Ne kadar şanslıyım ki öz annem bana gelin muamelesi yapıyor

bence de aileyle olan ilişkiler a'dan z'ye herkesle (sevgiliyle ve kocayla da) paylaşılmamalı. gün gelir hiç tahmin etmediğiniz bir şekilde yüzünüze çarpılır o anlatılanlar...benim de bazı sorunlarım var ailemle, geçmişe dair bazı aile sırları, ailevi problemler de var ama evlenince eşime anlatmam. daha basit olanları anlatırım anlatırsam da...

herkesin kendi düşüncesi ama kalkıp en yakın saydığın kız arkadşınada sölesen gün gelir o da sana karşı kullanabilir bunu.illa sevgiliye kocaya diye ayrım yapmaya gerek yok.zaten benim yaptığım şey ne annemi ne ailemi şikayet etmek.sadece olan durumu anlatmak.çünkü annemin yapmış olduğu gelip geçici bi dönem değil.karakteri bu.ben zaten bişey sölemesemde evlendiğimiz zman eşimin yanındada annem bana ve eşime bu şekilde davranıcak.şimdiden ay çok iyiyiz ay çok mutluyuz demek saçma gelyio bana.asıl sen anneni böle anlatmamıştın derse ben yerin dibine geçerim o zman.ama çok şükür karakteri sağlam birisi benim canım

Ne olursa olsun anneni sevdigin erkege sözlüne nisanlina hatta kocana bile kötüleme.

iyide benim bu yaptığım annemi kötülemek değil.benmi kendimi anlatamıyorum bilmiyorum.çünkü nerdeyse herkes aynı şeyi sölüyor.karakteri bu yapabilceğim bişey yokki

ayhh rahatladım desem :) yanı kızmayın bana ama.. benım ablam annemız rahatsız oldugundan evın minik annesidir.Hersey ondan cıkar.Her izin istediğimde daha şu gün görüştünüz ya der..oda haftada bir gün : ) emsalleride varmış ohh dedim yani.

:) menepoz dönemi olabilir mi acaba ?! yaş kaç bilmiyorum ama..

sen yine şanslısın haftada 1 gün ben ayda 1 gün
aynen öle ama ben kendimi bildim bileli b karakterdedir kendileri

anneler nedense hiç kendi çocuklarını beğenmez hep başkasının çocukları mükemmeldir. bu bazen okadar kötü sonuçlarda olabiliyorki. bende annemi hiç memnun edememişim yıllardır. hep laf söyler. bende aile ile aramızda olanları başkasına eşimiz bile olsa anletmememız gerektiğine inanıyorum. ama bazen öyle olaylar oluyorki bizden daha iyi tanıyorlar zaten.

2. sayfadan sonrasını okumadım...
biri 3 yaşında diğeri 8 aylık iki kızım var inşallah ileride benim için böyle mesajlar yazmazlar

Benim annem menopoza girdiginde, ben ortaokula gidiyordum sen suan en azından bilinclisin neyin ne oldugunu biliyorsun ne güzel =)
Ben ergenligi yasarken onun bana anlayıs göstermesi gerekirken, o benden bekliyordu anlayısı o aklımla nasıl onu anlayacaksam?
Bizde ergen olduk, hic böyle seyler yapmadık, etmedik diyordu.
Annemin aslında en büyük sorunu, zamana ayak uyduramaması! Hala kac yıl öncesini konusturur, biz öyle degildik, bizde genctik ama yapmadık, etmedik demesi!
Kusak catısması yasadık resmen annemle cok despot bir kadındı bana güldügünü gördügümde o kadar sasırırdım ki! Hele ki, bir kızım, yavrum kelimesi agzından döküldügünde ( cok az duydum )
İcim bir hos olurdu, kendimi dünyanın en mutlu insanı hissederdim.
Annemle konusabilecegim seyler olsun isterdim anne-kız oturup muhabbet etmek nasıl birseydir bilmem. Veya birlikte carsıya, pazara gitmek ya da alısveris yapmak?
Yani anlayacagınız, icimde bircok seyin uhdesi var...

