Nasil sakin kalabiliyorsunuz?


Bulunduğum ilde karantinaya alınan birisi olduğu haberini gördüm şimdi... tamamen alakasız değilmiş bu çökmeler demek ki.
 
Nerede yaşıyorsunuz. Çoğu ilde var gizleniyor gibi geliyor. Ama niye gizlesinler onu da düşünüyorum.

Bunu gerçekten merak ettiğim için soruyorum, gizlendigini düşünenler neye dayanarak böyle düşünüyosunuz amacım tartışma çıkartmak vs değil gerçekten mantıklı bı aciklamasi varmı bunun sizce. Amaçları ne olabilir ki gizleyerek.
 
Gizleniyor gibi geliyor demişsiniz. O yüzden sordum.
Doğu illerinde görev yapan bir sürü arkadaşım var. olduğunu söylediler. bende emin olamıyorum. söyledikleri doğru ise gizleniyor diye düşündüm. Ama niye gizlesinler diye de sonra belirttim. Yani bagisikligi çok düşük bir öğretmen olarak ne dusunecegimi şaşırmış durumdayım. Bunu belirtmeye çalıştım.
 
Hastanede calisiyorum, saglik personeliyim. Kus gribi zamaninda da acilde çalışıyordum. Bizlerden panik yapan birini hic gormedim, su anda da görmüyorum. Olacaksa zaten olacak, yapacak birşey yok. Ne yapalim bizde sizin gibi panik yapip hastaneleri boşaltalim mi? Sizlerin panik yapmasindan fırsatçılar cikti farkinda misiniz? 50 tanesi 20 lira olan maskeler 450-bin lira arasinda satiliyor. Ustelik normal bir maske hic bir ise yaramiyor! Ama noldu biliyor musunuz? O maskeyi kullanmak zorunda olan kanser hastalari magdur oldu. Neden? Cahilce panik yapanlar ve firsatci insan musveddeleri yuzunden. Ellerinizi yikayin, su icin, bagisikliginizi güçlendirin ve her duydugunuza inanmayin.
 
Keşke tek sorunumuz virüs olsa.ülke olarak o kadar fazla sorunla boğuşuyoruz ki insanların sadece virüse odaklanacak zamanı kalmıyor.virüs olmasa deprem,o olmasa başka birşey.hepsini kafaya taksak yaşayamayız.ben depremi çok takıyordum buaralar ama sonra gördüm ki depreme kalmadan bizi bu ülkede öldürecek çok şey var.önlemi alıp kafaya takmamaya çalışacağız.maske falanda korumaz boşuna para tuzağı.temizliğe önem göstermek,bağışıklığı güçlü tutmak gerekir.
 

Anladım bende düşünüyorum da gizlemenin kimseye bı faydası olmaz ki aksine daha çok sorun olur herkes için sakliyacaklarini düşünmüyorum. Siz yine de iki katı dikkat edin.
 
Elimden geldiğince önlemimi alacagim tabii ki ama panik olup kalan ömrümü de kendime zehir etmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Ayrıca ölüm bize şah damarımız kadar yakın. Çinden hastalık kapıp ölücem diye düşünürken su an hava almak icin önünde durduğum pencereden düşüp ölmeyeceğim ne malum.
Böyle düşününce acayip bir sakınlık geliyor bana.
 
Nerede yaşıyorsunuz. Çoğu ilde var gizleniyor gibi geliyor. Ama niye gizlesinler onu da düşünüyorum.
Eskişehir. Şehir hastanesinden arkadaşım fotoğraf paylaştı. Karantinaya alınan birileri illa ki bu virüsü taşıyor diye bir şey yok ama endişelenmeye başladım. Bağışıklığı düşük bir insanım...
 

