Nasıl destek olmalıyım, basit bir konu

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Merhaba yine ben :) Biraz can sıkıntısından biraz da kendim çözemediğimden size sorayım dedim.

Özet geçiyorum sevgilimle söz hazırlığı içindeyiz ben işsizim bir süredir iş arıyorum haliyle birikimimi tükettim. Sevgilim çalışıyor ve para biriktirmeye çalışıyor. O da bu yaşına kadar birikim yapmamış har vurup harman savurmuş ama artık öyle değil. Mesela benimle tanışmadan önce arabası varmış satmış parasını yemiş falan filan. Beni ilgilendirmiyor bu konu.

Şu anki işinde 2500-3500 arası kazanıyor ayına göre değişiyor. Ailesiyle yaşadığı için belli bir miktarını biriktirebiliyor çok masrafı yok buluştuğumuzda da hep o karşılar iş durumumdan dolayı neyse. Ben araba almaya hep karşı oldum çünkü hazırda bir evimiz yok peşinatı aileler ve birikim ile halledip ev alalım dedi bu fikrini beğendim ve destekledim. Ama ben de maksimum 2500 kazansam hem kredi hem geçim şu bu çok zor olacak zaten. İstanbul'da yaşamayı düşünüyoruz. Bana zaman zaman ya bir araba mı alsak derdi ben de hep ona araba alırız taksitle falan hatta ortak bile alırız ben işe girince ama almakla bitmiyor benzini, bakımı, vergisi durduğu yerde masraf bana göre şart değil senin ne zamandır araban yok alıştın benim zaten hiç arabam olmadı ailemin de öyle bence gereksiz alırsak bile evin önünde duracak işe giderken araba kullanmaktan haz etmiyorum dedim. Çevre için de çok zararlı trafik de çekilmez en güzeli toplu taşıma dedim kendi fikrimi söyledim o da bana haklısın düşününce gerek yok derdi o zamanlar öyle kaldı.

Dün başka bir konudan konuşurken (bu aralar sıkkınız ikimiz de ben iş aramaktan bıktım o da yoğun çalışmaktan) pek mutlu gelmiyor sesin iyi misin anlatmak ister misin dedim ne bileyim brenda sıkıldım güzel bir arabam olsun, motorum olsun, başka bir hayatım olsun isterdim maddi açıdan dedi. Ama çok içten söyledi.

Bir şey demedim bence gerek yok arabaya mutlu olman için araba şart değil ama illa istiyorsan alırsın taksitle senden önemli mi dedim. Önceliğim sensin seninle bir an önce aynı evde yaşamak istiyorum dedi ben de bir müddet erteleriz gerekirse dedim o da hayır asla dedi. Ben engelliyor muyum onu ya? İstediklerini benim yüzümden mi yapamıyor? Sadece gerçekçi olmaya çalışıyorum anca döndürürüz bu süreci kıvırırız o maaşla hayat acı maalesef ben de o istediği her şeye sahip olsun isterim. Beni sıkıcı bulur mu bu yüzden? Okuduğunuz için teşekkürler.

erkek kısmı motor, araba'ya düşkün oluyo...sıkmayın....şunu yapacaz bunu yapacaz diye engel koymayın...sağlınız yerinizde olduktan sonra her şey olur..ev de olur araba da germeyin karşı tarafı...sizde gerilmeyin...:KK4:
Germemeye çalışıyorum ama biraz kontrol manyaklığı var bende, yine de fikrimi söyleyip sen bilirsin diye ekliyorum gerçekten de o bilir para onun hayat onun. Teşekkür ederim.

