- 24 Eylül 2013
- 824
- 416
- 133
- Konu Sahibi lavantabahcesi35
-
hımmm bir evin bir oğlumu nişanlın evlendiğindede sizin bulunduğunuz şehirde olacaksınız sanırım eğer öyleyse istememesi normal gelinin yanında olmayacağına üzülüyordur :):)Farklı şehirlerdeyiz. Nişanlım benim için benim olduğum şehire yerleşti.KV hayalinde hep beraber yaşamamız vardı kendi ev işlerinden pek anlamaz yemek vs. bende bu konuda oldukça iyiyim meşhurdur yemeklerim hayalini anlamışsınızdır zaten onların hiç biri olmayınca başkalarının gelinlerini övmeye başladı şöle güzel falan falan
Ben meselenin maddi boyutunda değilim manevi olarak kızım bu kadar eşyayı yapıosunuz düşünceniz nedir demek benim olayım. Nişanlımla zaten eşya konusunda konuşuyoruz neyi alıcaz vs. ben olayın manevi kısmındayım hiç mi kayınvalideler gelinlerle konuşmaz sözden sonra yada istemeden sonra ne haliniz varsa görün mü derAllah Allah sordum ama cevabı ben mi kaçırdım konu sahibi mi atladı bilemedim.
Düğün,nişan,eşya neden bunlar kayınvalideyle konuşuluyor?
Nişanlıyla beraber hareket edilse ya.
Tek çocuk evet.hımmm bir evin bir oğlumu nişanlın evlendiğindede sizin bulunduğunuz şehirde olacaksınız sanırım eğer öyleyse istememesi normal gelinin yanında olmayacağına üzülüyordur :):)
Ben meselenin maddi boyutunda değilim manevi olarak kızım bu kadar eşyayı yapıosunuz düşünceniz nedir demek benim olayım. Nişanlımla zaten eşya konusunda konuşuyoruz neyi alıcaz vs. ben olayın manevi kısmındayım hiç mi kayınvalideler gelinlerle konuşmaz sözden sonra yada istemeden sonra ne haliniz varsa görün mü der
Ben sadece nezaketen bir davranış bekledim önceden bu kadar canım cicim olan kişinin birden bu hale gelmesi nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim.Ben de açıkçası iki kişilik bir evliliğin içine kayınvalidenin bu kadar katılmasını ve bunu da gelin tarafından istenmesini anlayamıyorum.
Ben meselenin maddi boyutunda değilim manevi olarak kızım bu kadar eşyayı yapıosunuz düşünceniz nedir demek benim olayım. Nişanlımla zaten eşya konusunda konuşuyoruz neyi alıcaz vs. ben olayın manevi kısmındayım hiç mi kayınvalideler gelinlerle konuşmaz sözden sonra yada istemeden sonra ne haliniz varsa görün mü der
anlıyorum canım anne içinde zor bir durum nişanlınızza aynı şehirde yaşamak konusunda annesi ısrarcı oluyodur belkiTek çocuk evet.
Düğüne çok zaman olduğunu biliyorum burdaki tüm arkadaşların dediğine katılıyorum daha belli olmaz hiç birşey. Ama aynen dediğim gibi oldu bizim durum sözü yaptık ne yaparsanız yapın oldu işEstağfurullah neden öyle sert çıkışılsın ki; "ne haliniz varsa görün" diye.
Nişan demek evlilik hazırlığıdır bana göre.
Nişanlanmandan önce zaten düğün mekanı/zamanı çiftler arasında karara bağlanır. Hatta özel bir tarih isteniyorsa hemen nikah başvurusu yapılır,düğün yeri tutulur.
Nişan sonrası evdir,eşyadır,takıdır halledilir,düğün beklenir bizde.
Büyüklere de haber verilir,kıyafetlerini alsınlar,eşe dosta haber versinler diye.
Ben sadece nezaketen bir davranış bekledim önceden bu kadar canım cicim olan kişinin birden bu hale gelmesi nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim.
Teşekkürler sanırım dediğiniz gibi beklentiyi azaltmak ve mesafeyi korumak en iyisi.Benim tavsiyem bundan sonrasında eski cümleleri beklememek. Artık ne düşünüyordu, ikinizin de kendi şehrinde yaşayacağınızı sanıyordu ve çok mu hevesliydi sonra da olmayınca hevesi mi kırıldı bilemicem. Ama bundan sonra beklentinizi minimumda tutun. Daha önünüzde uzunca bir süre var çünkü.
İşte başkasının ipiyle kuyuya inersen böyle olur.
Boş vaatlermiş demek ki.
Onun yerine kendin pişir kendin ye derim her zaman.
En azından başkasına gebe kalmazsın. Hem de içinden kin gütmezsin.
Çalışıyor musun sen?
ben olsam bu kadar yazmazdım. kayınvalidemden kesinlikle dediğinden fazla birşey beklemedim istemedim.herlade para harcayan bir gelinleri olsaydı toptan kalp krizi geçirirlerdi ve benim yaşadıklarımı yaşamış olsanız. o eve adımda atmazdınız.bence çalışmıyorsun. Ha çalışıyorsan da ayağını yorganına göre uzatmalısın. Gelirine göre bir yerde oturmalısın.
