• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kadar harcıyorsunuz

matilda1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
2.845
2.510
63
Kızlar merhaba kazancınızın ne kadarını birikime ayırıyorsunuz ya da ne kadar harcama yapıyorsunuz aylık mesela biz şuanda ev alma isteği ile birikime devam ediyoruz sanki çok mu sıktık kendimizi diye merak ediyorum açıkçası bir maaşı komple birikime bırakıyoruz öteki ile geçiniyoruz

Bir maaşı kenara koyabiliyorsanız çok iyi. Yalnız ev fiyatları neredeyse her hafta malzeme fiyatlarıyla birlikte artıyor. Birikimle yetişmek mümkün değil. Kredi çekip inşaatı tamamlanmamış evlerden alırsanız daha uygun olur. Hem de ödeyeceğiniz kredi TL olacağı için bir süre sonra borcunuz enflasyona karşısında sabit kalır. Hatta erir.

Bizde birikim anlayışı yok kenarda altınım ve param var ama genelde borca girip borç ödüyoruz hazır paraya dokunmuyoruz bu hatayı bi kere yaptık çünkü

Kızlar merhaba kazancınızın ne kadarını birikime ayırıyorsunuz ya da ne kadar harcama yapıyorsunuz aylık mesela biz şuanda ev alma isteği ile birikime devam ediyoruz sanki çok mu sıktık kendimizi diye merak ediyorum açıkçası bir maaşı komple birikime bırakıyoruz öteki ile geçiniyoruz
Merhaba canım ben kendime göre bir sistem oturttum 25 yılda

Normalde maaşımın % 72 73 ünü birikime ayırıyorum
Lâkin şu aralar ekders ve kira gelirleri bana yetiyor çok şükür
Maaşımın tamamını birikime ayırıyorum hatta diğer gelirlerden de birikime atıyorum elimden geldiğince

Merhaba canım ben kendime göre bir sistem oturttum 25 yılda

Normalde maaşımın % 72 73 ünü birikime ayırıyorum
Lâkin şu aralar ekders ve kira gelirleri bana yetiyor çok şükür
Maaşımın tamamını birikime ayırıyorum hatta diğer gelirlerden de birikime atıyorum elimden geldiğince
Sizi bulmuşken sorayım o zaman. Bes yapıyor musunuz ben kızıma iyi bir bes yapmak istiyorum herkes gerek yok diyo

Sizi bulmuşken sorayım o zaman. Bes yapıyor musunuz ben kızıma iyi bir bes yapmak istiyorum herkes gerek yok diyo
Ben Bes yaptırmıyorum aşırı mantıksız ve de Bes sistemini araştırmıştım en başta faiz hassasiyetim nedeniyle bana uymadı

Onun dışında paraya ihtiyaç halinde kesintili geri ödeme yapılması ayrıca soygunculuk

Onun yerine şahsen ayda 1 gr 1 çeyrek ya da Bes'e yatırılacak kadar para miktarına altın alınması daha mantıklı diye düşünüyorum

Nasıl yni anlamadım
Yani hep borcumuz var borç ödüyoruz ev araba ben sadece her ay işsizlik maaşımla altın alıyorum 20 bin. Oğluma fon alıyoruz 7 bin bu ay. Genelde 1 maaş borçlara gitti bizde hep

Ben Bes yaptırmıyorum aşırı mantıksız ve de Bes sistemini araştırmıştım en başta faiz hassasiyetim nedeniyle bana uymadı

Onun dışında paraya ihtiyaç halinde kesintili geri ödeme yapılması ayrıca soygunculuk

Onun yerine şahsen ayda 1 gr 1 çeyrek ya da Bes'e yatırılacak kadar para miktarına altın alınması daha mantıklı diye düşünüyorum
Sayenizde ben de öğrendim teşekkür ederim bilmiyordum

Back
X