- Konu Sahibi GunesinKizi35
-
Ya bu simartmanin bir diğer sebebi de, ailelerin kendilerini ve cocuklarini bir anlamda pazarlama istekleri. Biraz kaba oldu farkindayim ancak ben bunu gercekten böyle goruyorum. Herkes en iyi anne olma derdinde, hem de en bakımlı anne, hem de en sosyal anne, hem de herseyin en yenisinden haberi olan anne .bununla birlikte anneler kendi mukemmelliklerini tamamlamak için önce kocalarıni sekilden sekile sokuyorlar(ya bu gözler ne kocalar gördü), çocuk olduktan sonra da çocuklarını. Çünkü en akilli cocuk onda, en iyi giyinen en stylish cocuk onda, en iyi yuzen cocuk onda, en erken yabanci dil konusmaya baslayan cocuk onda.boylece kendi mukemmelligini tamamliyor anne. Ve evet, ben bunu bir pazarlama bir begeni gosterisi olarak görüyorum
Ancak dikkat edin, en saygili cocuk benim çocuğum demiyor kimse. Oglan kitap okumayi çok seviyor diyen bir anne duymayali yıllar oldu. Ya da bizimki de şu yeni dogan kediye mama götürüyor her gun diyen biri. Cunku cocuga kesiti gostermiyoruz. İpadiyle 2926329 tane cocugun yaptığı gibi oyun oynamasini bisey sanıyoruz
Biz annelerin önce kendimize olan saygimizj kazanmamiz lazım. En son okudugumuz kitabi dusunmemiz, bir sporla ilgilenmemiz, gunceli taki etmemiz lazım. Lazim ki kendimizi de cocuklarimizi da birer begeni aracı olmaktan çıkaralım
İns çok dagitmamisimdir konuyu.
İyi ki acmissiniz bu konuyu
Şöyle bir devirde tabiki çocugumu sürekli takipte olacağım.
Bakiniz annelik ic gudusu var.
Annelerin cogu hisseder.
Mesela ben oglumun neyi nezaman isteyecegini, o an hazirlayip verdigimde yiyecegini, usudugunde bazen soylemedigini(belki umursamiyor o an kendide) anlayabiliyorum.
Her cocugun fitrati ayridir.
Ben tabiki surekli cocugumu kontrol edecegim.
Su an cocugum 13 yasinda ve ozel ders aliyor.
Ben bu cocugu derse taksiyle yollamaya cesaret edemiyorum mesela.
Kendim bizzat gidip elimle birakacagim.
Neden?
Çünku ortam kötü.
Neden?
insanlara guvenmiyorum.
Neden?
Tv. izliyoruz cocuk haberlerini.
Evet cocugumun ödev kontrollerinide yapiyorum.
Evet birlikde de ödev yapiyoruz.
Evet o istemeden meyvesini, sutunu vs. veriyorum.
Hic de eksisini gormedim.
Aksine bize cok saygili, okulunu ögretmenlerini cok seven mutlu bir cocuk.
Ne kadar denedin peki?Adsadas çocuğun olunca gel bacım. :) benim oğlanı aç bırak istemez o kadar iştahsız bir çocuk ki. Ben de şöyle anne olacağım böyle anne olacağım diyordum ama annelik serüvenimde anladım ki çocuk dediğin kitaplarda yazdığı gibi yetişmiyormuş. Her çocuğun kendine has özelliği varmış ve ona göre davranmak gerekebiliyormuş. Bu sefer noldu biliyor musunuz yapamadığım, mecbur kalıp yapmam dediğim şeyleri yaptığımda üzerimde büyük bi baskı hissettim. Hiçbir şeyi beceremiyorum baskısı. Sonuç: Ben mutsuz, çocuğum mutsuz.
Dun aksam yemekte eriste vardi bide yogurt.
Tum gun disarida oldugum icin detayli yemek yapamadim.
Oglum et yicem ben et diye agladi.
Yok dedim et.
Halbuki buzluktan cikarip cozdurup yapilir olmadi iki dk marketten alinir.
Ama bana resmen emir veriyor, et yok mu et yicem, kendini sIkiyor filan.
Yok dedim.
Olsa da sana bu aksam et yok.
Acsan al eriste al yogurt.
Kizimi doyurdum baktim pasa pasa gelmis yemegini yiyor.
Cok sukur durumumuz iyi ama ben kimsenin emir eri degilim, sunu istiyorum bunu istiyorum diye utopik tekliflerle geldiklerinde ya da beni isteklerini yapmaya zorladiklarinda, valla bende cok sey istiyorum ama bak elimde toz bezi toz aliyorum diyorum mesela.
Isteklerini dizginlemeyi, yokun ne oldugunu bilsinler.
Biz oyle buyuduk.
Herseyden once istemenin adabini bilsinler.
Simdikilerin hepsi prenses hepsi sehzade, olsun dedikleri sey sanki padisah fermani.
