- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.333
- 158
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Sen hele gel buraları gör bir deBen de Almanyadayim herkes sakin birsekilde hayatina devam ediyor, ne maskesi yahu burayi saskinlikla okuyorum.
yinede dikkatli olun bende italyaya gidecektim ama salgından ötürü görevimizi erteleme şansı tanındı , o nedenle ileri tarihte gideceğim. Avrupa da salgının ana yurdu İtalya iken sağlığı riske atmaya değmez..Sakin olun kızlar. Yapacak bi şey yok varlığını kabul ettik dikkat edeceğiz . Ben Yarın uzakdoğu ya uçacağım annemde böyle panik söylemiyorum artık gittiğimi yapacak bi şey yok iş gitmek zorundayız şartlar bunları gerektiriyor dikkat edeceğim maske eldiven vs. Panik işimize yaramaz
“Öne sürüldü” şeklinde yapılan bir haber bu herhangi bir ciddiyeti yok bu gönderdiğiniz haberinEki Görüntüle 2597180
Çin'in en büyük şirketlerinden biri olan Tencent'ın hafta sonu yanlışlıkla salgın hastalığın bilançosunu verdiği öne sürüldü. Kısa bir süre sonra silinen görüntülere göre 154 binden fazla insan virüsle mücadele ederken, 24.589 kişinin de hastalıktan öldüğü ifade ediliyordu.
Çin’in en büyük teknoloji ve yazılım şirketlerinden biri olan Tencent’in hafta sonu yayınladıktan kısa bir süre sonra sildiği görüntü panik yarattı. Şirketin resmi internet sitesinde yer alan corona virüsü takip sisteminde cumartesi günü ölenlerin sayısı 24 bin 589 olarak açıklandı.
Kısa bir süre sonra silinen rakamlara göre corona virüsü taşıdığından şüphe edilen insanların sayısı ise 154 bin 23. İyileşen hastaların sayısının 269 olarak gösterildiği grafikte enfekte sayısı ise 79 bin 808. Taiwan News isimli internet sitesinde yayınlanan haber kısa bir süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu.
Uluslararası basında yer alan haberlerde resmi rakamlar ile Tencent’in yanlışlıkla yayınladığı rakamlar arasında 80 katlık bir fark olduğu vurgulandı. Dünya kamuoyu, bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, “Çin hükümeti bilgileri gizliyor. Bu rakamlar gerçek” yorumunu yaptı.
Ben de çok korkuyorum .. İtalya’ya girmişse bize de gelir yakında z insanlar hala seyahat ediyorlar anlam veremiyorum . Niye yasaklanmıyor ülkeden ülkeye gitmek
Mart’ta Türkiye’ye gelmek istiyordum ama bu gidişle , askıya alacağım . Uçakta her milletten insan var . İstediğin kadar korun bir yerde açık illaki kalıyor
İnsan anne olunca daha çok korkuyormuş
O kadar çok farklı söylemler var ki neye inanacağını şaşırıyor insan, çoğunun yalan abartı olduğunu tahmin ediyordum da yandaş medya bile yayınlıyor o düşüp pat diye ölme videolarını. İnsan da acaba bu nedir diye bi düşünüyor :)
Sevindim açıkçası içim rahatladı biraz teşekkür ederim
Cin'de yasayan bir grup Turk de korkuyu buyutmeyin diye mesaj yollamis, Sozcu'de okudum. Gercekten cok dogru biz burada bu kadar panik halinde degiliz. Ve cok ciddi manada onlem alip hayata devam etmek harici yapacak hicbir sey yok. Yani zaten hayatimizin her saniyesinde bir sebepten olme riskimiz varken ve bunun ne zaman gerceklesecegini bilmiyorken salgin, dogal afet durumlarindan bu derece korkmak bana hic anlasilir gelmiyor. Yasamak basli basina cok riskli bir kumar zaten :)
Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Sakin kalamiyoruz yani bu konuda yanliz degilsinz, hepimiz dehset icindeyiz ! umarim bu kabus bi an once son bulur ve bu pis cekik gozluler dunya nufusundan tamamen silinir.
Tasvip etmediğimiz uygulamaları ve yaşantıları olsa da bu yazdıklarınız ırkçı ve hedef gösterici bir ifade olmuş.Sakin kalamiyoruz yani bu konuda yanliz degilsinz, hepimiz dehset icindeyiz ! umarim bu kabus bi an once son bulur ve bu pis cekik gozluler dunya nufusundan tamamen silinir.
Az kaldı öncede bir konuda yazdım Hindistan'dan gelen biriyle görüştüm kendim kasindimHer bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Sakin kalamiyoruz yani bu konuda yanliz degilsinz, hepimiz dehset icindeyiz ! umarim bu kabus bi an once son bulur ve bu pis cekik gozluler dunya nufusundan tamamen silinir.
Makale okuyorum, doğru bilgileri öğrenince panik yapacak bir şey yok çünkü. Kişisel hijyene dikkat edin, hasta insanlardan ve kalabalık ortamlardan zorunlu olmadıkça uzak durun. Öpüşmeyin tokalaşmayın. Bu kadar basit. Her zaman yapacağınız, yapmanız gereken şeyler yani.Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Sanırım alt kısmı okumadınız neyse münakaşaya girmeyeceğim size iyi geceler tatlı rüyalar“Öne sürüldü” şeklinde yapılan bir haber bu herhangi bir ciddiyeti yok bu gönderdiğiniz haberin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?