Nasil sakin kalabiliyorsunuz?

Ya bu çok saçma geldi bana ama önümüzdeki ay herhangi bir vaka çıkmazsa kesin olarak inanicam.Vergiye tabi tutulacak ondan gelemiyor diyorlar assdff
Banada çok saçma geliyor yok asya ve araplar virüslere yatkınmış falan ama pek inandırıcı gelmedi bir çok Avrupa ülkesi o kadar tedbir aldı ama başarılı olamadılar bizim insanlarda daha gelmeden herkesi suçlamaya başladı hayır yani o çok övdükleri Avrupa da bile oluyor O değilde en son corona turan taktiği yapmış diyorlar ya öldüm resmen ağlancak halimize gülüyoruz

Insan anne olunca kendi canindan once cocugunu dusunuyor. Konu sahibi tehlikeyi gormus,korkmus ama ne yapacaginizi bilmez haldesiniz. Hekim arkadasimin acil vakada nasil serinkanli kaldigini gorunce hayret etmistim. O da egitimini taa 1.ci sinifta aliyoruz biz,siren esliginde demisti. Askerlerde oyle. Korksa bile ne yapilacaksa onu yapiyorlar. Cocugunuz mama tuketiyorsa mama stoklamak,bezli ise bez,islak mendil,bozulmayacak gida,icme suyu stoklamak hepimizin aklinda olan seyler. Eczaneden basit bir bogaz enfeksiyonu icin bile antibiyotigi recetesiz alamiyoruz. Iste bu sorun. Cozumu eski usul halk tababiyetinde maalesef. Eski basim konuyla ilgili bir kitap almanizi tavsiye ederim. 70-80lerde basilmis. Eski kitaplarin yazarlarinda populer olma,reklam geliri alma hirsi olmadigi icin dogru bilgi veriyorlar. Aktardan gerekli malzemeleri alirsiniz. Eger isler rayindan cikarsa,en kotu senaryo, gidebileceginiz dag evi,yazlik ne varsa oraya gidin,butun malzemelerle. Tuslu telefonlar yine altin donemini yasayabilir,bu arada. Akilli telefonun omru 1 gun olunca yedek bir hat almak onlem olabilir. Insan beyni tehdidin kendisinden cok korkusundan korkar. Onun icin yapilmasi gerekenleri yapip hayatimiza devam edecegiz. Devam ederken sadece dikkatli olacagiz.

Bence var ülkede nedense bana öyle geliyor dişarı pek çıkmıyoruz çıkıncada her dakika dezenfekte sıkıyorum elime
Havalar bi ısınsa da kurtulsak sicak havada yasamiyormuş

Bende bugün ilk çocukların ihtiyaçlarını ve daha sonra gıda stoklamayi yaptım. Hazırlıklı olalım da gerisi zaten bizim elimizde değil

Çünkü saçma sapan her haberi okuyup sansasyon yaratmaya çalışanlara inanmıyorum.

Haberleri WHOdan ve CDC den takip ediyorum.

En son bilgiler: (18 Şubat)

1) 73.000 vaka - 1900 ölüm. Ani hızlanım sebebi teşhis kitleri azaldığı için, artık semptom gösterenlere teşhis koyuyorlar kit kullanmak yerine. Ki mantıken riske etmekten "sen iyisin bişeyin yoh" demekten daha iyi. Ya ahsjahsj maske sıkıntısı yaşıyor adamlar herkes o kadar çıldırmış ki siparişinde test kiti nasıl bitmesin.

Youtubeda DR Mike var çok şeker ve komik bi' adam izliyorum şu anda kendisini diyor ki: Eğer bu bölgede yaşıyorsa bir insan, öksürük, ateş vb belirtiler varsa neden kite ihtiyaç olsun, karantinaya alınıp garanti edilir güvenliği, haklı.

2) Yüzdeye döküldüğünde 81% orta derece, 14% ortanın üstü-ağır, 5% kritik durumda hasta var.

Ebolada hastalarda 50%, MERS 10%, SARSda 10% ölümcüllük oranı

Coronada oran 2%!!

Ki CDC bilgilerine göre normal nezle ve gribin ölümcüllük oranı 1% ve 2% yani

Eee ne fark etti?

Zaten insanlar ölüyor gripten ve nezleden, özellikle yaşlılar.

3) Kullanılan terime gelince: tıpta karantina var bir de izolasyon var.
İzolasyon hasta olduğundan emin olunan birinin diğer insanlardan ayrı tutulması.
Karantina ise hasta olunduğundan emin olunmayan ama riske edilmek istenmeyen durumlarda insanları gözlem altında tutmak.
Yani şu kadar insan karantina alındı vs çıkan haberlere yönelik diyorum.

Neyse belli başlı önemli noktaları çevirdim, umarım bir kaç kişi okur da azcık sakinleşir:)

Trump açıklama yapacak birazdan neler diyecek bakalım

Şimdiye kadar pek akıllı açıklamalar yaptığıni söyleyemeyiz, ama bazı american bilim adamları amerikanın da benzer bir salgın için hazırlıklı olmadığını öne sürdü gecenlerde.

