Ne olur bana birşeyler söyleyin çok ihtiyacım var

kızınızı sütten kesmek zorunda değilsiniz,eğer düşük tehlikeniz yoksa doktorda onaylayacaktır emzirmenizi,tandem emzirme olarak araştırın internetten. Facebook kullanıyorsanız emziren anneler isimli bir grup var üye olup danışabilirsiniz. Doğumdan sonra bile her iki bebeğini emzirmeye devam eden anne o kadar çokki. Anne sütü öyle bir mucizeki son aylarda kolostrum üretimi başlayıp,bebeğiniz emse bile doğacak bebeğiniz emene kadar gelmeye devam ediyor. Hem büyük kızınız içinde kolostrum bulunmaz bir nimet olacak hem gelişimi hem bağışıklık sistemi için.
Umarım doğurmaya karar verir her iki bebeğinizide sağlıkla büyütürsünüz

Çevremde birkaç kişi bilinçli olarak, ilk çocukları yaşına bile girmeden bebek çalışmalarına başladı.
Aralarında maksimum 2 yaş olsun istiyorlarmış.
Evet, çok çok zor sizin için haklısınız.
Ama o arkadaşlarımın dediği 'yorulacağım bir 4-5 sene, sonrası çok rahat asıl 5-6 sene yaş farkı koyduktan sonra her şey sil baştan hayat bitiriyor, yaşlanıyorsun yapamıyorsun' diyorlar.
Hele ki mucizevi bir gebeliğin (benim bebeğim de öyle), tadı da başkadır.
Çünkü dünyaya gelmeyi isteyen bebektir ve bunun önüne geçilemez, şimdiden tebrik ederim.
Çocuklarınız hem kardeş hem de en yakın arkadaş olacaklar birbirlerine.

İşte bunlar hep hormonlardan:)
Bende ilk öğrendiğim de ağlardım şimdi saf saf ağlayacağıma bi hazırlık yapaymışım diyorum:))
Aldırıp aldırmamak senin kararın ama fazla dramatikleştirmiyor musun karnindakide senin kızına bakıp ağlamalar falan ne olucak psikolojisine mesela bu kadar hiç istemiyordun çok dikkat edicektin maalesef olan olmuş ya aldırıcan ya doğurucan 2 secenek var :KK66:

kızınızı sütten kesmek zorunda değilsiniz,eğer düşük tehlikeniz yoksa doktorda onaylayacaktır emzirmenizi,tandem emzirme olarak araştırın internetten. Facebook kullanıyorsanız emziren anneler isimli bir grup var üye olup danışabilirsiniz. Doğumdan sonra bile her iki bebeğini emzirmeye devam eden anne o kadar çokki. Anne sütü öyle bir mucizeki son aylarda kolostrum üretimi başlayıp,bebeğiniz emse bile doğacak bebeğiniz emene kadar gelmeye devam ediyor. Hem büyük kızınız içinde kolostrum bulunmaz bir nimet olacak hem gelişimi hem bağışıklık sistemi için.
Umarım doğurmaya karar verir her iki bebeğinizide sağlıkla büyütürsünüz
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ne olursa olsun kesmeye niyetim yok

Çevremde birkaç kişi bilinçli olarak, ilk çocukları yaşına bile girmeden bebek çalışmalarına başladı.
Aralarında maksimum 2 yaş olsun istiyorlarmış.
Evet, çok çok zor sizin için haklısınız.
Ama o arkadaşlarımın dediği 'yorulacağım bir 4-5 sene, sonrası çok rahat asıl 5-6 sene yaş farkı koyduktan sonra her şey sil baştan hayat bitiriyor, yaşlanıyorsun yapamıyorsun' diyorlar.
Hele ki mucizevi bir gebeliğin (benim bebeğim de öyle), tadı da başkadır.
Çünkü dünyaya gelmeyi isteyen bebektir ve bunun önüne geçilemez, şimdiden tebrik ederim.
Çocuklarınız hem kardeş hem de en yakın arkadaş olacaklar birbirlerine.
Söyledikleriniz gerçekten çok motive edici teşekkür ederim