Son düzenleme:
kızlar cok tatlısınız ,yazdıklarnızı okudugum da epey gukdukten sonra ohh bee cektım .cunku bende anneme anlam veremıyorum .sankı oz annem degıl de kaynanam gıbı sureklı kaynanalık yapıyor bana .sıdı sızın yazdıklarınızı okuyunca rahatladım valla tek degılmısım .benım annem de sureklı erkek arkadasımla bır olup benı cekıstırıyorlar.boyle sacmalık olur mu yaa.ınsanın oz annesı damadına kızını kotulermı .mılletın annesı koruyup kolluyor kızıma bırsey yap karsında benı bulursun dıye .benım kı benı ateslere atıyor resmen .erkek arkadasım la kavga ettıgımzde erkek arkadasım dırek solugu annemde alır annem den buldu yuzu tabı benı sıkayet eder.annem de ,oglum sen takma ona kafayı o delı kafası gıdı gelıyor eserlık var onda hee de gec dıyor bu nasıl bır konusmadır yahu .cocugu korkutup kacırtacak ya sen suzanın her dedıgını yapma ,suzanın ısteklerı bıtmez .ısteklerıne cevap verdıkcede hala devam eder ıstemeye o onları dusunemez sen aldırıs etme onu dıyor .
bunun dısında evdede sureklı yaptıgım yemeklere cok karısır .annem yemeklerde sureklı tereyagı kullanır bızımkılerde sevmıyor tereyagını agır dıye ,ama ben yaptıgım zamn aynı yemegı parmaklarını yerler ve rahat bı sekılde yerler tereyagı kullanmam cunku .sonra bızımkıler suzan yapsın yemeklerı o daha ıyı yapıyor senın elının tadı kalmamıs eskısı gıbı degısın dedıklerınde ,bu hatun benı kıskanıyor sanırım resmn bozuluyor suratı renk atıyor .ha hu bunun neyını begendınız sız ,cok ac oldugunuz ıcın begenmıssınızdır sız .yagısz tuzsuz yemege yemekmı denırmıs .aclıktan sıze tatlı geldı .ben yapıyım da gorın bakım dıyor .hay allahım ya delırtıyo bazen benı boyle

öz annesinden yana dertli olan ne çok kişiyiz yaa:26:
bu çok kötü bir durum aslında..bize en yakın olmasını istediğimiz insan ,aslında bize en uzak olabiliyor..:26:

Evlenmeden öncede sürekli karışırdı.Ne biçim giyiniyorsun,azıcık kendine özen göster.Bu saç ne böyle falan falan...Bana çok karışırdı ama ablam ve kızkardeşime bişey demezdi.

Evlendim hala aynı değişne bişey yok.Üstelik etek falan giyince o kızıyor eşim değil.

Ablama diyorum iyiki evlenmişim,dayanılcak gibi değil:):)Çünkü 15 saat mesafe de telefonda bile olsa gına geliyo:):):)

Genç kızların yaptığı en büyük hata eş adayına annelerini karalamak erkekler asla kendi analarını karalamazlar zaten en zor günlerde yine kendi annemiz yanımızda

Çok çok haklısın ema1.

Sana selam yollayan kayınvalide adayın, beyaz atlı prensin.. Bütün masallar bitiyor tatlım. Kol kırılır yen içinde kalır.
Annenin hatası kusuru da olsa örtmen gerekiyor.

Annen hakkında söylediklerin yarın eşinle olan her tartışmanda karşına çıkacak emin olabilirsin.

Aynı olay bizde de vardı, annem beni bir türlü beğenmezdi, komşu kızlarını öve öve bitiremezdi. Kalbimi çok kırdı o zamanlar, kendimi hep değersiz hissederdim sayesinde. Evlendikten sonra öyle kıymetli oldum ki... Ama artık geçti, gençkızlığım kendimi suçlamakla geçti, hala etkisindeyim.

