Ne olacak bilmiyorum...

annedir yüreği fazla dayanamaz
herkes bıksa benden annem bana doymaz
öper besler beni unutur kalbinde
annem burda olsun bana bişey olmaz
hergün bakar bana kusurumu görmez
günler gece olsa o ışığı sönmez
ellerim büyüdü avuçlarında
bitek annem olsun bana bişey olmaz

Ben bunu her dinlediğimde ağlıyorum bend sevgisiz büyüdüma ma annem beni doğuran can veren annemin kıymetini çok iyi anlıyorum bunları okuduktan sonra ne kadar iyi şeyler yaşamasamda hergün beni alır konuşurdu bi drdin vrmı bi sorunun varmı diye bana sürekli nasihat verirdi kendin sahip çık diye herşeyi anlatırdı bilirdim....

Ahhhh Ahhhh yazı kızınıza oturup ona herşeyi anlatsadınız dertleşseydiniz eminm o sevgiyi zaten dışarlarda aramayacaktı ve bunlar başına gelmeyecekti....

su an aglayarak hepinizin dediklerini bir bir okuyorum

Siz bi annesiniz unutmayın ANNE ANNE ANNE.....
Belki birçokinsanın duymak istediği ama duyamadığı kelimesiniz Annesiniz...

Bir çocuğum olsun canım feda olsun diyen insanlar var ama çocuk sahibi olamayan sizin var ama sahip çıkamıyorsunuz.... Sevgiyi ilgiyi çok görüyorsunuz....

Çaresizlik içinde kalmak çok zordur gerçekten...
ama ağlayın ve rahatlayın...
ben inanıyorum ki bir anne olarak yüreğiniz acıyor...ama
inanın anne olsun olmasın,hepimiz üzüldük ve sinirlendik...
yavrunuza sımsıkı sarılın ve bırakmayın...
kızınız sizin bu dünyadaki servetiniz,
sakinleşin ve mantıklı düşünün...
sizi tercih yapmak durumunda bırakan,
sizin canınıza,kanınıza,yavrunuza ağza alınmayacak
o yakıştırmayı yapan adamdan boşanın...
hem kızınız,hemde sizin için en doğru karar bu bence...
inanın o adamdan baba olmaz kızınıza...
Allah saklasın o lafı söyleyen bir adamla,
kızınızı aynı evde yalnız bile bırakamazsınız...
belki çok net ve açıkca söylüyoruz ama
gerçek bu...
kızınıza da,kendinize de yazık etmeyin...
sevgiler...

Küçük kız gözlerinde yaşlarla yoldan geçen yaşlı bir bayana sordu :
"Elbisemi beğendiniz mi..."
Yaşlı bayan kendisine seslenen küçük kıza gülümseyerek baktı.
"Evet çok güzel bir elbisen var yavrum" dedi.
Kız hemen arkasından heyecanla ekledi.."Annem bunu benim için dikti" Yaşlı bayan sormak istedi "Ama söylermisin neden ağlıyorsun?" Küçük kız sesi titreyerek yanıtladı: "Çünkü ... Bu elbiseyi bitirdikten sonra annem gitmek zorunda kaldı" Bayan küçük kızı avutmak istedi. "Anlıyorum yavrum" dedi. "Fakat üzülme ... Eminim annen senin gibi küçük ve sevimli bir kızı uzun süre bekletmeyecek hemen dönecektir."

Küçük kız başını iki yana salladı. "Hayır teyzecim anlamıyorsunuz" dedi. "Babam annemin bir daha gelmeyeceğini söylüyor. O şimdi cennette büyükannemle dedemin yanındaymış." Yaşlı bayan kızın ağlama nedenini anlayınca eğildi. Kolunu onun omzuna doladı ve "giden anne" için o da ağlamaya başladı.

Sonra küçük kız yaşlı bayanı şaşırtan bir davranışla ağlamasını birden kesti sonra iki adım geri çekildi ve yavaş bir sesle şarkı söylemeye başladı. O denli yavaş sesle söylüyordu ki neredeyse fısıldıyor gibiydi.. Şarkı yavru bir kuşun şarkısıydı ve küçük kızın sesi yaşlı bayanın belki de o güne değin duyduğu en güzel sesti...

Şarkısı bittikten sonra yaşlı bayana küçük bir açıklama yaptı: "Bu şarkıyı bana annem gitmeden önce öğretmişti ve kendisi de sık sık söylerdi" dedi. "Benden kendisine söz vermemi ağladığım zaman hemen bu şarkıyı söylememi istemişti. Çünkü ne zaman ağlarsam bu şarkıyı söylediğimde gözyaşlarımın hemen dinecikmiş...."

Küçük kız bunları söyledikten sonra birden heyecanla gözlerini gösterdi: "Bak gözyaşlarım hemen kurudu bile!.........."

