Nasıl Geçiniyorsunuz

Karı koca çalışıyoruz memuruz. İşçi babama her gün soruyorum nasıl bizi büyüttün eve torba torba meyve taşıdın, bize deri olmayan ayakkabı giydirmedin nasıl başardın. Aklım al mı yor.

Suriyeli.olsam birsey sormazlardı herhalde
Siz şuanda nasıl ön yargılı yaklaşıp da, onlar hakkında ''ZANDA''Bulunuyorsanız şayet,emin olun hastanelerde onlara tiksinerek bakan ve azarlayıp bağıran pek çok insan var.
Kişi, kınadıklarıyla imtihan olmadan ölmez! Sözünü biliyorsunuzdur eminim.
Onlar ister miydi,''Vatansız ve Bayraksız''Olmayı? (istisnalar kaideyi bozmaz)
Eşimin ''Para olsa neye yarar,Vatanın olmadıktan sonra.Suriyelilerde para var.Ama Adamların Vatanı yok'' Sözüne,sonuna kadar katılıyorum!
Konu,''Nasıl geçiniyorsunuzken,konuyu suriyelilere getirmeyi nasıl başardınız?! İlginç doğrusu
Rabbim,bizleri mazlumlara sırt dönmekten ve yüz çevirmekten muhafaza eylesin(Amin)

Eşim çalışıyor.Ben evhanımıyım. Meyve ve sebzeleri,pazardan uygun yollu alıyorum.Gıda alışverişinide,hangi markette uygun ise, oradan alıyorum.Ayağımı yorganıma göre uzatmaya çalışıyorum
Yok dedikçe,rızkın yok olduğunu düşünüyorum.Haline Şükrettikçe,Rabbimin şükrümüzü arttırdığını düşünüyorum.
Evine,6bin maaş giren ama,benden çokda lüks yaşayamayan insanları biliyorum.Bence halimize şükretmesini bilmeliyiz.Nitekim bizler,1 tas çorbaya hasret olan ve buna ragmen haline şükreden, ecdadın torunlarıyız
Aza kanaat etmeyen,çoğu bulamaz! Diye bir söz vardır

Geçinemiyoruz. Net.
Eşimin belli bir geliri yok. 6-7 k arası değişiyor.
Çocuk var.
Market 2800 geçen ay, yok faturalar yok netflixler derken 1000 fatura. Doğalgaz eklendiğinde 1500 olacak.
Sigara içiyoruz. 500 o.
Haftasonu bi kaç şehir gezdik, gitti 1500 de oraya, kredi kartı borcu oldu tabi.

Ha dersen ki market çok, e iyi yemeyeceksem ne diye yaşıyorum? Dersen ki sigara, e napalım içiyoruz yani. İçmesem her ay kenara mı atıcaz? Dersen ki gezme, zaten her ay olan şey bile değil. Senede 3 falan.

Öbür türlüsü geçinmek değil hayatta kalmak zaten.

Valla hiç survivor insanı değilim, üzgünüm.

Vallahi biz geçinemiyoruz... Çünkü her şey çok pahalı bildiğiniz üzere... Lüksümüz yok... Market, pazar, fatura... Vs. Klasik şeyler yani.. Birikim falan da yapmak mümmğn değil... Çünkü pa ha lıııııııııı... Bir inanın artık yahu... Yok ayağımı yorganıma göre uzatıyorum falan.. Geçti o günler... En temel gıda yumurta, süt.. 4 tl bir kutu süt..! Benim oğluma aldığım mama 30 tl idi 4 sene önce.. Olmuş şimdi 60 tl.. Yani zor anacım boşuna kimse kendini avutmasın... Faturalar dünya para yahu... Nasıl pahalılık yok diyip kenara geçiyor insnalar anlamıyorum .. Ya bir de şu suriyelilerin vatanı yok falan diye üzülenler var ya.. Onlar o kadar üzülmüyor yahu.. Gidiyorlar bayramlarda sonra dönüyorlar... Bir taksici anlattı.. İki suriyeli genç binmiş taksiye.. Mevzu açılmış tabi.. Diyormuş niye gideyim ? Burası çok rahat.. Devlet beni bedava okutuu.. Maaş veriyor...Yardım alıyorum.. Dönmem demiş.. Taksici de e biz gidelim madem demiş.. Genç de gidin demiş... Boynuz kulağı geçti.. Yakında girecek yer bulur merak etmeyin.. Devletin özel hastanelerinde anne kız aynı gün doğum yapıp çocuklarının adına recep ve tayyip isimlerini vermişler... Acabaaa neden? Beleş yaşamak çok güzel olsa gerek.. Aynı imkanlardan biz de yararlanalım diyoruz.. Çocuğuna pantolon alamayan babanın intiharı da mı azcık içinizi yakmaz anlamam ki... Nasıl her şey sütliman bazılarının gözünde ben çok merak ediyorum ? Geçinemiyoruz biz ya... Valla...

ben de şuan çalışamıyorum dışarda bebekten dolayı valla ordan burdan internetten az buçuk harçlık edecek kadar kazanıyorum tabi devede kulak ama hiç yoktan işimi görüyo. mesela kahvemi eşimden istemek yerine kendim alıyorum cebimde para bulunuyo en azından. bebek büyüyene kadar böyle.

Biz bu topiği kapatalım, içeriye siyaset kaçıyor, başlığa bakıp gelecek yorumları, sonra ban'ları tahmin etmek zor değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…