Ne olacak benim bu halim...

sanki biraz abartıyorsunuz gibi

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu. Temizlik için kadın arayışım hızla devam ediyor ama bulamıyorum oturduğum semtte yeni sayılırım pek kimseyi tanımıyorum annemlerin orada var ama onlarda uzak deyip gelmiyorlar halbuki yol parasını da vereceğim ama maalesef kabul etmiyorlar. Yemek konusunda Pazar günleri bir şeyler yapıp buzluğa atmaya çalışıyorum ama çok yapamıyorum tabii çünkü eşim Pazar günü de iş ya da yemekle uğraşma gel dışarıya gidelim gezelim dışarıda yer geliriz diyor. 1,30'da kızımı dershaneden almaya birlikte gidiyoruz oradan da hava almaya, o saate kadar yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum.

haftada bir yardımcı geliyor bana hiç temizlik yapmıyorum

çamaşırları sabah atıp gelince asıyorum yazın kışın kurutmaya gidiyor
evde yatak vs toplamam az eşyam var az dağılır vs vs

hayatınız bir tane sizden başka yok

çocuklarda hali ile ilgi v sohbet istiyor

yemek vs pratik hazırlayın düdüklüye yüklenin

çok tertipli olmayın mesela haliniz varsa toplayın bulaşığı yoksa kalsın

herkesin evinde iki sofra kuracak kadar tabak çanak vardır

onları da yarın yıkarsınız

biraz dinlenecek ortam yaratın

her şeyi ütülemeyin mesela

Çok haklısınız, artık kendime bu kadar yüklenmemem gerekiyor zaten yüklensemde gücüm dermanım yok. Artık yapabildiklerimi yapıp yapamadıklarımı bırakmam gerekiyor. Ne psikoloji kaldı ne de fiziksel gücüm maalesef.

okurken yoruldum, sizin yorulmamanız tuhaf olurdu... bir şekilde yükünüzü hafifletin, sabah o kadar erken kalkmayın mesela, yemek de biraz geç oluversin, olması ya da. ne bileyim siz daha iyi bilirsiniz evinizin düzenini, bir öncelik sıralaması yapıp sadece öncelikli olanları yapın, diğerlerini yüzeysel halledin, belki farkında değilsiniz, hastalığa bağlıyorsunuz ama bana bu düzen herkes için çok çok yorucu geldi...

Benim hayatımda sizinkinin hemen hemen aynısı , hatta azı var çoğu yok. 12 saat çalışıyorum, hafta içi bir gün iznim var,nereye koşacağımı bilemediğim.Muhtemelen siz hafta sonu 2 günü tatilsinizdir. Ben o şartlarda olmak için neler vermezdim. Yani çalışan kadın olmak çok zor ama inanın sizden ağır şartlarda çalışanlar var. İzin günüm dahil yıllardır en geç uyandığım saat 8.30 Her sabah akşamın yemeğini yapıyorum,iki güne bir bazen her gün çamaşır asıyorum,kahvaltı hazırlıyorum,tek çocuğum var beslenmesi,saçı,giyinmesi.Yatakları kapatıyorum,kendim hazırlanıyorum.Evi derli toplu tutmaya çalışıyorum.Bırakın akşam bir bardak çay içmeyi yatana kadar 5 dk.bile oturmuyorum.Ara ara misafir tabiki çağırıyorum. İnanılmaz bir koşuşturma içindeyim.Hep bir yerlere yetişmeye çalışıyorum.Ama ben de artık kendimde geçen yıldaki gücü bulamıyorum.Ev hanımı olmak da çok zor ama çalışan anne de bu yük çarpı 2 !
O yüzden yalnız değilsiniz. Hastalığınız için de Allah şifa versin inşallah.

Evet çok yorgunum özellikle son 1 aydır kollarımı kaldıracak halim yok desem yeridir kendimi zorluyorum artık bitkin ve halsiz düştüm iyice. Bir an önce bir sıralama yapmam gerekiyor yoksa daha da kötüye gitmekten korkuyorum.

