- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.202
- 598
- 41
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Ülkeden ulkeye gitmek neden yasaklanmiuor ha :)2 gun yasaklansa turkiyede açlıktan ölürüz her sey dışardan geliyor .
Bilmiyorum farkinda mısınız aman alışveriş diye bir sey var . Dunya bunun uzerine kurulu neyi yasaklıyorlar
Evet inanıyorum size de verilerinizin kaynağını gösterir misiniz inceleyeyim, mantıklı ise inanırım tabi ki
Zaten Trump Nisan ayında bitmesini bekliyoruz dedi açık açık. Demek ki aşı yada tedavi var nisanda piyasaya sürülecek.Ya ne kadar abarttınız artık. Farkında değil misiniz olayların abartıldığının. Özellik ABD olayı büyütüyor medyada Çin ekonomisini vurmak için. Bizim millet faydalanıyor kıytırık bez parçasını maske diye 300 liraya satmak için. Domuz gribi çıktı herkes astronot gibi giyindi ölüm vakaları oldu sonra grip aşısı olun influenza korunun enfluvir ilaç tedavisi denildi yok sattı köşeyi çok dönen oldu. Bu kadar korkanlar için söylüyorum 1 aya kalmaz aşısı bulundu söylenir yurt dışından felan getirilir tanesi bilmem kaç dolara alırsınız yaptırırsınız. Umarım sonra herkes rahatlar.
Ayy olmaz mı tek bırakma korkusu, ama yeterki o yaşasın duygusu bile insanı rahatlatmaya yetiyor. İnsan onların saçının teline zarar gelsin istemiyor.Her türlüsü çok kötü..
Elbette önce evlatlar sağolsun ama bu sefer de bize birşey olursa onlara kim bakacak düşüncesi olmuyor mu..
Çocuğum yok ve bulunduğum yer karlı bir yer dışarı bile çıkamıyorum . Başta cok korktum ama şimdi saldım ya .. eğer iyi bakılırsa kurtulan cok var cnmHer bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Adamlari nereye kadar dunyadan dislayalim ?Ben Kabile kabile gelen insanları kastetmiştim aslında . Mesela akrabamın hotele her gün hala Çin’den turistler geliyor , başka başka ülkelerde aktarma yapıyorlar .. keza başka ülkelerden de ..
belki de yaratılan algı kadar tehlikeli değil , bu adamlar serbest geziyor . Ben bebeğimle uçağa binmeye korkuyorum açıkçası
Yani en mantıklı senaryo bu değil mi zaten.. Mevsimsel griplere ve buna bağlı gelişen enf.larda çok daha fazla insan ölüyor. Enfekte olan ve ölen oranları bu yaygaranın kopacağı kadar değil. Hep güleriz ama gerçekten bu bir ABD oyunu. Sabah açıklamasını gördüm Trump'ın güldüm. Yine dedim ilaç şirketleri zengin olacak.. Veteriner ilaç sektöründe çalışıyorum, beşeri kısma da çok uzak değilim açıkası.Valla sizi bilmem ama bunun altından Çin'in durduralamayan ekonomisini kıskanan, Abd çıkarsa hiç mi hiç şaşırmam. En başından bu yana bu geliyor aklıma..
Kaldı ki böyle bir şey ortaya çıkmaz da..
Adamlari nereye kadar dunyadan dislayalim ?
Bu virus dusundugunuz kadar abartili bir sey degil .
Bakin ben doktorum hasta bakiyorum surekli , maske bile almadim , koruyuculugu yok çünkü hic bir seyin yok .
Kuzey korede bile vaka olduğu konusuluyor , dusunun dunyaya o derece kapali bir yerde.
Boyle filmlerdeki dokundugu insani canavara donusturen virusmus gibi yapiyor insanlar .
Evet bagisikligi zayif olan insanlar icin öldürücü ama bağışıklığı zayif olan insanlar icin o kadar cok sey öldürücü ki yazsam 20 sayfa olur .
Ayrica hayat böyle, sanırım insan anne olunca hayatı tamamen farkli ve yanlia yorumlamaya basliyor . Hayatta kötü seyler de var . Ve olacak.
Trafik kazasinda ölme ihimaliniz bu viruste olme ihtimalinizden o kadar kat fazla ki
Cocugunuzla arabaya da binmeyin o vakit?
Ya da ucak ?
Evde de deprem olabilir . Hayat guvenli bir yer degil olmayacakta .
Olabildigince bagisikliginizi yuksek tutun geri kalan seyler icinde onceden stres yapmayın, olunca bakarsiniz.
Dunya saglik örgütünü takip edin sadece sacma sapan galeyana getirmek icin yayinlanan seylerin kimseye faydasi yok .
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum, çok basit bir örnek vereyim. İki küçük çocuğum var, biri iki ay sonra 2 yaşında diğeri 4 ay sonra 4 yaşında olacak. Çalışan anneyim. İyi kötü tempoyu tahmin edersiniz. 1 hafta süren bir halsizlik, akabinde yüksek ateşle doktora gittim. Tedavim başladı. Hatalı teşhis konmuş, 3 gün sonra nefes alamıyorum diye acilden bir başka hastaneye giriş yaptım. Zatüre olmuşum.. Muhtemelen yorgunluktan uykusuzluktan ve kalitesiz beslenmekten bağışıklığım düştü ve sıradan bir grip virüsü ciğerlere indi.Adamlari nereye kadar dunyadan dislayalim ?
