- 3 Eylül 2012
- 21.874
- 57.637
- 798
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Anne olmayınca daha mı az korkuyoruz ölmekten?
Hiç sanmam
Irkcilik yada nefret degil benimkisi, hepiniz biliyorsunuz ki , bu insanlar herseyi yiyorlar, ve malesef bunun boyle olacagi belliydi, bu insanlar yuzunden suan butun dunya tehlikede yarinimiz ne olacagi belli degil, endiseleniyoruz ve normal hayatimiza devam etmekte zorlaniyoruz, cogu insanin demek istedigi seyi soyledim, aci ama gercek. burda linc etmenize gerek yok beni :) cunku bir tek ben boyle dusunmuyorum. suclamayi birakip gercekci olalim hepimiz.
Yooo ben girdim e nabiza annem şehir disindaydi yeni geldi sürekli hastanelerdeyiz tüm branşlara gidiyoruz gibi birşey korona İstanbul a gelirse ilk bana gelir büyük ihtimalleBen çok sakindim de şimdi aklımı kurcalayan bişi oldu. Belki sebebini bilen vardır da beni bir rahatlatır diye yazıyorum.
Bildiğiniz üzere e-nabız adında bir uygulama var. Tahlil sonuçlarımıza, tanılarımıza, reçetelerimize bakabildiğimiz. 4 şubatta aile hekimime gittiğimde sistemin çalışmadığı, doktorların ilaç yazamadığını duymuştum. Umursamadım açıkçası o gün, ilaç yazdırmaya gitmemiştim. Bugün kbb’ye gittim bahar alerjim için. Doktor reçeteyi eliyle yazdı. Sekreterinin kaşe basmasını istedi. Kaşede de “sistem çalışmadığı için elektronik reçete yazılamadı” yazıyor. Dün de bugün de e-nabız uygulamasına giriş yapamadım. Ülke çapında bir çökme mi söz konusu acaba? Korona pozitif çıkan hastaları gizlemek için kapatılmış olabilir mi ya da?
Normalde bu kadar buluttan nem kapan bir insan değilimdir ama aynı ay içinde bu kadar çok sistemde “çökme” gözlemleyince bir acaba dedim. Ki sağlıkla ilgili bir mesleğim yok ama bir vatandaş olarak sık kullanırım mhrs ve e-nabız uygulamalarını daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştım...
Aydınlatan olursa şimdiden teşekkür ederim.
Yooo ben girdim e nabiza annem şehir disindaydi yeni geldi sürekli hastanelerdeyiz tüm branşlara gidiyoruz gibi birşey korona İstanbul a gelirse ilk bana gelir büyük ihtimalle
Bu virüs Çin'lilerin yediği yarasa, yılan, akrep, çekirgeden mi türedi? Elinizde bir kanıt var mı? Zira Çin'li uzmanlar dahil dünyadaki hiçbir uzman henüz neden kaynaklandığını açıklayamıyor, deniz ürünleri satan pazarın sebep olabileceği tahmin ediliyor yalnızca, belki birini sinek ısırdı, belki hijyene dikkat edilmedi, bizde de yerlere tükürüp burun akıntılarını sokağa atıyorlar ya hani, belki onlarda öyle bir şey yapmıştır.Irkcilik yada nefret degil benimkisi, hepiniz biliyorsunuz ki , bu insanlar herseyi yiyorlar, ve malesef bunun boyle olacagi belliydi, bu insanlar yuzunden suan butun dunya tehlikede yarinimiz ne olacagi belli degil, endiseleniyoruz ve normal hayatimiza devam etmekte zorlaniyoruz, cogu insanin demek istedigi seyi soyledim, aci ama gercek. burda linc etmenize gerek yok beni :) cunku bir tek ben boyle dusunmuyorum. suclamayi birakip gercekci olalim hepimiz.
Evet dikkatli olmaya çalışıcaz işte napalim işyinede dikkatli olun bende italyaya gidecektim ama salgından ötürü görevimizi erteleme şansı tanındı , o nedenle ileri tarihte gideceğim. Avrupa da salgının ana yurdu İtalya iken sağlığı riske atmaya değmez..
Bu açıklama doğru olmakla birlikte her dönem yeni virüslerin ortaya çıkması da bilim kurgu izlememden mi ve dünyadaki rekabettin vardığı boyutun tüyler ürpertici olmasından mı mütevellit bana işin içinde bir sürü bit yeniği olabileceğini düşündürüyor açıkçasıBu virüs Çin'lilerin yediği yarasa, yılan, akrep, çekirgeden mi türedi? Elinizde bir kanıt var mı? Zira Çin'li uzmanlar dahil dünyadaki hiçbir uzman henüz neden kaynaklandığını açıklayamıyor, deniz ürünleri satan pazarın sebep olabileceği tahmin ediliyor yalnızca, belki birini sinek ısırdı, belki hijyene dikkat edilmedi, bizde de yerlere tükürüp burun akıntılarını sokağa atıyorlar ya hani, belki onlarda öyle bir şey yapmıştır.
Sıtmayı bilir misiniz? Anofel türü dişi bir sivrisinek sizi ısırınca bulaşır ve insandan insana bulaşan bir hastalıktır, ülkemizde gıda zehirlenmesi, kızamık hastalığından sonra görülme sıklığı bakımından 3. sırada yer alıyordu.
Ve her yıl dünya genelinde 2 milyon insan sıtmadan ölüyor. Dünya Sağlık Örgütü 5-6 yıl önce yayınladığı sıtmayla ilgili raporda dünya genelinde 3,2 milyar insanın sıtmaya yakalanma riski olduğunu açıklamıştı, sıtmanın en fazla görüldüğü kıta Afrika, Afrika kökenli insanlar ülkemize sıtma taşıyabilir, onlarda mı yok olsunlar?
Sorunlara çözüm aramak yerine bebek, hamile kadın demeden insanların ölümünü istemek siz kabul etmesenizde maalesef nefrettir.
Bende birçok program seyreden biriyim, içlerinde komplo teorileri, dünya geleceğiyle ilgili konuların yorumlandığı programlar.Bu açıklama doğru olmakla birlikte her dönem yeni virüslerin ortaya çıkması da bilim kurgu izlememden mi ve dünyadaki rekabettin vardığı boyutun tüyler ürpertici olmasından mı mütevellit bana işin içinde bir sürü bit yeniği olabileceğini düşündürüyor açıkçasıNeticede Çin dünyanın parlayan yıldızı ve rekabet gözü kara bir şey maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?