Nasil sakin kalabiliyorsunuz?

Paniğin ah vah etmenin bir faydası var mı? Siz yapıyorsunuz ya hani işe yarıyor mu sizce?

Ben şahsen öyle bir durumda evden adım atmayı düşünmüyorum ailecek. Biz işten, oğlum kreşten bir süre feragat edeceğiz. Bu benim ülkemizde görülmesinden sonraki ilk planım.
Bizi idare edecek kadar ihtiyacımızı stoklayarak en sonuncu vakaya kadar evde durabilirim.

Bence artık toplumca bu tür afetlere karşı daha hazırlıklı ve savaşabilir bir durumda olmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü böyle şeyler artarak çoğalacak. Her defasında bir önceki kolay gelecek.

3. dünya savaşı bile çıkacak ötesi var mı? Üstelik kimbilir nasıl silahlar kullanılacak?

Ben Kabile kabile gelen insanları kastetmiştim aslında . Mesela akrabamın hotele her gün hala Çin’den turistler geliyor , başka başka ülkelerde aktarma yapıyorlar .. keza başka ülkelerden de ..
belki de yaratılan algı kadar tehlikeli değil , bu adamlar serbest geziyor . Ben bebeğimle uçağa binmeye korkuyorum açıkçası

Evet inanıyorum size de verilerinizin kaynağını gösterir misiniz inceleyeyim, mantıklı ise inanırım tabi ki

Çin'in en büyük şirketlerinden biri olan Tencent'ın hafta sonu yanlışlıkla salgın hastalığın bilançosunu verdiği öne sürüldü. Kısa bir süre sonra silinen görüntülere göre 154 binden fazla insan virüsle mücadele ederken, 24.589 kişinin de hastalıktan öldüğü ifade ediliyordu.
Çin’in en büyük teknoloji ve yazılım şirketlerinden biri olan Tencent’in hafta sonu yayınladıktan kısa bir süre sonra sildiği görüntü panik yarattı. Şirketin resmi internet sitesinde yer alan corona virüsü takip sisteminde cumartesi günü ölenlerin sayısı 24 bin 589 olarak açıklandı.

Kısa bir süre sonra silinen rakamlara göre corona virüsü taşıdığından şüphe edilen insanların sayısı ise 154 bin 23. İyileşen hastaların sayısının 269 olarak gösterildiği grafikte enfekte sayısı ise 79 bin 808. Taiwan News isimli internet sitesinde yayınlanan haber kısa bir süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu.

Uluslararası basında yer alan haberlerde resmi rakamlar ile Tencent’in yanlışlıkla yayınladığı rakamlar arasında 80 katlık bir fark olduğu vurgulandı. Dünya kamuoyu, bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, “Çin hükümeti bilgileri gizliyor. Bu rakamlar gerçek” yorumunu yaptı.

Zaten Trump Nisan ayında bitmesini bekliyoruz dedi açık açık. Demek ki aşı yada tedavi var nisanda piyasaya sürülecek.
Evet hoş değil şu an yaşananlar. Az da olsa tedirginim bende,kendimce küçük önlemler aldım.
Kimseyle öpüşmüyorum,uzaktan selamlaşıyorum bu ara.
Dışardaysak eve gelince tüm giysileri çıkarıp el yüz yıkıyoruz,bol su içiyorum, çocuklarima içiriyorum.
Bağışıklığı güçlü tutmak adına beslenmelerine ekstra dikkat ediyorum.
El yıkamak dişında tuzlu su ile burun temizleme,gargara yapmakta faydalı olurmuş,Dr Oytun söylemisti,onu da denemekte fayda var.
Maske almadim,kolonya bulunduruyorum çantamda ve de ıslak mendil,elleri kolonya ile yıkıyorum su sabun bulamadıysam.
Kızima da kağıt sabunlardan aldım,okulda kullanması için,daha hijyenik geldi bana,bir yerlere dokunmama acısından.
Korurabiliriz bence dikkat edersek.

-Kalabalık yerlere girmemek. Girilecekse maske takmak.
-Metal yüzeyde uzun süre canlı kalan virüs için tutunduğunuz yerlerden sonra el hijyenine dikkat etmek.
-Sık sık el yıkamak. En az 20 saniye.
-Kibarlıktan vazgeçip kimseyle tokalaşmamak.
-Boğazı sık su içmek suretiyle sürekli nemli tutmak. Kurumasına izin vermemek.
-Nemli boğazda tutunamayan virüsü yutulunca mide asiti vasıtasıyla yok etmek.
-Antiseptik boğaz spreyi, adaçayı gibi şeylerle ağız boğaz temizliği yapmak.

Kuru boğazda bekleyen virüs soluk borusuna gitmesi ile kişi enfekte olmuş olur..

