Çok sıkılmışsınız onu anladım, haklı da olabilirsiniz lakin hep gelin-kv ilişkisi açısından baktığınız için mantığınızın sesini duyamıyorsunuz bence şöyle ki ;
Birincisi kv onca yıllık eşini , hayat arkadaşını kaybetmiş, bu öyle öldü bitti gibi bir durum değil, kadının tüm yaşamı, tüm düzeni değişti, çocukları evlendi gitti, işin ucunda yalnızlık var. Bir eşi kaybetmenin ne demek olduğunu eniştem öldüğü zaman öğrendim, o zaman 20 yaşındaydım, teyzem aklını yitirme derecesine geldi, 85 metrekare 5 kişi yaşadığımız evde 2 yıl bizde kaldı, kardeşine sığındı, bizlerde yeğenleri olarak elimizden gelen desteği verdik. Çocuklarına gitmek istemedi sizin gibi düşünen gelinin ve damadın onu daha çok üzeceğini biliyordu. 2 yıl sonunda evine geçti ama yalnız yaşamak öyle kolay değil, 4. yılın sonunda oğluyla gelini yanına taşındılar ve şu an 16 yıldır birlikte yaşıyorlar.
Geliniyle en son yaptığım konuşmada bana aynen şöyle dedi ; bunu baştan yapmadığım için, etrafın dolduruşuna geldiğim için, annemi 4 yıl yalnız bıraktığım için çok pişmanım..... Buna ne sebep oldu biliyor musunuz teyzemi anne kabul etti, kendi annesi gibi ha teyzem çokta iyi huylu bir kadın değildir bu arada. Yaşadığı depresyondan asla çıkamadı ve şu an konulan teşhis bipolar. Ben öğrendim ki eş annesini kabullenememekten kaynaklı bu sorunlar. Tabi ki bir arada yaşamak istemeyebilirsiniz ama bunun nefrete dönüşmesi, evlilik birliğine zarar vermesi sizin ön yargılarınızın suçu. Yıllardır üyeyim kk ya , kv li yaşam konularında herkes hem fikir ooooo asla olmazz, gitsin, kocana tavır koy vs.... Yanlışsınız hanımlar yanlış, bu durum en azından bir rehabilitasyon süreci gibi kabul edilebilir, onca yıllık kalabalık yaşamın ardından, bilmem kaç yaşına gelmiş bir kadına, buyur artık hayatın bu, git yalnız başına ne halin varsa gör denmez. Ailenin böyle bir kavram olduğuna inanmıyorum, herkesi büyüttün, işleri yoluna koydun, herkesin keyfi tıkırında senin misyonun bitti git artık , bu vefasızlık ama hem de büyük vefasızlık. Kendini toparlayacak desteği ona vermek tüm ailenin borcu, vefa borcu .... Siz eşinizden bu desteği esirgerseniz işte o zaman evliliğin temeline dinamiti yerleştirmiş olursunuz, onu arada bırakarak hata yapıyorsunuz. Ve tabi anne sıfatında bir insanın yüzüne yüzüne ikide bir git, hani gidecektin vs.... hiç insanlığa yakışır şeyler mi bunlar. İlla bir arada yaşayın da demiyorum, toplanır kardeşler bir arada incitmeden bir plan yapmak bu kadar mı zor yahu, hepimiz yaşlanacağız, gerçi çocuğum yok ama kk da bu konuları okuyunca Rabbim diyorum kardeşime bile muhtaç etme, bu kadar katı kalpliliği anlayamıyorum ben