Nasıl davranmalı bu durumda ?

Valla şahsen ben de kızı ikna etmek için yırtınan kvalide hiç görmedim.

Oğulların karaborsa olduğu mesleklerinin olmadığı, yüzüne baksan hadi canım diyecekleri ay parçaları oğullarına hem güzel, hem çalışan, hem okumuş gelin isterler. Buna rağmen de burun kıvırırlar “aslında azıcık burnu büyük gibi”

“ne bileyim gözleri şaşı mı yoksa” “bir de şu kıza mı baksak ki paşammm sen ne dersin”” benim oğluma kız çok bakacaz sırayla hangisi en iyiyse onu alacağız”

Bunun gibi milyonlarca irrite edici cümle kurabilirim sana. Ama hepsi gerçek hayattan.

baştan vadetmeseler kimsenin kimseden beklentisi olmayacak tabi benim ne şartlarda evlendiğimi bilmediğiniz için kendi kendinize hem kızın hem gülün artık nasıl bir psikolojideyseniz

Nerdeyse 5 yıl nişanlılık
Ben 5 ay nişanlılığa dayanamadım
Nişanlılık evlilikten çok daha zor
Evli olsan benim evim dersin herkes dışarıda kalır ama nişanlılıkta 2 tarafın ailesi de herşeyin içinde oluyor
Allah sabır versin...

baştan vadetmeseler kimsenin kimseden beklentisi olmayacak tabi benim ne şartlarda evlendiğimi bilmediğiniz için kendi kendinize hem kızın hem gülün artık nasıl bir psikolojideyseniz
İşte başkasının ipiyle kuyuya inersen böyle olur.

Boş vaatlermiş demek ki.

Onun yerine kendin pişir kendin ye derim her zaman.

En azından başkasına gebe kalmazsın. Hem de içinden kin gütmezsin.

Çalışıyor musun sen?

Nisanlin kac yasinda?
Aynı yaştayız
Amaç borçsuz evlenebilmek model konusunda değişim yapacaklarını söylediler

Haklsınız bende sonradan bu şekilde düşündüm şimdi herkese tavsiyem aileler son radde de tanışsın.
Bunun sebebi onun benim için şehir değiştirmesi o bulunduğu yerde kalırız hatta aynı evde yaşarız die düşünüyordu. Bunu aile büyükleri yüzüme söyledi zaten ama işler onların istediği gibi gitmedi

ya hep böyleler evlenmeden önce çıkarken vaadelr verilir.iş ciddiyete binince geri çekilir.bu evre çok önemli istediklerini kesinlikle yaptır.beni gibi yapma.senin yaşadıgının benzer durumunu yaşadım.bir tek taş bile alınmadlar.biz sevgiliyken eşim kendi başına bütçesiinin yettiği kadar bir ucuz daha doğru sembolik tek taş alMIStıı halen onu kullanuyorum.herşey ciddiye binince değişti eşimin ailesi annesi babası .ben evlilik stersidir dedim ama alakası yok.evlilik öncesi kabul ettirme evresi asla tavrından isteklerinden vazgeçme.sonucu ne olursa olsun.SONra ezilen sen olursun .

Kv hakli 2 sene daha okul pesine askerlik ne bu acele ?
Aslında aceleyi ben yapmadım daha en başından nişanlımın her konuşmasını içinde vardı (telefonu o açardı msn de kameraya girerdi.) yani ben tanışmak istemedim.1 yıl dolmadan bu kız nası biriymiş die kendi kalkıp benim şehrime geldi. Sürekli tektaş alalım sana şunu alcam bunu yapcam diyip durdu hiç bi zaman parada veya altında gözüm yok zaten kaba tabirle he he diyip geçtim.Söz vs. benim fikrim deildi sonradan üzerime kaldı ben yaptım ben acele ettim oldu

Çok haklısınız aslında arkadaşlar acele ettin falan diyorlar eğer ben eşyayı almasam eminim o zamanda burnumdan gelirdi herşeye karışırdı şuandada tek başıma aldığım ve yaptığım için karın ağrıları

benim çalışmamın yada çalışmamamın pek bir anlamı yok, ben yine vadettikleri için bakledim eşim daha beklentili annesinden.ortaya atıp kendimi kirayı ben veriririm düzgün bir eve çıkalım dedim ama ne fayda,

Ben beyaz eşyamı aldığımda sırf evlendiğim zaman maddi anlamda yük olmasın diyeydi ve ortada eş adayı bile yoktu. Üstünden 4 yıl geçtikten sonra evlendim, yani eşya için erken değil, adı konulmuş bir ilişki varsa hazırlık yapmak en iyisi.
Düğün konuşulması için bencede erken, kaç yıl sonrasının tarihini koyamazsın, herşey Allahtan beklenmeyen şeyler olur tarih değişir bilemezsiniz.
Bende nişanlıyken çevremdekiler özellikle annem eminmisin diye sorardı. Bunda art niyet yok.

bence çalışmıyorsun. Ha çalışıyorsan da ayağını yorganına göre uzatmalısın. Gelirine göre bir yerde oturmalısın.

Kvaliden “kirasını ben veririm daha iyi bir yere çıkın” diyor ve sen bu lafla ev değiştiriyorsan bence sorunun %80 i sendedir. Ya da değiştirmeyip vaatler yerine gelmedi diye kızıp dağa küsen tavşan misali bir durum varsa o da kötü.

Neresinden baksan dökülüyor bence.

nerden dönersen kardır bence çok hevesli gibi davranma eğer nişanlın seninle evlenmek istiyorsa o çabalasın

Bir kişi değil bir çok kişi aynı şeyleri düşünüyorsa var bunda bir çapanoğlu demektir.
Çevremizde nişanlımla örnek olarak gösterilen bir çiftiz her açıdan anlaşma kafa yapısı vs. Başlarda annesi işin içine girdimi bana karşı değişirdi artık annesine cevap veriyor. Son gelip gitmelerinde annesi telefon acıp oğlum çok değişmiş artık beni dinlemiyor demişti.

Nu mutlu sana ki planların yolunda gitmiş.

Ama nikah masasından dönen insanlar yok mu?

Bir nikaha gitmiştim. Bizim nikahtan öncekiler ağlıyordu. Ne oldu falan dedik: gelinle damat gelmedi nikaha dediler.

Daha önce burada da şöyle bir şey okudum: annesi bir ton dantel çeyiz yapmış birinin. Kız evlenememiş. Satsam alan olur mu diye konu açmıştı.

nerden dönersen kardır bence çok hevesli gibi davranma eğer nişanlın seninle evlenmek istiyorsa o çabalasın
Taktiği tamamen değiştirdim zaten hiç takmıyor gibi duruyorum artık en son eşya için kendi dedi mesela ararştır şunu alalım diye ben boşver ya falan dedim bayadır umursamaz cool takılıyorum

Düğün derken söz yapıldıktan sonra hiç birşey konuşulmadı şuan iki komşu aile gibi sanki hiç söz yapan biz değiliz eşya alan biz değiliz.Eminmisin diye sormanında bir tarzı vardır bana göre banada sorulur ama sizin görebilceğiniz heryere not şeklinde arkadayız iyi düşün her zaman arkandayız kararlarını iyi al sonradan pişman olma şeklinde 20-30 tane not çıkarsa ben art niyet aradım neden se

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…