Araba istiyor fakat, dolaylı yoldan nasıl söylerim diye kıvranıyor bence... Karışmayın ne isterse onu yapsın. Ayrıca araba artık bu devirde lüks değil ihtiyaç inanın... Kendisi ölçüp biçip tartsın, aldığı maaş da fena değil, siz de ise girip çalıştığınız zaman gayet rahat geçinirsniz taksitlere bile girersiniz. Ha tabi bu yaşadığınız şehir'e göre değişir fakat muhasebeniz iyiyse çok çok rahat geçinirsniz...

hayata farklı açılardan bakıyosunuz belli ki. orta yol bulunabilir. yani gerçekçi olmak mantıklı şuyum olsa buyum olsa ile geçmez hayat.

ama benim anlamadığım şey ortada henüz resmi bişey yokken neden bu para muhabbetleri?

hayata farklı açılardan bakıyosunuz belli ki. orta yol bulunabilir. yani gerçekçi olmak mantıklı şuyum olsa buyum olsa ile geçmez hayat.

ama benim anlamadığım şey ortada henüz resmi bişey yokken neden bu para muhabbetleri?

Olmak üzere çünkü şu an hazırlık aşamasındayız ve artık son zamanlara geldik. Ailelerden çok büyük bir destek gelemeyecek. Genelde o açar para konusunu bazen bunalıyor çünkü, babası ve abisi yok annesi maddi işlerden anlamaz. Arkadaşlarının geneli ise aileden zengin bu dertlerini onlara açamıyor içini bana döker. Yoksa para odaklı bir ilişkimiz yok. Orta yol bulunabilir o konuyu açmazsa ben ses etmem zaten ama ılımlı yaklaşmaya gayret ederim. Teşekkürler cevabınız için.

Maaşınız asgari bile olabilir şukadar alırım diye hesap yapmayın.
Lakin sizin arabanız olmamış konforuna alışmamışsınız ama o bunu istiyo parada kazanıyo almasında ne sakınca var ?

Arabanın gideri var ama eskisi gibi değer kaybetmiyo artık istediğinde paraya çevirebilir.

Bayıldım ilişkinize, iletişiminize.
Sen engel olmuyorsun bence, şartlar öyle gerektiriyor. İnşallah onlar da olur bir gün. Elele verir yaparsınız yavas yavas.

İnşallah teşekkür ederim :) O biraz daha rahattır sadece ben çok düşünüyorum her şeyi gereksiz de olsa.

Maaşınız asgari bile olabilir şukadar alırım diye hesap yapmayın.
Lakin sizin arabanız olmamış konforuna alışmamışsınız ama o bunu istiyo parada kazanıyo almasında ne sakınca var ?

Arabanın gideri var ama eskisi gibi değer kaybetmiyo artık istediğinde paraya çevirebilir.

Tabiki asgari bile olabilir. Evet bence de sakınca yok sadece zorlanacak gerçekten bana fikrimi soruyor ben de söylüyorum. Yine de gelen yorumlar beni biraz daha geri planda durmaya sevk etti. Teşekkür ederim.

Araba istiyor fakat, dolaylı yoldan nasıl söylerim diye kıvranıyor bence... Karışmayın ne isterse onu yapsın. Ayrıca araba artık bu devirde lüks değil ihtiyaç inanın... Kendisi ölçüp biçip tartsın, aldığı maaş da fena değil, siz de ise girip çalıştığınız zaman gayet rahat geçinirsniz taksitlere bile girersiniz. Ha tabi bu yaşadığınız şehir'e göre değişir fakat muhasebeniz iyiyse çok çok rahat geçinirsniz...

Bir daha konuyu açarsa biraz da yüreklendireyim, karışma diyenler olmuş ama genel olarak bana sorar mecburen fikir beyan ediyorum bunlar da onu etkiliyor. Benim yüzümden mutsuz olmasın.

Bir daha konuyu açarsa biraz da yüreklendireyim, karışma diyenler olmuş ama genel olarak bana sorar mecburen fikir beyan ediyorum bunlar da onu etkiliyor. Benim yüzümden mutsuz olmasın.
Yani bu sizin ilişkiniz , yürütecek olan sizsiniz... Ben eşime alacakları konusunda hiç karışmam , yani oturur konuşuruz hesap ederiz, bundan sonrası sende derim.. önce muhasebeyi çok iyi yapmak lazım yoksa işin ucu kaçtı mı evde ne huzur kalır ne başka bişey... Daha resmiyet yok aranızda değil mi ? Düğün ne zaman ?