Sizdemi benim gibi oldunuz
Ay ben kadar kimse ağlamamıştır
Benim oğlum bide alerjik bir çocuk ay ben oğluma bakamazsam ay oğlum kıskanırsa ay şu ay bu inanın ota b.ka ağladım hemde oturup saatlerce
Şimdi de diyorum iki yelek öreydim en azından ağlarken diye
Hiç üzülmeyin Rabbim kolaylığını veriyor

Aldırıp aldırmamak senin kararın ama fazla dramatikleştirmiyor musun karnindakide senin kızına bakıp ağlamalar falan ne olucak psikolojisine mesela bu kadar hiç istemiyordun çok dikkat edicektin maalesef olan olmuş ya aldırıcan ya doğurucan 2 secenek var :KK66:
Bende iki seçeneğim olduğunun farkındayım mantığım ve vicdanım arasında gidip geliyorum biz kendimizden çok emindik yıllardır birşey olmadı yine olmaz dedik ama öyle olmuyormuş

Ay ben kadar kimse ağlamamıştır
Benim oğlum bide alerjik bir çocuk ay ben oğluma bakamazsam ay oğlum kıskanırsa ay şu ay bu inanın ota b.ka ağladım hemde oturup saatlerce
Şimdi de diyorum iki yelek öreydim en azından ağlarken diye
Hiç üzülmeyin Rabbim kolaylığını veriyor
Peki aralarında ne kadar var

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ne olursa olsun kesmeye niyetim yok
benim bebeğim 11 aylık 8 aylıkken bıraktı emmeyi ne yapsam döndüremedim memeye,sağdıklarımıda asla içmedi o kadar isterdim ki en az 2 yaşına kadar emsin,nasibi bu kadarmış
Etraftan çok kafanızı karıştıracaklar,bir yaşından sonra besleyiciliği yok kes diyecekler,karnındaki gelişmez diyecekler,sütün acılaşır diyecekler yani konuşacakta konuşacaklar tıkayın kulaklarınızı ve emzirme dostu bir doktor bulun en doğrusunu o anlatacaktır size

Allah dağına göre kar verir emin olun.sizin altından kalkabileceginize yüce rabbim inanmış,sakin aldırmayın .günahına girmeyin.burda ne insanlar var çocuk sahibi olmak için türlü mücadeleler veren .ne olur sakin aklınızdan dahi aldırmayı getirmeyin.dünyaya gelen bir şekilde büyüyor.rabbim can sağlığı versin gerisi hallolur.

Peki aralarında ne kadar var
32 ay fark var aralarında ama benim korktuğum gibi olmadı ikizleri yedirip altını alıyorum oğlanla ilgileniyorum ikizler çok ağladı mı birine oğlum dandini yapıyo birine ben güzel oluyor
Zormuş çok zor ama çok da güzel
Hatta ben keşke oğlum daha küçükken olsaydı diyorum

benim bebeğim 11 aylık 8 aylıkken bıraktı emmeyi ne yapsam döndüremedim memeye,sağdıklarımıda asla içmedi o kadar isterdim ki en az 2 yaşına kadar emsin,nasibi bu kadarmış
Etraftan çok kafanızı karıştıracaklar,bir yaşından sonra besleyiciliği yok kes diyecekler,karnındaki gelişmez diyecekler,sütün acılaşır diyecekler yani konuşacakta konuşacaklar tıkayın kulaklarınızı ve emzirme dostu bir doktor bulun en doğrusunu o anlatacaktır size
Emzirmek kızım ve benim için çok önemli 9 ay sadece sütümle büyüttüm ben onu üstelik nasıl emzirdigimi bi allah bilir bide ben emmek istemez çığlık çığlığa ağlardı memeye yatırınca çok direndim bırakmasın diye sürekli ayakta şarkı söyleyerek pışpışlayarak emzirdim tüm günümü onu emzirmeye ayırdım tam herşey yoluna girdi derken olan oldu

Bak bide oğlumun inek sütü alerjisi vardı ben kızlara hamile olduğumu öğrendikten iki ay sonra kestim yani 6 aylık hamileydim oğlumu sütten kestiğinde hicde zararı olmadı bu yaş farkı senin için artı bir kere.

