- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.333
- 158
- Konu Sahibi Less-is-More
-
bunda bu kadar endise etmemizin sebebi evdeki kucuk cocuklar aslinda.Bana da bu hastalık için bu kadar endişe etmek çok garip geliyor. Dünyada her saniye ölmek için binlerce neden ihtimal varken bir tek hastalıktan korkmak ne bilim tuhaf sanki. O zaman arabaya da binmeyelim kaza olabilir, eve girmeyelim deprem olur, sokakta kafamıza saksı düşer, bomba patlar . Kaldı ki ölüm bize şah damarımızdan yakın . Hadi hiç bir şey olmasa nefes kesilir ölürsün. Normal bir gripten ölme ihtimali bile şu virüsten ölme ihtimalinden yüksekmiş.
Detaya girmek istemiyorum ama benim gördüğüm videolarda hiç öyle değildi.Virüs çocukları etkilemiyor hafif atlatıyorlarmış, hastalıktan ölen tek bir çocuk bile yok. Ölenlerin % 80 i de 60 yaş üzeri. Ne kadar teselli oldu bilemiyorum bu yazdıklarım ☹☹
Bir de, arkadaşımın 50 liradan aldığı maskeyi ben 85 liraya aldım, aldığım günün akşamı maske 175 oldu şu anda da 250 liradan peynir ekmek gibi satılıyor adam tükendikce üzerine biraz daha koyarak tekrar satışa çıkarıyor. Söyleyeceklerim bu kadar.
Biz nasıl bu hale geldik anlamıyorum, benim bildiğim en muhtac anlarda bedava fiyatına satar insanların yardımına koşarsın, elini taşın altına koyarsın filan ama şu manzaralar beni dehşete düşürüyor inanmak istemiyorumfırsatçılık fitratinda var bazılarının
bundan bile kâr edicek
yazıklar olsun
bunda bu kadar endise etmemizin sebebi evdeki kucuk cocuklar aslinda.
olduda bulasti karantina olayi nasil olacak çocuk nerede olacak?
sokaga cikamazsak cocuguda haliyle bir tanidigimiza birakamayacagiz
kizim mesela baska yerde bir baskasiyla asla durmaz vs.
hastaliktan degilde ihtimallerden korkuyorum ben mesela
Bence virüs çoktan türkiyeye geldi arkadaşlar ama panik hali yaratmamak için açıklanmıyor zira 81 ilde bu konuda hastahaneler hazırlanmış , ben ankarada yaşıyorum dün çalıştığım yere ankara hastanesinde çalışan bir adam geldi ve şuanda 3 kişi bu virüsten dolayı tedavi altında dedi, açıklanırsa ülkede panik hali olacağından ve zaten berbat olan ekonominin dahada kötüye gideceğinden korkulduğu için açıklanmıyor, Allah yardımcımız olsun ne kadar önlem alsakta akşama kadar yüzlerce insanla bir aradayız malesef.Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Bence virüs çoktan türkiyeye geldi arkadaşlar ama panik hali yaratmamak için açıklanmıyor zira 81 ilde bu konuda hastahaneler hazırlanmış , ben ankarada yaşıyorum dün çalıştığım yere ankara hastanesinde çalışan bir adam geldi ve şuanda 3 kişi bu virüsten dolayı tedavi altında dedi, açıklanırsa ülkede panik hali olacağından ve zaten berbat olan ekonominin dahada kötüye gideceğinden korkulduğu için açıklanmıyor, Allah yardımcımız olsun ne kadar önlem alsakta akşama kadar yüzlerce insanla bir aradayız malesef.
Sars daha çok ölüme yol açmadı. Koronavirüs sarsı geçti.Öncelikle henüz anne değilim bu sakin kalmam için büyük bir etken. Ayrıca daha önce şarbon,ebola vs. Bir sürü sey atlattık. Sars dünya çapında daha çok ölüme yol açtı mesela. Ayrıca herhangi bir seyden milyonlarca enfeksiyondan birini kapmak da muhtemel. Ülkemizde normal grip ve enfeksiyonlarından her yıl onlarca kişi ölüyor zaten.
Evet inanıyorum size de verilerinizin kaynağını gösterir misiniz inceleyeyim, mantıklı ise inanırım tabi kiSiz açıklanan rakamların gerçek olduğuna inanıyorsanız sonuna kadar inanabilirsiniz
Her türlüsü çok kötü..“insan hücresine ace2 enziminden giriş yapan virüstür. bu enzim çocuklarda farklı olduğu için çocuklar şu an için etkilenmiyor. sanırım 0-9 yaş arasında ölüm kaydı yok. benim gibi, çocuğu olan aileler için sevindirici bir haber.”
Bugün böyle bir şey okudum, biraz yabancı yayınlardan araştırdım, sanırım da doğru. Öyle de umut etmek istiyorum. İnsan çocuğu olunca kendisi için korkmuyor. Böyle şeyler de bir nebze rahatlatıyor.
Virüsün tedavisini buldular diye duydum ama ? Panik yapmanıza gerek yok kendi kendinizi sıkıntıya vermeyin lütfen sonuçta kaderde ne yaşanır bilmiyoruz. Bilinmezlikle dolu bu hayatta korkarakta yaşanmaz yorulur insan korka korka nasıl zevk alıcağızki bu hayatta çocuklarınız için korkmanızı anlıyorum ama sakın kalmak soğuk kanlı olmak zorundayız.Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Virüs aslında temelde bir grip virüsü. Bu sebeple zaten tedavi edilemiyor. Hepimizin bildiği gibi viral hastalıkların tedavisi yok, semptomatik tedavi yapılıyor. Ölenlerin çoğu, yaşlılar, küçük çocuklar ve böbrek, kanser gibi kronik hastalığı olanlar. Ki ölüm sebebi bu durumda virüs değil, genelde zatüre, bronşit gibi hastalıklardan oluyor.Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?