- 21 Aralık 2009
- 33.531
- 18.231
- 498
- Konu Sahibi lavantabahcesi35
-
Valla şahsen ben de kızı ikna etmek için yırtınan kvalide hiç görmedim.Haha Valla varsa ellerinden öpmek isterim öylesini.
Sevgiliyken dediğiniz mümkün. Köprüyü geçene kadar damat adayına da annesine de yaranmak için rol kesenler vardır.
Genelde görücü usulü evliliklere şahit olduğumdan genelde kaynana melek gibi olur kızı ikna edene kadar.
Sonrasında da canına okur.
baştan vadetmeseler kimsenin kimseden beklentisi olmayacak tabi benim ne şartlarda evlendiğimi bilmediğiniz için kendi kendinize hem kızın hem gülün artık nasıl bir psikolojideysenizya kusura bakma da hem kızıyorum hem gülüyorum. siz evlenme olgunluğuna geldiysenz kendi söküğünüzü kendiniz dikemiyorsanız bekleyeceksiniz. Koca insanlara ev, eşya alıp alın oturun sevişin demek ve bunu beklemek bana ters geliyor.
İşte başkasının ipiyle kuyuya inersen böyle olur.baştan vadetmeseler kimsenin kimseden beklentisi olmayacak tabi benim ne şartlarda evlendiğimi bilmediğiniz için kendi kendinize hem kızın hem gülün artık nasıl bir psikolojideyseniz
Aynı yaştayızNisanlin kac yasinda?
Amaç borçsuz evlenebilmek model konusunda değişim yapacaklarını söyledilerikinizde mi okuyorsunuz anlamadım.
yaşım 26 demişssin ama normalde bitirmiş olmanız gerek okulları.
daha düğüne 2 seneden fazla varmış.eşyalar için konuşmaya bence de çok erken.hatta düğün için bile.
önünüzde geçeceğiniz başkaca yollar var.
beyaz eşyaları bile erken almışssınız.sonuçta modelleri değişecek filan.
bu arada hem çalışıp hem okuyomusunuz nasıl aldınız eşyaları?
Haklsınız bende sonradan bu şekilde düşündüm şimdi herkese tavsiyem aileler son radde de tanışsın.kayınvalıde adayın nekadarda adı bellı olsun dıye teklıf ondan gelmıs olsada ben bıle okudugumda oooo dedım daha ıkı sene okul + askerlık varmıs e ınsan bıraz bekar calısıp kendı parasının keyfını cıkarmak ıste bukadar sorumlulugun ıcıne gırmek mesakatlı bı yola gıtmekten farksız cok yıpranırsınız hıc adı konmadan devam etse bence cok daha ıyı olurdu en azından sımdıkı gıbı sırtına koca yuku yuklmes olmazdın
Bunun sebebi onun benim için şehir değiştirmesi o bulunduğu yerde kalırız hatta aynı evde yaşarız die düşünüyordu. Bunu aile büyükleri yüzüme söyledi zaten ama işler onların istediği gibi gitmedi2 sene öncesinden eşyaları falan almak çok erken davranmak olmuş.
Bilerek bu şekilde yaptım kimse bize yardım etmek zorunda değil bende son anda kredi çekip yüklü borca girme taraftarı değilim
o notları bulduğunuzda "nolcak ya" dan ziyade daha tatmin edici cevaplar aramanız gerekirdi.
Üzerine düştüm fakat cevap alamadım.
çünkü belli ki kayınvalidenizin içine sinmeyen bir şeyler var, oğlunu etkilemeye çalışıyor.
bunun sebebini bulmalısınız.
ya hep böyleler evlenmeden önce çıkarken vaadelr verilir.iş ciddiyete binince geri çekilir.bu evre çok önemli istediklerini kesinlikle yaptır.beni gibi yapma.senin yaşadıgının benzer durumunu yaşadım.bir tek taş bile alınmadlar.biz sevgiliyken eşim kendi başına bütçesiinin yettiği kadar bir ucuz daha doğru sembolik tek taş alMIStıı halen onu kullanuyorum.herşey ciddiye binince değişti eşimin ailesi annesi babası .ben evlilik stersidir dedim ama alakası yok.evlilik öncesi kabul ettirme evresi asla tavrından isteklerinden vazgeçme.sonucu ne olursa olsun.SONra ezilen sen olursun .26 yaşındayım 5 Yıllık ilişkim var 2 yıl önce sözlendik. Sözden 1 yıl sonrası nişan yapmak istedim (ben yapcak olmama rağmen) Kayınvalidem yapamam borcum var dedi. Sözü nişan yerine saydım nişan istemiyorum dedim.Eğer yaparsam düğün için bekliceksiniz borca soktunuz olacak biliyorum.Sözden önce takacağı altından çeyizlerden bahseden annem (kayınvalidem) sözden sonra hiç bir şeyden bahsetmez oldu.2yıl daha okul ve sonrası inşallah kısa dönem askerlik var. Ancak biz eşyalarımızı kendimiz yapacağımız için beyaz eşya kısmını bitirdik.Borcumuz yok çok şükür mobilya kaldı birtek.Annemle telefonda görüştüğümde eğer okul uzarsa okuldan öncede evlenebileceğimizi onu engel olarak görmediğimi söyledim.Ancak ondan sora söylenenlere benmi alındım yoksa gerçekten kırıcımı çözemedim.Sözü çok erken yaptığımı çok acele ettiğimi (ki daha sözlenmeden sana tektaş alayım tak adı belli olsun derdi ) Eşyalar içinde acele ettiğimi çok erken davrandığımı söyledi kızarak.Nişanlım şuan benim bulunduğum şehirde kendi evi başka şehirde idi. Çalışmak için benim bulunduğum şehre geldi.Aslında tam olarak tavır sözden ve nişanlım buraya gelince değişti.Nişanlıma annesi tarafından yazılmış notlar buldum iyi düşün her kararında arkandayız gibi siz olsanız ne yapardınız.Nişanlıma sorunca bütün bunları ne olcak ya dedi ve net bir cevap alamadım.
