• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl tanıyabilirim?

Ayyy
Beenim de bir sevgilim vardı, daha tanisali birkaç ay olmamisken (ki ikimizin de ortak konuştuğu bir dil bile yoktu,resmen tarzanca-bakisip gülüşerek anlaşirdik)
ne zaman iki mutlu an yaşasak başlardı; benim yaşım senin kadar genç değil (32ydi oysa,gayet de genç bir yaş) , benim yıllarımı alacaksan- beraber olup sonradan ailem izin vermez, dinin farklı vs diyeceksen beni oyalama demeye.
'daha birbirimizi tanımayı geç, translate kullanmadan iletişim kuramıyoruz, nasıl söz vereyim?' derdim.
Yani belki zamanla çok seveceğim, hiç bir engel beni yildiramayacak. Ya da belki zamanla karakterini sevmeyeceğim , ya da araya bir şeyler girecek ayrılık olacak.
Yani bunun garantisi var mı?
"Niyetin ne, niyetin ciddi mi?" diyeeeee diyeeee içimi bayardi.
Sonuçta zaten evlenmedik ayrıldık .
Bence bu düşünceleri kafanizdan atın ya. Asla bilemezsiniz ki. Kiisi evlilik bile istese, kendi aklında 'aman 30 olmadan kesin evleneyim' diye bile düşünse belki de sizin bazı huylarinizi sevmeyip sizinle yola devam etmek istemeyecek. Belki siz onun berbat bir özelliğine tanık olacaksiniz; mesela wcden çıkıp elini yikamayan, ya da cimri, ya da anne aşığı biri olduğunu fark edeceksiniz,niyetiniz ciddi de olsa onunla devam etmeyeceksiniz...
Bunun bir algoritmasi , şusu busu yok ki
Evlenmeyi çok isteyen insanlar sevgilisiyle evlilik yolunda yürürken ayrilabiliyorlar. Ya da hiç evlenmeyi düşünmeyen insanlar pat diye evlenebiliyor.
Benim erkek bir arkadasim var. Çocuk, dünyanın en gamsız insanlarindan biri.
Ağustos böceği gibi, Yillar yılı yazın birkaç ay eğlence sektöründe çalışıp kışın o parayla idare etti , 'aman ülkeden gideyim yeter ki' kafasında aklına gelebilecek her yere başvuru yaptı, hiç ciddi ilişkisi olmadı,sevgililik sorumluluklarına, aramaya sormaya falan gelemeyecek bir insandı. Derken birkaç yerden vize reddi yiyip yurtdışına çıkma işinden ümidi kesince sınava çalıştı, atandı. Daha atandığı gibi orada tanıştığı, inanılmaz kıskanç ve dominant , üstelik kendine oldukca büyük bir kızla evlendi . Şimdi çocukları bile var :) yani bu adam yüz sene bekar kalacak gibi birisiydi. Tipi, hayata bakışı, düşünce yapısı falan asla evinin direği, çocukların babası olacak gibi degildi. Ama yıllardır evli, daha otuz bile olmadan çocuğu falan oldu. Hatta saçı uzundu gençliğinde, geçen instagramdan denk geldim bildiğin baba bıyığı bırakmış😅😅
Yaniiii bu işler nasip, kismet.
Agzini da arasanız , 'en buyuk hayalim erkenden evlenip üç çocuk yapmak' diye blog yazısını da okusanız sizinle evleneceğinin bir garantisi yok.
O yüzden bence akışına bırakın
Ne güzel anlatmışsınız 😂 tabi ki, haklısınız. Ama gereksiz bağlanan bir insan olduğum için artık hayvan gibi bağlanıp, sonrasında aylarca acı çekmek istemiyorum 🙄 ufa
Bence zamana bırak anlamaya çalıştığını belli bile etme erkekler ilişkinin başında direk evlilik konuşmaz konuşursa da hoş olmaz bence onlara belli olmuyor eşim 35ten önce hayatta evlenmem diyen biriymiş bana teklif edince herkes şaşırdı 25 yaşındaydı evlenrken sağları solları tutmuyor akışına birak
Ben çok bağlanan bir insanım korkuyorum sanırım çok bağlanıp, sonrasında bitmesinden. Öyle tabi birde bize derler anlaşılması zor diye