Virüs 0-19 yaşında kimseye ağır bir etki etmemiş şuana kadar en riskli grup 60 yaş üstü insanlar çünkü şuana kadar bu virüsü atlatamayan ölümle sonuçlanan yaş grubuymuş
Bir arkadaş seminere katılmış, ve oradaki doktor illa ki Türkiye ye gelecek demiş virüs için
Tedbir olarak vücut direncine katkı sağlayan takviyeler , alışveriş merkezi tarzı kalabalık ortamlardan kaçınmak
El temizliğine çok önem vermek ve hasta olan insanlarla 1 metre den fazla yakınlaşmamak
 
Hanimefendi sabah sabah fırçalayacak birini mi aradiniz? Sokaklara dusup caresizce paniklemiyorum, sadece buraya icimi doktum. Cahilce panikleyenler falan? Insanlara adam gibu bilgi verilmezse tabi ki paniklerler. Hangi kaynak dogru söylüyor, nereden bilelim. Burada bile 20 sayfa yazi yazılmış ama bir suru farkli bilgi var. Kanser hastalari icin uzgunum ama onlarin mağduriyetinin asil sorumlusu bunlari ongorup zamaninda onlem almayan devlet politikasi olmasin? Millet uc bes tane maske aldi diye o hastalar nasil maskesiz kaliyor, devlet buna nasil onlem almiyor? Kimse boyle korkmaya merakli degil. Kasten yapilmis birsey de yok. Herkes sadece gercekten ne oldugunu anlamaya calisiyor.
 

Öyle sık hasta oluyorsunuz diye bağışıklığınız düşük sayılmaz. İyileşiyorsanız bağışıklığınız vardır. Bağışıklığı düşük olanlar organ nakilliler, kemoterapi alanlar gibi özellikle ilaçlarla bağışıklığı zayıflatılanlar. Normal, sağlıklı bir insanın bağışıklığı herhangi bir virüsle savaşamayacak kadar zayıf değildir. İyi beslenin, gerekirse takviye alın yeter.
 

İyi beslenme ve takviye alma imkanım şu ara pek yok maalesef o yüzden öyle dedim. Haftalık 50 lira ayırabiliyorum mutfak, kedimin giderleri temizlik malzemesi kişisel bakım yol parası fotokopi parası vs her şeye. Elbette ki o durumdaki insanlar çok daha risk altında ama ben de kendim pek sağlam değilim normal grip bile iki hafta yatırıyor bu yıl daha hiç olmadım. Buranın havası da bir tuhaf iki gün önce 19’du yarın ve öbür gün -‘lere inecek. Bu ani değişim çok hasta eder beni öyle hastayken bir de üstüne başka bir şey olursa vücudum zor kaldırır gibi.
 
Yok yok bişey olmaz korkma. Haftalık 50 liraya bir kişi için sebze meyve rahat rahat alınır. Et süt sıkıntı olur ama onu da bakliyatta takviye edersin bir süre.
 

Ben de son günlerde böyle düşünüyorum, Çin şu an ekonomik olarak büyük yıkımda ve bundan en çok nemalanacak olan kim, tabiki rakipleri. Pisliğiyle nam salmış Hindistan dururken neden Çin? Tamam iğrenç bir sürü şey yiyorlar ama bu yeni bir şey değil ki... Hani kesin bir karar olsa bu virüs şu bitkiden, şu hayvandan v.s. yayılıyor diye tamam ama sebebi de açıklanamıyor, bu da düşündürüyor.
 
Kendim sağlık çalışanıyım şu an hastanede çalışıyorum. Artı bağışıklığı baskı altında olan biriyim yani bağışıklık baskılayıcı ilaç kullanıyorum organ nakilliyim yani , umrumda değil, çocuğum da yok , kaybedeceğim bişeyim de yok. Bu şekilde rahatım.
 
Bünyem zayıf mıdır bilmem ama konularımı bilenler bilir psikolojisi zayıf bir insanım. Anksiyetesi olan ben şu sıralar ciddi alarm veriyorum. Bir de bunun üzerine hafif bir soğuk algınlığı eklendi tuz biber oldu hadi bakalım corona mı oldum diye kafayı yemekteydim ki bu sabah zaten kapkaranlık da bir güne uyandık, tek sosyalleşme ağım şu an burası ne tuhaf hayat diye sorgulayıp duruyorum. Sonumuz hayır olsun..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…