Benim annemde hep ufak kız kardeşimi ve erkek kardeşimi çok sever.Gece gelir öper kız kardeşimi uyurken, ben hep duyuyorum ama uyuyo numarası yapıp aldırış etmiyorum.Heryerde onu över, benim içinde hep onu üzdüğümü söyler.ufakken saçlarımı ona toplatır sonra begenmezmişim, herşeye ağlarmışım, benden çok çekmiş..25 yaşındayım, ağzı açılsa bunları söyler bana her tartışmada.Babamda çok anlayışsızdır.Küçükken beni çok dövdü, şimdi sinirli bi insanım ama onların eseri olduğunu anlamıyolar.Geçende bendn 2 yaş büyük amcamla tartııştm diye şu yaşımda tekme tokat dayak yedim.Acısı geçti ama incinen gururum, kendime yitirdiğim saygım ne olacak..
Geçende dayımla konuşurken demişki; akide de evlense artık demiş..ama ayşeyi (kız kardeşim) veremem ben kıyamam elin adamına vermeye demiş..içime oturdu ya, neyim ben üvey evlat mı..yıllardır çalışıyorum,okuyorum,erkek gibi kız derler beni hep överler çevremdekiler ama ailem hiç yanımda olmaz.
2 buçuk yıldır görüştüğüm yakında sözleneceğim erkek arkadaşım var, çok üzülmediğim zaman ona bişey anlatmamaya çalışıyorum, etraftan değişen kocaları vs. duydukça etkileniyorum bende ama babamdan dayak yediğimde kulak zarım patladı erkek arkadaşıma söylemeden edemedim, yardıma ihtiyacım vardı çünkü, ,insana ihtiyacım vardı.beni hastane hastane dolaştırdı, benimle birlikte ağladı Allah ondan razı olsun.Eğer o da evlendikten sonra değişirse, beni üzerse ben daha toplayamam kendimi.
Uzun oldu kusura bakmayın, içimi dökmek istedim.

Ahhhh annecim babacım çok kıymetlisiniz çokkkkkkk.yeri gelir arkadaşım olursunuz yeri gelir anne baba kılımıza zarar gelmesin diye didinipp durursunuz.
Rabbim şükürler olsunnn.

bu evlat ayrımı yapanlara çok sinir oluyorum çocuk çoğaldıkça malesef yapılıyor sorsan annelere evlat ayırımı olmaz diyorlar ama bilmeleri gerek o hırçın çocuklar sizin eseriniz

aman ne büyük marifet erkek arkadaşına anlatmışsın bravo yarın öbür gün evlendiğinde eşin ailenle ilgili kötü konuşursa,seni görüştürmek istemezse ailenle eşin arasında kalırsan tüm sorumlusu aileni kötü göstermende ,suçlu kusura bakma sensin eşinde arama o zamanlar..burada nice eşinin ailesine kötü davrandığını yazan insanlar var tabii onlar belki böyle yapmamıştır ama dersi evlendikten sonra mı alman gerekiyor...eşine aileni ne kadar yüceltirsen evlenmeden o hep öle bilir öle görür,ne kadar yerersen o da daha fazla yerer unutma benden sana abla tavsiyesi... annen yanında anne diyebiliyorsun yaa hiç anne diyemeyenler ne yapsın onlar şimdi diyordur keşke annem olsada bana karışsa...düşün yarın öbür gün anneni kaybedersen ki hepimiz öleceğiz o zaman dersin keşke olsada yine her şeyime karışsa yeterki olsa....eş-koca-sevgili-arkadaş her zaman bulunur ama anne-baba-kardeş birdaha gelmez ne gereksiz yere annenizi üzüyorsunuz büyükleri yargılamak sizlere kalmadı anne olduğunda anlayacaksın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…