Hanımlar ,
Gelişen teknoloji ile birlikte savaşlar artik biyolojik. Bu virus biri veya birileri tarafından rakip görülen başka bir ya da birden fazla ülkeye gönderildi. Panzehir mutlaka bir yerlerde var. Ayrıca virüsün herkesi öldürdüğü söylenmiyor. Virüs bağışıklık sistemi kotu olan kişileri etkiliyor. Yani bence sağlıklı beslenmek ve hijyen kurallarını unutmamakla korunulabilir. Ayrıca sunu da söylemek isterim ki alnımıza yazılan ne ise onu göreceğiz. Ve herkes bir gun bu dünyadan göçüp gidecek. Panik yaparak sürekli düşünerek bir yere varilmaz. Sokağa çıkıldığında herhangi bir arabanın çarpması , yolda yürürken başına inşaattan bir malzeme düşmesi ya da kalp krizi geçirmekle esit riskli buluyorum bu durumu.
Sağlıklı beslenelim huzurlu yasayalım.

Her türlüsü çok kötü..
Elbette önce evlatlar sağolsun ama bu sefer de bize birşey olursa onlara kim bakacak düşüncesi olmuyor mu..
Ayy olmaz mı tek bırakma korkusu, ama yeterki o yaşasın duygusu bile insanı rahatlatmaya yetiyor. İnsan onların saçının teline zarar gelsin istemiyor.

Çocuğum yok ve bulunduğum yer karlı bir yer dışarı bile çıkamıyorum . Başta cok korktum ama şimdi saldım ya .. eğer iyi bakılırsa kurtulan cok var cnm

Adamlari nereye kadar dunyadan dislayalim ?
Bu virus dusundugunuz kadar abartili bir sey degil .
Bakin ben doktorum hasta bakiyorum surekli , maske bile almadim , koruyuculugu yok çünkü hic bir seyin yok .
Kuzey korede bile vaka olduğu konusuluyor , dusunun dunyaya o derece kapali bir yerde.
Boyle filmlerdeki dokundugu insani canavara donusturen virusmus gibi yapiyor insanlar .
Evet bagisikligi zayif olan insanlar icin öldürücü ama bağışıklığı zayif olan insanlar icin o kadar cok sey öldürücü ki yazsam 20 sayfa olur .
Ayrica hayat böyle, sanırım insan anne olunca hayatı tamamen farkli ve yanlia yorumlamaya basliyor . Hayatta kötü seyler de var . Ve olacak.
Trafik kazasinda ölme ihimaliniz bu viruste olme ihtimalinizden o kadar kat fazla ki
Cocugunuzla arabaya da binmeyin o vakit?
Ya da ucak ?
Evde de deprem olabilir . Hayat guvenli bir yer degil olmayacakta .
Olabildigince bagisikliginizi yuksek tutun geri kalan seyler icinde onceden stres yapmayın, olunca bakarsiniz.
Dunya saglik örgütünü takip edin sadece sacma sapan galeyana getirmek icin yayinlanan seylerin kimseye faydasi yok .

Valla sizi bilmem ama bunun altından Çin'in durduralamayan ekonomisini kıskanan, Abd çıkarsa hiç mi hiç şaşırmam. En başından bu yana bu geliyor aklıma..
Kaldı ki böyle bir şey ortaya çıkmaz da..
Yani en mantıklı senaryo bu değil mi zaten.. Mevsimsel griplere ve buna bağlı gelişen enf.larda çok daha fazla insan ölüyor. Enfekte olan ve ölen oranları bu yaygaranın kopacağı kadar değil. Hep güleriz ama gerçekten bu bir ABD oyunu. Sabah açıklamasını gördüm Trump'ın güldüm. Yine dedim ilaç şirketleri zengin olacak.. Veteriner ilaç sektöründe çalışıyorum, beşeri kısma da çok uzak değilim açıkası.

Düşünsene, Türkiyede salgın patlak verdiği anda hayat ve ekonomi durma noktasına gelecek. Bunun depremden ne farkı var? Evet hastalık salgın ve ölümcül ama öyle bir abartıldı ki, sanki değdiği yeri yakıyor. Çin'den ürün almayın denmiş. Gülüyorum. Burada hasta olduğunuz zaman içeceğiniz ilacın hammaddesi nereden geliyor sanıyorsunuz. O büyük büyük ilaç firmaları hammaddelerini ve bitmiş ürünlerini nerede ürettiyor acaba??

Tamamen ekonomi bitirmeye dayalı, türetilmiş bir hastalık.

Güçlü olan ayakta kalacak işte.