Aslında sizi anladim, bazı insanlar vardır asla evlenmem diye düşünür. Yıllarca sevgili olarak kalıp 30 35 yaşınıza geldiğinizde ben evlilik insani değilim denmesini istemiyorsunuz.
Biraz süre verin, illaki kendini belli edecektir
Heh evet, beni anlamışsınız 😞 evet sanırım süre olmadan asla anlayamayacağım 🤷🏼‍♀️

konu sahibi ben sizi cok iyi anladim. siz oylesine bir sekilde gorusmek veya bosu bosuna belki de olmayacak biri icin vakit kaybetmek istemiyorsunuz. hem de biz kadinlar biraz etkilendiysek zaman gectikce bu "tanima sureci" dedigimiz donemde hemen baglanabiliyoruz.:) ben anliyorum sizin temkinli olmanizi. niyetini anlamak icin hobiler, filmler vs yani havadan sudan sorular yerine farkli sorular sorun. ailesi ile olan iliskiler, karakterini ogrenmeye yonelik sorular, arkadaslari ile olan iliskiler... disarida (korona olmadigini varsayarsak) aksamlari nerelerde vakit gecirmeyi seviyor, meslekî anlamda gelecekte ne gibi planlari oldugunu gibi. yani aklima gelenler bunlar. tabi evlilikle ilgili asla soru sormayin:) ben eskiden biriyle gorusmustum sizin gibi kaygilarim vardi. cocuk nargile kafelerden cikmiyordu aksamlari. kendisinin de evlilik dusunmedigini aile baskisi sonucu benimle gorustugunu hissettim konusmalarindan yani sorularima aldigim cevaplardan. hemen uzaklasmistim. is yerimde bi arkadas var. suan 42 yasinda. 35 yasinda iken bi adamla tanismis. sevgili olmuslar 5 yil hem de. bu surecte adam asla evlilikten bahsetmiyor konusu acilinca ilgisiz kaliyormus. 5 yilin sonunda adam ayrilmak istiyor. arkadasim onunla bir hayat kurmak istedigini baska biri ile olamayacagini soyleyince de adam :" ben sana hicbir zaman evlilik vaadetmedim" deyip gidiyor. 5 yilinj caldi, bu sure icinde arkadas kimseyle gorusup tanismadi. bu arada adam da ayrildiktan 8 ay sonra bir baskasiyla evleniyor. arkadasim ise suan kimseye guvenemiyor, kimseyle de tanismak istemiyor. 1 bucuk yil gecmis ama unutamadim diyor.

konu sahibi ben sizi cok iyi anladim. siz oylesine bir sekilde gorusmek veya bosu bosuna belki de olmayacak biri icin vakit kaybetmek istemiyorsunuz. hem de biz kadinlar biraz etkilendiysek zaman gectikce bu "tanima sureci" dedigimiz donemde hemen baglanabiliyoruz.:) ben anliyorum sizin temkinli olmanizi. niyetini anlamak icin hobiler, filmler vs yani havadan sudan sorular yerine farkli sorular sorun. ailesi ile olan iliskiler, karakterini ogrenmeye yonelik sorular, arkadaslari ile olan iliskiler... disarida (korona olmadigini varsayarsak) aksamlari nerelerde vakit gecirmeyi seviyor, meslekî anlamda gelecekte ne gibi planlari oldugunu gibi. yani aklima gelenler bunlar. tabi evlilikle ilgili asla soru sormayin:) ben eskiden biriyle gorusmustum sizin gibi kaygilarim vardi. cocuk nargile kafelerden cikmiyordu aksamlari. kendisinin de evlilik dusunmedigini aile baskisi sonucu benimle gorustugunu hissettim konusmalarindan yani sorularima aldigim cevaplardan. hemen uzaklasmistim. is yerimde bi arkadas var. suan 42 yasinda. 35 yasinda iken bi adamla tanismis. sevgili olmuslar 5 yil hem de. bu surecte adam asla evlilikten bahsetmiyor konusu acilinca ilgisiz kaliyormus. 5 yilin sonunda adam ayrilmak istiyor. arkadasim onunla bir hayat kurmak istedigini baska biri ile olamayacagini soyleyince de adam :" ben sana hicbir zaman evlilik vaadetmedim" deyip gidiyor. 5 yilinj caldi, bu sure icinde arkadas kimseyle gorusup tanismadi. bu arada adam da ayrildiktan 8 ay sonra bir baskasiyla evleniyor. arkadasim ise suan kimseye guvenemiyor, kimseyle de tanismak istemiyor. 1 bucuk yil gecmis ama unutamadim diyor.
Hehh evet bahsettiğim gerçekten tam olarak bu. Duygusal olarak hemen bağlanan bir insanım, ki etkilendim 🙈 o yüzden çok korkuyorum. Bu etkilenmem maalesef, beni süründürmesine, acılar çektirebilmesine davetiye çıkarıyor. Ve ben hiçbir şey yapamıyorum sevip, sürünmekten başka 😞 o kadar iyi anlıyorum ki arkadaşınızı. Duygusal bağımlılık bambaşka bir boyut çünkü. 2 3 ay daha konuşup, bu şekilde gizem dolu olmaya devam ederse tanımaktan vazgeçicem, denemekten başka yolu yok 😕🤷🏼‍♀️

