Ne temizlikmis arkadaş?

Gezip tozmaya vaktin oluyorsa sorun yok... Evde bebegi cok cocugu olan kadinlari yorum disi birakiyorum, onlar hergun yikamasa ccocuklarin giyecek kiyafeti kalmayabilir...

ben hem Yaparım hemde madalya veriyorlar sanki bırak artık diye kendime kızarım
benim için mutfak ve banyo hep ama hep temiz Olmalı. evin kalanı da temiz olmalı ama küçük çocuk olan bi evde evin toplu durması mümkün olmuyor gördüğüm kadarıyla.

Ozaman be im eve gel her tarafi yasanmislik :)))
2 kisiyiz aslinda cok dagilmasada. Kocam.oturdugu yerdendede kalkmaz ama olan o daginiklikta nerden oluyor anlamiyorum. :)))
Ortada bi yastik, bir minder... ortalarda muhakkak toplanmamis birseyler vardir :)))

Bir tane piskolog var. Cocuklar uzerine genelde. Hasan simsekmi ne. O yazmis.
Cocugu olan ev daginik degil surekli toplu ise o evde cocuklugunu yasayan cocuk yok demektir diye.
Bunu tabi daha guzel bir cumle ile ifade etmis ama bu anlama gelen bir cumle idi.
Cok hosuma gitmişti.

Zaten işi gücü olmayan insanlar yapıyor bu dedikoduları çalışan insanların vakitleri yok ki dedikodu yapcak

Öyle güzel anlatmışsınız ki temizlik yapasım geldi:)bi kaç tüyo da aldim anlattiklarinizdan :)
Zaten burada anlatmak istediğim planlı çalışmayla tüm günü kendimize basıl ayırırızdı
Kızım bebekken onu anakucağı ile önüme asardım öyle iş yapardım uykusu varsa şayet çarsafla sırtıma bağlar yine işimi yapardım.
Kızımı sesli ortamda uyumaya alıştırdığım için elektrik Süpürgesinden kapı zilinden uyanmazdı rahat ederdim.
Bebekli annelere tavsiyem çocuk rahat etsin diye kendilerini rahatsız etmesinler.
Çocuk ayak bağı değildir asla.
Kızımla 40 günlükken tatile de gittim denize de girdim gece ağlamasına müsaade etmedim bebeğimi rahat ettircem diye rahatsız da etmedim.
Bir arkadaşım bundan 4 yıl önce doğum yaptı evine ne vakit gitsem her yer heryerde X bu ev neden böyle derdim ee kızdan sebep derdi.
Oysa kızı en az 2 uyuyordu ona dedim ki tembellik senin ruhuna işlemiş ben 2 saatte evi bal dök yala yaparım birde saç baş dağılmış üstü kusmuklu Dedim ki de gidim deee bence sen boş bir mezar bul içine gir demiştim
Neyse ben bu arkadaşımın evine hergün gittim ona neler yapması gerektiğini kendine nasıl vakit ayırması gerektiğini gösterdim o da kendine bir ev işi planı yapmış ne zaman evine gitsem bak nasıl olmuş der övünürdü
Yaşam koçu gibi kadınım yawwww

bazı insanların değişik hava atma konusu var. benim eski yerde çalıştığım iş arkadaşı da ; çok düzenliyim çoraplarım bile intizam içinde diye hava atardı. absürd

biz çocuklarımız oynasın diye oyuncak alıp sonra da evi dağıtmasınlar diye oyuncakları çocukların ulaşamayacağı yere saklayan bir milletiz.

biz çocuklarımız oynasın diye oyuncak alıp sonra da evi dağıtmasınlar diye oyuncakları çocukların ulaşamayacağı yere saklayan bir milletiz.
Benim cocugum nasip olurda olursa. Istedigi kadar dagitsin ama oy adiktan sonra toplamasinida ogretmeye calisacagim.

Ablam. Toplayin bak yoksa atarim oyuncaklari derdi. Ama asla atmazdi.onalrda toplamazdi.
Belki yanlış bir davranis olurdu benimkisi ama. Tabiki anlayacak yasa geldiklerinde ben atarim dersem atarim. Sonra toplamazlarsa birdaha derim bir daha atarim.
Almam dersem almam.
Aslinda cocuklara karsi kararli olmak gerekir. Olmaz dedigin seyi agliyor diye yaparsan, yaptigin an zafer cocugundur. Artik o anne sen çocuk olursun. Her istedigini alayarak yaptiracagini bilir artikm

Ne bileyim bazen dusundugun gibi olmuyor. :)
Boyle dusunup tam tersiinide yapabilirim :) insanin basina gelmeden bilemiyor.

Annem başkalarının yanında " kızım saatlerce temizlik yapmaz onun önceliği kızı ile zaman geçirmek en iyisini yapiyor" diyip başbaşa olduğumuz da " nedir yani 3 günde bi süpürsen ne olur bi toz al çocuk uyurken olmaz bu kadar rahatlik vs vs vs" derdi :))) anneler için hep toplu ve temiz olacak ev :) ne kadar cabalasaniz yine o seviyeye ulaşamayiz zaten..