Evet elbette günde ölme ihtimalimiz çok daha yüksek . Ama diyorum ya algı oluşturuyorlar . Elbette sevdiklerimi kaybetme korkusu başta geliyor .
Örneğin annem ; 61 yaşında ve türlü türlü kronik rahatsızlığı var . Böbrek -şeker- kalp yetmezliği vb.
Yoksa virüsün bizi canavara çevirmeyeceğini bilecek bilince sahibim şükür
Ayrıca haklısınız , sanırım anne olunca insan sağlıklı düşünemiyor ya san abartıyor bazı şeyleri .
Hepimize sağlıklı günler

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum, çok basit bir örnek vereyim. İki küçük çocuğum var, biri iki ay sonra 2 yaşında diğeri 4 ay sonra 4 yaşında olacak. Çalışan anneyim. İyi kötü tempoyu tahmin edersiniz. 1 hafta süren bir halsizlik, akabinde yüksek ateşle doktora gittim. Tedavim başladı. Hatalı teşhis konmuş, 3 gün sonra nefes alamıyorum diye acilden bir başka hastaneye giriş yaptım. Zatüre olmuşum.. Muhtemelen yorgunluktan uykusuzluktan ve kalitesiz beslenmekten bağışıklığım düştü ve sıradan bir grip virüsü ciğerlere indi.

Bu virüs de böyle bir şey. Belki ben ciğer hastalığı geçmişim nedeniyle 2 hafta hasta yatarım ya da ölürüm, ama siz 3 gün ateşlenir atlatırsınız. Normal gripten ya da da H1N1'den hiç bir farkı yok bu anlamda.

Evet o yuzden maddi anlamda sansiniz varsa olabildigince iyi beslenin , yoksa mutlaka vitamin edinin onlar yerini tutar olabildiğince.
Ve stresten uzak durmaya calisin . Stres bağışıklığı mahveden bir sey .

korkunun ecele faydası yok derler ya doğru tespit.
önleminizi alın (bol ve sık el yıkama gerekirse dezenfektan kullanma, hapşururken ağzı kolunuz ya da bir kağıt mendil ile kapayın ve mendili atın sonrasında, hastalık belirtisi gösteren kişilere 1 metreden fazla yaklaşmayın, kalabalık alanlardan avm toplu taşıma hastane vb mümkün olduğunca uzak durun, gerekirse korumalı maskelerden alın ve dışarıda takın ) bol sıvı tüketin, sağlıklı gıdalar tüketin gerekirse vitamin takviyesi ile bağışıklığınızı güçlendirin ve bu kadar telaş yapmayın...

Ben ne yapayım. Bütün gün, yerli yabancı onlarca insanla içiçeyim işim gereği.
Tedbir almaktan öteye gidemiyoruz. İşim gereği maske de takamıyorum.
Allaha emanet ettik herşeyi.

Sakin olun kızlar. Yapacak bi şey yok varlığını kabul ettik dikkat edeceğiz . Ben Yarın uzakdoğu ya uçacağım annemde böyle panik söylemiyorum artık gittiğimi yapacak bi şey yok iş gitmek zorundayız şartlar bunları gerektiriyor dikkat edeceğim maske eldiven vs. Panik işimize yaramaz

Ben de Almanyadayim herkes sakin birsekilde hayatina devam ediyor, ne maskesi yahu burayi saskinlikla okuyorum.

ecel birdir değişmez. eşim bazen lafı gelince anlatır. ölecek olanı yaşatmak nasıl imkansızsa, yaşayacak olanı öldürmek o kadar imkansız. neredeyse mendile sarıldığı halde yaşayamayan yavrular da var. annesi tarafında çöplüğe atılıp geceyi çöplükte ve soğukta geçirip hiç bir şey olmamış gibi yaşayan bir günlük yavrularda var. burada, eşimin şahidolduğu onlarca uç örnek yazabilirim. kazalarda kafatası parçalanıp veya göğüs kafesi açılıp, yinede yaşayan insanlar var mesela...

demek istediğim ''kadere iman eden kederden kurtulur.'' aksi halde sonucu değiştiremeyen korkularınızla beraber yaşamaya devam edersiniz.

buradan tedbir almayın manası çıkmaz.

muz kabuğuna basarsan büyük ihtimalle düşersin. ama basmasanda küçük bir ihtimalle düşebilirsin.

tedbirini al. sonrasında kaderine razı ol.

Kesinlikle gercek degil, hastaligin bir sureci var kimse pat diye dusup olemez. Hatta o maskeli hemsire gibi video olanlarin da gercek olmadigi kanitlandi

O kadar çok farklı söylemler var ki neye inanacağını şaşırıyor insan, çoğunun yalan abartı olduğunu tahmin ediyordum da yandaş medya bile yayınlıyor o düşüp pat diye ölme videolarını. İnsan da acaba bu nedir diye bi düşünüyor :)
Sevindim açıkçası içim rahatladı biraz teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…