• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl Geçiniyorsunuz

Derin29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2018
191
185
53
37
Merhaba biraz dert yanmak istedim sizlere zira dertleşcek pek kimsem yok bu ara eşim iyi bir firmada yönetici evlenmeden bende aynı firmadaydm evlilikte sorun olcağı için ben ayrıldım firmadan.. 5000 tl maaşı var ben çalışmıyorum maddi durumu bilerek evlenmedim kayınvalidem sürekli aldı da aldı eşyalar inşşattan yapılan bir ev derken herşey senet borç evlendk çoğunu evlenince öğrendim zaten... aylık 3000 tl kredi ödememiz var vergi kesintisi derken ele kalan 1400 fln oluyo halada ödenmeyen borçlar var şükür sadece sosyalleşemeyip alışveriş yapamıyorum bir senedir yiycek yemeğim ekmeğim var bi elbise beğensem yazık eşime diyip kıyıp alanıyorumda... Ama çok merak ediyorum asgari ücretle çalışıp kira ödeyip nasıl geçiniyor insanlar her sofraya oturduğumda aklıma geliyo üzülüyorum düşündükçe... bi market alışverişi minimum 100 tl tutuyor ertesi günü yine yiycek bşy yok evde.. psikolojim kötü evlenmeden biraz savurgan bi hayatm vardı onada üzülüyorum... genciz yaşayamıyoruz diyorum eşime çünkü hele ki şu aralar bi kahve içmeye bile çıkamıyoruz benzindi dışarda yediğin içtiğindi 100 lirayı buluyor o da biraz uzun yazdım kusura bakmayın allah herkesin yardımcısı olsn çocuğum yok ama istiyoruz korkuyorum nasıl bakıcam die dertler çok allah sağlık versin

Artık herkesin işi çok zor.Market alışverişi başedilecek gibi değil.

Ben de düşünüyorum düşünüyorum içinden çıkamıyorum insanlar nasıl yettiriyor diye?

Ama bazı arkadaşlar asgari ücretle gül gibi geçindiklerini , hergün et yediklerini, hiç bir

eksikleri olmadığını söylüyordu burada.Herşey çok güzelmiş.

Bunları okuyunca ben de mi bir gariplik var diyorum:kızgın: :kızgın: :kızgın: :kızgın:

Niye çalışmıyosunuz eşiniz mi izin vermiyo? En kötü asgari ücrete bi yere girseniz en azından mutfagınızdan ve giyiminizden kısmastınız. Tabi sizin bileceğiniz iş. Maddi durum kötü deyip evde oturmak biraz tezzat geldi bana

Parayı idareli kullanmak diye birşey var, hatta büyüklerimiz hep işten artmaz dişten artar derler. Bende bilemiyorum nasıl yapıyorlar... Eşim esnaf belirli maaşı yok ortalama eve giren ne belli değil ama birikim diye birşey yok maalesef.

ne kadar gelirin olursa olsun gider o kadar çok ki bu zamanda. hele bide çocuk varsa daha zor. az önce konuştuk eşimle akşama kadar çalışıyorum anca yetiyo diye. gerçekten zor mesleğiniz ve çalışma imkanınız varsa mutlaka çalışın..

Ben de düşünüyorum düşünüyorum içinden çıkamıyorum insanlar nasıl yettiriyor diye?

Ama bazı arkadaşlar asgari ücretle gül gibi geçindiklerini , hergün et yediklerini, hiç bir

Bunları okuyunca ben de mi bir gariplik var diyorum:kızgın: :kızgın: :kızgın: :kızgın:

Almanyadadir onlar malum orda ucuz et :)

Niye calısmıyorsunuz
İş bakıyorum İyi bi tahsilim olmasına rağmen üç kez mülakatlara girdim biri bankaydı üç kişi mülakata kaldık torpille başka biri alındı birden bu sürede 4 ay satış danışmanlığı yaptım geçinebilmek adına ama şartlar eşime ağır geldi eve gece yarısı geliyordm ayrıldm