Not: şuan hala gelir giderler fakat düğün vs. hakkında eşya hakkında tek kelime konuşulmaz.
Aslında aceleyi ben yapmadım daha en başından nişanlımın her konuşmasını içinde vardı (telefonu o açardı msn de kameraya girerdi.) yani ben tanışmak istemedim.1 yıl dolmadan bu kız nası biriymiş die kendi kalkıp benim şehrime geldi. Sürekli tektaş alalım sana şunu alcam bunu yapcam diyip durdu hiç bi zaman parada veya altında gözüm yok zaten kaba tabirle he he diyip geçtim.Söz vs. benim fikrim deildi sonradan üzerime kaldı ben yaptım ben acele ettim olduKv hakli 2 sene daha okul pesine askerlik ne bu acele ?
Çok haklısınız aslında arkadaşlar acele ettin falan diyorlar eğer ben eşyayı almasam eminim o zamanda burnumdan gelirdi herşeye karışırdı şuandada tek başıma aldığım ve yaptığım için karın ağrılarıya hep böyleler evlenmeden önce çıkarken vaadelr verilir.iş ciddiyete binince geri çekilir.bu evre çok önemli istediklerini kesinlikle yaptır.beni gibi yapma.senin yaşadıgının benzer durumunu yaşadım.bir tek taş bile alınmadlar.biz sevgiliyken eşim kendi başına bütçesiinin yettiği kadar bir ucuz daha doğru sembolik tek taş alMIStıı halen onu kullanuyorum.herşey ciddiye binince değişti eşimin ailesi annesi babası .ben evlilik stersidir dedim ama alakası yok.evlilik öncesi kabul ettirme evresi asla tavrından isteklerinden vazgeçme.sonucu ne olursa olsun.SONra ezilen sen olursun .
böyle annelere de kılım sanki çocuğunu prenses diana ile evlendirecekKadın istemiyor bu işi belli uzattıkça uzatmak istiyor belki birşey olur da bozulur diye ümidi var.
Bir çok kşiden aynı şeyi duydumKadın istemiyor bu işi belli uzattıkça uzatmak istiyor belki birşey olur da bozulur diye ümidi var.
Bir çok kşiden aynı şeyi duydum
bence çalışmıyorsun. Ha çalışıyorsan da ayağını yorganına göre uzatmalısın. Gelirine göre bir yerde oturmalısın.benim çalışmamın yada çalışmamamın pek bir anlamı yok, ben yine vadettikleri için bakledim eşim daha beklentili annesinden.ortaya atıp kendimi kirayı ben veriririm düzgün bir eve çıkalım dedim ama ne fayda,
Çevremizde nişanlımla örnek olarak gösterilen bir çiftiz her açıdan anlaşma kafa yapısı vs. Başlarda annesi işin içine girdimi bana karşı değişirdi artık annesine cevap veriyor. Son gelip gitmelerinde annesi telefon acıp oğlum çok değişmiş artık beni dinlemiyor demişti.Bir kişi değil bir çok kişi aynı şeyleri düşünüyorsa var bunda bir çapanoğlu demektir.
Nu mutlu sana ki planların yolunda gitmiş.Ben beyaz eşyamı aldığımda sırf evlendiğim zaman maddi anlamda yük olmasın diyeydi ve ortada eş adayı bile yoktu. Üstünden 4 yıl geçtikten sonra evlendim, yani eşya için erken değil, adı konulmuş bir ilişki varsa hazırlık yapmak en iyisi.
Düğün konuşulması için bencede erken, kaç yıl sonrasının tarihini koyamazsın, herşey Allahtan beklenmeyen şeyler olur tarih değişir bilemezsiniz.
Bende nişanlıyken çevremdekiler özellikle annem eminmisin diye sorardı. Bunda art niyet yok.
Taktiği tamamen değiştirdim zaten hiç takmıyor gibi duruyorum artık en son eşya için kendi dedi mesela ararştır şunu alalım diye ben boşver ya falan dedim bayadır umursamaz cool takılıyorumnerden dönersen kardır bence çok hevesli gibi davranma eğer nişanlın seninle evlenmek istiyorsa o çabalasın
Düğün derken söz yapıldıktan sonra hiç birşey konuşulmadı şuan iki komşu aile gibi sanki hiç söz yapan biz değiliz eşya alan biz değiliz.Eminmisin diye sormanında bir tarzı vardır bana göre banada sorulur ama sizin görebilceğiniz heryere not şeklinde arkadayız iyi düşün her zaman arkandayız kararlarını iyi al sonradan pişman olma şeklinde 20-30 tane not çıkarsa ben art niyet aradım neden seBen beyaz eşyamı aldığımda sırf evlendiğim zaman maddi anlamda yük olmasın diyeydi ve ortada eş adayı bile yoktu. Üstünden 4 yıl geçtikten sonra evlendim, yani eşya için erken değil, adı konulmuş bir ilişki varsa hazırlık yapmak en iyisi.
Düğün konuşulması için bencede erken, kaç yıl sonrasının tarihini koyamazsın, herşey Allahtan beklenmeyen şeyler olur tarih değişir bilemezsiniz.
Bende nişanlıyken çevremdekiler özellikle annem eminmisin diye sorardı. Bunda art niyet yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?