Bir süre sonra yaşlı bayanın gitmek üzere kalktığı anda küçük kız neredeyse yalvarırcasına eteklerinden tuttu onu. "Teyzeciğim bir dakika daha kalır mısınız lütfen?" dedi. "Size birşey göstermek istiyorum"

Sonra parmağının ucuyla giyside bir noktayı gösterdi usulca: "Bakkk annem tam burayı öpmüştü" dedi. Sonra başka bir noktayı gösterdi : "İşte burada da bir öpücüğü var sonra burada ve burada da... Burasını da öpmüştü.. Buralar hep öpücük öpücük öpücük dolu... Bu giysinin her yeri annemin öpücükleri ile dopdolu. Beni ağlatacak her neden için annem bu giysimin bir yerine öpücük koydu...."

Yaşlı bayan o anda yalnızca bir elbiseye bakmadığını anladı. Dönmemek üzere gideceğini bilen ve annesiz kızın karşılaşacağı acıları hafifletmek isteyen onun yanında olmayacağını ona öpücük veremeyeceğini düşünen bir annenin eserini görüyordu karşısında... Anne küçük kızına duyduğu tüm sevgisini şimdi onu giymekten gurur duyduğu işte bu elbiseye işlemişti.
......

"Elbisemi beğendiniz mi?........" Yaşlı bayanın aklına o an küçük kızın sorduğu bu ilk soru geldi. Ve sorunun yanıtını içinden kendi kendine verdi. O güne değin böylesine gösterişsiz ama böylesine anne sevsisiyle donanmış ve bu kadar çok sevdiği bir elbise daha görmemişti..........

Alıntıdır...

bu ne biçim insanlık ne biçim annelik ya bu çocuğun böyle yapmasının sebebini hiç araştırdınız mı hiç düşündün mü be kadın o adamda neyin nesi oluomuş yazık o çocuğa yazık şimdi böyle yapan çocuk ilerde neler yapar size oturun doğru düzgün ilgilenin gerekirse pskiyatrı doktoruna götürün çocuğun hayatı kararmasın bari doğru düzgün meslek lisesine verin yazık yazık ya vallaaa

Her insan hata yapabilir, inanın elimde olmadan çok sinirle yazdım bunları. ama hatanın neresindne dönerseniz kardır. çocuğunuza sarılın sizin kimseye ihtiyacınız yok kimseye, şimdiki eşiniz içinde üzlmeyin, açıkçası kızıma bu şekilde hakarte edebilen kişinin karekteridnen şüphe ederim. Ben olsam yorlumu ayırır, kızımla yeni bir hayat kuraradım, kapıcılıkmı temizlik mi çaycılık mı, ne gerekiyorsa yapar evladıma bakarım. Anneler her zaman güçlüdür. allah iyi niyetli düşünenlerin , zorluk çekenlerin yanındadır, o adamın ne parasına ne kocalığına ihtiyacınız var. Bir annenin kolları bir çocuk için en güvenilir yerdir. lütfen kızınıza sahip çıkın ve kol kanat gerin.

arkadaşım ağlama...
kızına sahip çık..başından neler geçti neler yaşadın bilmiyorum ama
şuan tek yapman gereken kızına sahip çıkman..
bak birşey anlatıcam sana ben 23 yaşındayım..
üniversitedeyken benden hoşlanan bir çocuk vardı..
sürekli yurda,okula çiçekler gönderirdi,sürekli peşimdeydi
ağlardı anlatırdı benimle birlikte olmak için yapmayacağı şey yoktu..
gel zaman git zaman okul bitti,hala bu çocuk peşimi bırakmadı
saplantı gibiydi..annem mutsuz olduğumu bir fevkaladelik olduğunun
farkına varmıştı sonra gizliden o çocugun bana gönderdiği mesajı okumuş
zaten sürekli takipteydi bende hissediyordum..sonra oturduk konuştuk
annemi hiç öyle görmemiştim beni koruma güdüsüyle çocuk o an eline geçse parçalıcak gibiydi sinirden benim evladıma yavruma biri zorla birşey yaptırcak onu mahvederim diyordu hemen çareler aradı buldu...bu size örnek olsun bakın ben 23 yaşındayım eğriyi doğruyu ayırt ediyorum ama kızınız daha 14 yaşında..lütfen bir anne gibi koruyun kollayın kızınızı..benim annem gibi..

canım bak her insan hata yapabilir.ama şunu unutma o senin yavrun.sana ihtiyacı var.eğer yavrunu dışlarsan onun için tercih yaparsan eşini,kızının sağlığı ileride iyi olmayabilir.gerçekten yanından ayırma yavrunu.şuan sana daha çok ihtiyacı var.hata yapabilir her an daha fazla.durumun çok zor biliyorum ama eşinin de o şekilde bir laf etmeye hakkı yok.kimsenin hakkı yok.o lafı o kıza söylemeye.sen annesin.yavrunu bırakmayacağını umuyorum.belki o eşinde hatasını anlar...geç olmazsa tabi.