İnanın benim çevremde de var asgari ücretle çalışıp her ay bir tatil yapan arkadaşlarım var ama evliyken durum farklı oluyor sanırım yuvana harcıyorsun kendini daha az düşünüyorsun... hafta içi bile cafelerde yer blunmuyor burda anlamıyorum insanlar nereden buuyor harcıycak para

Geçinmiyor, günü ayı kurtarıyoruz ki evimize giren para iyi olmasına rağmen.
Asgari ücretle geçinildiğine inanmıyorum çünkü o geçim değil asgari şartta nefes almak.
Üşümemek için kat kat giyinmek, karnını ekmek ve makarna gibi tok tutan ve diğerlerine nazaran uygun şeylerle doyurmak, ulaşım hariç bir harcama yapmamak ve yeni bir şey almayı belki senelerdir unutmak.
Bu geçinmek değil, ölmemek adına yapılması gerekenler.

Allah yardımcıları olsun, ne diyeyim!

ne kadar gelirin olursa olsun gider o kadar çok ki bu zamanda. hele bide çocuk varsa daha zor. az önce konuştuk eşimle akşama kadar çalışıyorum anca yetiyo diye. gerçekten zor mesleğiniz ve çalışma imkanınız varsa mutlaka çalışın..
Benim eşimde çok mutsuz işine odaklananıyor biraz suçluyorum bu kadar masraf yqpmasaydık die ben salaş yaşarım 1+1 evim vardı yetiyodu bana bekarken evlenirken ben açılmayalım dedikçe yapıldı borç harç eşimin tarafı sever gösterişi ama borçlar hep bize kaldı altınlarım düğün ertesi gitti... salonu otel salonu tuttular istemedim durumu bikdiğimden düğün gecesi üstümdeki paralardan verildi parası... yani kendimiz ettik birazda o yüzden fazla yükleniyorum eşime beli doğrultamama sebebi baştan geliyo

Geçinmiyor, günü ayı kurtarıyoruz ki evimize giren para iyi olmasına rağmen.
Asgari ücretle geçinildiğine inanmıyorum çünkü o geçim değil asgari şartta nefes almak.
Üşümemek için kat kat giyinmek, karnını ekmek ve makarna gibi tok tutan ve diğerlerine nazaran uygun şeylerle doyurmak, ulaşım hariç bir harcama yapmamak ve yeni bir şey almayı belki senelerdir unutmak.
Bu geçinmek değil, ölmemek adına yapılması gerekenler.

Allah yardımcıları olsun, ne diyeyim!
Çok doğru açlık sınırının çok altındaymış asgari ücret napsın insanlar sağlımızı veriyoruz geçinmek adına mecbur allah yardım etsin

Bn bugün 2 pk sigara, 1 ekmek, 2 kök kereviz, 229 gr doner gibi dogranmış et (oğluma öyle yedirebiliyorum), yarim kg yeşil, yarım kg siyah zeytine 90/lira odedim

Bn bugün 2 pk sigara, 1 ekmek, 2 kök kereviz, 229 gr doner gibi dogranmış et (oğluma öyle yedirebiliyorum), yarim kg yeşil, yarım kg siyah zeytine 90/lira odedim
Yazık gerçekten aslında maliyetleri daha ucuz benim mesleğim gıdacılık üretmiyor ki ülkemiz eskiden et lükstü şimdi pazarda sebzeler bile ateş pahası

2 poşetlle çiktim şoktayım. 300 lira harcasam eve taşimak icin yardim ariyordum.

Çok doğru açlık sınırının çok altındaymış asgari ücret napsın insanlar sağlımızı veriyoruz geçinmek adına mecbur allah yardım etsin
Tabi ki altında hem de dipte.
Ama şu var bizim insanımızda, memleket ve hemşehrilik.
Yani köyden gelen peynir salça vb türevli uzun süre giden yiyecekler, hanımların hamarat elleriyle ördükleri yelekler, eve yardımcı alımının artması, belediye yardımları, zekat fitre gibi dağılımlar derken ölmeden yaşanabiliyor.
Her şey o kadar pahalı ki, zenginin mevsimi de geldi malum kış kapıda.
Ne yapacak bu insanlar aklım almıyor.

Back
X