Ne olur bana birşeyler söyleyin çok ihtiyacım var

Kız kardeşim benden 2buçuk yas küçük. Annem de ona hamile olduğunu öğrenince 1 hafta ağlamış(4.çocuk çünkü) daha sonra kendine gelmiş tabi tövbeler etmiş.

Kız kardeşim bebekken defalarca havale gecirdi. Annem her seferinde kendini suçlamış. O 1 haftalık ağlamanın bedeli olduğunu düşünmüş. Allah bilir tabi..

Kardeşim benim bu dünyadaki tek gerçek dostum. İyiki de doğmuş. Küçükken de hic annemin kardeşim yüzünden bana ilgisiz davrandığını düşünmezdim. Sanki ikimiz 2 bedendik ama tek kişiydik. O benim en iyi arkadaşım, sırdaşım, oyuncak bebeğim, herşeyim :)

siz de lütfen hemen simdi elinizi yüzünüzü yıkayın kendinize gelin. Bebeginize istenmeme duygusunu hissetirmeyin. Onun sucu değil ki şuan senin karnında olması. Ona seçme hakki verilse o da senelerdir evlat hasretiyle yanan bir ailenin ilk goz ağrısı olmak isterdi muhtemelen.

Canim belki çok sıradan gelecek ama Allah gerçekten en hayırlı zamanda veriyo evladi

Şuan o kadar karışık ki duygularım eşim aldırmaya kesinlikle karşı vebali senin boynuna diyor ben elimden geleni yaparım yardımcı olurum diyor gerekirse bakıcı tutarız diyor ama benim derdim bakmaktan çok kızımın psikolojisi

Kizinizin psikolojisinin bozulacagini nereden cikardiniz ki? Bir pedagogla mi gorusrunuz?

Asla beklemen o hala küçücük bi bebek masum meleğim benim üzgün olduğumu görüp gelip bana sarılıp cici yapıyor

Yeni bir kardesi olacagini ogrenince psikolojisi bozulmaz ama siz boyle yaptikca bozulabilir. Cocuk bile farkedip cici yapiyorsa abartmissiniz bence. Ona bari yansitmayin psikolojisini dusunuyorsaniz.

Benim de oglum 7 aylik. Korunmayi biraktik ve ogluma yakin bir yasta Allah nasip ederse bir kardesi olsun istiyoruz. Bunu en cok kardessiz buyuyen esim istiyor. Dusunun yoklugunu nasil cekmis. Hele kendi yasina yakin olursa hem arkadas hem kardes olurlar. Sagliginiz sorun degilse olmayan seyleri dert edip uzmeyin kendinizi. Hem karninizdaki bebek bir fetus bile olsa sizin enerjinizden istenmedigini anlar. Bunu ona yapmayin.

Mrb soyle dusun ilk hamileligin ikiz olsaydi ne yapardin ..dogururdun sanirim ..inan sonradan iyiki dogurmusum diceksin..benim iki cocugum arasinda 2.5 yas var suan ki aklim olsa ilki dogar dogmaz ikinciye hamile kalirdim..yaa super bisey ...sen bi gorsen simdi biri 3 yasina yaklasti birisi 5.5 oyle guzel oynuyorlarki birlikte yiyor birlikte sarilip uyuyorlar..birbirlerinden destek alip korkularini yeniyorlar..ksinlikle dogur ..hic olumsuz dusunme ..her bebek rizkiyla dogar...bebek aldirmak cinayettir ha kucagindaki ha karnindaki ayni ikiside ...bakarsin gercekten zor degil...esim istese ben 3.ncuyu bile dogurmak istiyorum..yanlis bisey yapma sakin..

Tek buyuten anneyim diyince bende esiniz vefat etti galiba dedim birden panikledim.
Artik olan olmus.
Aldirmak secenek olmamali.

Maddi sorununuz yoksa yetisemem diye dusunmeyin. Hayir simdiki anneleri hic anlamıyorum 1 tane de olsa 5 tanede senin cocugun yani neden surekli anneden yada kvden yardim bekliyor ( calismayan anneler icin konuşuyorum)

O kadar üzgünüm ki 14 aylık bi kızım var.bugün öğrendim hamileyim ve üstelik tamamen kaza kızımı düşünüyorum henüz emiyor.ilgiye sevgiye çok ihtiyacı var üstelik ben tek başına büyüten bi anneyim eşimin annesi vefat etti.benim annemde memlekette ne yapacağım ben kızımın psikolojisi mahvolacak o daha bebek benim çok başka hayallerim vardı
Diger bebeginiz dogana kadar kizinizin emme zamani dolar diye dusunuyorum.. 2 yastan sonrasi baska bi donem artik.. Olanda hayır vardir.. Bu kadar uzulmeyin..

