Eski konularınıza baktım. Hep dert yakınmışsınız evliliğinizden. Kızdığınız arkadaş bu nedenle o cümleyi yazmış olmalı. Eşiniz hayır dediyse bu denli kurcalamanın bir anlamı yok yapmamıştır çünkü. Elle tutulur bir delil değil nihayetinde peşine düştüğünüz.
Diğer konularınıza ithafen de bir şey yazmak isterim. Evlilik sevgili olmaktan çok farklıdır. Sevgilinizle buluşmaya gidersiniz özenli gelir evde eşinizin en paspal halini görürsünüz. O da sizin tabii. Aynı evdesiniz mıç mıç bir ilişki zaten olamaz. Anlaşmazlıklar olur, alışkanlıklar ağır basar. Sizin şikayet ettiğiniz durumlar kimi evliliklerde Allahın lütfudur.
Eşim ev işinde yardım etmez,su içtiği bardağı bile makineye koymaz. Vaktinin azımsanamayacak kısmını bilgisayar oyunlarıyla harcar ,.. saysam daha da çıkar. Sizin dert yandıklarınız çok evlilikte mevcut yani.
Olumlu yönlerden bakmakta yarar var.
Misal,eşim cimri değildir harcamalarım konusunda kısıtlanmam. Har vurup harman savurmam zaten. Aileme karşı saygılıdır,onları da düşünür. Sevgisini söyleyen biri değildir ama gece üstüm açılmışsa üstümü örtmesi bile sevgi göstergesidir bana göre. Tartışmalarımız küslüklerimiz olmuştur,tartışma esnasında bile cümlelerine dikkat edip hakaret içeren tek kelime kullanmaması,kırgın olsak bile yine gelip yatağına yatması hep artı taraflarıdır.
Bence bardağın boş tarafından değil dolu tarafından bakmalısınız.