bu ulkede ikinci el gerçeği var. yatagini normal alirsin onun disinda herseyini spotcu spotcu gezerek halledebilirsin. ozellikle kalburustu ilcelerin spotcularinda cok tarz seyler var.Herkese merhaba,
Son zamanlarda aklımda olan ve çokça düşündüren bir konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Mümkün mertebe kısa ve öz tutmaya çalışacağım ama kafa karışıklığım yazıya da yansıyabilir, bu konuda anlayış rica ediyorum.
26 yaşıma yeni girdim, bir senedir çalışıyorum ve ailemle yaşıyorum. Üniversiteyi farklı bir şehirde okudum, birçok kazanımları oldu ve bana çok iyi geldi. Üniversiteden sonra aile evine dönüş benim için gerçekten çok zor oldu, yani üniversitede KYK yurdunda kaldım ama başkaları ile yaşamama rağmen rahattım. Kendime ait minik bir düzenim vardı ve müdahale eden yoktu. Birbirimize karşı anlayışlı ve saygılıydık. Ama şu an aile evinde hiçbir düzenim yok, mesela sabah toplayarak bıraktığım yatağımı akşam geldiğimde dağınık buluyorum. Kenara bıraktığım bana ait olan bir şeyi bulamıyorum. Diğerlerinin kıyafetleri, başka başka eşyalar hep ortalıkta. Temizliğe kimse dikkat etmiyor. Hep kavga gürültü falan... Belki her evde makul karşılanabilecek bir dağınıklık ve yaşam olarak nitelendirirsiniz ama ben artık daralıyorum. Zaten ailemin de kendine ait düzenli yaşamı yok, kirada oturuyorlar ve şu an oturduğumuz eve gerçekten sığamıyoruz. Yaşayan insan sayısına göre çok küçük bir ev ve kötü bir muhitte. Ben ise temiz bir muhitte oturmak istiyorum. Aile üyeleri ile yaşanan diğer anlaşmazlıklar ve psikolojik yıpranmalar da cabası...
Son zamanlarda aklımda ayrı bir eve çıkma düşüncesi var; böyle 1+1 kendime göre minik bir daireye yerleşsem, düzenime müdahale eden olmasa, ailemin değil de kendi hayatımı yaşasam diye içlenip duruyorum. Keza sürekli kiralık ilanlarına da bakıyorum, ama şehir merkezindeki dairelerin kirasını ve aylık masrafları maaşıma göre karşılayabilir miyim bilmiyorum. Yani yetiyor aslında ama kenara koyabileceğim pek bir şey kalmıyor. 32.000 TL net maaşım var şu an ve beğendiğim bir dairenin kirası 12.000 TL. Başlangıçtaki masrafları ve eşyalar için yapılacak harcamaları bir senelik birikimimle karşılayabilirim. Ama tüm birikimim buna gidecek.
Bir yanım da diyor ki özel sektörde çalışıyorsun, gelecekte durumun ne olacağı belli değil, hem aile ile aynı şehirde farklı bir eve çıkma ne kadar mantıklı? Bir de evlilik durumu vs olursa (ki aslında şu an evlilik gibi bir durum da görünmüyor, flörtüm var daha yeni yeni tanışıyoruz. Evlilik fikrine uzak değilim ama bu kişi ile ortak bir geleceğimiz olur mu haliyle şu an bilemiyorum) harcadığım paraya ihtiyacım olabilir. Ya da başka bir şey için de biriktirdiğim paraya ihtiyaç duyabilirim. Onun yerine sık dişini para biriktirmeye bak diyor diğer yanım.