Tabiki asgari bile olabilir. Evet bence de sakınca yok sadece zorlanacak gerçekten bana fikrimi soruyor ben de söylüyorum. Yine de gelen yorumlar beni biraz daha geri planda durmaya sevk etti. Teşekkür ederim.

Yanlış anlamayın herkes çok kazandın isterim ama işsizlik çok fazla çalışanların bi kısmı maaşlarını bile alamıyo şu ortamda yüksek maaşla başlatmazlar diye düşünüyorum.

Enkötü arabanın yıllık gideri 4000 sigorta+pul+muayne+bakım kasko olursa dahada çıkar. Fakat otobüste milletin terini çekiyosun arabada yok yer derdide yok giderine değiyo

Siz kendi işinize odaklanın belli mi olur araba verilen bi işiniz olur belki

Yani bu sizin ilişkiniz , yürütecek olan sizsiniz... Ben eşime alacakları konusunda hiç karışmam , yani oturur konuşuruz hesap ederiz, bundan sonrası sende derim.. önce muhasebeyi çok iyi yapmak lazım yoksa işin ucu kaçtı mı evde ne huzur kalır ne başka bişey... Daha resmiyet yok aranızda değil mi ? Düğün ne zaman ?

Resmiyet yok ama ağustos ortasında artık bir söz olacak ailelerimize açıkladık. Babam çok gönüllü değil eşek kadar olmama rağmen bence küçüksün diyor surat yapıyor ama ben seviyorum olacak umarım :) Nişan falan da istemediğim için düğüne kadar başka bir işlem olmayacak. Düğünü de 1 sene sonrasına düşünüyoruz ama net bir şey yok. Sadece o düşünüp soruyor çünkü bunaldık artık maddiyat önemli değil dense de her şey maddiyata bağlı. Planlı olmak en güzeli.

Sen negüzel eşsin öyle ben eşimin çorabına kadar karışırım
Hesap karar bende olmadı mı içim rahat etmez

Yanlış anlamayın herkes çok kazandın isterim ama işsizlik çok fazla çalışanların bi kısmı maaşlarını bile alamıyo şu ortamda yüksek maaşla başlatmazlar diye düşünüyorum.

Enkötü arabanın yıllık gideri 4000 sigorta+pul+muayne+bakım kasko olursa dahada çıkar. Fakat otobüste milletin terini çekiyosun arabada yok yer derdide yok giderine değiyo

Siz kendi işinize odaklanın belli mi olur araba verilen bi işiniz olur belki

Öyle bir mülakata da gireceğim biliyor musunuz inşallah olur dediğiniz gibi :) En azından bir motor alsa keşke kendine bilmiyorum ki bazen para konusu bizi çok bunaltıyor. Öyle konuşmak istedim sadece.

Resmiyet yok ama ağustos ortasında artık bir söz olacak ailelerimize açıkladık. Babam çok gönüllü değil eşek kadar olmama rağmen bence küçüksün diyor surat yapıyor ama ben seviyorum olacak umarım :) Nişan falan da istemediğim için düğüne kadar başka bir işlem olmayacak. Düğünü de 1 sene sonrasına düşünüyoruz ama net bir şey yok. Sadece o düşünüp soruyor çünkü bunaldık artık maddiyat önemli değil dense de her şey maddiyata bağlı. Planlı olmak en güzeli.
Daha çok vakit varmış ama değil mi? Daha yüzükler bile takılmamış. Siz bir sene sonra düğün istiyorsunuz ama aileler ne der ya da gidişat nasıl olur orasını kimse bilemez. Bence şimdiden almak istiyorsa alsın o vakite kadar da araba borcunun bir kısmını bitirir. Tabi sıfır alamayacaksa ya da ucuk fiyatta araba almayacaksa... Oturun güzelce bir hesap yapın, sıkıştırmayn, köşe bucak kaçmasına sebep olabilirsiniz...

