Nasıl davranmalı bu durumda ?

hımmm bir evin bir oğlumu nişanlın evlendiğindede sizin bulunduğunuz şehirde olacaksınız sanırım eğer öyleyse istememesi normal gelinin yanında olmayacağına üzülüyordur :):)

Oğlum yıllarca bekleyecek olsa söz-nişan yapmamın mümkünatı olmaz, razı da olmazdım.
Her şeyin bir sırası var, sevgilin kaçacak değil beklesin, beklemiyorsa da kendisi bilir derdim.
Yıllarca sözlü-nişanlı kalmak arayı bozuyor genelde ve gereksiz bir resmiyet oluyor.
Ayrıca daha zaman varken nesi konuşulsun ki düğünün, eşyanın?
Çok acele ediyorsunuz, karşı tarafı haklı buluyorum.

Allah Allah sordum ama cevabı ben mi kaçırdım konu sahibi mi atladı bilemedim.
Düğün,nişan,eşya neden bunlar kayınvalideyle konuşuluyor?
Nişanlıyla beraber hareket edilse ya.
Ben meselenin maddi boyutunda değilim manevi olarak kızım bu kadar eşyayı yapıosunuz düşünceniz nedir demek benim olayım. Nişanlımla zaten eşya konusunda konuşuyoruz neyi alıcaz vs. ben olayın manevi kısmındayım hiç mi kayınvalideler gelinlerle konuşmaz sözden sonra yada istemeden sonra ne haliniz varsa görün mü der

Ben de açıkçası iki kişilik bir evliliğin içine kayınvalidenin bu kadar katılmasını ve bunu da gelin tarafından istenmesini anlayamıyorum.

Eger evlenirseniz resmen bi anakuzusuyla evleneksiniz ve hic sizin arkanizda olmayacak esiniz... En azindan köprüyü gecene kadar dayi olsa yine bi nevi diycemde, nisanliniz simdiden olacaklari sergilemis önünüze... Ayrica bence evlenilcek zaman belli olmadan söz nisan olaylarini sacma buluyorum, is uzadikca suyu cikiyor...

Estağfurullah neden öyle sert çıkışılsın ki; "ne haliniz varsa görün" diye.
Nişan demek evlilik hazırlığıdır bana göre.
Nişanlanmandan önce zaten düğün mekanı/zamanı çiftler arasında karara bağlanır. Hatta özel bir tarih isteniyorsa hemen nikah başvurusu yapılır,düğün yeri tutulur.
Nişan sonrası evdir,eşyadır,takıdır halledilir,düğün beklenir bizde.
Büyüklere de haber verilir,kıyafetlerini alsınlar,eşe dosta haber versinler diye.

Düğüne çok zaman olduğunu biliyorum burdaki tüm arkadaşların dediğine katılıyorum daha belli olmaz hiç birşey. Ama aynen dediğim gibi oldu bizim durum sözü yaptık ne yaparsanız yapın oldu iş

Ben sadece nezaketen bir davranış bekledim önceden bu kadar canım cicim olan kişinin birden bu hale gelmesi nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim.

Benim tavsiyem bundan sonrasında eski cümleleri beklememek. Artık ne düşünüyordu, ikinizin de kendi şehrinde yaşayacağınızı sanıyordu ve çok mu hevesliydi sonra da olmayınca hevesi mi kırıldı bilemicem. Ama bundan sonra beklentinizi minimumda tutun. Daha önünüzde uzunca bir süre var çünkü.

Teşekkürler sanırım dediğiniz gibi beklentiyi azaltmak ve mesafeyi korumak en iyisi.

ben olsam bu kadar yazmazdım. kayınvalidemden kesinlikle dediğinden fazla birşey beklemedim istemedim.herlade para harcayan bir gelinleri olsaydı toptan kalp krizi geçirirlerdi ve benim yaşadıklarımı yaşamış olsanız. o eve adımda atmazdınız.

Teşekkürler sanırım dediğiniz gibi beklentiyi azaltmak ve mesafeyi korumak en iyisi.

Ben bir de bir noktaya takıldım, okul dediğiniz master mı lisans mı? Siz 26 yaşındaysanız sanırım lisans değil. Nişanlınız da çalışıyor. Neden evliliği öne çekmeyi düşünmüyorsunuz. Benim pek çok arkadaşım evliyken askere gidiyor. Çok hoş bir durum değil ama bu kadar uzatmak da çok hoş bir durum değil. Kim bilir belki bedelli de çıkar.

İçinde yaşadıkları ev ve arabaları dışında çok varlıklılar da size hiç mi yardım etmediler? Çok zor şartlarda mı evlendiniz? Evinizde çok eksiğiniz mi var? Başka bir arkadaşın konusunu da dağıtmak istemiyorum ama çokhavada kalıyor yazılanlar.

evet evimde çok eksik var,bir nevi evlenme sürecim oldu bittiye geldi kocamı sevmesem ortalık baya karışabilirdi. anne tarafımın maddi durumu iyi değil.öbürlerinde var da vermiyorlar, şuan tek avantajımız kira vermememiz eski püskü doğalgazı olmayan badanası olmayan bir evde yaşıyorum.birikimim bana düşen eşyaları almaya yetiyor. işi oldu bittiye getirdikleri için evin tamiratında benden birşey bekliyorlar ev kayınvalidemin üstüne

Yüzük artık takılmış, geri kalan planı sen ve nişanlının yapması gerekiyor. Aileler gençlerin kararına saygı duyuyorlar. Bence ailen oturup nişanlınla konuşsun. Bir de onun ailesi hiç konu falan açmazken senin ailen birşey demiyor mu? Benim eşimin ailesi de öyle yapardı, annemlere gelip giderlerdi yiyip içerlerdi ne yapılcak ne edilecek tek laf konuşulmazdı. Bende görevi devraldım :)

Benim her zaman söylediğim bir konuya değinmişsiniz Ben çeşitli sebeplerden dolayı üniversiteye geç gittim nişalımda aynı şekilde tesadüfen şuan AÖF tamamlıyoruz kısa dönem için bedelli benimde aklımda.Şuan zaten ev arkadaşı ile yaşıyor yani evlensekte aynı hesap bana göre evlensek olur üstelik daha az masraf olur en azından dışarda yemek yemez daha iyi ders çalışırız vs. Gel gelelim kv buna karşı istemiyor nişanlımda bi olur diyor bihayır olmaz diyor oda annesine göre değişio fikirleri genellikle annesi geldiği zamanlar hayır evlenemeyiz askerden önce diyor. Benim ve ailemin acısından sıkıntı yok askerden öncede çünkü 2 yıl okul var kalmazsak oda 6 ay askerlik döndükten sonra iş diyenler olacak aile şirketindeyiz iş sıkıntımız yok gibi bişey. Annem 2 yıl süre verdi nişanlıma eğer okul uzarsa düğün yapılcak dedi ama bakalım. Askerden önce evliliğe ikna edemiyorum kısacası bana bu konuyu açma diyor

bende gıcık oluyorum böyle tavırlara illa karışıcı laf sokucu konuşmak mı lazım kızının yanında destek olmak için konuşamaz mı anneme söylene söylene kayınvalideme getirmiştim.

Diyorlar fakat hep havada kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…