Amin çok teşekkür ederim. Evet sizin çalışma saatleriniz daha uzunmuş ve haftada bir gün izin hiçbir şeye yetmez. Ben Cumartesi-Pazar çalışmıyorum ama o günlerde 7'de kalkıyorum, kahvaltı hazırlıyorum 7,30'da kızımı kaldırıyorum. 8,10'da evden çıkıyoruz dershaneye bırakıyorum kızımı. Eve gel temizlik yap vs. 1,30'da yeniden almaya gidiyorum. Pazar günü babası götürüyor ve alıyor ama kahvaltısını hazırlamak için yine erken kalkıyorum. Geçen hafta eşim sen kalkma biz dışarıda yaparız baba-kız kahvaltımızı dedi oğlumda uyanmıştı onu da aldı 11 gibi geldiler. Kızımı bıraktıktan sonra baba-oğul dolaşmışlar bende biraz uyuyup dinlenme fırsatı buldum çok iyi geldi.

Sabah 5-5:30 en geç 6 da kalkıyoruz.kahvaltı hazırla bebeğe süt ver.eşim 7 gibi çıkıyor.mutfağı topla oğlana yemek hazırla.kızı giydir.odaları topla.oğlanın kahvaltısını hazırla.9 a doğru evden çık.15:30 a kadar okulda bekle.
Eve gel.soyun dökün.kızı hazırla.uyumadıysa oğlanı uyut uyuduysa ütü vs yoksa yemek yap.
Oğlanın diş çıkarma mızmızlığı kızın anne anneleri
Yemek ye oğlanı doyur mutfağı topla.salonu mutfağı süpür.ödeve yardım et bebeği oynat
Bebeği uyut kızı yatır.çay faslı
Hoppp uyku vakti
Cumartesi kızı özel eğitime götür evi temizle
Pazar pazar market faslı
Yorucuymuş hakkatten
acık rahatladım yazdım

evde yardımcı var yemek hazır eve gider gitmez yemeğimi yiyoruz kızımla babasını beklersek ödevleri yapıyoruz yemek sonra çay ,
ekstra yaptıgım hiç bir iş yok ama çok yoruluyordum ,
meger demirim 5 e düşmüş halsizliğim nefes nefese kalmam hep ondanmış.

hee birde 15 dk incir kürü yapıyorum onun basını bekliyorum bütün yaptıgım iş o

İş yükünüz oldukça fazla, eşiniz çok erken gidiyormuş, ona kahvaltı hazırlamak yerine bir saat daha uyuyabilirsiniz. Sabah ev toplama işlerini yapmayın, eşiniz sizden önce geliyormuş. Geldiğinde o toparlasın ortalığı. Yatak toplama vb işleri çocuklarınıza kendi yatağınızı uyanınca kapatın diyebilirsiniz.
Eve geldiğinizde direk işe koyulmak yerine çocuklarınızla oturun dinlenin bir yarım saat, o süre içinde çocukluların gazını alırsınız, ilgilenirsiniz muhabbet edersiniz. Belki direk onlarla ilgilenirseniz bütün akşam anne anne diye sizi yormazlar.

Sen Süpermen olmuşsun zaten, daha mı yorulmayasın
Vitamin desteği iyi gelebilir:)

buarada bende mısafır ıstemeyenlerdenım.
Cunku ortalama 2 gun gerıye atıyor benı bu durum :)

Sız calısmıyorsunuz neden okulda beklıyorsunuz kucuk mu kızınız?

Kızım 13 yaşında gelişim geriliği var canım.fiziksel olarakta.8 senedir beraber geliyoruz okula.
Öylemı , özür dilerim kusura bakma bılmıyordum.
Tebrık edıyorum sızı cok azımlısınız gercekten, ınsallah hersey bıran once yoluna gırer

Allah yardımcınız olsun eşiniz yine bir nebze yardımcı oluyormuş ancak çocukların anne ilgisine de ihtiyaçları var tüm gün sizi görmüyorlar özlüyorlar, gün içinde ne yaptıklarını anlatmak vakit geçirmek istiyorlar isterse mutfakta yığılı bulaşığınız işiniz olsun ama çocuklarınıza zaman ayırın dinleyin. Mesela haftasonundan birkaç çeşit yemek yapıp birazda dondurucuya birşeyler koyup hiç olmazsa haftabaşından birkaç günü kurtarabilirsiniz sabah daha geç kalkarsınız hiç olmazsa daha uykunuzu almış olursunuz. Hafta sonu da daha pratik şeyler yapın ev işlerini bir haftasonu askıya alın o akşam da eşinize vakit ayırın o da haklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…