Maddi sorununuz yoksa yetisemem diye dusunmeyin. Hayir simdiki anneleri hic anlamıyorum 1 tane de olsa 5 tanede senin cocugun yani neden surekli anneden yada kvden yardim bekliyor ( calismayan anneler icin konuşuyorum)
Ben yardım beklemedim hiç bi zaman kızımı yanliz zevkle büyüttüm ama ikinci olursa henüz kızım bebek olacağı için çok zorlanacagım

Abartmayın yahu.. ben o dönemde planlı gebelik istiyorum. Kızımın psikolojisine bişey olmaz. Ona yetebilecek durumdayız. Eşinde yardımcıymış,bakıcıda tutarsın daha ne ? Yakın yaş aralığıyla 2 kardeşim var psikolojimiz taş gibi maşallah.. bu sizin elinizde.. sizin sorunluysanız eğer 5 yıl araları olsa bile bişey değişmeyecek. Şükredin ..

Abartmayın yahu.. ben o dönemde planlı gebelik istiyorum. Kızımın psikolojisine bişey olmaz. Ona yetebilecek durumdayız. Eşinde yardımcıymış,bakıcıda tutarsın daha ne ? Yakın yaş aralığıyla 2 kardeşim var psikolojimiz taş gibi maşallah.. bu sizin elinizde.. sizin sorunluysanız eğer 5 yıl araları olsa bile bişey değişmeyecek. Şükredin ..[/QUO Ben inanın hiç böyle hayal etmemiştim kızım büyüyün aklı erince düşünüyordum üstelik hala emiyor

Kizinizin psikolojisinin bozulacagini nereden cikardiniz ki? Bir pedagogla mi gorusrunuz?

Yeni bir kardesi olacagini ogrenince psikolojisi bozulmaz ama siz boyle yaptikca bozulabilir. Cocuk bile farkedip cici yapiyorsa abartmissiniz bence. Ona bari yansitmayin psikolojisini dusunuyorsaniz.

Benim de oglum 7 aylik. Korunmayi biraktik ve ogluma yakin bir yasta Allah nasip ederse bir kardesi olsun istiyoruz. Bunu en cok kardessiz buyuyen esim istiyor. Dusunun yoklugunu nasil cekmis. Hele kendi yasina yakin olursa hem arkadas hem kardes olurlar. Sagliginiz sorun degilse olmayan seyleri dert edip uzmeyin kendinizi. Hem karninizdaki bebek bir fetus bile olsa sizin enerjinizden istenmedigini anlar. Bunu ona yapmayin.

canım inşallah ikinci evladın da hayırlı zamanda olur ama doktora danıştınız mi bu kararı? Hatırladığım kadarıyla sezeryan doğum yapmıştın. Ben normal doğum yapmama rağmen doktor bana 1 sene hamile kalmak yasak dedi.

canım inşallah ikinci evladın da hayırlı zamanda olur ama doktora danıştınız mi bu kararı? Hatırladığım kadarıyla sezeryan doğum yapmıştın. Ben normal doğum yapmama rağmen doktor bana 1 sene hamile kalmak yasak dedi.
Arıyacagim bugün benim düşüncem de bu yani sezeryan olduğum için erken doğum riski bile var hem daha canlanmadı kalbi atmıyor daha günüm bile geçmedi hamile olduğunu anlayıp adetini zorla getiren o kadar insan varki ama onlar ne hikmetse çocuk aldırmış olmuyor

Bizim komşumuzun oğlunun üçüz kızları oldu. Çok tatlılar ve beraber büyüyorlar ne güzel. Korkmayın hiç siz manevi ihtiyaçlarını karşilayin yeter Allah rızkını zaten verir.

O kadar üzgünüm ki 14 aylık bi kızım var.bugün öğrendim hamileyim ve üstelik tamamen kaza kızımı düşünüyorum henüz emiyor.ilgiye sevgiye çok ihtiyacı var üstelik ben tek başına büyüten bi anneyim eşimin annesi vefat etti.benim annemde memlekette ne yapacağım ben kızımın psikolojisi mahvolacak o daha bebek benim çok başka hayallerim vardı
artık olmuş . ne kadar da zor gibi görünse de güzellikleri çok fazla.
Allah kolaylık versin . üzülme. kızına da arkadaş olur .

Evet bacim korkma allah buyuktur onun vebali cok buyuk allah muhafaza hastalikli degilse riski yoksa mecbur degilsin

Onu veren Allah size, birçok insan evlat sahibi olabilmek için mücadele veriyor, cana kıymanın vebalini taşıyamazsınız çok günah umarım aldırmazsınız ve şunu söyleyeyim kardeşimle aramızda 22 ay var annem büyütürken zorlanmış evet ama ikimiz de bir arada büyüdük ve en yakın arkadaşım oldu, iyi ki olmuş diyorum, sizin de öyle olur çocuklarınız ne güzel.

Back
X