Nasil sakin kalabiliyorsunuz?

Teşekkürler bilgiler için. Özellikle bu virüsle ilgili gelişmeler için Takip ettiğin hesap ya da bir haber kanalı var mı, önerebilir misin

Normal haber sitelerden cok
Robert Koch Institut un sayfasını öneririm bilgiler icin.
Bundesgesundheitsministerium (sağlık bakanlığın sayfası) da bilgiler paylaşıyor

Benim kuzenimin esi taylandli.gecen ay virusun ortaya ciktigi zaman o ulkedeydiler sonra geldiler.turkiyeye virüslümü geldiler sizce cok tedirginim

Bende biz bir felaket yaşamasak bile cocuklarimiz mutlaka yasayacak diye korkuyorum. Bu deprem olabilir , susuzluk olabilir , salgin vs olabilir. Hatta bunlari dusundukce cok uzuluyorum keske bu dunyaya bir cocuk getirmeseydim diyorum.insallah cocuklarimiz huzurla yasarlar

Sakin değiliz bence. Yani en azından ben değilim
Kızım 2.5 yaşında ben de çok endişeleniyordum ama bugün biraz içime su serpildi. Başka bir konuda bir arkadaş tv den çocuk ölümünün henüz hiç olmadığını duymuş. Bunu duymak beni bir nebze rahatlattı açıkcası. Ama sakinleşmiş değilim. Kızıma birşey olmasa bile ya eşime ve bana birşey olursa? Ya kızım bu hayatta böyle bir dünyada yapayalnız kalırsa? Çok da yaşama meraklısı değilim aslında bu dünyanın yaşanılacak bir tarafı yok ama kızımın yanında olmalıyım. Onu bu dünyada yalnız kalsın diye doğurmadım.

Ben normalde ölümden korkan biri değilim, dolayısıyla bu virüs de hiç korkutmuyor beni. Tabi çocuğum olsa durum farklı olabilirdi, korkardım bir nebze de olsa :) henüz türkiyeye gelmedi ve geleceğini de sanmıyorum ben. Çok büyük ülkelerde virüsten ölen toplasanız 50 yi geçmiyor. Asıl vurgun çin de oldu. İçiniz rahat olsun bence.

Ülke de cinayetler ayyuka çıktı Virüs den korkar olduk..
Ölüm sebeplerini araştırdınız mı bilmiyorum? En masumu Virüs tür.. Kıymetin Büyük alametleri başladı. Ben buna yoruyorum bütün olanları...

Ülkeyekımseyı alnamaları gerekıo bence allahım yardım et

Kesinlikle gercek degil, hastaligin bir sureci var kimse pat diye dusup olemez. Hatta o maskeli hemsire gibi video olanlarin da gercek olmadigi kanitlandi

Malesef virusten beter dertlerim oldugu icin umrumda bile degil. Yasamak olmekten hazin geliyor

Asyada yasayan bir insan olarak bu forumda defalarca yazdim. Durum Turk medyasinin yansittigi korkunc basliklar kadar tehlikeli degil. Haberciligin %90i baslik, manset anlayabiliyorum ama artik durmalilar ki ulkedeki bu panik havasi bitsin.

Biz burada gayet normal hayatimiza devam ediyoruz. Panik gerektirecek degil, dikkatli olunmasi gereken bir durumdayiz sadece. Herkes atesini takip ediyor, kotu olanlar rapor alip evde kaliyor 1 hafta. Cin'den gelen ya da gelmis olanlar 14 gun ev karantinasinda tutuluyor. Hastalik belirtisi olanlar da hastanelerde tutuluyor sonuc cikana kadar. Olay gercekten bu, bu kadar. Ne cilginlar gibi onu alinamayan bir salgin ne de sokakta virusten (?) pat diye dusup olen insanlar var. Hepimiz ise de gidiyoruz sosyal hayatimiza da devam ediyoruz. Ne yapabiliriz suresi belirsiz bir sure boyunca evde mi kalacagiz? Ne ekonomi saglam kalir ne de insan psikolojisi bu durumda.

Ayrica anneler rahat edecekse 0-9 yas arasi olum yok, burada da 6 aylik ve 1 yasinda iki bebek virusten tamamen kurtulup iyilesti, taburcu oldular.

Cin'de olum oraninin bu derece yuksek olmasinin sebebi o kadar fazla vaka var ki ne ekipmana ne de kimyasal malzemelere ulasabiliyorlar. Ayrica doktorlar ve hemsireler de hasta is gucu azalmis durumda yani. Hastaneler de dolu oldugu icin cok kotulesmeden yeni kisi kabul etmiyorlar. Salgin her zaman cikis noktasindaki ulkede daha fazla olume sebebiyet verir, onun disindaki ulkelerde daha az olur.

Lutfen sadece dunya saglik orgutunun verilerini takip edin. Olur olmadik haberlere inanmayin. Virus biter her salgin gibi bu sekilde devam ederseniz size hayatiniz boyunca tasiyacaginiz anksiyete ve depresyon birakir.

“KORKUNÇ VİRÜS SALGINI!..

