- 27 Nisan 2012
- 15.743
- 18.933
- 498
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Aslında kend sorunun cevabını kendin vermişsin.Yorgunluğunun sebebi b12 eksikliği demir ve kan düşüklüğü.Merhaba arkadaşlar, ben 15 yıllık evli 2 çocuk annesi, çalışan biriyim. Sabah 6,30'da kalkıyorum (eşim 5,30-6 gibi evden çıkıyor) kahvaltıyı hazırlıyorum, akşam için yemeği koyuyorum, 7 gibi çocukları kaldırıyorum kahvaltı ediyoruz. Sonra mutfağı ve etrafı topla, 2. sınıfa giden oğluma beslenme hazırla, yatakları kapat, oğlumun giyinmesine yardım et, giyin hazırlan 8,30'da evden çıkıyorum. Oğlumu okula bırakıp 9,30'da iş başı yapıyorum. Akşam 5,30'da çıkıyorum 6,30-6,45 gibi evde oluyorum. Eşim benden önce evde oluyor, küçüğün dersleriyle ilgileniyor, ödevlerini yaptırıyor. Ama ben kapıdan girer girmez kızım da oğlumda anne bir bakar mısın? Anne bak bugün ne oldu? Anne anne anne hiç bitmiyor bu anneler. Bir yandan onlara cevap vermeye ve dinlemeye çalışırken bir yandan yemek hazırlamaya çalışıyorum. Masayı hazırlarken ve toplarken eşim yardım ediyor onun dışında bir de çocuklar uyuduktan sonra çay içiyoruz çay servisini yapıyor. Ama ben çok yorulduğumu hissediyorum artık. Akşam yine aynı tempo çünkü yemekten sonra çocuklarla zaman geçir, onlar uyuduktan sonra mutfağı topla inanın çayı zor içiyorum. Yatağa girer girmezde uyuyorum. Eşim bu aralar ilgisizliğimden şikayetçi 5 dakika içinde uyuyorsun benimle hiç ilgilenmiyorsun artık diyor. Evet bende farkındayım özellikle son 15 gündür hiç ilgim yok, cinsellik anlamında da yok o bile yük geliyor artık. Bir de doktora gittim rahimde kist var dediler çikolata kisti daha önceden aldırmıştım yine nüksetti. Çok ağrım oluyor zaten ve hal böyle olunca resmen eşimden kaçar oldum. Bu hafta tekrar doktora gideceğim kistim için. Kan tahlili de yaptırdım, kanım düşük, demir ve b12 eksikmiş ilaç kullanmaya başladım onlar için. Eski enerjimi nasıl kazanabilirim neden bu kadar çabuk yoruluyorum inanın kendimden sıkıldım. Okuyan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
çevrenizde güvenebileceğiniz anahtar verebileceğiniz
yemeğinizi bazı işlerinizi yapacak biri yok mu
çalışan anneler hep çok tempoluyuz ama sizinki bana göre çok daha yorucu geldi
benim de 2 çocuğum var
biraz daha gayret benceMaalesef yok arıyorum ama henüz bulamadım.
Aslında kend sorunun cevabını kendin vermişsin.Yorgunluğunun sebebi b12 eksikliği demir ve kan düşüklüğü.
Yanlış anlama küçümsediğimden değil ama hani öyle çok yıpranacak bir tempon yok.Akşam normal standartlara göre erken evde oluyorsun.Eşinin en büyük yardımı ödevleri yaptırması.Ve sana da yardımcı.Mesai durumun da var mı bilmiyorum.
Öneri olarak ilaçlarını aksatma.Çocukların beslenmelerini akşamdan hazırlayabilirsin.2 günlük yemek yapabilir veya bazı günler aperatif yiyebilrsiniz.
Bazen akşam dışarı çıkmak yürüyüş yapmak veya farklı bir etkinlikle uğraşmak zihninide boşaltır.
maddi durumunuz yeterliyse bir yardımcı tutmayı deneyebilirsiniz, ya da eşinizle iş bölümünü daha adil yapın. alın karşınıza konuşun; pilim bitti, sana bundan vakit ayıramıyorum deyin.