O kişinin niyetine değil, insanlığına bakarak anlayabilirsiniz , merhametli vicdanlı sözüne sadık gibi iyi insan işaretleri veriyor soru işareti bırakmayan bir yasam şekli varsa ondan sonra niyetini evliliğe çekmek kadın için çocuk oyuncağı bence. Çünkü erkekler yönetilir yonetemez.
Bu söyledikleriniz şu dönemde o kadar zor ki. Önceden olsa yemeğe çıkar, çoluğa çocuğa, kadına, hayvana nasıl davranıyor diye bakardım. Anca parkta buluşup, kahve içebiliyoruz. Başbaşayken de çoğu şey yerine oturmuyor. Umarım bir yolunu bulup tanıyabilirim

hayatdan ogrendıgımız bırseyler var ornek vol 1:
bence sız ne ıstedıgınıze karar verırsenız hayat sızın ıcın daha kolay olur

evlılık dusunsun ıstıyorsunuz ama o nıyetle gelırse sızı ıter hazır degılmıssınız cunku ama evlılık dusunmeden ılıskı ıstemıyormussunuz :KK70:

bu sey degıl mı ya cem yılmaz abımısın terımıyle yer cekımsız ortamda cılek yıyeyım ama muz tadı gelsın :KK70: hah aynen o
Siz yeni tanıştığınız bir insanla hemen evlenin ne diyeyim 🤷🏼‍♀️ muz yiyin ama çilek tadı alın 😂 size oturup, zamanımı çalıp, açıklama bile yapmayacağım 🙈 okuduğunuzu anlayın da önce bir

Daha iliskiye başlamamışsınız.bunun garantisi mı var. Adam evlilik düşüncem var diye ilişkiye başlasa bile yine 1 yıl sonra biz uyuşmuyormuşuz diye ayrılabilir. Akışına bırakın yani. Ayrı evde oturması da daha iyi değil mi işte? Nesi korkuttu sizi?

Bu söyledikleriniz şu dönemde o kadar zor ki. Önceden olsa yemeğe çıkar, çoluğa çocuğa, kadına, hayvana nasıl davranıyor diye bakardım. Anca parkta buluşup, kahve içebiliyoruz. Başbaşayken de çoğu şey yerine oturmuyor. Umarım bir yolunu bulup tanıyabilirim
Annesi ve babası ile ilgili sorular sorabilirsin bakın bakalım aile ilişkilerinden bir şeyler kapabilirsiniz annesi babası ile nasılsa size karşı tutumu da farklı olmayacaktır ilerde.
Ailesi hakkında soru yagdirin ama çaktırmayın tabi sohbet ediyorsunuz gibi.

