Çok doğru evde bir tane oyuncak yok çocuk tabak çanakla oynuyor onunla oynanmaz diyor dün yengem allahım sana geliyorum dedim içimdenbiz çocuklarımız oynasın diye oyuncak alıp sonra da evi dağıtmasınlar diye oyuncakları çocukların ulaşamayacağı yere saklayan bir milletiz.
Yardım etmesinler sonra Şura dağınık bura dağınık diyorlarDedikodu yapacaklarına yardım etselermiş.
Yok eşim dağınıgiz diyor sadece o da bugün dağınıksa yarın topluyorum. Dün kızdım zaten artık ne olur bilmiyorumKimseye kendine laf soyletme bu tavizi verme derim istedigin gibi davranmakta ozgursun esinde birsey demiyorsa sikinti etme bosver
Hayır şimdiye kadar hiç bir misafirim Evimi dağınık yada pis görmemiştir bir kaç oyuncak dışında. Uyarı dan ziyade kınama bunlarBen olsam bende uyarirdim seni arkadaslar es dost cevre tabikide uyarmaz senden tepki almamak icin ama kan bagin olan kisiler sejin iyiligini istedigi icin muhakkak soylerler ... ayrica bende gittigim yer daginiksa koltugun kenarina kivrilarak oturuorum tahammul edemiyorum kalkip gidesim yada evi temizleyesim gelior ...
peki temizilik yaparken kendinize zarar veriyor musunuz. kalp çarpıntısı panik hissediyor musunuz. ispanağı 7 kere yıkayınca her seferinde 9 a ulaştırmaya çalışıyor musunuzTemizlik imandandir diye bosuna dememisler,yadasinnnn temizlik:) cok severim bende toza dayanamam camlar balkonlar hemen hergun silinir yafa 2 gune bir,
Asla terlemem koltyk alti islanirsa yada kokarsa nefret ederim,sogurum karsimdakinden
yanimda yedek kiyafet tasirim ,
esim hergun banyo yapsin isterim,
eve girer girmez ayak yikansin isterim,
mutfagimda tezgahimda asla bulasik olmaz,
tezgah kuru kalsin isterim,
wc hergun yikanmali,yuz yikama jellerim toniklerim bitmemeli,
ellerim. Ayaklarim hep temiz olmali,ispanak 9 kere yikanmazsa yenmemeli,lavobolar hergun yada gunde 2 kere yikanmali
Ellerim saymiyorum bile kac kez yikadim
Arada daginik olabilir,ama pis asla ve asla olamazzz evim
Yasasinnn temizlik
Canim bu yaz için geçerli değil kıyafetler de değil tabiki yazın hergün banyo yapar kıyafetimi değiştiririm malesef huy bu. Kardeşim hep kokuyormusum gibi geliyor bana ne kadar banyo yapsam da diyor artık kıza söyleye söyleye takıntı haline getirtmisSizin temizlik durumunuz etrafa rahatsızlık vermiyorsa kimseyi ilgilendirmez. 2 gün yıkanmayınca kokmuyorsanız, ellerinizi falan abartıya kaçmadan ama olması gereken kadar hijyene dikkat ederek yıkıyor musunuz mesela bence bunlar önemli. Yoksa evini b*k götürmüyorsa kime ne, orası sizin yaşam alanınız. İstemeyen gelmeme hakkına sahip. Ama 2 gün yıkanmayınca kokuyorsanız, insanlar sizin dokunduğunuz yere dokunmak istemiyorlarsa, ne bileyim giysileriniz kirli ve kokuyorsa insanlar rahatsız olmakta haklılar, toplum içine çıkıyoruz çünkü. 2 gün banyo yapmayınca bu sıcaklarda nasıl rahat ediyorsunuz o da ayrı konu. İnsanın saçı yağlanır, kirlenir, terler hani nedir yani bu sıcaklarda 2 gün boyunca banyo yapmamanın nedeni? Kokmaya ya da kirlenmeye gerek yok yaz günü banyo yapmak için. İlginç.
