Ne olur bana birşeyler söyleyin çok ihtiyacım var

O kadar üzgünüm ki 14 aylık bi kızım var.bugün öğrendim hamileyim ve üstelik tamamen kaza kızımı düşünüyorum henüz emiyor.ilgiye sevgiye çok ihtiyacı var üstelik ben tek başına büyüten bi anneyim eşimin annesi vefat etti.benim annemde memlekette ne yapacağım ben kızımın psikolojisi mahvolacak o daha bebek benim çok başka hayallerim vardı
Ben aynı korkuyu yaşıyorum bu ay kızım daha 11 aylık ve böyle bir kaza durumunda ne yaparım diye cok düşündüm o minik cana da kıyamam ne olursa olsun doğururum büyük olan cocugunuz biraz ezilir ama büyüdüklerinde iki kardeş herşey daha güzel olur.Siz de kıymayın derim.

Kaza derken?
Siz bütün önlemleri aldınız ama yine de hamile kaldınız?
O halde bu bebeğin gelesi varmış, öyle düşünün.
Vardır bir hayır..
Aldırmak söz konusu bile olmamalı, bunun tartışması dahi olmamalı, ne yazık!

Ve 14aylık kızınıza hiçbişey olmaz, gayet de büyür, ilgilenirsiniz, daha öteki bebeğin doğmasına çok var, üzülmeyin lütfen. Kaldıramayacağınız yük değildir emin olun.
Hayırlı olsun valla ben sevindim:anneadayı::63:

ablamla aramda 1 yaş var tam yani 3 aylıkken fln annem bana hamile kalmış.. ama o benm en iyi arkadaşm..

Kardesimle benim aramda da 15 ay var.
Anneme sordugumda, sadece iki de bir kardesimin basina gitmisim. Baska turlu bi zorluktan bahsetmedi bana

İnşallah bebiş doğana kadar ablası büyümüş olur biraz daha. Erken olmuş ama Rabbim vermiş bir kere. Kıymayın yavrucağa.Anneniz doğumda gelecek mecburen. Yani gelmeli ve kalmalı uzun süre. Tabi gelmemek için geçerli bi sebebi yoksa. Benim de ablamla aramda bir buçuk yaş var elbette zorlukları olmuştur ama büyürler İnşallah hayırlısıyla. Üzmeyin bu kadar kendinizi

O kadar üzgünüm ki 14 aylık bi kızım var.bugün öğrendim hamileyim ve üstelik tamamen kaza kızımı düşünüyorum henüz emiyor.ilgiye sevgiye çok ihtiyacı var üstelik ben tek başına büyüten bi anneyim eşimin annesi vefat etti.benim annemde memlekette ne yapacağım ben kızımın psikolojisi mahvolacak o daha bebek benim çok başka hayallerim vardı
Oyyyyy oyyy ne desem ne yazsam ınan bılemedım bogazım düğüm düğüm. Neden mi cunku tam tamına 5 senedır hamıle kalma hayalıyle yanıp tutuşyorum hc korunmadık gtmedgm doktor kalmadı olmuyo ve sadec3 beklıyorum bebegıme kavusacagım o buyuk gunu rabbım ınş banada yasatr hamıle kalmayı lutfen szden tek rıcam üzülmeyın rabbım ne verırse hayrlısını verır zaten kızınız 1 bucuk yasında sayılır eee bıde 9 ay hamılelık kızınız dahada buyur neden uzuluyorsun ıkısıde buyur bırlıkte allah kolaylıgını verır dogum yaptıktan sonra şükredeceksın ıyıkı olmş dıye lutfen sakın allahın verdıgı canı aldrmaya kalkışma ltfen rabbım yardımcın olsun kardesım

Neden kızınız için bu kadar endişeleniyorsunuz anlamadım eğer kızınızın karakteri kardeşe olumlu bakmayacak bir yapıdaysa doguma kadar bunu düzeltebilirsiniz internette bunun için yazılar var onlara göre Doğuma kadar kızınızın yeni bebek fikrine alışmasını onu sevmesini ve kabullenmesini sağlayabilirsiniz

Bende kızın adına üzüldüm çok iyi anlıyorum üzüntünüde ama kısmet işte anne olmayı bekleyen ne çok kadın var rabbim istemeden nasip etmiş sana mutlu ol yavrularınla hakkınızda hayırlısı :(

Neden kızınız için bu kadar endişeleniyorsunuz anlamadım eğer kızınızın karakteri kardeşe olumlu bakmayacak bir yapıdaysa doguma kadar bunu düzeltebilirsiniz internette bunun için yazılar var onlara göre Doğuma kadar kızınızın yeni bebek fikrine alışmasını onu sevmesini ve kabullenmesini sağlayabilirsiniz
Kızım aksine uyumlu akıllı bi çocuk ne söylediğimi her zaman çok iyi anlayıp uygulayan bir çocuk doğduğu günden beri bi kere olsun beni uykusuz bırakmamıştır.Benim korktuğum nokta o böyle akıllı ve zeki iken onu arada heba etmek