Bu virus dusundugunuz kadar abartili bir sey degil .
Bakin ben doktorum hasta bakiyorum surekli , maske bile almadim , koruyuculugu yok çünkü hic bir seyin yok .
Kuzey korede bile vaka olduğu konusuluyor , dusunun dunyaya o derece kapali bir yerde.
Boyle filmlerdeki dokundugu insani canavara donusturen virusmus gibi yapiyor insanlar .
Evet bagisikligi zayif olan insanlar icin öldürücü ama bağışıklığı zayif olan insanlar icin o kadar cok sey öldürücü ki yazsam 20 sayfa olur .
Ayrica hayat böyle, sanırım insan anne olunca hayatı tamamen farkli ve yanlia yorumlamaya basliyor . Hayatta kötü seyler de var . Ve olacak.
Trafik kazasinda ölme ihimaliniz bu viruste olme ihtimalinizden o kadar kat fazla ki
Cocugunuzla arabaya da binmeyin o vakit?
Ya da ucak ?
Evde de deprem olabilir . Hayat guvenli bir yer degil olmayacakta .
Olabildigince bagisikliginizi yuksek tutun geri kalan seyler icinde onceden stres yapmayın, olunca bakarsiniz.
Dunya saglik örgütünü takip edin sadece sacma sapan galeyana getirmek icin yayinlanan seylerin kimseye faydasi yok .
Evet o yuzden maddi anlamda sansiniz varsa olabildigince iyi beslenin , yoksa mutlaka vitamin edinin onlar yerini tutar olabildiğince.Yazdıklarınıza aynen katılıyorum, çok basit bir örnek vereyim. İki küçük çocuğum var, biri iki ay sonra 2 yaşında diğeri 4 ay sonra 4 yaşında olacak. Çalışan anneyim. İyi kötü tempoyu tahmin edersiniz. 1 hafta süren bir halsizlik, akabinde yüksek ateşle doktora gittim. Tedavim başladı. Hatalı teşhis konmuş, 3 gün sonra nefes alamıyorum diye acilden bir başka hastaneye giriş yaptım. Zatüre olmuşum.. Muhtemelen yorgunluktan uykusuzluktan ve kalitesiz beslenmekten bağışıklığım düştü ve sıradan bir grip virüsü ciğerlere indi.
Bu virüs de böyle bir şey. Belki ben ciğer hastalığı geçmişim nedeniyle 2 hafta hasta yatarım ya da ölürüm, ama siz 3 gün ateşlenir atlatırsınız. Normal gripten ya da da H1N1'den hiç bir farkı yok bu anlamda.
korkunun ecele faydası yok derler ya doğru tespit.Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Ben de Almanyadayim herkes sakin birsekilde hayatina devam ediyor, ne maskesi yahu burayi saskinlikla okuyorum.Dün akşam Almanya'da yaşayan ablamla konuştum, çok sakindi 50 km uzağımda bir yerde çıktı virüs dedi eee dedim sen napıcaksın millet napıyo ortam nasıl dedim, nasıl olsun ki herkes gayet normal yaşantısına devam ediyor maske takan kimse de yok dedi, kendisi bile maske filan almamış. Manyak mısın alsana bir tane işe giderken tak öyle git dikkat filan dedikçe o benim panik halime, ben de onun sakin haline şaştım kaldım. Milletin amacı bu, panik ortamı oluşturup insanların maddi manevi duygularını sömürmek, bunu üzerinden rant elde etmek ekonomik açıdan yolmak köşeyi dönmek dedi. Buradaki havayı, maskalerin fiyatının uçuşunu, herkesin diken üstünde olduğunu anlattıkça şoka girdi, ki iki tane de evladı var. Valla sakin halini ayakta alkışlayıp teli kapattık.
Benim evhamlı bir yapım vardir zaten normalde de hemen telaslanir, panik olurum. Bu virüs İran'a girdiginden beri uyuyamıyorum mesela (Van'da yaşıyorum çünkü), 16 aylık bebeğim var o nolucak ben ölürsem benim kadar kim iyi bakabilir ona, eşim ölürse biz napıcaz filan bir ton şey düşünüyorum.
ecel birdir değişmez. eşim bazen lafı gelince anlatır. ölecek olanı yaşatmak nasıl imkansızsa, yaşayacak olanı öldürmek o kadar imkansız. neredeyse mendile sarıldığı halde yaşayamayan yavrular da var. annesi tarafında çöplüğe atılıp geceyi çöplükte ve soğukta geçirip hiç bir şey olmamış gibi yaşayan bir günlük yavrularda var. burada, eşimin şahidolduğu onlarca uç örnek yazabilirim. kazalarda kafatası parçalanıp veya göğüs kafesi açılıp, yinede yaşayan insanlar var mesela...Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Kesinlikle gercek degil, hastaligin bir sureci var kimse pat diye dusup olemez. Hatta o maskeli hemsire gibi video olanlarin da gercek olmadigi kanitlandi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?