- 31 Aralık 2017
- 6.463
- 22.153
- 348
- 28
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Ben çok sakindim de şimdi aklımı kurcalayan bişi oldu. Belki sebebini bilen vardır da beni bir rahatlatır diye yazıyorum.
Bildiğiniz üzere e-nabız adında bir uygulama var. Tahlil sonuçlarımıza, tanılarımıza, reçetelerimize bakabildiğimiz. 4 şubatta aile hekimime gittiğimde sistemin çalışmadığı, doktorların ilaç yazamadığını duymuştum. Umursamadım açıkçası o gün, ilaç yazdırmaya gitmemiştim. Bugün kbb’ye gittim bahar alerjim için. Doktor reçeteyi eliyle yazdı. Sekreterinin kaşe basmasını istedi. Kaşede de “sistem çalışmadığı için elektronik reçete yazılamadı” yazıyor. Dün de bugün de e-nabız uygulamasına giriş yapamadım. Ülke çapında bir çökme mi söz konusu acaba? Korona pozitif çıkan hastaları gizlemek için kapatılmış olabilir mi ya da?
Normalde bu kadar buluttan nem kapan bir insan değilimdir ama aynı ay içinde bu kadar çok sistemde “çökme” gözlemleyince bir acaba dedim. Ki sağlıkla ilgili bir mesleğim yok ama bir vatandaş olarak sık kullanırım mhrs ve e-nabız uygulamalarını daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştım...
Aydınlatan olursa şimdiden teşekkür ederim.
Nerede yaşıyorsunuz. Çoğu ilde var gizleniyor gibi geliyor. Ama niye gizlesinler onu da düşünüyorum.Bulunduğum ilde karantinaya alınan birisi olduğu haberini gördüm şimdi... tamamen alakasız değilmiş bu çökmeler demek ki.
Nerede yaşıyorsunuz. Çoğu ilde var gizleniyor gibi geliyor. Ama niye gizlesinler onu da düşünüyorum.
bende bunu sordum.Bunu gerçekten merak ettiğim için soruyorum, gizlendigini düşünenler neye dayanarak böyle düşünüyosunuz amacım tartışma çıkartmak vs değil gerçekten mantıklı bı aciklamasi varmı bunun sizce. Amaçları ne olabilir ki gizleyerek.
bende bunu sordum.
Doğu illerinde görev yapan bir sürü arkadaşım var. olduğunu söylediler. bende emin olamıyorum. söyledikleri doğru ise gizleniyor diye düşündüm. Ama niye gizlesinler diye de sonra belirttim. Yani bagisikligi çok düşük bir öğretmen olarak ne dusunecegimi şaşırmış durumdayım. Bunu belirtmeye çalıştım.Gizleniyor gibi geliyor demişsiniz. O yüzden sordum.
yani bu kelimenin açıklaması. duyduklarımin üzerine hissettiğimi yazdım.Gizleniyor gibi geliyor demişsiniz. O yüzden sordum.
Hastanede calisiyorum, saglik personeliyim. Kus gribi zamaninda da acilde çalışıyordum. Bizlerden panik yapan birini hic gormedim, su anda da görmüyorum. Olacaksa zaten olacak, yapacak birşey yok. Ne yapalim bizde sizin gibi panik yapip hastaneleri boşaltalim mi? Sizlerin panik yapmasindan fırsatçılar cikti farkinda misiniz? 50 tanesi 20 lira olan maskeler 450-bin lira arasinda satiliyor. Ustelik normal bir maske hic bir ise yaramiyor! Ama noldu biliyor musunuz? O maskeyi kullanmak zorunda olan kanser hastalari magdur oldu. Neden? Cahilce panik yapanlar ve firsatci insan musveddeleri yuzunden. Ellerinizi yikayin, su icin, bagisikliginizi güçlendirin ve her duydugunuza inanmayin.Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Doğu illerinde görev yapan bir sürü arkadaşım var. olduğunu söylediler. bende emin olamıyorum. söyledikleri doğru ise gizleniyor diye düşündüm. Ama niye gizlesinler diye de sonra belirttim. Yani bagisikligi çok düşük bir öğretmen olarak ne dusunecegimi şaşırmış durumdayım. Bunu belirtmeye çalıştım.
Eskişehir. Şehir hastanesinden arkadaşım fotoğraf paylaştı. Karantinaya alınan birileri illa ki bu virüsü taşıyor diye bir şey yok ama endişelenmeye başladım. Bağışıklığı düşük bir insanım...Nerede yaşıyorsunuz. Çoğu ilde var gizleniyor gibi geliyor. Ama niye gizlesinler onu da düşünüyorum.
Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Hanimefendi sabah sabah fırçalayacak birini mi aradiniz? Sokaklara dusup caresizce paniklemiyorum, sadece buraya icimi doktum. Cahilce panikleyenler falan? Insanlara adam gibu bilgi verilmezse tabi ki paniklerler. Hangi kaynak dogru söylüyor, nereden bilelim. Burada bile 20 sayfa yazi yazılmış ama bir suru farkli bilgi var. Kanser hastalari icin uzgunum ama onlarin mağduriyetinin asil sorumlusu bunlari ongorup zamaninda onlem almayan devlet politikasi olmasin? Millet uc bes tane maske aldi diye o hastalar nasil maskesiz kaliyor, devlet buna nasil onlem almiyor? Kimse boyle korkmaya merakli degil. Kasten yapilmis birsey de yok. Herkes sadece gercekten ne oldugunu anlamaya calisiyor.Hastanede calisiyorum, saglik personeliyim. Kus gribi zamaninda da acilde çalışıyordum. Bizlerden panik yapan birini hic gormedim, su anda da görmüyorum. Olacaksa zaten olacak, yapacak birşey yok. Ne yapalim bizde sizin gibi panik yapip hastaneleri boşaltalim mi? Sizlerin panik yapmasindan fırsatçılar cikti farkinda misiniz? 50 tanesi 20 lira olan maskeler 450-bin lira arasinda satiliyor. Ustelik normal bir maske hic bir ise yaramiyor! Ama noldu biliyor musunuz? O maskeyi kullanmak zorunda olan kanser hastalari magdur oldu. Neden? Cahilce panik yapanlar ve firsatci insan musveddeleri yuzunden. Ellerinizi yikayin, su icin, bagisikliginizi güçlendirin ve her duydugunuza inanmayin.
Eskişehir. Şehir hastanesinden arkadaşım fotoğraf paylaştı. Karantinaya alınan birileri illa ki bu virüsü taşıyor diye bir şey yok ama endişelenmeye başladım. Bağışıklığı düşük bir insanım...
Öyle sık hasta oluyorsunuz diye bağışıklığınız düşük sayılmaz. İyileşiyorsanız bağışıklığınız vardır. Bağışıklığı düşük olanlar organ nakilliler, kemoterapi alanlar gibi özellikle ilaçlarla bağışıklığı zayıflatılanlar. Normal, sağlıklı bir insanın bağışıklığı herhangi bir virüsle savaşamayacak kadar zayıf değildir. İyi beslenin, gerekirse takviye alın yeter.
Yok yok bişey olmaz korkma. Haftalık 50 liraya bir kişi için sebze meyve rahat rahat alınır. Et süt sıkıntı olur ama onu da bakliyatta takviye edersin bir süre.İyi beslenme ve takviye alma imkanım şu ara pek yok maalesef o yüzden öyle dedim. Haftalık 50 lira ayırabiliyorum mutfak, kedimin giderleri temizlik malzemesi kişisel bakım yol parası fotokopi parası vs her şeye. Elbette ki o durumdaki insanlar çok daha risk altında ama ben de kendim pek sağlam değilim normal grip bile iki hafta yatırıyor bu yıl daha hiç olmadım. Buranın havası da bir tuhaf iki gün önce 19’du yarın ve öbür gün -‘lere inecek. Bu ani değişim çok hasta eder beni öyle hastayken bir de üstüne başka bir şey olursa vücudum zor kaldırır gibi.
bu virüsün ABD tarafından tabiri caizse Çin' i dize getirmek için lab. ortamında üretildiğini düşünüyorum.
son bir kaç gündür Trump' ta aşı ile ilgili açıklamalar yapıyor. (bence aşısı çoktan mevcuttu)
bu tarz salgınlarla sık sık karşılaşacağımızı düşünüyorum. neden? çünkü dünya nüfusunu 500 milyon altına düşürme planından ötürü.
sıradaki ülke Hindistan bana göre.
yarasaymış, yılanmış, börtü böcekmiş hikaye kısmı bu adamların beslenme şekli bu yıllarca enfekte olmadılar neden şimdi?
İran' da enfekte olan kişiler yurt dışına çıkmamış hasta biriyle temasta bulunmamış böcek, yarasa yemediklerine göre nerden kaptılar?
son olarak buraya Hz. Ali' nin bir sözünü bırakıyorum. 'Korkma, insanı ölümden eceli korur.'
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?