Emzirmek kızım ve benim için çok önemli 9 ay sadece sütümle büyüttüm ben onu üstelik nasıl emzirdigimi bi allah bilir bide ben emmek istemez çığlık çığlığa ağlardı memeye yatırınca çok direndim bırakmasın diye sürekli ayakta şarkı söyleyerek pışpışlayarak emzirdim tüm günümü onu emzirmeye ayırdım tam herşey yoluna girdi derken olan oldu
Öyle demeyin.
Benim bebeğim hiç emmedi.
40 gün sağıp verdim, sonra da sütüm kesildi.
Ne yapayım, dünyanın sonu mu?
Ben de emmeyen bir bebekmişim, çok şükür sapasağlamım.
Anne-bebek arasındaki emzirme sırasında oluşan kuvvetli bağdan bahsedecekseniz de, ne yani biz emziremedik yok mu o bağ?
Aksine süt almayan çocuğa daha bir özen gösteriyor, ilgilenmiyorsunuz.
Başka şekilde o bağı oluşturmayı öğreniyorsunuz, emziren anneler 30 dk bebekle konuşuyorsa kesintisiz siz 1buçuk saat totoyu oynatmadan onu izliyorsunuz.
Sizin kızınız neredeyse yaşında.
Şimdiye kadar hem bu bağ zaten çoktan atılmış ve çok güzel anne sütü almış.
Bundan sonra kızınız kadar bebeğinizi de düşünmeniz gerek.

Allah dağına göre kar verir emin olun.sizin altından kalkabileceginize yüce rabbim inanmış,sakin aldırmayın .günahına girmeyin.burda ne insanlar var çocuk sahibi olmak için türlü mücadeleler veren .ne olur sakin aklınızdan dahi aldırmayı getirmeyin.dünyaya gelen bir şekilde büyüyor.rabbim can sağlığı versin gerisi hallolur.
Ne biley8m keşke öyle olsa amaduygularıma hakim olamıyorum

Öyle demeyin.
Benim bebeğim hiç emmedi.
40 gün sağıp verdim, sonra da sütüm kesildi.
Ne yapayım, dünyanın sonu mu?
Ben de emmeyen bir bebekmişim, çok şükür sapasağlamım.
Anne-bebek arasındaki emzirme sırasında oluşan kuvvetli bağdan bahsedecekseniz de, ne yani biz emziremedik yok mu o bağ?
Aksine süt almayan çocuğa daha bir özen gösteriyor, ilgilenmiyorsunuz.
Başka şekilde o bağı oluşturmayı öğreniyorsunuz, emziren anneler 30 dk bebekle konuşuyorsa kesintisiz siz 1buçuk saat totoyu oynatmadan onu izliyorsunuz.
Sizin kızınız neredeyse yaşında.
Şimdiye kadar hem bu bağ zaten çoktan atılmış ve çok güzel anne sütü almış.
Bundan sonra kızınız kadar bebeğinizi de düşünmeniz gerek.
Estağfurullah ben öyle bi imada bulunmadım ne bileyim onu böyle emerken keyif aldığını görünce bende çok mutlu oluyorum onun elinden bunu henüz almak istemiyorum

Estağfurullah ben öyle bi imada bulunmadım ne bileyim onu böyle emerken keyif aldığını görünce bende çok mutlu oluyorum onun elinden bunu henüz almak istemiyorum
Kardeşlik fedakarlıktır, hayatta her şeyin yarımını almaktır.
Bu konuda bilgili değilim ama sanırım 4.ay olmadan hamileliğinizde sütten kesmeniz gerekiyor.
Tabi ki doktorunuza danışın, en güzelini uzmanlar anlatacaktır.
Dediğim gibi zaten alacağınız almış, şu zamandan sonra anne sütü onun için ara öğün, ana besin kaynağı değil.
Emzirmeyi kesersiniz ama kucağınızda aynı pozisyonda ninniler söylersiniz, öpücük oyunu oynarsınız vs.
Bunun gibi aktivitelerle emzirmedeki keyfi yine verebilirsiniz.
Karnınızdaki yavrucak da sizin bebeğiniz, bunu unutmayın.

Back
X