Helal olsun sana. B12 yükselince enerjin artar merak etme
kendime baktım acaba konuyu ben mi açtım dedim. ben de çocuk bir tane ve küçük. ama tempom aynı . Allah sonumuzu hayır etsin inş. şimdi kara kara düşünüyorum. işten 10 dakika erken çıksam oğluma aktivite kitapları alsam diye. zira onu da ihmal ediyorum bu yorgunluktan. bir de acayip gribim.
off bende aynı seylerı yasıyorum.
Ve ben sucluyu buldum calısıyor olmak benı yoruyor.
Yanı oglum 6.5 yasında Allah basımdan yanımdan eksık etmesın ama kendıme ayırdıgım vakıt oyle kısıtlı kı. Resmen okullar acıldıktan berı gecen senede aynı 9 ay boyunca rahat gecırdıgım bı vaktım sayılı.
6 da kalkıyorum evı topluyorum , 7 gıbı evden cıkıyorum aksam 6'da evde oluyorum . dersler yemek yenmesı vs vs derken saat 8 oluyor ondan sonrada vakıt cok hızlı gecıyor.çoğu zaman ayaklarımı uzatıp bırseyler ızleyemeden veya dınlenemeden gun bıtmıs oluyor. Is yerınde rahatım ama erken kalkmak benı surunduruyor. Bende bıtkınım vıtamın ıcmek ıstıyorum ama kılo yapacagını dusunuyorum. Bakalım
Mesela suanda mesaım bıttı ve bende bıttım .cute vitamini araştırdın mı ya gerçekten kilo yapıyor mu?? ya da doğal enerji verecek ürünle yok mu ki?? kendime ben bile gıcık oluyorum. hep mi yorgun olur bir insan diye.
Bende boyleyım ıste. bır yandan hazır olan yemegın yenecek kıvama gelene kadar ıstıyorum obur yandan salata yaparken oglanın derslerıne yardımcı oluyorum. ders bıtıyor yemek yıyoruz ıste o arada oturdugum 30 dk 1 saat neyse o yanıma kar ondan sonra baslıyoruz oyun oynamaya oturarak oynuyorsak sanslıyım ama ayaktaysak vay halıme aksam saat 10 da uyku cokuyor ıcım gecıyor .Çok geçmiş olsun. Evet bu kadar yorgunken bile akşam anne oyun oynayalım dedi oğlum peki oğlum oynayalım dedim abla da bize katıldı birlikte oyun oynadık. Onları ihmal etmemeye çalışıyorum ama kendimi hep ihmal ediyorum sanırım.
b12 demir ve kan eksikliği.Evet erken evde oluyorum ama saat 10,30'a kadar neredeyse hiç oturamıyorum. Hafta sonları da şöyle 9-10'a kadar bile uyuyamıyorum haftanın 7 günü hemen hemen aynı saatlerde kalkıyorum. Kadın bulamadığım için evin bütün temizlik işini de tek başıma yapmak zorunda kalıyorum. Ama önceden bu kadar çok yorulmuyordum kendimi bu kadar güçsüz hissetmiyordum. Sanırım birazda yaşlanmaya başladım.
enerji içeceğine ben de karşıyım ne içerim ne içirtirimMesela suanda mesaım bıttı ve bende bıttım .
Arastırmadım ama kılo yaptıgına ınanıyorum enerjı ıcecgıne gelıncede saglıklı olacagını dusunmuyorum belkı bıtkısel bıseyler vardır ama usenıyorum arastırmaya :)
Bende boyleyım ıste. bır yandan hazır olan yemegın yenecek kıvama gelene kadar ıstıyorum obur yandan salata yaparken oglanın derslerıne yardımcı oluyorum. ders bıtıyor yemek yıyoruz ıste o arada oturdugum 30 dk 1 saat neyse o yanıma kar ondan sonra baslıyoruz oyun oynamaya oturarak oynuyorsak sanslıyım ama ayaktaysak vay halıme aksam saat 10 da uyku cokuyor ıcım gecıyor .
Niye özür dilediniz valla o kısmını anlamadımÖylemı , özür dilerim kusura bakma bılmıyordum.
Tebrık edıyorum sızı cok azımlısınız gercekten, ınsallah hersey bıran once yoluna gırer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?