4 yaşında kızım.. ancak ev çocuk is güç yoluna girdi benim istediğim seviyede.. annem için hala yetersiz:)

Yaşam koçu gibi kadınım yawwww [/QUOTE]

Kızım bebekken gece temizlik yaparım demiştiniz ya benim en büyük zaafım uyku .Çocukların küçüklükleri geldi de aklıma çok zordu.Gece kalkardım emzirmeye birkaç saatte bir, düzenli uyuyamadığımdan ertesi gün işte uykulu uykulu gezerdim.Hatta bir keresinde uyuya kalmışım arkadaşlarım uyandırmıştı

Sizin yaptıklarınız bana ultra geliyor.Benim için imkansız gibi.Bünyeyle alakalı işte .

Gece için diyemem ama gündüz için biraz daha dikkat edilebilir.Kendini koyverme çoğu annede oluyor.Sizin gibi motive edecek kişilere ihtiyaç var.

En güzeli

Mum gibi oturacağım evi neyleyim

Pissem de temizsem de kime ne benim hayatım. Umrumda olmaz.

Çok doğru bir ifade kullanmışsınız evet bünyeyle alakalı.
Ben yapabiliyorsam herkes yapabilir diyemem çünkü bu bir rahatsızlık anormal olan benim normal olan sizsiniz
Merak etme benimde uykuya çok zaafım var sadece beynimi kurarsam gece 3 te uyanmalıyım diye düşünerek yattığım gece 3 te uyanırdım kızımın gece uyanma ve emme saatlerini bilirdim o uyanmadan ben uyanırdım kızımı emzirir yerine yatırırdım uykusu bölünmezdi hiç öylede alıştı zaten biraz büyüdükten sonra sabah uyansa bile yatağında öyle uyanıl yatardı ağlamazdı hiç.

Ah tatlim Ben hastanedeyken bile arkamdan evim pis diye konusuldu. Ya hastayim kalkip yapamadim, yattim bir hafta Serum yedim. Ama hayir gebersen de bir ortaligi topla ama dimi!
Kizim kucukken heryer gun boyunca oyuncak oluyor bundan normal ne var.
Ben Deli gibi temizlik yapacagima yemegimi yiyim az da olsa uyuyayim da sutum olsun derdindeyken kaynana min pismisim gibi davranmasini Allah a havale ediyorum.
Simdi takmiyorum. Cunku bazen hic zamanim olmuyor yalnizim. Yemek yemek bile lukse giriyor cok hareketli bir cocugun varsa. Bu gunler gecer, Ben evimi bal dok yala yaparim da onlarin kalbinin kirini ne temizler hic bilemem

Dedikodu yapacaklarına yardım etselermiş.

Heh
Hehe bravo banada lazım boyle bir arkadaş:)

Dedikodu yapacaklarına yardım etselermiş.

Iste zaten bazen insanlarin nasil vicdan yoksunu olduklarini cok kötü tecrube ediyor insan. Ayni mahallede olmamiza ragmen ne yardim etmesi, sadece memnun olmadigini belli eder. Ya tamam yardim etme, insan olmak zorunda degilsin de bari huzur ver.
Durup dururken sacma sapan bir yerin tozunu alirdi o kadar isim varken, neymis bebege toz gitmesin ben yapmamisim.
Ben uyumadan aylar gecirdim, inan ev temizlemesini gec ( ki gayette ilk alti ay cok derli topluydu sadece ince toz isine giremiyordum) yikanamamaktan saclarim yara dökmüstü. Cünkü sadece yemek yap bebege bak, emzir altini al, uyut, emzir, yemek ye derken gün bitiyordu.
Simdi rahattayken böyle yazinca bile nasil olur ya diyorum insanin nasil zamani olmaz. Ikinci geliyor bak yine o dönemden gececegim hem de daha yogun bir sekilde gündüz uyku uyuyamadan..
Insan da merhamet olacak. Hasta insanin, emziren kadinin arkasindan konusulmaz. Bir kap corba getirilir hastaya varsa isi yardim edilir. Ben uzayda bu sekilde büyüdüm. Ama buradakiler cok baska uyum saglayamiyorum dogal olarak. anormal ben oldugum icin.
Nerde düsen varsa dedikodusu yapilir, hastaya asla yardim edilmez. Doksanlar cocuguyum, fakirlik mutluluk yardimlasma demekmis onu anladim.
Ben ayaga kalkar heryeri camasir suyuyla kirklarim da bu zihniyeti hicbirsey temizleyemez artik. Yazik.

Ayni benim annem elinden gelse omru temizlikle gecicek isin kotu taragi kendi yapmiyor bize yaptiriyor

En güzeli

Mum gibi oturacağım evi neyleyim
Aynen. Bide ben cok cici bici evleri sevmiyorum kataloglardan firlamis gibi. Ozellikle yeni gelin evlerini hic sevmiyorum. Oyle parlak minderleri tasli koktuklar. Intizamla dizilmis vitrin. Yemek odasi ve komtuk takimi birbirine uygun vs.
Ne bileyim oyle barbi evi gibi...
:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…