- 28 Ocak 2009
- 34.473
- 57.952
- 1.123
- Konu Sahibi laviienrose
-
Anneniz haklı çeyrek bile takmanıza gerek yok illa birşey takmak istiyorsan 100 lira taksan yeter.Kızlar merhaba,
Önceki konularımdan belki biliyorsunuzdur. 2 senelik bir erkek arkadaşım var, evlenmeyi düşünüyoruz. Erkek arkadaşımın bir kuzeni var. Ama kuzen değil ablası gibi büyümüşler. Annesi doğumda öldüğü için, erkek arkadaşımın ailesiyle büyümüş.
Şimdi bu ablanın yakında nikahı olacak. Ben ne takmam gerektiğini hiç ama hiç bilmiyorum. Erkek arkadaşım diyor ki, birleşip bir tane bilezik alırız. Annem diyor ki daha ortada adı konulmuş bir şey yok bilezik niye takasın çeyrek tak. Bende diyorum ki çeyrek 250 lira, erkek arkadaşımla birleşip bilezik alırsam 500 tl veririm. O yüzden aklım çok karıştı.
Siz erkek arkadaşınızın ablasına ne takardınız ? Ne takmalıyım ?
Annen hakli. Sacmalik olur bilezik. Eğer durumun iyiyse çeyrek tak. Değilse gram altin ya da para.Kızlar merhaba,
Önceki konularımdan belki biliyorsunuzdur. 2 senelik bir erkek arkadaşım var, evlenmeyi düşünüyoruz. Erkek arkadaşımın bir kuzeni var. Ama kuzen değil ablası gibi büyümüşler. Annesi doğumda öldüğü için, erkek arkadaşımın ailesiyle büyümüş.
Şimdi bu ablanın yakında nikahı olacak. Ben ne takmam gerektiğini hiç ama hiç bilmiyorum. Erkek arkadaşım diyor ki, birleşip bir tane bilezik alırız. Annem diyor ki daha ortada adı konulmuş bir şey yok bilezik niye takasın çeyrek tak. Bende diyorum ki çeyrek 250 lira, erkek arkadaşımla birleşip bilezik alırsam 500 tl veririm. O yüzden aklım çok karıştı.
nişanlı olsan bile bilezik fazla. sizin şu durumda bişey takmanıza bile gerek yok.
Öncelikle şuna açıklık getireyim, sevgilim benden para istemedi. Ben ne takmam gerekir diye onunla konuştum. O da bir şey almana gerek yok ama illa alacaksan beraber alırız ne kadar verebilirsen verirsin dedi. Öyle her konuda olduğu gibi hemen aman nerden buluyorsunuz bu erkekleri, erkek arkadaşın uyanıkmış falan diye girmenize gerek yoktu. Suç benim, tam olarak anlatmadım kısa geçeyim diye.
Kısacası erkek arkadaşımın benden para isteme gibi bir durumu yok.
Her neyse, onun dışında da ben bir şeyler takmak istiyorum çünkü aramız iyi, arkadaşım olsaydı sonuçta takardım. O şekilde gördüğüm için içimden geliyor. 500 TL'ye bilezik olmadığını biliyorum, erkek arkadaşım bilezik alırsa 500 TL'yi ona veririm gibi düşünmüştüm.
Ama sonuç olarak çeyrek takmam daha mantıklı olacak sanırım.
Ama işte kabul etmesi normal değil.
Benzer bir durum yaşandığında ben zaten ikimizin adına takacağım demesi lazım.
Benim düğünüme mesela kuzenim ve evlenmeyi düşündüğü sevgilisi geldiler ama kız gayet hiç bir şey takmadı ben erkek arkadaşının kuzeniyim çünkü. Haliyle kuzenim bana taktı ben de ona.
Kızla arkadaş olsak da ayrılık durumunda ben kuzenimi çiğneyip kızın düğününe gidemem mesela haliyle kıza borçlu kalırım ve bunu da hiç istemem
Bu nedenle de evlilik yoksa altını akraba kimse o takmalı bence.
Sevebilirsiniz kızı ama şu an sizin bir şeyiniz değil o siz tebrik edim sevgiliniz ikinizin adına taksın doğru olan bu. Tecrübelere kulak verin kötülüğe denmiyor bunlar
Kızlar merhaba,
Benim de vakti zamanında eski erkek arkadaşımın kızkardeşi evlenmişti. Bizim de ismi konmamıştı ve çeyrek aldım . Erkek arkadaşım da hediyelik bilezik değer kaybeder , burmalılar da bütçesini aşıyor diye iki tam altın takmıştı . peşpeşe takımızı takmıştık. Bence sizde çeyrek alın . Sözlü falan olsanız neyse de..
Konunun başında yazarken daha dikkatli olunmalı.Sevgilinizin beraber bilezik alırız dediğini yazan sizsiniz.Öyle olmasa herkes karşı görüş yazmazdı.Madem içinizden birşeyler takmak geliyor çeyrek takın .Öncelikle şuna açıklık getireyim, sevgilim benden para istemedi. Ben ne takmam gerekir diye onunla konuştum. O da bir şey almana gerek yok ama illa alacaksan beraber alırız ne kadar verebilirsen verirsin dedi. Öyle her konuda olduğu gibi hemen aman nerden buluyorsunuz bu erkekleri, erkek arkadaşın uyanıkmış falan diye girmenize gerek yoktu. Suç benim, tam olarak anlatmadım kısa geçeyim diye.
Kısacası erkek arkadaşımın benden para isteme gibi bir durumu yok.
Her neyse, onun dışında da ben bir şeyler takmak istiyorum çünkü aramız iyi, arkadaşım olsaydı sonuçta takardım. O şekilde gördüğüm için içimden geliyor. 500 TL'ye bilezik olmadığını biliyorum, erkek arkadaşım bilezik alırsa 500 TL'yi ona veririm gibi düşünmüştüm.
Ama sonuç olarak çeyrek takmam daha mantıklı olacak sanırım.
Konunun başında yazarken daha dikkatli olunmalı.Sevgilinizin beraber bilezik alırız dediğini yazan sizsiniz.Öyle olmasa herkes karşı görüş yazmazdı.Madem içinizden birşeyler takmak geliyor çeyrek takın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?