Ne olacak benim bu halim...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.912
248
Merhaba arkadaşlar, ben 15 yıllık evli 2 çocuk annesi, çalışan biriyim. Sabah 6,30'da kalkıyorum (eşim 5,30-6 gibi evden çıkıyor) kahvaltıyı hazırlıyorum, akşam için yemeği koyuyorum, 7 gibi çocukları kaldırıyorum kahvaltı ediyoruz. Sonra mutfağı ve etrafı topla, 2. sınıfa giden oğluma beslenme hazırla, yatakları kapat, oğlumun giyinmesine yardım et, giyin hazırlan 8,30'da evden çıkıyorum. Oğlumu okula bırakıp 9,30'da iş başı yapıyorum. Akşam 5,30'da çıkıyorum 6,30-6,45 gibi evde oluyorum. Eşim benden önce evde oluyor, küçüğün dersleriyle ilgileniyor, ödevlerini yaptırıyor. Ama ben kapıdan girer girmez kızım da oğlumda anne bir bakar mısın? Anne bak bugün ne oldu? Anne anne anne hiç bitmiyor bu anneler. Bir yandan onlara cevap vermeye ve dinlemeye çalışırken bir yandan yemek hazırlamaya çalışıyorum. Masayı hazırlarken ve toplarken eşim yardım ediyor onun dışında bir de çocuklar uyuduktan sonra çay içiyoruz çay servisini yapıyor. Ama ben çok yorulduğumu hissediyorum artık. Akşam yine aynı tempo çünkü yemekten sonra çocuklarla zaman geçir, onlar uyuduktan sonra mutfağı topla inanın çayı zor içiyorum. Yatağa girer girmezde uyuyorum. Eşim bu aralar ilgisizliğimden şikayetçi 5 dakika içinde uyuyorsun benimle hiç ilgilenmiyorsun artık diyor. Evet bende farkındayım özellikle son 15 gündür hiç ilgim yok, cinsellik anlamında da yok o bile yük geliyor artık. Bir de doktora gittim rahimde kist var dediler çikolata kisti daha önceden aldırmıştım yine nüksetti. Çok ağrım oluyor zaten ve hal böyle olunca resmen eşimden kaçar oldum. Bu hafta tekrar doktora gideceğim kistim için. Kan tahlili de yaptırdım, kanım düşük, demir ve b12 eksikmiş ilaç kullanmaya başladım onlar için. Eski enerjimi nasıl kazanabilirim neden bu kadar çabuk yoruluyorum inanın kendimden sıkıldım. Okuyan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

bu kadar çabuk yoruluyorum derken aslında yaptığınız işler zor ve sabır isteyen işler.yorulmanız çok normal.

kadınlar cidden süper kahramanlar,süperman batman falan halt etmiş yanımızda

Haklısınız galiba ben hiç yorulmayayım sürekli enerji dolu olayım her şeye hiç yorulmadan yetişeyim istiyorum sanırım.

d vitamininede baktır, vitamin eksiklerini tamamla, yorulman normal bu tempoaya kim dayanır

Canim allah şifa versin. Muhtemelen hastalıktan böyle
Ama şükür ki dermansiz bir dert değil
Ben 8 senedir çalışırken bu sene evdeyim kocaman bir boşluk var içimde özlüyorum çalıştığım günleri
Üzülmeyin allah ne güzel evlatlar vermiş geçer bu günleriniz inşallah

Haklısınız galiba ben hiç yorulmayayım sürekli enerji dolu olayım her şeye hiç yorulmadan yetişeyim istiyorum sanırım.
bu biraz zor ama maalesef.kadın olmak zaten doğarken yorulmaya hazır doğmak demek bir de üstüne annelik eklenince durum vahim :)

acaba vitamin takviyesi mi yapsanız.eşiniz zaten size yardımcı oluyor değil mi?

ama zaten bir gün iki gün değil sürekli kısır döngüde ve yorucu bir hayatınız var, çok normal değil mi? Maddi durum el veriyorsa bir süre işten ayrılmanız belki sizi dinlendirebilir.

bu biraz zor ama maalesef.kadın olmak zaten doğarken yorulmaya hazır doğmak demek bir de üstüne annelik eklenince durum vahim :)

acaba vitamin takviyesi mi yapsanız.eşiniz zaten size yardımcı oluyor değil mi?

Çocukların ödevleri, masa hazırlama ve toplama, bir de çay servisi dışında pek bir şey yaptığını söyleyemem. Evet bu hafta yeniden doktora gideceğim vitanimlerime de baktırayım.

İnşallah çok sağolun.

bebelerle ilgilen, evle ilgilen, yemek yap, işe git.. kocayı es geçiyorum bu tempoya enkaz gibi olmak normal. Vitamin vs. kullanın bari belki faydası olur.

Yemin ederim sen anlatırken ben yoruldum.

Umarım bu ara ekstra etkilenmen demir eksikliğinden falandır da geçer.

Hoş muhtemelen öyledir ama, ben senin yaptıklarının onda birini yapmazken demir eksikliği ve b12 eksikliği çıkınca yorgunluktan yerlere yapışıyordum.

bizim toplumda kadınlardan beklendi çok yüksek çok, kocaya iyi bak, iyi anne ol, iyi evlat ol, iyi gelin ol, temiz ol, bakımlı ol, seksi ol, ol da ol yani

Aynen öyle, geçen gün kuruyan çamaşırları katladım ütülemeye gücüm kalmadı, sabah kızım anne pantalonumu ve badimi ütüledin değil mi bugün dershaneye giderken giyinemeceğim diye başladı söylenmeye.

Demir ve b12 eksikliği halsizlik ve unutkanlık yapar. Onlar normale dönünce siz de daha dinç olursunuz.

Herşeyi siz yüklendiğiniz için de yoruluyorsunuz. Çocuklarınıza sorumluluk verin biraz. Büyük 8 yaşında anladığım kadarıyla küçük kaç bilmiyorum ama kendileri giyinebilecek, yataklarını toplayabilecek yaştalar eminim ikisi de.

Evden çıkmak için iki saat zaman ayırmak çok fazla bence. Bırakın dağınık kalsın akşam eşiniz dönünce o toparlasın madem erken geliyor. Kahvaltılıkları dolaba koyun gerisi kalsın. Çalışan bir kadın olarak dört dörtlük düzen olmasına gerek yok evinizde.

dershane derken kaç yaşında bence evde herkes kendi ütüsünü kendi yapmalı, özelliklede kocalar, yani kadınlarda süper robot değil, bence sen evde iş bölümüne başla, öğreretene kadar yorulsanda sonra rahat edersin

Şu ara bende öyleyim oturduğum yerden kalkamıyorum. Bu kadar işten sonra bir de çocuklar her şeyi benimle yapmak istiyor. 7. sınıfa giden kızımın İngilizce ödevi varmış, evdeki bir büyüğe sorular sorup aldığı cevapları İngilizceye çevirip yazıyor. Kızım bir büyük demiş baban 2 saattir evde neden ona sormadın diyorum seninle yapmak daha çok hoşuma gidiyor çünkü o yüzden seni bekledim diyor. :)

Eşim de hep aynı şeyi söylüyor aslında her şeyi kendin yapmaya çalışma bırak her yer derli toplu olmak zorunda değil. Ama işte benim her şeye yetişme ve aşırı mükemelliyetçi ruhum yedi bitirdi artık beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…