Ben şimdi ne yapayım? Yani öyle küçük bir yaşta değilim, aile evinde gerçekten çok bunaldım. Haklı sebeplerim var, buraya bu kadarını aktardım. Toplumda kadınların ailesinden ayrı düzenini kurması için illa bir yere atanması ya da evlenmesi gerekiyor gibi bir düşünce hakim, en azından benim ailemde böyle. Oysa düzen kurma bir evliliğin asıl amacı değil sonucu yani, hem evlilik nasip işi belki kimseyle ortak bir hayat kuramayacağım. Başka bir sehirde de çalışma imkanım yok şu an. Anlayacağınız sonunu bilemediğim ihtimaller için kendi hayatımı erteliyorum ve yaşayamıyorum, nasıl hareket etsem mantıklı olur bilmiyorum
Evet ekonomik açıdan bir garantim yok ve tüm bu olasılıklar gözümü korkutuyor. Ama biraz daha zaman diye bekleye bekleye nereye kadar bekleyeceğim bilmiyorum, şu an bildiğim tek şey yaşadığım yıpranmışlık hissiÖzel sektörde işler hiç belli olmuyor maalesef ki. %45 gibi yüksek bir zam yapılıp 2 ay sonrasında işten çıkışım verildi son şirketimde :)
Şimdi siz ayrı eve çıksanız maaşınız çok az geçinmekte çok çok zorlanacaksınız. Hadi diyelim ki bir şekilde geçiniyorsunuz sonrasında olası bir işsiz kalma durumunda tekrar aile evine dönmek ekstra zor olur sizin için. En iyisi bi müddet para biriktirmek ve bu esnada da maaşı yükseltmek. Ancak şartlar biraz daha olgunlaştığında ayrı ev düşünülebilir.
Bir de hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama 15k epey uygun bir kira. Yarın bir gün ev sahibi fahiş bir şey de isteyebilir. Çıkmak durumunda kalırsanız da bir daha bu kadar uyguna ev bulamayabilirsiniz.
Eğer durum çok çok zorlayıcı ise belki ev arkadaşlığı da olabilir.
Bazı şeyleri ikinci el almayi planlıyordum ben de zaten 0 alsam altından hiç çıkamam. Özellikle amazonun bu tarz ürünler sattığını bilmiyordum, teşekürler öneriniz içinbu ulkede ikinci el gerçeği var. yatagini normal alirsin onun disinda herseyini spotcu spotcu gezerek halledebilirsin. ozellikle kalburustu ilcelerin spotcularinda cok tarz seyler var.
biz öyle yaptik, geze geze tam aradigimizi bulduk masa, L koltuk, sandalyeler falan 9bine geldi mesela 1 sene önce. ve ben hep bank oturak isterdim yer kaplamasin diye. sansima onu bile bulduk. hicbiri kusurlu vs degil ve cok icimize sinen sekilde oldu.
ayni sekilde letgodan da cok sey aldik.
teknolojik ürünlerde de amazon kendi deposundan estetik kusurlu urunleri satıyor. onlardan alabilirsin - misal instant pot marka elektrikli tencere övdüler geçen bu sitede. fiyatlari takip ettim benim alacagim 3,5 bindi. ben 2400e aldim yine sifir, yine ayni marka ayni garanti. sadece arkaya bakan kısmında küçük bir kozmetik kusuru var o yüzden normal satista degil:)
gibi gibi
ayrica zaten tek kişisin cok fazla şeye ihtiyacin yok. evden caldigin uc catal uc kasik yeter yani
bence erteleme
zorlaniyorsan 2. bir arkadas al yanina ama o aile evinden cik:) verdiginden cok daha fazlasini alacaksin.
Karşı çıkmayacak bir aile değil ama ikna edebileceğimi düşünüyorum. Bir de bu aralar dile de getiriyorum aile içinde, babam sesini çıkarmıyor. Artık beni haklı bulduğundan mı yoksa kaale almadığından mı bilmiyorumAileniz ayrı eve çıkmanıza karışmayacaksa bence çıkın,evlenene kadar kendi hayatınızın sefasını sürün..
Devlete atanmak icin kpss çalışıp 90 üstü puan almam lazım, onun dışında başka şehirde iş imkanım yok şu anDevlete atanma durumunuz var mı, biraz sabredip başka şehirden yüksek miktarda iş teklifi alırsanız gidebilirsiniz
istanbulda en fazla fatura odedigimiz subat soğuğunda su kadar odemistikfaturalara aylık 3-4 bin tl gitse
Çok mantıklı, bizim faturalar bu ay toplamda 9 bin geldi deistanbulda en fazla fatura odedigimiz subat soğuğunda su kadar odemistik
Eki Görüntüle 3629866
bu ay 3 fatura birden 800 geldi.
bekar evinde camasir haftada bir yikandigi icin, hergun acilan bulasik makinasi vs olmadigi icin cok fatura gelmiyor.
telefonunu da hat tasima yapsin yeni uyelere 60 gb 500 tl oluyor vodafoenda turk telekomda yeter zaten
3-4 binin yanindan gecmez faturasi bence
o ne beÇok mantıklı, bizim faturalar bu ay toplamda 9 bin geldi deordan tahmin yürütmüştüm. Yoksa bu kadarla kalırsa çok daha rahat geçinir konu sahibi. Ben çok sıcakladım gece gündüz full klima çalıştı bu ay. Sadece elektrik 6 bin gelmiş.
