Nasil sakin kalabiliyorsunuz?

yinede dikkatli olun bende italyaya gidecektim ama salgından ötürü görevimizi erteleme şansı tanındı , o nedenle ileri tarihte gideceğim. Avrupa da salgının ana yurdu İtalya iken sağlığı riske atmaya değmez..

2021'in sonuna kadar Dünya nüfusunun %70'inin virüs kapması bekleniyor zaten. Şu an bu yazdığımı okuyan 10 kişiden 7si geçirecek hastalığı en iyi ihtimalle.
Hatta bir haber daha vereyim, bazı uzmanlara göre her sene tekrarlanan nezle-grip salgınlarına bu virüsün salgını da eklenecek diyorlar. Nezle-grip-korona salgını olarak.
Kaçma ihtimalimiz çok az yalnız son olarak da iyi bir haberim var, 60 yaş altının virüsten kurtulma oranı %98.7 şu an. Geçmişte yaşanmış SARS gibi salgınlarda bile ölüm oranı %10muş, bu virüste ölüm oranının %1in altında olduğu tahmin ediliyor. Bazı insanlarda doğru düzgün belirti bile vermediği için istatistiklere dahil edilmiyorlar ve ölüm oranı %2 gibi görünüyor şu an.
Kısacası büyük ihtimalle çoğumuz kapacağız ama ortada korkacak bir şey yok, sadece dikkat ederek 10da 3lük dilime girebiliriz. Allah bağışıklık sisteminde sorun olanlara ve 70+ yaş kesime yardımcı olsun. Çok dikkat etmeliler.

“Öne sürüldü” şeklinde yapılan bir haber bu herhangi bir ciddiyeti yok bu gönderdiğiniz haberin

Anne olmayınca daha mı az korkuyoruz ölmekten?
Hiç sanmam

Cin'de yasayan bir grup Turk de korkuyu buyutmeyin diye mesaj yollamis, Sozcu'de okudum. Gercekten cok dogru biz burada bu kadar panik halinde degiliz. Ve cok ciddi manada onlem alip hayata devam etmek harici yapacak hicbir sey yok. Yani zaten hayatimizin her saniyesinde bir sebepten olme riskimiz varken ve bunun ne zaman gerceklesecegini bilmiyorken salgin, dogal afet durumlarindan bu derece korkmak bana hic anlasilir gelmiyor. Yasamak basli basina cok riskli bir kumar zaten :)

valla ben arkamda cocugumu nasıl bırakıp gıdıcem onu bıle dusundum ılla bır felakete de gerek yok hakkın rahmetıne dırekt kavusmakta var
ınsanın banyoda ayagı kayıp dusuyor ölüyor

ama bız ınsan oglu her ortama kolay adapte olan yasamayı seven ınsanlarız bu sebeple saglıklı beslenırız hayat hıc bıtmeyecek gıbı hedefler hayaller kurar sozler verırız falan... cok kapılmamak lazım derınlıge sız ustunuze dusenı yapın gerısını akısa bırakın

yoksa dusunecek olursak bır erkegın teklıfını kabul etmedı dıye yuzune asıt atılıp yakılan kız mı dersınız
sırf karsısına o cıktı dıye oylesıne zevkıne kacırıp ölduren ıskence eden mı dersınız yanı okula gondersek dert ıse gıtse dert evlence dert ona bakarsak hersey dert

en ıyısı cok dusunmemek cok dusununce ınsan hasta oluyor

Hele Türkiye'de yaşamak
Salgından, hastalıktan ölmekten çok salgın sonrası İstanbul korkutuyor beni. Deprem için de aynı şey geçerli, ölmez sağ kalırsak kim bilir neler gelir başımıza diyorum. Daha salgının s'si duyulur duyulmaz saçma sapan zamlar yaptılar herşeye, maskeye bile. E biz çoluk çocuk sahibi insanlarız, çocuğumuzu nasıl koruruz ya da ihtiyaçlarımızı nasıl gideririz diye düşünüyoruz ister istemez. Maddi durumlar çok iyi değil, gidip bebek bezi vs stoklama durumumuz da yok. O yüzden bilgi edinmeye çalışıyorum. Ama öyle bir hal almış ki kimi hollywood yapımı filmlerin havasında, hepimiz ölücezzzzz diye çılgın atıyor kimi de yaa boşver en fazla ölürüz havasında :) bir ortasını bulamıyoruz millet olarak

Sakin kalamiyoruz yani bu konuda yanliz degilsinz, hepimiz dehset icindeyiz ! umarim bu kabus bi an once son bulur ve bu pis cekik gozluler dunya nufusundan tamamen silinir.