Kvaliden “kirasını ben veririm daha iyi bir yere çıkın” diyor ve sen bu lafla ev değiştiriyorsan bence sorunun %80 i sendedir. Ya da değiştirmeyip vaatler yerine gelmedi diye kızıp dağa küsen tavşan misali bir durum varsa o da kötü.
Neresinden baksan dökülüyor bence.
Teşekkürler sanırım dediğiniz gibi beklentiyi azaltmak ve mesafeyi korumak en iyisi.
ben olsam bu kadar yazmazdım. kayınvalidemden kesinlikle dediğinden fazla birşey beklemedim istemedim.herlade para harcayan bir gelinleri olsaydı toptan kalp krizi geçirirlerdi ve benim yaşadıklarımı yaşamış olsanız. o eve adımda atmazdınız.
26 yaşındayım 5 Yıllık ilişkim var 2 yıl önce sözlendik. Sözden 1 yıl sonrası nişan yapmak istedim (ben yapcak olmama rağmen) Kayınvalidem yapamam borcum var dedi. Sözü nişan yerine saydım nişan istemiyorum dedim.Eğer yaparsam düğün için bekliceksiniz borca soktunuz olacak biliyorum.Sözden önce takacağı altından çeyizlerden bahseden annem (kayınvalidem) sözden sonra hiç bir şeyden bahsetmez oldu.2yıl daha okul ve sonrası inşallah kısa dönem askerlik var. Ancak biz eşyalarımızı kendimiz yapacağımız için beyaz eşya kısmını bitirdik.Borcumuz yok çok şükür mobilya kaldı birtek.Annemle telefonda görüştüğümde eğer okul uzarsa okuldan öncede evlenebileceğimizi onu engel olarak görmediğimi söyledim.Ancak ondan sora söylenenlere benmi alındım yoksa gerçekten kırıcımı çözemedim.Sözü çok erken yaptığımı çok acele ettiğimi (ki daha sözlenmeden sana tektaş alayım tak adı belli olsun derdi ) Eşyalar içinde acele ettiğimi çok erken davrandığımı söyledi kızarak.Nişanlım şuan benim bulunduğum şehirde kendi evi başka şehirde idi. Çalışmak için benim bulunduğum şehre geldi.Aslında tam olarak tavır sözden ve nişanlım buraya gelince değişti.Nişanlıma annesi tarafından yazılmış notlar buldum iyi düşün her kararında arkandayız gibi siz olsanız ne yapardınız.Nişanlıma sorunca bütün bunları ne olcak ya dedi ve net bir cevap alamadım.
Not: şuan hala gelir giderler fakat düğün vs. hakkında eşya hakkında tek kelime konuşulmaz.
Benim her zaman söylediğim bir konuya değinmişsiniz Ben çeşitli sebeplerden dolayı üniversiteye geç gittim nişalımda aynı şekilde tesadüfen şuan AÖF tamamlıyoruz kısa dönem için bedelli benimde aklımda.Şuan zaten ev arkadaşı ile yaşıyor yani evlensekte aynı hesap bana göre evlensek olur üstelik daha az masraf olur en azından dışarda yemek yemez daha iyi ders çalışırız vs. Gel gelelim kv buna karşı istemiyor nişanlımda bi olur diyor bihayır olmaz diyor oda annesine göre değişio fikirleri genellikle annesi geldiği zamanlar hayır evlenemeyiz askerden önce diyor. Benim ve ailemin acısından sıkıntı yok askerden öncede çünkü 2 yıl okul var kalmazsak oda 6 ay askerlik döndükten sonra iş diyenler olacak aile şirketindeyiz iş sıkıntımız yok gibi bişey. Annem 2 yıl süre verdi nişanlıma eğer okul uzarsa düğün yapılcak dedi ama bakalım. Askerden önce evliliğe ikna edemiyorum kısacası bana bu konuyu açma diyorBen bir de bir noktaya takıldım, okul dediğiniz master mı lisans mı? Siz 26 yaşındaysanız sanırım lisans değil. Nişanlınız da çalışıyor. Neden evliliği öne çekmeyi düşünmüyorsunuz. Benim pek çok arkadaşım evliyken askere gidiyor. Çok hoş bir durum değil ama bu kadar uzatmak da çok hoş bir durum değil. Kim bilir belki bedelli de çıkar.
Diyorlar fakat hep havada kalıyorYüzük artık takılmış, geri kalan planı sen ve nişanlının yapması gerekiyor. Aileler gençlerin kararına saygı duyuyorlar. Bence ailen oturup nişanlınla konuşsun. Bir de onun ailesi hiç konu falan açmazken senin ailen birşey demiyor mu? Benim eşimin ailesi de öyle yapardı, annemlere gelip giderlerdi yiyip içerlerdi ne yapılcak ne edilecek tek laf konuşulmazdı. Bende görevi devraldım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?