Daha çok vakit varmış ama değil mi? Daha yüzükler bile takılmamış. Siz bir sene sonra düğün istiyorsunuz ama aileler ne der ya da gidişat nasıl olur orasını kimse bilemez. Bence şimdiden almak istiyorsa alsın o vakite kadar da araba borcunun bir kısmını bitirir. Tabi sıfır alamayacaksa ya da ucuk fiyatta araba almayacaksa... Oturun güzelce bir hesap yapın, sıkıştırmayn, köşe bucak kaçmasına sebep olabilirsiniz...

Yok sıkıştırmıyorum hem de hiçbir konuda ayrıca evet biz öyle diyoruz ama uzayadabilir her şeyin farkındayım. Sıkıştırmak denemez yalnızca cesaretlendirmiyorum. Yine de biraz kendi kararlarını kendine güvenerek alması daha iyi olabilir evet. Maddi konularda planlamama ve fikirlerime gerçekten güveniyor. En basit konu bile olsa arar ve bana danışır. O yüzden kendimde gereksiz bir sorumluluk hissetmeye başladım. Ayrıca ben teklifimi aldım, kendi planımızı kendimiz yapıyoruz yüzüğüm de elimde ne bileyim gerisi inşallah gelir :) Tabii abartılı şeyleri planlamıyoruz yani gelinliktir düğündür vs. ama planlı adım atmayı seviyoruz çünkü ev içinde olacak da olsa söz-nişan aşamasına geldik biraz da heyecanlıyız :D. Bir aksilik olmaz da düşündüğümüz gibi olur umarım olmazsa, uzarsa da sağlık olsun.

Yok sıkıştırmıyorum hem de hiçbir konuda ayrıca evet biz öyle diyoruz ama uzayadabilir her şeyin farkındayım. Sıkıştırmak denemez yalnızca cesaretlendirmiyorum. Yine de biraz kendi kararlarını kendine güvenerek alması daha iyi olabilir evet. Maddi konularda planlamama ve fikirlerime gerçekten güveniyor. En basit konu bile olsa arar ve bana danışır. O yüzden kendimde gereksiz bir sorumluluk hissetmeye başladım. Ayrıca ben teklifimi aldım, kendi planımızı kendimiz yapıyoruz yüzüğüm de elimde ne bileyim gerisi inşallah gelir :) Tabii abartılı şeyleri planlamıyoruz yani gelinliktir düğündür vs. ama planlı adım atmayı seviyoruz çünkü ev içinde olacak da olsa söz-nişan aşamasına geldik biraz da heyecanlıyız :KK70:. Bir aksilik olmaz da düşündüğümüz gibi olur umarım olmazsa, uzarsa da sağlık olsun.
Anladım, sizin fikrinizi alması güzel, insanı önemli hissettiriyor... Dediğim gibi siz de ona biraz fırsat verin, biraz da olsa kendi isteği ile bişey almanın mutluluğunu yaşasın... Motor demissiniz başka bir yorumda aman diyeyim, erkekler motor konusunda biraz daha çılgın, eşim bu sebepten ötürü kaza yaptı beyin kanaması geçirdi o ve 3 kere bacak ameliyatı oldu, çok sever motoru ama o kötü günlerin bir daha yaşamasını istemediğim için araba al ailecek binelim dedim ve öyle yaptım... Siz araba alın bence :)

Anladım, sizin fikrinizi alması güzel, insanı önemli hissettiriyor... Dediğim gibi siz de ona biraz fırsat verin, biraz da olsa kendi isteği ile bişey almanın mutluluğunu yaşasın... Motor demissiniz başka bir yorumda aman diyeyim, erkekler motor konusunda biraz daha çılgın, eşim bu sebepten ötürü kaza yaptı beyin kanaması geçirdi o ve 3 kere bacak ameliyatı oldu, çok sever motoru ama o kötü günlerin bir daha yaşamasını istemediğim için araba al ailecek binelim dedim ve öyle yaptım... Siz araba alın bence :)

Çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın, ben de bir arkadaşımı kaybettim motor kazasında çok tehlikeli gerçekten. İyi yapmışsınız bence, evet ya o kadar çalışıyor kendi için bir şeyler yapsın.

Back
X