Nasil sakin kalabiliyorsunuz?

Dün akşam Almanya'da yaşayan ablamla konuştum, çok sakindi 50 km uzağımda bir yerde çıktı virüs dedi eee dedim sen napıcaksın millet napıyo ortam nasıl dedim, nasıl olsun ki herkes gayet normal yaşantısına devam ediyor maske takan kimse de yok dedi, kendisi bile maske filan almamış. Manyak mısın alsana bir tane işe giderken tak öyle git dikkat filan dedikçe o benim panik halime, ben de onun sakin haline şaştım kaldım. Milletin amacı bu, panik ortamı oluşturup insanların maddi manevi duygularını sömürmek, bunu üzerinden rant elde etmek ekonomik açıdan yolmak köşeyi dönmek dedi. Buradaki havayı, maskalerin fiyatının uçuşunu, herkesin diken üstünde olduğunu anlattıkça şoka girdi, ki iki tane de evladı var. Valla sakin halini ayakta alkışlayıp teli kapattık.
Benim evhamlı bir yapım vardir zaten normalde de hemen telaslanir, panik olurum. Bu virüs İran'a girdiginden beri uyuyamıyorum mesela (Van'da yaşıyorum çünkü), 16 aylık bebeğim var o nolucak ben ölürsem benim kadar kim iyi bakabilir ona, eşim ölürse biz napıcaz filan bir ton şey düşünüyorum.

Bir de, arkadaşımın 50 liradan aldığı maskeyi ben 85 liraya aldım, aldığım günün akşamı maske 175 oldu şu anda da 250 liradan peynir ekmek gibi satılıyor adam tükendikce üzerine biraz daha koyarak tekrar satışa çıkarıyor. Söyleyeceklerim bu kadar.

bunda bu kadar endise etmemizin sebebi evdeki kucuk cocuklar aslinda.
olduda bulasti karantina olayi nasil olacak çocuk nerede olacak?
sokaga cikamazsak cocuguda haliyle bir tanidigimiza birakamayacagiz
kizim mesela baska yerde bir baskasiyla asla durmaz vs.
hastaliktan degilde ihtimallerden korkuyorum ben mesela

ben havalarin bir an once ısınması icin dua ediyorum sadece tek çıkış yolu bu çünkü
.. şu hamile halimle salgın yayilsa Allah korusun hangi hastanede nasıl dogum yapıcam? kreşe giden 4 yasinda kizimi mi karnimdaki yavruyu mu neyi kimi ne kadar dusuneyim?
dusunursem strese girerim

Virüs çocukları etkilemiyor hafif atlatıyorlarmış, hastalıktan ölen tek bir çocuk bile yok. Ölenlerin % 80 i de 60 yaş üzeri. Ne kadar teselli oldu bilemiyorum bu yazdıklarım ☹☹
Detaya girmek istemiyorum ama benim gördüğüm videolarda hiç öyle değildi.

fırsatçılık fitratinda var bazılarının
bundan bile kâr edicek
yazıklar olsun

fırsatçılık fitratinda var bazılarının
bundan bile kâr edicek
yazıklar olsun
Biz nasıl bu hale geldik anlamıyorum, benim bildiğim en muhtac anlarda bedava fiyatına satar insanların yardımına koşarsın, elini taşın altına koyarsın filan ama şu manzaralar beni dehşete düşürüyor inanmak istemiyorum

Benim de üç tane evladim aynı şekilde çok korktum en basinda..ölümden ya da hastalıktan değil ki çocukların yalnız kalma ihtimalinden ya da onların acısını yaşama ihtimalinden korkuyor insan..
Eşimin de destegiyle yavaş yavaş rahatladım.. hastalıkla ilgili istatistikler, sonra başka bir hastalık ya da kaza bela nedeniyle aynı ihtimallerin başımıza gelme durumunu düşündüm.. değiştiremeyeceğimiz beni aşan şeyler var bunları kabullendim..İnacli biriyim. Tedbir bizden takdir Allah'tan dedim.
1000 kişilik okulda öğretmenim, eşimin okulu 700 kişi oğlumun okulu 500 kişilik.. okula gitmeme durumu olamayacağına göre.. Allah'tan hayırlısı istemekten başka çare yok..

