Nasıl dogurucam korkuyorum

Aminn canım inşallah sağlıkla kucagimiza alalım bebislerimizi

Benim cocugum yok dogum yapmadim yani hic. Yani sana " normal dogum yap aciya ragmen" diye diretemem. Ama eger secenek varsa en guzeli normal dogumdur diye biliyorum. Cunku arastirmalara gore normal dogumla dogan cocuklar ilerki yaslarda daha az solunum yolu hastaliklarina tutulurlarmis. Ornegin astim. Ornegin bronsit. Bunun sebebi kanaldan cikarkenki karsilastigi bakterilerdir. O bakteriler direnc artirirmis.
Ama anne olucaksin ve hassas donemdesin.
Sakin ben boyle dedim diye ben normal dogum istiyorum yoksa cocugum hasta olucak deme. Doktor hangisini en uygun gorurse onu yapin. Benim yigenim boguluyordu nerdeyse normal dogum olucak diye. Son anda kurtuldu. Yengeminde hem arkdan hem onden yirtilma oldu. Ayrica bagirsaklarida yirtildi dogum aninda cok nadir olmasina ragmen. Cocugunu kucagina alamadan hemen ameliyata aldilar.

Doktoruna guvenmelisin sonucta sezeryanda bir dogum sekli ve olmasi gereken oysa olmali. Bu sekilde sıkıntı yasayip ayni süreçten gecen cok var gereksiz vesveseden uzak dur iyi dusun iyi olsun stres yapip kendinide bebisinide etkileme annesi.

Ben de kırk haftanın içinde normal doğum yaptım. Ne açılma vardı ne kanala girmişti. Suyum geldi ve 12 saatlik suni sanciyla doğdu benim sipa. Doktorunuz normal doğumun olmayacağına kanaat ederse sezeryan olur zaten. Neden endişe duyuyorsunuz ki. Rahat olun, endişe etmeyin. Benim beynimi yedi aile ve akrabalar. Niye dogmuyor bu çocuk, vay efendim sezeryan niye yapmiyorsun diye. Akışına bıraktım doguverdi :)

Bebeğin kilosu müsaitse 42. Hafta beklenebilir.
Ama iri bebekse zaten beklesen de doğmaz, kanala girmez.
İlk doğumumda bebek aşağı bile inmemişti, doktor istersen bekle sancıların başlasın, istersen 12 saat sancı çek, bu bebek normal doğmaz demişti:) 39 bitince sezeryana karar verdik.

Aynı dönem hamilelik yaşayan bir arkadaşım 42. İçinde normal doğum yaptı, suni sancı vermediler.

Canım benim bebeğim kanala yerlesmedi aşağıya da inmedi hep yukardaydi. Suyumun geldiği gün acilmam da yoktu. O yüzden sezaryen oldum ama hep içimde kaldı normal doğum. Bir arkadaşım normal doğurdu ama benden daha kilolu göbegini eritemedi 1 hafta boyunca sütü gelmediği için de mama ile beslediği bebeğini. Ama benim 2. Gün sutum gelmişti bir veya 2 kere mama takviyesi yaptım.
Demek istediğim şu ki her bünye o kadar farklı ki çünkü ben göbeğim olmasın ve Bebeğimi mamasiz hemen besleyeyim diye normal istedim sezaryen olmama rağmen istediğim gibi de oldu. Ama 1 hafta toparlanamadim

Benimkiler de öyle dogsun artık diye tepemdeler inşallah benimde kendiliğinden gelir

Canım bende daha sağlıklı olduğu için normal istiyorum bakalım nasip ne varsa :)

Beklicem bakalım nezaman gelcek bi salı olsunda

Ben spinal anestezi ile sezeryan oldum gerçekten çok rahattı ve hemen toparlandım ikinci bebeğimi de inşallah öyle doğuracağım eğer normalden korkuyorsanız benim gibi tavsiye ederim.

Anladığım kadarıyla doktorunuz sizin için makul olanı yapmaya çalışıyor. Hem bekliyor, olmazsa suni sancı, en son çare sezaryen demiş. Sizi en iyi o tanır, doktorunuza güvenin. Burada herkes doktor kesilmiş de size en uyun doğum sezaryen diye uyduran yorumlar olmuş. Sanırsın hepsi tıp bitirmiş, sizin de muayenizi onlar yapmış da karar vermiş. Hayret bir şey. Çevreniz için de buradakiler için de her kafadan çıkan sese aldanmayacaksınız işte. Sonra aklınız yalan yanlış şeylerle dolar ve kafanız karışır. Yurdum insanı doktorculuk oynamayı pek sever malesef. Ben doktorunuzun yaklaşımını çok beğendim. Hemen sezaryene alarak kestirip atmamış, size zaman vermiş. İnşallah normal doğum yaparsınız istediğiniz gibi.

geçmiş olsun aynısı benim parmağımın iç kısmında çıkmıştı ama çok acıyordu sizde acıma yok mu?
benim patlatıp bastırıp kanı ve iltihabı çıkarmışlardı.

40. haftanın ıcındesın hala acılma olmadıysa muhtemelen sezeryan olacaksındır
normal dogum ıstedıgın ıcın doktorunda bunu destekledıgı ıcın sunı sancıyla normalı denıcektır
ama acılma olmadıgı ıcın yıne sezeryana alınıcaksın

ben senın yerınde olsam o sunı sancıyı cekıp kendı vucudumu daha cok yormak yerıne sezeryan olurdum
acılma oldu oldu... yoksa sezeryan derım
bosuna kendınızıde bebegınızıde rıske atmayın
doktor ne derse onu dınleyın derım

hayırlı dogumlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…