nasıl emin olup evlendiniz??

cifmatik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
2.958
420
173
Ankara
az önce bir bayan geldi. eşi fena olmuş. stresli bi durummu yaşadınız dedim. adam anlatmak istemedi. eşi anlattı. kızım eşinden boşanıyor. 2 çocuğu var 3 yıllık evlilerdi dedi.

biraz sohbet ettik. eşi dışarıya çok iyi ama evde eziyet ediyomuş bizimde haberimiz yoktu dedi. bana sordu evli misiniz diye yok dedim. aman kararını iyi ver dedi.

çok doğru dedim. ve düşündüm cidden evlilik kararı vermek ne kadar zor. o kadar görüşüosun ediosun aylar sonra farklı huyları çıkıyo tanıyamamışım diyorsun.

evli arkadaşalara sormak istiyorum nasıl emin oldunuz tam olarak bu benim evleenceğim insan nasıl dediniz?

Bu biraz şans işi aslında, çünkü size ailenin de anlattığı gibi bi insanla beraber yaşamadan nasıl biri olduğunu bilemezsiniz. Ama yine de tedbirli olmak lazım.
Ben iş yerinden arkadaştım eşimle 1 buçuk yıl sonra evlendik, ama aynen tanısığım gibi çıktı.
Allah kimsenin başına konunuzda ki gibi durumlar vermeesin..

amin canım. çok zor gerçekten. anne baba bitmiş. kadın inşallah barışırlarda götürmeyiz kızımızı diyor. şehir dışından geşmişler birde..

Allah herkesi hayırlı kişilerle karşılaştırsın

Aynı eve girmeden tanımak çok zor. Erkekler özellikle sevgili iken çok daha kibar çok daha düşünceli olurlar evlendikten sonra degismemek önemli olan. O da şans...
Ben eşimi görürken daha hissettim ben bu adamla evlenicem diye. Herseyiyle her hareketi ile hissettim garip bişey

aynı evi paylaşmadan hiç kimse kimin ne olduğunu bilemez ama tabiki evlilik önceside kişi az çok davranışlarından , konuşmalarından belli eder huyunu suyunu ama dediğim gibi bence evlendikten sonra insanlar tam anlamıyla tanımaya başlıyor birbirini

evet tanımak zor. hiç unutmam bi abla tam 10 sene çıktım ama adamı tanıyaammışım derdi hep.

ne mutlu sana ne mutlu :)

bende bu soruyu merak ediyorum..sevgiliyken iyi güzel sorumluluk yok hayat telaşı yok ama aynı eve girince nasıl olur korkuyorum

İyi ve kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta test ettik birbirimizi, bundan sonrasında da imzayla devam edelim dedik. Bu benim evleneceğim adam demedim yani, aynı şeyi o da söylemiyorsa pek bir kıymeti olmuyor senin ne düşündüğünün.

Ben gerçekçiyim, mutlu zamanlara bakmam. Sinirliykenki veya stres altındaki karakteri ele veriyor çoğu insanın aslında ne olduğunu.

Bende anlamadim 1ayda evlilik yaptim simdi 4aylik evliyim mutluyum esim cok iyi biri genelde ve onu seviyorum o bendende cok seviyor ...zaman ne gosterir ne getirir ne goturur gorecegiz baslarda degil evlenmek flort dahi dusunmuyordum oysa onunla :)

Banada aynı his olmştu hatta içmden yok ya bu cocuk bnle ewlenmz nye boyle düşnyorum dedimsnra ewlendm oda benm içn bu kız bana bakmz falan dye düşnmş ewlenmz dye... Gercekten şans işi ... Dua etmek lazmAllahm bana dgru insanı karşıma çıkar diye.. Başka yolu varmı bilmem

Adamı artılarıyla ve eksileriyle değerlendirmek gerek.Haa ben evlenince değiştiririm onu kafasında evlenmemek.Bence temeli bu...

Evli degilim, ama mahsuru yoksa fikrimi soyleyeyim. Yollariniz kesisiyor, aklina giriyor biri, sen de bu birisini elinden geldigi kadar iyi tanimaya calisiyorsun, hem kalbinle, hem mantiginla tartiyorsun. Tartinin artisi agir basarsa, bu riski almaya deger diyorsun ve evleniyorsun.
Ayrica risk iki tarafli. Her kadinin icinde de bir melek yatmiyor.

Tamamen emin olmak evlenmeden önce çok mümkün değil. Ama büyük oranda emin olmak için imkan varsa birlikte yaşanmalı. Yoksa uzun bir tanıma evresi yaşanmalı, sık görüşülmeli, bolca tatile gidilmeli. Başka türlü imkan yok. Şansıma ne gelirse diyeceksiniz artık.

Ben öyle gördüğüm anda anladım evleneceğimi hikayelerine çok inanmıyorum. Yok öyle bir dünya.

evlilik kumar oynamak gibi bi şey bana göre yani bahtına ne çıkarsa. çünkü yıllarca tanısan bile evlendiğinde erkek çok değişebiliyor. bizim bir tanıdığımız 7 yıl flört etti. adam hamileyken aldattı... belli olmuyor işte

Canim arkadasken farkli, sevgiliyken farklı, evlendikten sonra farklı olur bu bütün evlilikler de aynıdır çünkü aynı ortamı paylastigin kişi var hayatında sevgiliyken tartistiginda uzaktasin sadece telefonda ama herkes kendi halinde aynı ortamı paylaşınca laf sokma ihtimaliniz çok fazla evlenince huylarinizi zamaanla ayrıntılı bir şekilde cozuyorsunuz sevgi ve anlayış herşeyin ilacı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…