Nasıl davranacağımı bilmiyorum..

Denas14__

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
12.205
31.112
598
Önceki konumda bahsetmiştim ailemle birlikte eşim ben kızımız tatile çıkmıştık..

Ama orda tatsızlıklar olmuştu ve abim eşime küfür etmişti. Çok sıkıntılar çekmiştik..

Aradan 4-5 ay kadar geçti. Abim bana yazdı seninle konuşmak istiyorum küs kalmak olmaz falan diye. Bende eşime saygısızlık yaptın onunla helalleşmeden lütfen bana yazma dedim.

Oda bunun üstüne eşime "abi hatalıydım özür dilerim küs kalmak istemiyorum birtakım sağlık problemlerim vardı sinirlerime hakim olamadım" yazmış
Eşimde gayet güzelce cevap vermiş,küslük falan yok tarzı..

Yazın, uğruna bizimle kavga ettiği,eşime küfür ettiği kızla evleniyorlar.

Ben annemler ve abimle çok samimi değil ama konuşuyorum. Eşim de ailemle konuşuyor yeni işe girdiğinde tebrik için aradılar orda buzlar eridi..

Ama eşim "bana çok büyük saygısızlık etti ben ağzımı açıp hiçbirşey söylemedim ailene olan saygımdan dolayı. Ama ben düğününe falan gitmek istemiyorum" dedi.

Anneme çıtlatır gibi oldum olurmu öyle şey deyip sinirlendi.

Bende ikilemde kaldım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Eşime saygım sonsuz hak da veriyorum ama ikna etmeye mi çalışsam?
Ya da boşver düğünü müğünü desem.ailemin tepkilerini de sineye mi çeksem..?

Bilemedim...

siz gitmek istiyorsanız gidin ama eşinizi zorlamayın ben olsam bende gitmezdim.. konunuzuda hatırladım eşiniz yine olgunluk göstermiş küslük falan yok derken ..
Tek başıma gitmek de doğru olmaz diye düşünüyorum. En iyisi saygı duyup gitmemek galiba...

Düğün bu hemde abinizin gitmemek ne kadar doğru olur ayrıca abin özür dilemiş bence eşini daha fazla simartma ben abime özür bile diletmezdim şahsen.

Gitmemekte haklı. Ben olsam ben se gitmezdim. Sakın zorlamayın eşinizi. İstiyorsanız siz gidin.

Eşiniz arada küslük olmadığını söylemiş , nezaketen de olsa abinin özürüne olumlu yanıt vermiş .

Bu yanıt havada kalmasın diye , düğüne gidilebilir .

Aksi takdirde olay ben özür diledim , onlar düğünüme bile gelmedi işine döner.

Ha olayın buraya dönmesi umrunuzda olmayabilir , o zaman gitmezsiniz .

Israrcı olmayın elbette , ama konu hakkında gerçek istediğiniz ve fikriniz ne ise ; bunu da eşinize söyleyin net bir şekilde .

kuzum eşin haklı sana böyle birşey yapılsa sen de gitmek istemezdin eminim annen de kusura bakmasın oğlu diline hakim olsaydı herkes bi yandan haklı umarım ikna olur iki taraf da

Evet çok haklısınız...ama eşim görmek istemiyorum diyor. Şuan arasa yine kötü konuşmaz ama yüzünü görmek istemiyorum diyor.

Düğün bu hemde abinizin gitmemek ne kadar doğru olur ayrıca abin özür dilemiş bence eşini daha fazla simartma ben abime özür bile diletmezdim şahsen.
Bunun şımartmakla alakası yokki. Abim eşimden küçük ve saygısızlık yaptı.eşime saygısızlık yapılması bana yapılmış demek.. Aynı şeyi görümcem bana yapsaydı eşimde bu şekilde davranırdı.

Evet çok haklısınız...ama eşim görmek istemiyorum diyor. Şuan arasa yine kötü konuşmaz ama yüzünü görmek istemiyorum diyor.

Anlıyorum , dediğim gibi bu konuda asla ısrar etmeyin . Sadece gitmek istiyorsanız bunu dile getirin ama sen ne istiyorsan o olsun notunu da ekleyin .

Çünkü insan ilişkilerinde konuşmamaktan kaynaklı yanlış anlamalar oluyor bazen .

Bir kaç sene sonra konu açılsa eşiniz size , '' ee sende bana gitmek istediğini söylemedin ki , söyleseydin giderdik '' diyebilir.

O yüzden net konuşun dedim .

Özür dilemesine rağmen ve abinin ozrunu kabul etmesine rağmen gitmek istememesi şımartmak bence o benim abim özür diledi benim hatrim için gelmelisin derdim ben olsam.

Eşin gitmek istemiyor zorla gittikten sonra hiç bir işe yaramaz. Bence zorlama ve saygı göster o gitmesin sen gidersin...

Haklısınız,teşekkür ederim fikirleriniz için..

Bence gidin 5 dakika oturun kalkin o zaman.
Gerci abiniz düğün icin barismisa benziyor ama olsun küs kalmak hic guzel bir sey degil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…