- 10 Ocak 2014
- 30.830
- 47.062
- 798
- Konu Sahibi lavantabahcesi35
-
Evet biraz öyle oldu ama konu sahibininde nişanlısıyla evlenmese bile Ömür boyu evlenemeyecek diye birşey yok ki, en kötüsünü düşünüp ya evlenemezse diye düşüneceksek, hiç birşey yapmasa atanınca kendi kullanır, yada ailesinin evindeki beyaz eşya eskidir, bozulur onlar kullanır, illa değerlendirilicek yer çıkıyor.Nu mutlu sana ki planların yolunda gitmiş.
Ama nikah masasından dönen insanlar yok mu?
Bir nikaha gitmiştim. Bizim nikahtan öncekiler ağlıyordu. Ne oldu falan dedik: gelinle damat gelmedi nikaha dediler.
Daha önce burada da şöyle bir şey okudum: annesi bir ton dantel çeyiz yapmış birinin. Kız evlenememiş. Satsam alan olur mu diye konu açmıştı.
Daha önünüzde uzun zaman varmış, kv nin yaptıklarına takılma mümkünsede mesafe koy arana, doldukça ilişkini yıpratırsın. Sana karşı birşey hissettiğinde, tavrının değişmesinin nedenini sorarsın. İnsanlar konuşa konuşa demi. Sen kartlarını açık oynayınca o da mecbur kalır. Arkandan oyunlar çevirmemiş olur.Düğün derken söz yapıldıktan sonra hiç birşey konuşulmadı şuan iki komşu aile gibi sanki hiç söz yapan biz değiliz eşya alan biz değiliz.Eminmisin diye sormanında bir tarzı vardır bana göre banada sorulur ama sizin görebilceğiniz heryere not şeklinde arkadayız iyi düşün her zaman arkandayız kararlarını iyi al sonradan pişman olma şeklinde 20-30 tane not çıkarsa ben art niyet aradım neden se
Bu da bir bakış açısı ama her gün bir yenisi çıkıyor her şeyin. Mesela elek süpürgesi şu an daha sessiz çalışanlar var gibi.. Ne bilim hem yıkayıp hem kurutanlar var gibi.Evet biraz öyle oldu ama konu sahibininde nişanlısıyla evlenmese bile Ömür boyu evlenemeyecek diye birşey yok ki, en kötüsünü düşünüp ya evlenemezse diye düşüneceksek, hiç birşey yapmasa atanınca kendi kullanır, yada ailesinin evindeki beyaz eşya eskidir, bozulur onlar kullanır, illa değerlendirilicek yer çıkıyor.
Ben para biriktiremiyordum mesela, hala o var biriktiririm yeri gelince bir kerede acımadan harcarım, o yüzden parayı bi yere bağlamam lazımdı, evleneceğim zamanda inanılmaz derece rahatlık olmuştu benim için, bir sürü şeye aynı anda masraf yapıyorsun ve zorlanıyorsun.Bu da bir bakış açısı ama her gün bir yenisi çıkıyor her şeyin. Mesela elek süpürgesi şu an daha sessiz çalışanlar var gibi.. Ne bilim hem yıkayıp hem kurutanlar var gibi.
Bir de sıcak parayı değerlendirse zamanı gelince alsa bana daha mantıklı geliyor.
Taktiği tamamen değiştirdim zaten hiç takmıyor gibi duruyorum artık en son eşya için kendi dedi mesela ararştır şunu alalım diye ben boşver ya falan dedim bayadır umursamaz cool takılıyorum
Evet olabilir. Ben daha farklı bakıyorum olaya. Hayatta hiç bir şey kesin değildir. Garantiye almadan adım atmam. Belki bu yüzden öyle düşünüyorum.Belki de ailsel bir olay.Ben para biriktiremiyordum mesela, hala o var biriktiririm yeri gelince bir kerede acımadan harcarım, o yüzden parayı bi yere bağlamam lazımdı, evleneceğim zamanda inanılmaz derece rahatlık olmuştu benim için, bir sürü şeye aynı anda masraf yapıyorsun ve zorlanıyorsun.
Ben çok erken yapmıştım da, nişanın amacı da bu değil mi evliliğe hazırlık yaparsın. Eşyanı ayarlarsın bu süre zarfında eş adayını tanır, kararını tartarsın.