Bence virüs çoktan türkiyeye geldi arkadaşlar ama panik hali yaratmamak için açıklanmıyor zira 81 ilde bu konuda hastahaneler hazırlanmış , ben ankarada yaşıyorum dün çalıştığım yere ankara hastanesinde çalışan bir adam geldi ve şuanda 3 kişi bu virüsten dolayı tedavi altında dedi, açıklanırsa ülkede panik hali olacağından ve zaten berbat olan ekonominin dahada kötüye gideceğinden korkulduğu için açıklanmıyor, Allah yardımcımız olsun ne kadar önlem alsakta akşama kadar yüzlerce insanla bir aradayız malesef.

Bana da bu kadar panik yapmak tuhaf geliyor. Şu an virüs şüphesiyle hastayı karantina altına alan yerler var, onların birkaçında hastalık görüldüğü haberi gelecek muhtemelen ama ciddi bir salgın olacağını düşünmüyorum.

Beni korkutan şu, Atatürk Havaalanında patlama olduğunda havaalanındaki taksiciler fiyatları ciddi artırmıştı, orada olanlar bilir Gölcük depreminde fırsatçılar ve hırsızlar türemişti. Bunun gibi örnek çok fazla. Virüs görülürse milletin paniğini gören marketçiler yiyecek içecek fiyatlarını maskede olduğu gibi on katina çıkarabilirler. Olursa asıl sorun ekonomi olur bence.

Yani bencede o virusun turkiyeye giris yapmadigini soylemek sacma.
Vizir vizir istanbula hala uzakdogulular ellerini kollarini sallayarak giriyor

Sars daha çok ölüme yol açmadı. Koronavirüs sarsı geçti.

Her türlüsü çok kötü..
Elbette önce evlatlar sağolsun ama bu sefer de bize birşey olursa onlara kim bakacak düşüncesi olmuyor mu..

Su an uyuyor basinda bekliyorum. Duadan başka siginacak kapimiz yok inanin. En azindan daha rahat durumdayiz diye dusunuyorum. Havalimaninda calisan anneler var hergun binlerce insanla muhatap oluyorlar ve aksam cocuguna gitmek zorunda. Çalismaak da zorunda.

Virüsün tedavisini buldular diye duydum ama ? Panik yapmanıza gerek yok kendi kendinizi sıkıntıya vermeyin lütfen sonuçta kaderde ne yaşanır bilmiyoruz. Bilinmezlikle dolu bu hayatta korkarakta yaşanmaz yorulur insan korka korka nasıl zevk alıcağızki bu hayatta çocuklarınız için korkmanızı anlıyorum ama sakın kalmak soğuk kanlı olmak zorundayız.

Virüs aslında temelde bir grip virüsü. Bu sebeple zaten tedavi edilemiyor. Hepimizin bildiği gibi viral hastalıkların tedavisi yok, semptomatik tedavi yapılıyor. Ölenlerin çoğu, yaşlılar, küçük çocuklar ve böbrek, kanser gibi kronik hastalığı olanlar. Ki ölüm sebebi bu durumda virüs değil, genelde zatüre, bronşit gibi hastalıklardan oluyor.

Bu virüs aslında yeni ortaya çıkmadı. Hayvanlarda yıllarca bulunan ve bilinen bir virüs. İnsana ilk kez bulaştığı için bu derece tehlikeli. En büyük tehlikesi yayılma hızı zaten.

Bu virüsü mevsimsel grip gibi atlatmak da olası, hastanelik olmak da, ölüm de.. Yani hatırlayın, domuz gribi ilk çıktığı zaman ölümler yaşandı. Bu kış ise insanlar patır patır domuz gribi olup iyileştiler.

Yapılacak tek şey, hijyene çok dikkat etmek ve bağışıklığı kuvvetlendirmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…