nasıl emin olup evlendiniz??

Ailenin içine siniyorsa, henüz o insana karşı duygusal bişeyler başlamadan da iyi bir eş olabileceğini düşünüyor, hareket ve davranışlarını takdir ediyorsan, ilk defa fiziksel görünüşünden önce kişiliği seni etkilediyse, ailen ve ailesi asgari şartlarda anlaşıyorlar ve iş yokuşa sürülmüyor, tam tersi oluru bulunmaya çalışılıyorsa, anne baba veya kardeşleri ihtiraslarıyla değil babacanlık ve yapıcılıklarıyla hareket ediyorlarsa, eş adayın çok net ve seni etkilemekten çok kartlarını açık oynamaksa derdi bu insanla ilgili zaten hayal kurmaya başlamışsındır:)

Ben de evli değilim ama en dikkat ettiğim şey kötü zamanlarda karşımdakinin bana nasıl davrandığı olur.
İyi vakitlerde herkes iyidir. Zorlukta, hastalıkta, dertte, sinirli stresli durumlarda ne yapar, ne eder ona çok dikkat etmeli.
Tartışmalar, kavgalar çok iyi birer tanıma aracı aslında. Zaten tanıma evresinde olmazsa olmazlardır bence bunlar.
Beraber çok yönlü, türlü türlü şey yaşayıp paylaşmalı. Bu da önemli.
Sadece canım cicimlerle dolu bir dönem geçirip kısa sürede evlenilirse kumar olur.
O şansa kalmış. Çok riskli.

anneyle baba kızlarının boşanmasını istemiyor üzülüyor. kadında kararsız kalmış . bu kadarını bilmiyoduk çok şaşırdık çok üzüldük diyor. sonra da keşke boşanmasalar diyor.
Yazık ya, üzüldüm.
Kıza üzüldüm iki çocukla baba evine dönemeyecek o herifi çekecek muhtemelen. Ya da ailesinin gönüllü olmadığını anlayıp devam edecek evliliğine.
Anneye babaya üzüldüm, ne yaparlarsa yapsınlar kızlarını rahat ettiremeyecekler, çevrenin konuşmasını takacaklar vs vs..
Ama şu var ki muhtemelen tanımadan, sırf evlenmek için yapılmış bir evlilik bence bu. O adam milyon tane falso vermiştir de kız görmek istememiştir.

3 yila 2 çocuk sığdırmışlar demek ki o zaman araları iyiydi :)))

ne kadar süre çıkmıştınız? geçmişte yaşanmış ilişkilerde önemli tecrübe kazandırıyor insana.
canim benim biz gorucu usulu tanistik hatta ben esimin yanina dalga gecmek icin gittim cunku tanistirilmaya mecbur birakilmistim. Sinir oldum ama konusurken oyle bisey dedi ki etkilendim o sozd3n durup bi dusundum olabilir miki diye ama yine de tel. Filan vermedim. Sonra babamdan izin isteyerek aldi. Tabi babamdan benden izin aldi vereyim mi diye oyle basladi. Once uzak sehirlerde 3 ay arkadaslik ettik. Sonra ben sıkildım olmaz dedim. Sonra araya 2 yillik bir zaman girdi ama bu surecte ben pisman oldum bir kere iletisime gectim hayir dedi. 6 ay sonra o pisman olup o benle iletisime gecti ben hayir dedim. Sonra yine arada oylesine dogum gunu mesaji filan drken en son esimden int. Uzerinden evlilik teklifi. Tabi hemen cevap vermedim diye hayir dedim zannettti yine bi zMan girdi araya. Boyle yilan hikayesi 2.5 yil surdu. Sonra bi sekilde tekrar basladik. 6 ay tekrar sevgilik donemi sonra bikac ay nisanlilik hop evlilik
ama dusundum de evlilige esim beni ikna etti. Ben hep olumsuzluklari soylerdim. Hatta bir ara o bile acaba hakli olabilirmisin dedi
adamin bile kafasini karistirdim. Ama oldu elhamdulillah bazi zorluklara ragmen iyiyiz.
velhasil kelam ne kadar bil3miycem yazdiklarimdan sen cikar.