önce çok hırslandım size aklımdan geçen herşeyi yazmayı düşündüm.
ama sizin de şu an bir şok yaşadığınızı düşünüp yazacakalrımın hepsini yuttum, zira pek de yenilir yutulur değillerdi çünkü.

eğer koca dediğiniz adam kızınıza bu yüzden o.... demeyi düşünüyorsa ben olsaydım o adamı o an oraya sererdim.

babalık yaptı diyorsunuz da, ne kadar yapamadığını ilk hayat dönemecinde belli etti kendisi.
babalık yaptı da ne yaptı; yedirdi, içirdi, okuttu.
arada belki de başını okşamıştır.

ama ilk zorlukta, ilk yanlışta kızınıza o.... demeyi hak saydı kendinde.
bu mu yaptığı babalık?
sokağa atmayı göze aldı..

bu adamdan ne size koca olur bu saatten sonra ne de kızınıza baba.
kızınıza ne kadar hata yapmış olursa olsun arkasında olduğunuzu hissettirin.
bu yüzden aşağılanmasına sakın ama sakın izin vermeyin.
yoksa zaten bulamadığı baba sevgisini başka adamlarda aramaya kalkar.

ağlama arkadaşım şu an yapacağın son şey ağlamak .
Zaten yeteri kadar hata yapmış kızını üzmüşsün. Evet yaptığı yanlış ama sizin yaptığınızda kabul edilir değil.
Ben sanmıyorum ki siz karnım ağrıyor dediği için doktora gitmiş olasınız.
Eminim ki kontrol amaçlı götürmüşsünüz ki korktuğum çıkmadı demişsiniz.
yazık ne büyük bir travma yaşıyordur. Be bu yaşımda sağlık sorunu için dahi gittiğimde
o sandalyede gerim gerim geriliyorum , hatta doktordan rahatsızlık duyduysam oturup ağlıyorum, hal böyleyken kızınızı düşünemiyorum bile.
Bence kızınızdan özür dilemelisiniz, sizi ömrünün sonun kadar affetmiyecektir içindeki o yara kapanmıyacaktır
ama onun güvenini kazanmanız lazım, bu olaydan sonra sizinle hangi konuda paylaşımcı olabilir ki?
bunu ona tekrar kazandırmanız gerekiyor. Ve size en büyük tavsiyem o adamdan kızınızı uzak tutun.
Evet belki maddi olarak babalık yapmış olabilir ama bugün bir hatası yüzünden kızınıza o ithamda bulunan bir adamdan herşey beklenir
Allah korusun ileride altından kalkamıyacağınız daha büyük bir sorunla karşılaşabilirsiniz.
O an içkiliydi ve gözü dönmüştü korktum demişsiniz , bir gün yine alkolün arkasına sığınarak gözü döndüğü bir anda daha fena şeyler yapabilir.
Yol yakınken ve bu durumu gömrüşken lütfen ondan uzaklaşın..

Arkadaslar bir dakika...burda hic kimse kalkipta konu sahibinin evlad sevgisini sorgulamamali, tabikide oda her anne gibi evladini seviyordur..evladina sahip cikiyordur, umurunda olmasa kalkipte burda konu acmaz düsünmez bile öyle degilmi?

Ayrica ergen yaslardaki cocuklarin sorunlari ile bas etmek cokta kolay birsey degildir muhtemelen....heleki bu zamanda...o yüzden lüften öyle yargilayici sekilde konusmayalim...her insanin caresiz kaldigi anlar yetemedigi anlar vardir...Anne olmakda bunu degistirmez...faydali yorumlar yapalim...cocugnuza sahip cikamiyorsunuz demekle olmaz

ben şu kelimeye taktım. 14 yaşında kız hata yaptı diye, direkt anında gözden siliniyor ve onu istemeyen arayıp sormayan ,baba ve üvey anneye yollanacak. kabul etselerdi anında gözden çıkarılacaktı demek..
yazık . zavallı kızcağız...

Yazdıklarını okuyunca hakikaten şok oldum...

Ben okuyunca böyle olduğuma göre kızın yaşayınca neler hissetmiştir kimbilir..

Arkadaşım , kesinlikle hatalısın..

Kızın bir yanlış yapmış kendinden büyük biri ile bir şeyler yaşamış ki bu bile tartışılır hata olup olmadığı..

Kaldıki kızcağızın bunu yaşamaya neyin ittiğide anlaşılıyor..

Senin yapacağın ne olursa olsun kızına sahip çıkmak ve ondan özür dilemek ..

Hatasını anlamayan insan hatasını düzeltemez çünkü hatasının ne olduğunu bilemez ilk önce hatasını anlasın...Sonra nasihat...:1closedeyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…