Nasıl davranmalı bu durumda ?

lavantabahcesi35

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
37
6
13
37
26 yaşındayım 5 Yıllık ilişkim var 2 yıl önce sözlendik. Sözden 1 yıl sonrası nişan yapmak istedim (ben yapcak olmama rağmen) Kayınvalidem yapamam borcum var dedi. Sözü nişan yerine saydım nişan istemiyorum dedim.Eğer yaparsam düğün için bekliceksiniz borca soktunuz olacak biliyorum.Sözden önce takacağı altından çeyizlerden bahseden annem (kayınvalidem) sözden sonra hiç bir şeyden bahsetmez oldu.2yıl daha okul ve sonrası inşallah kısa dönem askerlik var. Ancak biz eşyalarımızı kendimiz yapacağımız için beyaz eşya kısmını bitirdik.Borcumuz yok çok şükür mobilya kaldı birtek.Annemle telefonda görüştüğümde eğer okul uzarsa okuldan öncede evlenebileceğimizi onu engel olarak görmediğimi söyledim.Ancak ondan sora söylenenlere benmi alındım yoksa gerçekten kırıcımı çözemedim.Sözü çok erken yaptığımı çok acele ettiğimi (ki daha sözlenmeden sana tektaş alayım tak adı belli olsun derdi ) Eşyalar içinde acele ettiğimi çok erken davrandığımı söyledi kızarak.Nişanlım şuan benim bulunduğum şehirde kendi evi başka şehirde idi. Çalışmak için benim bulunduğum şehre geldi.Aslında tam olarak tavır sözden ve nişanlım buraya gelince değişti.Nişanlıma annesi tarafından yazılmış notlar buldum iyi düşün her kararında arkandayız gibi siz olsanız ne yapardınız.Nişanlıma sorunca bütün bunları ne olcak ya dedi ve net bir cevap alamadım.
Not: şuan hala gelir giderler fakat düğün vs. hakkında eşya hakkında tek kelime konuşulmaz.

O notları nasıl gördün yav?
Bir de düğünü nişanlınla konuşsana,kayınvaliden ne bilsin sizin düğünü,eşyayı?

Nisanlin kac yasinda?

5 yıldır berabersiniz 2 yıl önce söz yaptınız,2 yıl daha bekleme durumunuz var, doğru mu anladım? Eğer doğru anladıysam uzun süreli ilişkilerde aileleri bu kadar erken karıştırmak doğru değil, zaten şuan onun sıkıntısını yaşıyorsunuz. Bir de şimdiden niye anne diyorsunuz ki ben olsam demem.Evlenince bile zar zor alıştım.Bence mesafe koyun aranıza her konuda

ikinizde mi okuyorsunuz anlamadım.
yaşım 26 demişssin ama normalde bitirmiş olmanız gerek okulları.
daha düğüne 2 seneden fazla varmış.eşyalar için konuşmaya bence de çok erken.hatta düğün için bile.
önünüzde geçeceğiniz başkaca yollar var.
beyaz eşyaları bile erken almışssınız.sonuçta modelleri değişecek filan.
bu arada hem çalışıp hem okuyomusunuz nasıl aldınız eşyaları?

kayınvalıde adayın nekadarda adı bellı olsun dıye teklıf ondan gelmıs olsada ben bıle okudugumda oooo dedım daha ıkı sene okul + askerlık varmıs e ınsan bıraz bekar calısıp kendı parasının keyfını cıkarmak ıste bukadar sorumlulugun ıcıne gırmek mesakatlı bı yola gıtmekten farksız cok yıpranırsınız hıc adı konmadan devam etse bence cok daha ıyı olurdu en azından sımdıkı gıbı sırtına koca yuku yuklmes olmazdın

2 sene öncesinden eşyaları falan almak çok erken davranmak olmuş.

o notları bulduğunuzda "nolcak ya" dan ziyade daha tatmin edici cevaplar aramanız gerekirdi.

çünkü belli ki kayınvalidenizin içine sinmeyen bir şeyler var, oğlunu etkilemeye çalışıyor.
bunun sebebini bulmalısınız.

Parmağa yüzük girene kadar kaynana kısmı melek gibi görünür.
Sonrasında gerçek yüzleri ortaya çıkar.

bir kere söz nişan düğün arası 1 er 2 şer yıl olmasına anlam veremiyorum. birbirinizi oyalıyorsunuz resmen.
Adamın niyeti iyiyse zaten adı sözlü olmuş sevgili olmuş ne fark eder? İş o noktaya gelince, şartlar düzelince bir kaç ay arayla hepsi biter. Sözlü olunca tapusunu alıyorlar sanki.

bizede ev vereceklerdi traş tabi sırt sırta verin eşya alın diyorlar dünya kadar malları olsa ne kefenlerine cep diktirsinler, paraya tapıyorlar,para onların evlatlarındanda gelinlerinden de değerli böyle yapıyorlarsa mümkün olduğunca uzağa bir yerde oturacaksın gitmiceksin evine çocukta anamda anam diyorsa anası bit pazarından alsın gelini.size destek çıkmak hiç işlerine gelmiyor kısaca

ya kusura bakma da hem kızıyorum hem gülüyorum. siz evlenme olgunluğuna geldiysenz kendi söküğünüzü kendiniz dikemiyorsanız bekleyeceksiniz. Koca insanlara ev, eşya alıp alın oturun sevişin demek ve bunu beklemek bana ters geliyor.

bence kati suretle mümkün.
hatta kvalideyi bile azmmetirme iç güdüsü var.
yani bizim kızlarımız kendini imzadan sonra gösterir hem kcoasına hem çevresine.

Haha Valla varsa ellerinden öpmek isterim öylesini.
Sevgiliyken dediğiniz mümkün. Köprüyü geçene kadar damat adayına da annesine de yaranmak için rol kesenler vardır.
Genelde görücü usulü evliliklere şahit olduğumdan genelde kaynana melek gibi olur kızı ikna edene kadar.
Sonrasında da canına okur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…