İnsanlar dehşet içerisinde arkadaşlar…

Panik ülke, ülke, şehir,şehir, sokak, sokak yayılıyor.

Salgının görüldüğü şehirler karantina altında,

Ülkeler bir bir sınırlarını kapatıyor, insanlar sokağa çıkmıyor…

Ölü sayısı hızla artıyor…

İnsanlar virüs kapmış hastaları taşıyan otobüsleri taşlıyor,

Ordu devreye girdi!..

Sokağa çıkma yasağı var!..

Ekonomik kayıp iki trilyon doların üzerinde,

Borsalar çöküyor!..

...

2017-2018 ve 2018-2019 yıllarında yukarıdakilere benzer haber duydunuz mu?

Tüm televizyon kanallarında aynı anda “panik butonuna” basıldığına şahit oldunuz mu?

Olmadınız!..

Neden?

- Abi o yıllarda virüs salgını yoktu ki! Niye panik olalım, niye böyle haberler yapılsın diyeceksiniz?

Yanılıyorsunuz dostum. Her yıl olduğu gibi 2017 2018 Ekim-Nisan ve 2018-2019 Ekim-Nisan aylarında tüm dünyada “virüs salgını” vardı.

- İyi de abi, şimdiki ile bir mi? Corona öldürüyor!.. Şimdiden üç bine yakın insan öldü. Nerede ise 70-80 bin insana bulaştı

Dehşet!..

Sevgili kardeşim CDC ve DSÖ’nün verilerine göre sadece Amerika birleşik Devletlerinde 2017 Ekim, 2018 Nisan ayları arasında H1N1 ve H5N2 virüs salgınlarında 48.8 milyon hasta ve 79.400 ölüm meydana geldi.

Aynı virüs salgını geçen yıl ABD'de 42.9 milyon insana bulaştı ve bunlardan 61.200’ü hayatını kaybetti.

Üstelik bu iki virüs’ün aşısı var ve milyonlarca insan her yıl bu koruyucu aşıyı yaptırıyor.

Hal böyle iken bile hasta sayısı 40-50 milyon. Ölen sayısı 70-80 bin kişi.

Daha basit bir şey söyleyeyim.

Yoğun aşılama oranına sahip ABD’de Kasım-Şubat döneminde yaklaşık 17.500 kişi H1N1 virüsü nedeni ile öldü.

Hiç haberlerde gördün mü, işittin mi?

Aynı süre içerisinde Çin’de Corona’dan ölen hasta sayısı 1800 lerdeydi.

Aşısı olmayan ve sürpriz bir virüs; iki milyarlık ülkede 1800 kişi öldürdü.

Aşısı olan ve tedbir alınan bir virüs 250 milyonluk bir ülkede 17.500!..

H1N1 bildiğiniz gibi Grip, Soğuk algınlığı olarak adlandırdığımız hastalığa sebep olan basit bir virüs.

Peki o zaman Corona neden bu kadar korkutucu?:

Korkutucu çünkü medya eli ile tüm dünyada “panik” yaratılıyor.

Korkutucu çünkü “arkasında bir el var.”

Korkutucu çünkü “korkalım” isteniyor.

Ve biz yeteri kadar korkmaz isek dozu giderek artan bir baskı ve istatistik ortaya çıkartacaklar.

Ta ki istediklere kıvama gelinceye kadar üzerimizde oynayacaklar.

Bu yüzden korkutucu.

Corona bir virüs salgını değildir. Corona hazırlanmakta olan yeni dünya düzeni için sadece "demo" dan ibarettir.

Daha yeni okudum sizin konu denk geldi
Gerekli tedbirleri aldıysanız rahat olun
Korkuyla nasıl yaşanır
Bakın biz İzmir'de sallanip duruyoruz

Siz hazırlanırken oradaydınız galiba ?
Neden ulke olarak boyle komplo teorilerine bu derece merakliyiz anlayamıyorum ya

Ülkeden ulkeye gitmek neden yasaklanmiuor ha :)2 gun yasaklansa turkiyede açlıktan ölürüz her sey dışardan geliyor .
Bilmiyorum farkinda mısınız aman alışveriş diye bir sey var . Dunya bunun uzerine kurulu neyi yasaklıyorlar

tedbirini al duani et canm kalbini ferah tut. biz de esimle plan yaptik irana da geldikten sonra. evde dezenfektanlara agirlik verdik fazlaca gida alisverisi yaptik dursun kosede. insallah gelmez ulkemize de.

Ne kadar bilimsel bir veri. Gerçek rakamları siz biliyor musunuz?

İlginç olan şey sanki ilk kez dünyada virüa yayılıyor gibi tepki vermemiz bence
Daha kötüleri de oldu...
Korkmak size ne kazandırıyor durumu değiştirmiyor...
El yıkamak çok önemli kalabalık yerlere pek girmeyin....
Başka ne yapabılırsınız ki?

türkiyede aşırı abartıldı bu durum
İlk kez virüs yayılmıyor sakin olun...
Tedbirlerinizi alın yetee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…