Bu arada gelecek sene ailemin de başka bir eve taşınma ihtimali var. Ama bu ihtimal son 2-3 yıldır var yani en son bu sene dediler hala işlerini ayarlamadılar. Bekledim onları da, yeni ev hepimize iyi gelir diye hep yapıcı yaklaştım. Ama ortak karar çıkmadı ve bu sene de kaldı ev işi, ben de beklemekten ve hep çözüm odaklı yaklaşan taraf olmaktan yoruldumBir yıl tutumlu olup, gelecek sene olduğunuz şehire eve çıkabilirsiniz. Eşyalı eve çıkın olmazsa.
Valla böyle düşününce güzelce halledilir gibi görünüyor, ek olarak kenara da ayırabileceğim param kalsın istiyorum bi bu duruma olumlu bakamıyorum kalmaz diye. Peki aile ile aynı şehirde miydiniz?Bu şartlarda hiç düşünmez kendi evime çıkardım ki çalışmaya başlar başlamaz öyle yapmıştım yıllar önce. Aile evine dönmemiştim.
1+1 bir evi dayayıp döşemek zor olmaz. Bir tane koltuk, bir yatak bir de dolap yeter. Öyle büyük büyük eşyalara gerek yok. İçinde yaşarken yavaş yavaş eksikler tamamlanır. Ben ilk başta aylarca yer yatağında yattım, sonra yavaş yavaş eksikleri tamamladım. Modalifetan bir l koltuk almıştım yıllarca kullandım, çok ucuzdu o zaman için. Evlenirken ihtiyacım olan eşyalarımı yanıma aldım, bir kısmını sattım. Hallolur yani öyle bir durumda.
Kiradan geriye 20 bin kalıyor, faturalara aylık 3-4 bin tl gitse geri kalan parayla gayet rahat geçinir, birikim de yaparsın. Her ay veya iki ayda bir gram altın ya da bireysel emeklilik olabilir mesela. Arada aile evine gider, yemeğini öyle yersin.
Olasılıklarla hayat geçmez. Olur da işten çıkarılırsan toplanır aile evine dönersin. Dünyanın sonu değil en azından denedim dersin.
aile evinde 7/24 klima çalıştırıyorsa kendi evinde de o konforu arar tabii ama, kiracı, eve sığamayan bir aile de herhalde 7/24 klima çalıştırmıyordur ? (yani ortalamada bu aile prototipi çalıştırmaz ama belki çok konforuna düşkünlerdir tabi bilemeyiz)Çok mantıklı, bizim faturalar bu ay toplamda 9 bin geldi deordan tahmin yürütmüştüm. Yoksa bu kadarla kalırsa çok daha rahat geçinir konu sahibi. Ben çok sıcakladım gece gündüz full klima çalıştı bu ay. Sadece elektrik 6 bin gelmiş.
bu ulkede ikinci el gerçeği var. yatagini normal alirsin onun disinda herseyini spotcu spotcu gezerek halledebilirsin. ozellikle kalburustu ilcelerin spotcularinda cok tarz seyler var.
biz öyle yaptik, geze geze tam aradigimizi bulduk masa, L koltuk, sandalyeler falan 9bine geldi mesela 1 sene önce. ve ben hep bank oturak isterdim yer kaplamasin diye. sansima onu bile bulduk. hicbiri kusurlu vs degil ve cok icimize sinen sekilde oldu.
ayni sekilde letgodan da cok sey aldik.
Hayır 18 yaşında aile evinden ve şehrinden üniversite için ayrıldım ben, bir daha da geri dönmedim. Hayatımda verdiğim en doğru kararmış.Valla böyle düşününce güzelce halledilir gibi görünüyor, ek olarak kenara da ayırabileceğim param kalsın istiyorum bi bu duruma olumlu bakamıyorum kalmaz diye. Peki aile ile aynı şehirde miydiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?