İlişkiye başlanılan ya da aday olan insanın ailesi hakkında ya da bu saydıklarınız hakkında fikrimiz olamaz ki. Duygusal bişey olmadan neden iyi eş olur ya da aile ıvır zıvır girsin ki işin içine. Yanlış bir yol gibi geldi bana emin olmak için.

sen niye karşıydın ki evliliğe orayı tan anlamadım ?

hemde netten tanıştınız. sizinki bence büyük şans. insan nasıl güvenir ki 1 ayda..

olacağına varma konusunda çok haklısınız :)
Banada baskasi boyle soylese bende sasirirdimda.. neden bilmiyorum guvendim oda bana guvendi normal sartlarda bukadar cabukta guvenmem ama his iste belki kaderimmis hakikaten ve ufak tefek puruzleri haric istedigim gibi tam adam ^^ ama basta bi yanlisini yakalasam boyle atlayamazdim gerci 1 ay yankisini gormek icin cooook kisa kotu bile olsa goremezdim ya sans iste hislerimede guvendim ama yapilmamasi gereken birsey bence kumar oynadim sayilir ben kazandim ama kaybededebilirdim :) Allahtan oyle bisey olmadi boll sanssss :)

çok zor gerçekten. yine ailesi yanında gibi. alıp götürcekler. kimisi de hiç oralı olmuyor. birde kadının mutlaka kendi ayakları üzerinde duruyor olması lazım

çok şükür. inşşallah bu şekilde devam eder ne mutlu sana :)

Ben hep feminist takilirdim. Cevremdeki evliliklerin kusirlari batardi bana. Kadinlarin kullanildigini dusunurdum. Bi gun evlenirsem sadece anne olmak icin derdim aska inanmazdim filan :)
Daha sayabilirim

Ben hep feminist takilirdim. Cevremdeki evliliklerin kusirlari batardi bana. Kadinlarin kullanildigini dusunurdum. Bi gun evlenirsem sadece anne olmak icin derdim aska inanmazdim filan :)
Daha sayabilirim

hımm anladım :) iyi ikna etmiş sizi :)

şans işi bence de
eşimi 4 ay içinde tanıdım ve evlendim
8.yılımı dolduruyorum çok çok şükür çok iyi bir yol arkadaşı oldu bana

4 ayda kısa bi zaman mesela ama ne güzel 8 yıl az değil. baya bişeyleri aşmışssınızdır :)

3 yıla 2 çocuğu ne ara sığdırmışlar hem bu kadar şiddet hem de az zamanda çok iş bence kadında da bir sıkıntı vardır tatlım kimse kürküm sahte demez

Yüzde yüz emin olunmaz. Evlilik bir ceşit kumardır zaten.
Ben eşimi aynı şirkette çalışırken tanıdım. Bir sene sonra çıkmaya başladık. Allah iyi bir insanla karşılaştırdı beni. Yoksa aşk sevgi derken bir yanlışa imza atabilirdim.
Yani bu biraz kader.

Komşunun kızı kötü bir seçim yapmış denemez. Eminim o da bilemezdi bunu. Belki az biraz işaretler vardı ama sevgi bunları örtbas ediyor malesef. Damat baya ikiyüzlü biriymiş.

3 yıla 2 çocuğu ne ara sığdırmışlar hem bu kadar şiddet hem de az zamanda çok iş bence kadında da bir sıkıntı vardır tatlım kimse kürküm sahte demez

olabiilir tabi detaylarını bilmiyorum. anneyle babaya üzüldüm. birde kadın durdu evli misin dedi bekarım dedim. nolur kararını iyi ver dedi. bu laftan etkilendim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…