- 24 Nisan 2018
- 660
- 382
- 23
- 31
- Konu Sahibi resurrection93
-
Üzülmeyin, zararın neresinden dönülürse kardır.Ben 6 yıllık ilişkimi bitirmiştim. Burada anlatmıştım konuları. Ona karşı hiçbir sevgim, saygım ya da iyi bir düşüncem kalmadı. Onu düşündüğüm zaman aklıma sadece nefret ve sorunlar yığını geliyor. Fakat sorun şu ki; onun için yaptıklarımdan dolayı kendime çok kızıyorum, bazen kendimden nefret ediyormuşum gibi hissediyorum... Onu yıllar boyunca aileme savunmam olsun, her koşulda koşulsuz şartsız yanında olmam olsun, parasızken ona yiyecek taşımam olsun, her türlü zorluğunda yanında olmam olsun, askerdeyken ve işsizken sürekli moral vermem olsun, onun uğruna kırıp parçaladığım insanlar olsun (özellikle ailem) kendime çok ama çok kızıyorum. Çünkü o bu tavırlarıma karşılık bu yaptıklarımın tam tersi şekilde davrandı bana. Beni istediği gibi kırdı, döktü parçaladı... Benim onun için verdiğim savaşı o veremedi. Konu şimdi kimin ne yaptığı ya da yapmadığı değil ama bir insan böyle bir durumda kendini nasıl affedebilir? Gün içinde tamamen iyiyim ama bazen kendimi suçlamaya başladığım düşünceler kafama üşüşüyor, çıldıracak gibi oluyorum onun yaptıklarıyla kendi yaptıklarımı kıyaslayınca. Ne aptal, ne aciz bir insanmışsın sen diyorum kendime. Bazen kendimi aptal yerine koyulmuşum gibi hissediyorum. Genelde gündüzleri iyiyim ama geceleri bunlar aklıma geldikçe ağlıyorum sinirimden. Nasıl düşünürsem geçmişimden özgürleşip, kendimi affedebilirim acaba?
Öyle tabi de işte insan bir kendini suçlamaya başlayınca kafadaki o düşünceler susmuyor. 1 ay önce ben bitirdim.Üzülmeyin, zararın neresinden dönülürse kardır.
Ilişkiniz ne zaman bitti ?
Çok yeni daha. Biraz zaman geçsin sizinde içiniz soğur. Geceleri de muzik falan dinleyin , film izleyin. Düşmemeye çalışın. Unutmayın her karanlığın arkasından güneş doğar. Çok çabuk atlatırsınız inşallah.Öyle tabi de işte insan bir kendini suçlamaya başlayınca kafadaki o düşünceler susmuyor. 1 ay önce ben bitirdim.
Çok doğru o yaptıklarımı kesinlikle zorla yapmadım. Kendime asıl kızdığım konu onca insan bu kadar fedakarlık yapma onun için değmez derken burnumun dikine gittim hep. Kendim ettim kendim buldum açıkçası. Kendimi suçlamak istemiyorum ama artık...Sonuçta zorla yapmadınız bunları kendi içinizden geldiği için yaptınız. O zamanki koşullar bunları gerektirmiş size göre ve yapmışsınız. Ne yazık ki geçmişi geri getiremezseniz bundan sonrası için hatalardan ders çıkarmak en doğrusu olur.
İşte koşullar bunları yapmanızı gerektirdi belki de. Hiç hata yapmazsak nasıl olgunlaşacağız? Daha büyük bir hata yapmamışsınız,çok şükür deyip yolunuza gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz bence.Çok doğru o yaptıklarımı kesinlikle zorla yapmadım. Kendime asıl kızdığım konu onca insan bu kadar fedakarlık yapma onun için değmez derken burnumun dikine gittim hep. Kendim ettim kendim buldum açıkçası. Kendimi suçlamak istemiyorum ama artık...
Çok doğru. Gerçekten değmiyor. Çoğunlukla iyiyim aslında ama bir an geliyor böyle içimdeki o acımasız ses susmuyor.Düşünmeye devam ederek özgürleşemezsin. Bunun tek yolu unutmak. Yaptığın gereksiz fedakarlıkları ve hataları cebine koy ve hayatına devam et. Arabeske bağlamaya gerçekten gerek yok. Kalbini yorduğuna değmez inan. Ayrılıklardan sonra insan kendini dinlemeli.
Çok doğru. Ben de hep derim ya daha kötü olsaydı, ya evlenseydim falan diye... Teşekkür ederim.Herkes hata yapabilir. Biz kadınlar fazla anacız. Her türlü fedakârlığı yapıyoruz uygun şartlar oluştuğunda (aşık olma, gaza gelme, duygu sömürüsüyle kandırılma vb.). Bunu da erkekler biliyor ve kullanıyor. O çarka girince de dönüp duruyor ve fark edemiyor insan ya da fark etse de konduramıyor veya kurtulamıyor. Bunu birçok kadın hayatının bir döneminde yaşıyor. Kimisi evlenip çoluk çocuğa bile karışıyor böyle biriyle. Siz hiç olmazsa evlenmediniz. Merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Tecrübe edindim diye bakın bu duruma.
"Arkana bakarak koşamazsın." Bu sözünüzü çok beğendim. Dediklerinizde çok haklısınız .Çoğunlukla iyiyim ama bazen susmak bilmeyen o acımasız sesi bastıramıyorum işte. Zamanla dahada hafifler diye umuyorum. Teşekkür ederim.Senin bu yaşadıklarını bu forumda bir çok kadın yaşamıştır emin ol.Ne ilksin ne son.Hayat devam edip gidiyor.Arkana bakarak koşamazsın.Geçmişe hayıflanacağına dersimi aldım ve kurtuldum diye sevin.Sabahları da çok erken uyan , gece de kolayca uyursun böylece.Sabah erkenden kalkıp spor yapabilirsin mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?