Sakin kalamiyoruz yani bu konuda yanliz degilsinz, hepimiz dehset icindeyiz ! umarim bu kabus bi an once son bulur ve bu pis cekik gozluler dunya nufusundan tamamen silinir.

Bu nasil bir nefret soylemidir yahu? Olayi kisisellestirmek hic ama hic hos bir durum degil.
Salgin sadece asyadan mi cikiyor? Ebola salgini bati afrikadan, COVID-19`un kuzeni olan MERS ortadogudan cikti. Her salgin cikan bolgeyi ve insanlari dislayip nefret soylemlerinde mi bulunalim?

Ben bu virus konusunda cok da endiseli degilim. Yani degilim derken medya abartmasi oldugunu dusunuyorum.
Hatırlarsaniz bir zamanlar da domuz gribi boyle abartildi. Sonra lafi bile edilmedi.
Suan oyle bir algi olustu ki sanki virus bulasan herkes illa ki olecek. Hayir arkadaslar. Bagisikliginiz yuksekse grip gibi atlatiyorsunuz.
Bagisikliginizi yuksek tutun yeterli.

Olacakla öleceğe çare yok.
İnsan içinde çok bulunmuyorum.
Bol şu içiyorum
Giysilerimi hergün yıkıyorum.
Vs vs
Artık bulaşırsa da olacağı varmış derim ne yapalım.

Tasvip etmediğimiz uygulamaları ve yaşantıları olsa da bu yazdıklarınız ırkçı ve hedef gösterici bir ifade olmuş.

Az kaldı öncede bir konuda yazdım Hindistan'dan gelen biriyle görüştüm kendim kasindim
Birde minibüs te biri yüzüme hapsurdu
Gittim pasta aldım yiyorum son zamanlarimi mutlu gecirebilrim artık vaktim kısıtlı nede olsa son arzularımi yerine getiriyorum şaka bir yana böyle mukemelletciyetci yaşam olmaz mutlaka biryere gitmek zorundayiz evde bağlı kalamayiz
Bir Instagram fenomeni vardı kadın meme kanseri oluyor önceden oğluma çok dikkat ederdim şimdi istemediğim öğretisini begenmedigim kişiler bakıyor geçen gün ayağındaki ayakkabı mevsime uygun bile değildi öyle sokağa çıkardılar diyor bazı şeylere maalesef hukmedemiyoruz kader işte bu bence ortaçağ Avrupa'sinda olsak veba salgını olacaktı nasıl baş edecektik

Irkçılık zeki insanlara göre birşey değil bence. Keşke zeki olmayan herkes dünya nüfusundan silinse demiyorum çünkü ırkçı değilim. Ama forumda ırkçılık yasaktır eminim o yüzden rapor ettim sizi.

Makale okuyorum, doğru bilgileri öğrenince panik yapacak bir şey yok çünkü. Kişisel hijyene dikkat edin, hasta insanlardan ve kalabalık ortamlardan zorunlu olmadıkça uzak durun. Öpüşmeyin tokalaşmayın. Bu kadar basit. Her zaman yapacağınız, yapmanız gereken şeyler yani.

Amerikalı doktor diyor ki çocuklarda görülme olasılığı çok daha düşük. Genelde 49-56 yaş arası ağır. Çocuklarda ise daha hafif semptomlarla geçiyor. Hatta grip virüsü influenza Amerikada çok daha fazla çocuk öldürüyormuş coronadan. Biraz medyanın abartması diyorlar. Çocuklarda hijyene vd beslenmeye dikkat edin, hasta insanlardan uzak durmalarını söyleyin diyor.

Eklentiler

• Screenshot_20200227-180831.webp
    44,6 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20200227-180831.webp
    44,6 KB · Görüntüleme: 17

Bence dünyadan silinmesi gerekenler kötü insanlar!
Ne kadar kötü kalplisiniz yazık size..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…