26 yaşındayım 5 Yıllık ilişkim var 2 yıl önce sözlendik. Sözden 1 yıl sonrası nişan yapmak istedim (ben yapcak olmama rağmen) Kayınvalidem yapamam borcum var dedi. Sözü nişan yerine saydım nişan istemiyorum dedim.Eğer yaparsam düğün için bekliceksiniz borca soktunuz olacak biliyorum.Sözden önce takacağı altından çeyizlerden bahseden annem (kayınvalidem) sözden sonra hiç bir şeyden bahsetmez oldu.2yıl daha okul ve sonrası inşallah kısa dönem askerlik var. Ancak biz eşyalarımızı kendimiz yapacağımız için beyaz eşya kısmını bitirdik.Borcumuz yok çok şükür mobilya kaldı birtek.Annemle telefonda görüştüğümde eğer okul uzarsa okuldan öncede evlenebileceğimizi onu engel olarak görmediğimi söyledim.Ancak ondan sora söylenenlere benmi alındım yoksa gerçekten kırıcımı çözemedim.Sözü çok erken yaptığımı çok acele ettiğimi (ki daha sözlenmeden sana tektaş alayım tak adı belli olsun derdi ) Eşyalar içinde acele ettiğimi çok erken davrandığımı söyledi kızarak.Nişanlım şuan benim bulunduğum şehirde kendi evi başka şehirde idi. Çalışmak için benim bulunduğum şehre geldi.Aslında tam olarak tavır sözden ve nişanlım buraya gelince değişti.Nişanlıma annesi tarafından yazılmış notlar buldum iyi düşün her kararında arkandayız gibi siz olsanız ne yapardınız.Nişanlıma sorunca bütün bunları ne olcak ya dedi ve net bir cevap alamadım.
Not: şuan hala gelir giderler fakat düğün vs. hakkında eşya hakkında tek kelime konuşulmaz.
Babalar pek karışmaz zaten böyle işlere. Ama annem istenmediğimin farkında oda damadını çok seviyor ama annesinin tavrınıda görüyor. Sosyal medya üzerinden insaları paylaştıklarına göre değerlendirmeye çok karşıyım ve alınmam banamı acaba diye ancak kv paylaştığı sözler resimler direk beni hedef alıyor bunu sadece ben değil tüm ortak arkadaşlar görüyor ve bana bu kadın seni istemiyor diyor.Başka kızların başkalarının gelinlerinin fotoğraflarına iltifatları yağdırıyor nişanlıma başlarda söylerdim gördünmü annem neden böyle yapıyor die artık söylemiyorum kendi görüyor ve bana karşı o konuda mahçup olduğunu hissediyorum. Yani kısacası sadece ailem değil herkes durumun farkında.en iyisi bu ailesi tarafından istenilmediğini düşünüyorsun ya bence konu açıldığındada söyle bu arada senin ailen ne diyor ?
Nişanı yapacağımı söyledim fakat olmaz bizde adet herkese bohça yapılacak dedi (kardeş akraba vs.) hayır desemde çok ısrarcı her konuda ikna edemiyorum. Birazda eşyamı ondan aldım ilerde onunla uğraşmak istemiyorum inadıylaSizin muhatabınız nişanlınız. Neden ailesi ile bu kadar muhatapsınız ki? Evliliğiniz ile ilgili kararları ikiniz alacaksınız. Annesiyle de nişanlınız konuşmalı.
Nişan mevzusunda da borcum var yapamam diyince "Anne nişanı biz yapıcaz zaten " demediniz mi? Orasını anlamadım.
Nişanlınız da siz de çalşıyorsanız. Para biriktirin ve düğünü de kendiniz yapın bence. En temizi oluyor. Tecrübeyle sabit.
O zaman annesi için kendinizi feda edeceksiniz?Babalar pek karışmaz zaten böyle işlere. Ama annem istenmediğimin farkında oda damadını çok seviyor ama annesinin tavrınıda görüyor. Sosyal medya üzerinden insaları paylaştıklarına göre değerlendirmeye çok karşıyım ve alınmam banamı acaba diye ancak kv paylaştığı sözler resimler direk beni hedef alıyor bunu sadece ben değil tüm ortak arkadaşlar görüyor ve bana bu kadın seni istemiyor diyor.Başka kızların başkalarının gelinlerinin fotoğraflarına iltifatları yağdırıyor nişanlıma başlarda söylerdim gördünmü annem neden böyle yapıyor die artık söylemiyorum kendi görüyor ve bana karşı o konuda mahçup olduğunu hissediyorum. Yani kısacası sadece ailem değil herkes durumun farkında.