Cok tesekkur ederim sagolun:) hayatta 4/4 luk olmaya inanmayan bi insanim. Genede en iyisini yapmaya calismak insani cok yipratiyorÖrnek Annesiniz bilinçli ne kadar duyarlı hemde tutarlısınız aklı bir karış havada değilsiniz tam tersine ayakları sağlam yere basan özgüveni olan Annesiniz tebrik ederim
Cok yaptim ben bu dedigini. Hastaliktan gozum acilmazken kizartma yaptigimi, buzlu kiyma kavurdugumu, sirf yesin.. cunku yemiyordu ve cunku hep kusuyordu zaten bi cok seyden tiksinmisti. Simdi son anda soylediginde bende yapmiyorum genelde yiyecekleri seyleri yapmaya calisiyorum bu yuzden. Cogu zaman 2 cesit, alternatif oluyor.Dun aksam yemekte eriste vardi bide yogurt.
Tum gun disarida oldugum icin detayli yemek yapamadim.
Oglum et yicem ben et diye agladi.
Yok dedim et.
Halbuki buzluktan cikarip cozdurup yapilir olmadi iki dk marketten alinir.
Ama bana resmen emir veriyor, et yok mu et yicem, kendini sIkiyor filan.
Yok dedim.
Olsa da sana bu aksam et yok.
Acsan al eriste al yogurt.
Kizimi doyurdum baktim pasa pasa gelmis yemegini yiyor.
Cok sukur durumumuz iyi ama ben kimsenin emir eri degilim, sunu istiyorum bunu istiyorum diye utopik tekliflerle geldiklerinde ya da beni isteklerini yapmaya zorladiklarinda, valla bende cok sey istiyorum ama bak elimde toz bezi toz aliyorum diyorum mesela.
Isteklerini dizginlemeyi, yokun ne oldugunu bilsinler.
Biz oyle buyuduk.
Herseyden once istemenin adabini bilsinler.
Simdikilerin hepsi prenses hepsi sehzade, olsun dedikleri sey sanki padisah fermani.
Bence buyuk konusmayin. Yemeyen cocuk diye bir şey var ve çok büyük bir dert.Henuz anne degilim cocuk yetistirme konusunda deneyimim yok. Ancak kesinlikle elinde tabak kasikla bebesinin pesinde kosan “cocugum hic bir sey yemiyor” diye dertlenen annelerden olmayacam.
Öncelikle herkese merhaba bayanlar ve özellikle sevgili anneler
Ben bir öğretmenim. Malum okullar yeni açıldı. Okulların da açılması değil aslında yeni yetişen nesili yetiştiren biz anneler (şuan burda olmasa da babalar) sizlere bir sorum bir sorunum var benim.
Bir çok konu okudum burada yıllardır. Çocuğum şöyle, çocuğum şöyle, çocuğumun okulu, çocuğumun kursu, çocuğumun öğretmeni, çocuğumun .............. diye devam eden. Kendi çocukluğumuzu düşünüyorum da bizler bu kadar el üstünde büyümedik. Elbette ki anne babalarımız severdi bizleri ama bizlerden sonra gelen kuşak yani bizim çocuklarımızı bizler şımartıyoruz.
Katıldığım bir seminer de ünlü bir konuşmacı demişti ki eğitim sırasında "O üşümeden giydirilen, acıkmadan yedirilen, o düşünmeden onun adına düşünülen bir nesil yetişiyor". Gerçekten de öyle olduğunu görüyorum. Çocuklarımızı düşünmek adı altında sıkmaya başlıyoruz sanki. Onunla ilgili bir durumda ondan fazla çaba sarf ediyoruz. O çabayı çocuklar sarf etmeli bizler değil. Yarın öbür gün kaybımızı yaşadıklarında hayatla baş etmeyi öğrenmeliler. Yani kısacası onları düşünelim ama bunun bir sınırı olsun istiyorum .
Yani diyorum ki onlar acıkmadan yedirmeyin bırakın acıksınlar açım desinler farına varsınlar. Üşüdüklerini bilsinler. Düşünmeyi öğrensinler.
Sizlerin yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler
Kendide yeni nesil üstüne alınmış ondan o tepkiKonu sahibi de zaten özleştiri yapıyor.Yetiştirenlere atıfta bulunuyor,değişmeliyiz diyor ama siz daha ilk yorumda kimin nasıl yetiştirdiği sizi ilgilendirmez ,siz iyi yetştirin o zaman diye garip bir tepki veriyorsunuz.Şimdi de değişime kendimizden başlamalıyız diyorsunuz.
Ne kadar denedin peki?
Bugune kadar Hic bir cocugun acliktan oldugunu gormedim. Turk analari disinda baska hic bir milletten annenin de cocugunun istahsizligindan yakindigini. Bu durum sanirim sadece bize Ozgu olsa gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?