Oyyyyy oyyy ne desem ne yazsam ınan bılemedım bogazım düğüm düğüm. Neden mi cunku tam tamına 5 senedır hamıle kalma hayalıyle yanıp tutuşyorum hc korunmadık gtmedgm doktor kalmadı olmuyo ve sadec3 beklıyorum bebegıme kavusacagım o buyuk gunu rabbım ınş banada yasatr hamıle kalmayı lutfen szden tek rıcam üzülmeyın rabbım ne verırse hayrlısını verır zaten kızınız 1 bucuk yasında sayılır eee bıde 9 ay hamılelık kızınız dahada buyur neden uzuluyorsun ıkısıde buyur bırlıkte allah kolaylıgını verır dogum yaptıktan sonra şükredeceksın ıyıkı olmş dıye lutfen sakın allahın verdıgı canı aldrmaya kalkışma ltfen rabbım yardımcın olsun kardesım
Allahım sizede bi an önce hayırlı evlatlar verir umarım

Şuan o kadar karışık ki duygularım eşim aldırmaya kesinlikle karşı vebali senin boynuna diyor ben elimden geleni yaparım yardımcı olurum diyor gerekirse bakıcı tutarız diyor ama benim derdim bakmaktan çok kızımın psikolojisi
Canim digeri senin evladin da karnindaki degilmi yapma boyle esin her sekilde destekmis sana.

canım senin yine iyi kızın 14 aylık. benim kardeşimle aram 13 ay :D
annemde başlarda zorlanmış ama şimdi iyi ki yapmışım aynı anda büyüdünüz iki kere stres olmadım diyor.
allah sabrını kuvvetini verir bence.
yine de iyi düşünmek iyi idare etmek lazım. benim annemin çevresinde annemle yaşıt halalarım dayım varmış, anneanne babaanne... hele ki babam. anneme hep destek olmuşlar.
ben küçükken çok kıskanırdım kaç kere boğmaya kalkmışım kardeşimi :D ama şimdi 1 yaş olmasına rağmen benim için "ablam annemden daha çok anne benim için" diyor. bende evlat kokulum diye seviyorum. kazık kadar 20 yaşında adam oldu bazen dizime yatar beraber uyumuyoruz artık bari sev diye :)
ama sen bilirsin canım sabır çok acıdır ama meyvesi baldan tatlıdır malum..

Eşimde öyle diyor gerekirse yarım gün eve kadın gelir bütün ev işini yemeği yapar sen sadece çocuklarımıza bak diyor ama kızıma bakıp ağlamaktan kendimi alı koyamıyorum üstelik hala emiyor
Anliyorum canim seni emziriyorsun kiyamiyorsun gerekirse doktorla gorusur izin verdigi zamana kadar emzirebilirsin.bu arada ek gidalara sute diger seylere de alistirmaya bak.

9 aydir ikinci cocuk icin ugrasiyoruz ve bu ay da olmadi.tam bunun uzerine sizin konunuzu okudum.ne kadar kafama takip yiprandigimi anlatamam.cocugunuz icin uzuluyorsunuz ama inanin en cok onun ihtiyaci var kardese.oglum 7 yasinda ve soyledigi cumleye bakin :herkes cocuguna kardes yapti bir tek sen yapamadin gitti.soylediklerim sizi ne kadar rahatlatir bilmem ama bence tadini cikarin cocugunuzun kardesiyle ne kadar eglendigini ve gelisimine ne kadar katkida bulumdugunu gorunce cektiginiz tum zorluklara degecek inanin...hayirli olsun
Kerataya bak lafida biliyor insallah olur saglicakla stres yapma

Kizinin piskolojisi niye bozulsun ki?! Cok cok ilk baslarda kiskanclik olur, ama kardesler arasinda hep olabilecek bisey bu, isterse aralarinda 10 yas olsun.

Benim kizim her gün agliyo, anne niye benim kardesim yok diye. Anne ben hep dua ediyorum, Allah bize niye kardes vermiyor diye hemde nasil hüngür hüngür agliyo. Anlatamiyorum, aciklayamiyorum. Diyorum bizimde olacak ama Allah en güzel zamanda verecek. Kendine oyuncaklarindan kardes yapiyo. Kresde anlatmis kardeslerim var ama onlarin isi cok gelemiyorlar buraya demis. Eve geldi aglayarak ben yalan söyledim anne cok özür dilerim ama ben cok kardes istiyorum diye öyle dedim dedi. Insallah sende bir an önce sevinemye baslarsin bebegin icin.
Kiyamam ona yavrum gozlerim sulandi.saglicakla hayirlisiyla olur insallah.

Kendini hazır hissediyorsan, maddi ve manevi olarak..
Ona bakarım, büyütürüm, hayata hazırlarım, kendi ayakları üstünde duruncaya kadar arkasında olurum diyorsan...
Düşün derim..
Ne güzel kızına da arkadaş yoldaş olur..

Back
X