Yemekte çoluk çocuğa, kadına, hayvana nasıl davranıyor diye nasıl göreceksiniz. Garsona nasıl davranıyor diye görürsünüz. Parkta zaten cocuk da var kedi de. Orda da görürsünüz. Kahvenizi gidip alın, açık zaten alınan yerler. Orda da görürsünüz biraz. Parkta da görürsünüz. mantığı bir anlasam şu cümlelerin güzel yorum yapacağım da

Daha iliskiye başlamamışsınız.bunun garantisi mı var. Adam evlilik düşüncem var diye ilişkiye başlasa bile yine 1 yıl sonra biz uyuşmuyormuşuz diye ayrılabilir. Akışına bırakın yani. Ayrı evde oturması da daha iyi değil mi işte? Nesi korkuttu sizi?
Evet. Benim için 2 türlü erkek var. Çapkınlık yapıp, orda burda gezen, her kızla takılmak isteyen. Birde yuvası, evi barkı olsun isteyen. Ben çapkın bir insanla, aynı anda takıldığı 64748833.kız olmak istemiyorum. İlla ki bunu yaşayan varsa, bir önerisi olan varsa paylaşır diye sordum bu sorumu. Herkes evlenmek zorunda değil tabi ki. Ben sevdiğim insanı 4 yıl beklemiş, ama sonunda ben terketmiş bir insanım. Hayatın getirdiklerinin farkındayım. Sadece niyetini anlamak istiyorum

Annesi ve babası ile ilgili sorular sorabilirsin bakın bakalım aile ilişkilerinden bir şeyler kapabilirsiniz annesi babası ile nasılsa size karşı tutumu da farklı olmayacaktır ilerde.
Ailesi hakkında soru yagdirin ama çaktırmayın tabi sohbet ediyorsunuz gibi.
Bunu da deneyeceğim, en azından bir fikir sahibi olurum, teşekkür ederim bu arada kibar yorumunuz için 🌺🥰

Evet. Benim için 2 türlü erkek var. Çapkınlık yapıp, orda burda gezen, her kızla takılmak isteyen. Birde yuvası, evi barkı olsun isteyen. Ben çapkın bir insanla, aynı anda takıldığı 64748833.kız olmak istemiyorum. İlla ki bunu yaşayan varsa, bir önerisi olan varsa paylaşır diye sordum bu sorumu. Herkes evlenmek zorunda değil tabi ki. Ben sevdiğim insanı 4 yıl beklemiş, ama sonunda ben terketmiş bir insanım. Hayatın getirdiklerinin farkındayım. Sadece niyetini anlamak istiyorum
Tamam erkekleri anlamak belki o kadar zor değildir ama 2ye ayrılacak kadar da basit varlıklar değiller:))

Tamam erkekleri anlamak belki o kadar zor değildir ama 2ye ayrılacak kadar da basit varlıklar değiller:))
Ben 2ye ayırdım şimdilik ☺️ ilişkim olursa tabi ki 2 değil bin bir huyunu tanıyacağım :))

Hehh evet bahsettiğim gerçekten tam olarak bu. Duygusal olarak hemen bağlanan bir insanım, ki etkilendim 🙈 o yüzden çok korkuyorum. Bu etkilenmem maalesef, beni süründürmesine, acılar çektirebilmesine davetiye çıkarıyor. Ve ben hiçbir şey yapamıyorum sevip, sürünmekten başka 😞 o kadar iyi anlıyorum ki arkadaşınızı. Duygusal bağımlılık bambaşka bir boyut çünkü. 2 3 ay daha konuşup, bu şekilde gizem dolu olmaya devam ederse tanımaktan vazgeçicem, denemekten başka yolu yok 😕🤷🏼‍♀️
evet ne yazik ki denemekten baska care yok. keske yemege cikma, bi yerlere gitme imkaniniz olsaydi. cunku sadece telefonda konusarak da taninmiyor. kendisi peki sizi tanimaya yonelik sorular soruyor mu? yoksa gunluk sorular mi? nelerden bahsediyor genel olarak? bir de aksamlari arayip soruyor mu?

evet ne yazik ki denemekten baska care yok. keske yemege cikma, bi yerlere gitme imkaniniz olsaydi. cunku sadece telefonda konusarak da taninmiyor. kendisi peki sizi tanimaya yonelik sorular soruyor mu? yoksa gunluk sorular mi? nelerden bahsediyor genel olarak? bir de aksamlari arayip soruyor mu?
Gündüz çalıştığını, yoğun olduğunu, bana vakit ayıramadığı için üzgün olduğunu söylüyor. Gündüz de problem yok. Ama gece olunca 3 mesajdan fazla yazmıyor. Her gece kararlı bir şekilde uyuyorum. Ama sabah yine bambaşka bir insana dönüşüyor. Güven problemim tam da bu yüzden. Bir yere gittiğimde ilgileniyor, bilmek istiyor. Ama kişisel sorular pek sormuyor artık. Günlük genel konular