Evindeki temizlik işleri bir kıstas olamaz ayrıca. Benim bir arkadaşım var, evdeyken ne zaman telefonlaşsak, napıyorsun dediğimde temizlik yapıyorum der. Üniversitede beraber okuduk, tatillerde eve giderdik, döndüğümüzde neler yaptığımızı anlatırdık evdeyken... Sürekli temizlik yaptığından, akrabalarının evini temizlediğinden falan bahsederdi. Bir keresinde bir arkadaşımız (X) için "X hiç temizlik yapmıyor" dedi. Nerden biliyorsun? dedim. "Mesela ben Y'yi ne zaman arasam temizlik yaptığından mutlaka bahseder. Ama X'i aradığımda bir kere bile "temizlik yaptım" demedi" dedi. "Söylemek zorunda değil ki?" dediğimde "insan söylemez mi" falan demişti. İlginçti.
Canim yazın her gün kışın iki güne bir muhakkak banyo yaparım kıyafetimi de hergün değişirim söylemek istediğim bu değil. Takıntı haline gelmiş kendi deli gibi sigara içiyor ama ona sen kokuyorsunevim sizinkinden daha pistir eminim,
ama demişsiniz ya 2 gün banyo yapmasam laf ediyorlar diye, orda haklılar işte. ortak alan paylaştığınız sürece kişisel temizliğinize dikkat etmek zorundasiniz.
Benim esim hic sevmez daginikligi pisligi onun belirli kurallari vardir evi temiz olacak utusu yapilmis olacak ve yemegi hazir olucak ben bunlarin hepsini o istiyo diye yapmiyorum ben istedigim icin yapiyorum sevdigim icin yapiyorum bana kimseden laf gelmesini istemedigim.icin yapiyorum bugun pazar ben evi temizliyorum suan kim pazar gunu dpgru duzgun is yaparki . sen de sorumlulugunu bildikten sonra kimseye kendine laf soyletme .Yok eşim dağınıgiz diyor sadece o da bugün dağınıksa yarın topluyorum. Dün kızdım zaten artık ne olur bilmiyorum
Arkadaşlar siz çok mu temizsiniz. Çalışan bir insanım tatilde ailemin yanına geldim. Her gün ev sürdürüyoruz hergün makina çalışıyor, her gün çamaşırla uğraşıliyor bende abartmayın çamaşır biriksin az diyorum rahatligima veriliyor. Dağınık oluyor evim bazen, çamaşır toplandığım da... ama yeri geldiğinde de bekletmiyorum. Küçük kızım var her dakika toplamıyorum peşini. Bu bile laf oluyor pismışim
Bende biliyorum onlar gibi değilim. Hep birilerinin evini,temizliğini, kokusunu konuşuyoruz iki gün banyo yapmasam yaz kış ne zaman bir araya gelsek laf oluyor çocuk gibi...
Benim evime gelip en ince ayrıntısına kadar temizlik yapıyor annem o kadar rahatsız oluyorum ki yapma Diyorum boş duramıyorum diyor ama sonra dedikodumu yapıyorlarmis kardeşimle. Eşim yada arkadaşlarım böyle düşünmüyor. Evet dağınıklıklarim oluyor yada hep evim toplu değil ama eşimle çay içmeyi ev süpürmeye tercih ederim çoğu zaman daha sonra da yaparım o işi deyip sonra yapıyorum.
Sizde Bu tarz eleştiriler alıyor musunuz? Yada bu durumdan nasıl kurtulurum?
temizlikle ömrümü tüketemem
Canim bu yaz için geçerli değil kıyafetler de değil tabiki yazın hergün banyo yapar kıyafetimi değiştiririm malesef huy bu. Kardeşim hep kokuyormusum gibi geliyor bana ne kadar banyo yapsam da diyor artık kıza söyleye söyleye takıntı haline getirtmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?