyeyim yarın da dışarıdan söyleyeyim dersin vs aciliyeti olmayan şeyler gibi geliyor. Ama iş hayatında aaa yarim saat sonra yaparım bile yok. Is hayatını da anlamadan bu tür şeylere girmek saçma geliyor. Ikisini de gör öyle yorum yap. Ben gördüm yapabiliyorumyine diyorum küçücük bebegin yok iken. Onun için kasmayın ya. Çok da ayh oyh diyenlere de inanmayın.
Bende aynı fikirdeyim. Bir taraf çalışmıyorsa çocuk yoksa ev işinide çalışandan beklenesi saçma geliyor. Bu demek değil ki yediğini kaldırmasın ve ya hiçbir şeye elini sürmesin. Çalışma saatleri belli düşünüyorumda çalıştığımda eve kendimi zor atıyordum kafam kalkmıyordu. Birde gelip ev işlerine yardım etmek çok fazla gelir. Çocuksuz iken tabiki ve yine diyorum hiçbir işin ucundan tutmamayı demiyorum ama gelip evi süpür sil vs beklenmesin. Zaten evde iki kişi iken bir ev ne kadar pislenebilir ki evi temizlesen bir kaç gün rahatsın izinli günde de eşinle dip köşe gir tamamdır. Günlük temizlik akşama kadar sürmüyor sonuçta iki üç saatlik bir şey sonra akşama kadar boştasın yemek hariç ama çalışan adam 10 saat hem bedenen hem zihnen yoruluyor birde gelip evdeki işlerin yarısını yapsam ohooo o zaman hayat müşterek pek olmuyor
Bunlar normal dediğim gibi elini hiçbir şeye sürmesin değil ve çocuk yoksa iki taraftan biri çalışmıyorsa söylediklerim geçerli ama bazen çevremde olsun burada olsun okuyorum. Direk şöyle deniliyor eşimin ağır işi yok . Masa başında yorulmuyor ki deniyor. Kime göre neye göre yorulmuyor beyin yorgunluğu fiziksel yorgunluktan daha ağırdır. Bunu söyleyende hatırlıyorum şunu bekliyordu kendisi eşi gelene kadar bekliyormuş o gelince iş yapmak istiyormuş hatta ağır cümleleri vardı aşağılayıcı onları yazmıyım eşide yardım ediyormuş ancak her şeyi yapamıyormuş ( süpürme yemek gibi şeyler) yoruluyorum gücüm yetmiyor diyor hanımefendı de kavga çıkartıyordu sürekli şimdi adam o kadar saat çalışıp eşi akşama kadar televizyon karşısında olup eşi gelincede her şeyi ondan bekliyorsa ben buna müşterek demiyorum. Yoksa sizinkiler her evin düzeninde olması gerekenler ama bazıları abartıyor ne yazık kiNe iş yaptigina göre degisir.
Benim eşim fiziksel olarak yorulmuyor mesela işinde. Hatta pandemi oncesi işten gelip koşmaya çiktigi zamanlar olurdu oyle "kafam kalkmiyor" duruma gelmez asiri yogun bir donemde degilse.
Dolayisiyla eve gelip aksam bikaç bisey yapmak dokunmuyor adama. Ben işten gelip yerleri sil yaptirmiyorum gerci yaomaz zatenama yine bazen denk geldiyse makine bosaltir aksam kendi utusunu yapar, kendi gelip dagittiysa onu toplar yatmadan, yemek yok ve disardan soylemeyeceksek kolay biseyleri benimle hazirlar gibi şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?