Gündüz çalıştığını, yoğun olduğunu, bana vakit ayıramadığı için üzgün olduğunu söylüyor. Gündüz de problem yok. Ama gece olunca 3 mesajdan fazla yazmıyor. Her gece kararlı bir şekilde uyuyorum. Ama sabah yine bambaşka bir insana dönüşüyor. Güven problemim tam da bu yüzden. Bir yere gittiğimde ilgileniyor, bilmek istiyor. Ama kişisel sorular pek sormuyor artık. Günlük genel konular
hadi ya. aramamasi veya bu sekilde aksamlari ilgisiz olmasi baskalariyla yazisiyor veya hayatinda biri mi var diye dusundururdu beni. siz mesajlari devam ettirmeye yonelik sorular sorun. uzatin bakalim ne yapacak? bir de neden aramiyor ki?

hadi ya. aramamasi veya bu sekilde aksamlari ilgisiz olmasi baskalariyla yazisiyor veya hayatinda biri mi var diye dusundururdu beni. siz mesajlari devam ettirmeye yonelik sorular sorun. uzatin bakalim ne yapacak? bir de neden aramiyor ki?
Ah anlasam. Benimde aklıma hayatında birisi olduğu sorusu geliyor. Gündüz sıkıntı yok yazar ama akşam 3 mesajdan fazla yazmaz, sabaha döner bana

Ah anlasam. Benimde aklıma hayatında birisi olduğu sorusu geliyor. Gündüz sıkıntı yok yazar ama akşam 3 mesajdan fazla yazmaz, sabaha döner bana
peki hafta sonlari? 1 bucuk yil once biriyle gorusmustum valla ayni sizin anlattiginiz gibiydi. sosyal medyada tanismistik. gunduzleri mesaj atar veya arada arardi. aksamlari dediginiz gibi 3 mesaj atardi, uzatmazdi.yani ben soru sorunca da uykusunun oldugunu soylerdi. ben bu sekilde kendisine hicbir sekilde vakit ayirmak istemedigimi, gorusmek istemedigimi soyleyince cok israr etti gorusmeyi devam ettirmek icin. tamam dedim ama aksamlari ilginc bir sekilde disarida telefonda konustu benimle. zaten cok sık da aramadi. sonra arastirdim bunu bir duydum ki rus bir kadinla birlikte yaşiyormuş. şok ustune şok. hemen engelleri bastim. Allah tan duygusal bisey olusmamisti aramizda

peki hafta sonlari? 1 bucuk yil once biriyle gorusmustum valla ayni sizin anlattiginiz gibiydi. sosyal medyada tanismistik. gunduzleri mesaj atar veya arada arardi. aksamlari dediginiz gibi 3 mesaj atardi, uzatmazdi.yani ben soru sorunca da uykusunun oldugunu soylerdi. ben bu sekilde kendisine hicbir sekilde vakit ayirmak istemedigimi, gorusmek istemedigimi soyleyince cok israr etti gorusmeyi devam ettirmek icin. tamam dedim ama aksamlari ilginc bir sekilde disarida telefonda konustu benimle. zaten cok sık da aramadi. sonra arastirdim bunu bir duydum ki rus bir kadinla birlikte yaşiyormuş. şok ustune şok. hemen engelleri bastim. Allah tan duygusal bisey olusmamisti aramizda
Allahım yarabbim zaten başka da bi açıklaması olamaz ki bu durumun. Haftasonu da yazıyor akşamları yine aynı şekilde yazmıyor. Sürekli cenaze var ya ailesinin evine gidiyor ya da babası dükkana çağırıyor vs çok yoğun akşamları. Madem bu kadar iç içesin akraban annen babanla madem niye ayrı eve çıktın diye sorarlar yani insana 🙈

Bende soğuyorum böyle oldukça. Büyük ihtimalle bizim de sonumuz öyle olacak. Siz iyi ki bağlanmadan yırtmışsınız. Yoksa bir de aşk acısı çekecektiniz

Back
X