Orda maddi imkan devreye giriyor, maddi durumun iyiyse, elinde nakit paran varsa bizim gibi taksitle daha fazla para ödemektense, bi kerede en yenisini almak daha iyi tabi, ama herkesin durumu buna elverişli değil. Zorluk yaşamamak için, mecburen önceden başlıyorsun hazırlıklara.Evet olabilir. Ben daha farklı bakıyorum olaya. Hayatta hiç bir şey kesin değildir. Garantiye almadan adım atmam. Belki bu yüzden öyle düşünüyorum.Belki de ailsel bir olay.
Ben lisedeyken bütün arkadaşlarımın anneleri deli gibi dantel yapardı, havlu kenarı falan. Bir gün biri sordu anneme: senin 2 kızın var sen neden yapmıyorsun. evlendikleri zaman ne vereceksin?
annem de: paran olsun da her şeyin hazırı var 1 saatte alırım hepsini. demişti.
Böyle de oldu gerçekten.
Nişana kadar tek bir şeyim yoktu. Nişandan sonra eşimle aldık her şeyi.
Anlayamadım feda etme konusunda ?O zaman annesi için kendinizi feda edeceksiniz?
ya da bunu böyle kabul edip önünüze bakacaksınız?
Babalar pek karışmaz zaten böyle işlere. Ama annem istenmediğimin farkında oda damadını çok seviyor ama annesinin tavrınıda görüyor. Sosyal medya üzerinden insaları paylaştıklarına göre değerlendirmeye çok karşıyım ve alınmam banamı acaba diye ancak kv paylaştığı sözler resimler direk beni hedef alıyor bunu sadece ben değil tüm ortak arkadaşlar görüyor ve bana bu kadın seni istemiyor diyor.Başka kızların başkalarının gelinlerinin fotoğraflarına iltifatları yağdırıyor nişanlıma başlarda söylerdim gördünmü annem neden böyle yapıyor die artık söylemiyorum kendi görüyor ve bana karşı o konuda mahçup olduğunu hissediyorum. Yani kısacası sadece ailem değil herkes durumun farkında.
Nişanı yapacağımı söyledim fakat olmaz bizde adet herkese bohça yapılacak dedi (kardeş akraba vs.) hayır desemde çok ısrarcı her konuda ikna edemiyorum. Birazda eşyamı ondan aldım ilerde onunla uğraşmak istemiyorum inadıyla
Esyalari almissin okul uzasada evleniriz diyorsun canim sen iyimisin ? Adamin isi bile yok neyle evlenip ev gecindireceksinizAslında aceleyi ben yapmadım daha en başından nişanlımın her konuşmasını içinde vardı (telefonu o açardı msn de kameraya girerdi.) yani ben tanışmak istemedim.1 yıl dolmadan bu kız nası biriymiş die kendi kalkıp benim şehrime geldi. Sürekli tektaş alalım sana şunu alcam bunu yapcam diyip durdu hiç bi zaman parada veya altında gözüm yok zaten kaba tabirle he he diyip geçtim.Söz vs. benim fikrim deildi sonradan üzerime kaldı ben yaptım ben acele ettim oldu
yani o zaman bu kadın uğruna ayrılacaksınız ya da hep aranıza annesi girerek tadınızı kaçıracak sen de buna imkan vereceksin ya da kadını böyle kabul edip başının çaresine bakacaksın ve sınırlarını çizeceksin.Anlayamadım feda etme konusunda ?
Farklı şehirlerdeyiz. Nişanlım benim için benim olduğum şehire yerleşti.KV hayalinde hep beraber yaşamamız vardı kendi ev işlerinden pek anlamaz yemek vs. bende bu konuda oldukça iyiyim meşhurdur yemeklerim hayalini anlamışsınızdır zaten onların hiç biri olmayınca başkalarının gelinlerini övmeye başladı şöle güzel falan falanzor bir durum ya oğlanı ikilemdee bırakmışlar neden istemiyorki bu kadın seni
yok yok kaçırmadın bekliyoruz hala.Allah Allah sordum ama cevabı ben mi kaçırdım konu sahibi mi atladı bilemedim.
Düğün,nişan,eşya neden bunlar kayınvalideyle konuşuluyor?
Nişanlıyla beraber hareket edilse ya.
Şuan ikimizde bir şirkette çalışıyoruz zaten iyi maaş alıyoruz ondan eşya konusunda sıkıntımız yok.Esyalari almissin okul uzasada evleniriz diyorsun canim sen iyimisin ? Adamin isi bile yok neyle evlenip ev gecindireceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?