Gerçekten anne olunca insan endişe duyuyor. Şu an panik değilim önceden virüsün olmadığını düşünüyordum ama artık 4 bir yanımız çevrildi girmiş olma ihtimali yüksek. Domuz gribi yayıldığı zaman bekardım aklım bir karış havadaydi otobüse falan biniyordum haberleri hiç takip etmiyordum sadece yemek yerken kulağıma ne gelirse o kadar takipteydim ama ölen baya olmuştu ulkdede. Şimdi anne olduğum için sürekli gazetelerde haber kolluyorum. Zor bir durum Rabbimiz korusun umarım enn az hasarla atlatırız. Havalar ısınınca her şeyin düzeleceğini umut ediyorum. Başka başlıkta nigdedeki olayı gördüm kesin teşhis kondu diyordu üye, inşaallah yalan haberdir.

Yalan habermiş millet her şeye inanıyor her yerde paylaşıyor kaç kere yok şurda yok burda var diye aslı olmayan şeyler yayınlıyor.

Şimdiye kadar pek akıllı açıklamalar yaptığıni söyleyemeyiz, ama bazı american bilim adamları amerikanın da benzer bir salgın için hazırlıklı olmadığını öne sürdü gecenlerde.
İşlerine geleni söylüyorlar . Belki bir ilaç aşı müjdesi verir diye umuyorum.Tum dünya etkilendi yakında kendi paçaları da tutuşacak gibi

Vallaha virus Almanya a da geldi. Bence herkes kendine göre hazırlansa ve gıda ve en temel ihtiyaçları stoklasa iyi eder. Almamya bile aslında büyük bir salgına hazırlıklı değil
Benim gözüm de seni arıyordu pamukannesi.
Nasıl durumlar orda? Hangi şehirlerde vakalar bilgin var mı? Sen hangi şehirdesin? Çok sordum kusura bakma:/
Ben Stuttgart’daydım ama bebeğimin vizesi ordan onay almayınca Tr’ye geldik. Eşim orda kaldı. Endişeliyim gidişat için:/

Arkadaşım biz ne yapalım iki küçük bebegimle yurtdışından Türkiye'ye ucusum var cumartesi abartmayin zaten bu bir yeni dünya projesi 2020 yılı kaos hastalıklar karmaşa insanları korkutmak ile geçecek. Kader ve kazaya rıza göstermek gerekir eğer başa gelecekse yapacak bir şeyimiz yok. Bulaşmadan önce tedbir alalım maske takmak, kalabalığa çıkmamak, elimize hijyen sprayi kullanmak vs vs..... Allah bizleri korusun

Sakin kalmaya calısıyorum cunku zaten panik bir insanım bunuda kafaya takarsam buyuk sıkıntı... Bırcok vırus geldi gectı diyorum vs vs kendimi teselliye surukluyorum surekli.. 10 gun sonra dogum yapacagım ınsallah hastane de gececek kac Gunumuz dusunmek istemiyorum ama aklıma geldikçe surekli dua ediyorum.

Rottweil, Göppingen ve Heinsberg civarında şu anda hastalar var. Salıdan bu yana 10 tane yeni hasta var. Şimdiye kadar "Panik etmeye gerek yok. Almanya virusa hazırlıklı" diyen Sağlık bakanı Jens Spahn bugünkü açıklamalarinda Almanyadada salgın ile karşı karşıya. Umut ettiğim gibi kolay atlatamayacagiz gibi görünüyor" dedi. Kriz toplantıları felan hazırlanıyor tabi. Ilk başta hastaların nerde virusu kaptığı belli oluyordu, ama artık belli olmayan vakalar da olduğu icin endişeler arttı tabi. Şu anda insanlar tedirgin ama bir panik yok henüz hastalanan sayısı düşük olduğu için.

Acaba bu yolda durup dururken düşüp ölen insanların görüntüleri gerçek mi?
Ben anlam veremiyorum, evet basit bir grip gibi görünüyor ama böyle görüntüler de servis ediliyor medyaya. Hangisi yalan, hangisi gerçek anlayamıyorum artık, yabancı dilim de pek iyi değil yabancı kaynakları takip edemiyorum. O görüntüler gerçek mi sizce?
Normal bir gripte ben sokakta yürürken düşüp ölen insanlara rastlamadım bu kadar çok.

Endişeye gelince her anne gibi endişeleniyorum. Hastalığı kapmaktan çok ülkede yaşanacak delilik, kendini bilmezlikten endişeleniyorum. Tedavi alabilecek miyiz böyle bir durumda, gerekli malzemelere ulaşabilecek miyiz emin olamıyorum. Bunlar beni daha çok endişelendiriyor ama kendimi kaybetmiyorum çünkü başımıza gelmeden bilemeyeceğiz.

O videoları görmedim. Tabi bir grip türü ve bunda her hastalıkta olduğu gibi risk gruplar var yaşlılar veya önceden hastalıklar yaşayanlar gibi. Bende hastalıktan cok, hastalığım beraber getiren panikten tedirginim. Eşimde doktor. Bir cok doktor da hastalanıyor. Almanyada şu anda hastalanan bir kişi de doktor. Insan haliyle tedirgin oluyor. Eşim de rahat durmaz. Söz konusu hastaları olsa kendini hiç düşünmez krizin ortasına atlar yani. Haliyle onun tedirginliği de var biraz

Teşekkürler bilgiler için. Özellikle bu virüsle ilgili gelişmeler için Takip ettiğin hesap ya da bir haber kanalı var mı, önerebilir misin

Evet doktor ve sağlıkçıların işleri çok zor. Çin'de doktorların hemşirelerin nasıl özveriyle çalıştıklarını saatlerce uykusuz deli gibi çare aradıklarını gördük. Gerekli tedbirleri alıp işini yapması gerekiyor maalesef başka birşey gelmiyor elden. Dilerim dünya en az hasarla atlatır bu salgını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…