Ne temizlikmis arkadaş?

biz çocuklarımız oynasın diye oyuncak alıp sonra da evi dağıtmasınlar diye oyuncakları çocukların ulaşamayacağı yere saklayan bir milletiz.
Çok doğru evde bir tane oyuncak yok çocuk tabak çanakla oynuyor onunla oynanmaz diyor dün yengem allahım sana geliyorum dedim içimden

Kimseye kendine laf soyletme bu tavizi verme derim istedigin gibi davranmakta ozgursun esinde birsey demiyorsa sikinti etme bosver
Yok eşim dağınıgiz diyor sadece o da bugün dağınıksa yarın topluyorum. Dün kızdım zaten artık ne olur bilmiyorum

Hayır şimdiye kadar hiç bir misafirim Evimi dağınık yada pis görmemiştir bir kaç oyuncak dışında. Uyarı dan ziyade kınama bunlar

peki temizilik yaparken kendinize zarar veriyor musunuz. kalp çarpıntısı panik hissediyor musunuz. ispanağı 7 kere yıkayınca her seferinde 9 a ulaştırmaya çalışıyor musunuz

Canim bu yaz için geçerli değil kıyafetler de değil tabiki yazın hergün banyo yapar kıyafetimi değiştiririm malesef huy bu. Kardeşim hep kokuyormusum gibi geliyor bana ne kadar banyo yapsam da diyor artık kıza söyleye söyleye takıntı haline getirtmis

evim sizinkinden daha pistir eminim,
ama demişsiniz ya 2 gün banyo yapmasam laf ediyorlar diye, orda haklılar işte. ortak alan paylaştığınız sürece kişisel temizliğinize dikkat etmek zorundasiniz.
Canim yazın her gün kışın iki güne bir muhakkak banyo yaparım kıyafetimi de hergün değişirim söylemek istediğim bu değil. Takıntı haline gelmiş kendi deli gibi sigara içiyor ama ona sen kokuyorsun

Yok eşim dağınıgiz diyor sadece o da bugün dağınıksa yarın topluyorum. Dün kızdım zaten artık ne olur bilmiyorum
Benim esim hic sevmez daginikligi pisligi onun belirli kurallari vardir evi temiz olacak utusu yapilmis olacak ve yemegi hazir olucak ben bunlarin hepsini o istiyo diye yapmiyorum ben istedigim icin yapiyorum sevdigim icin yapiyorum bana kimseden laf gelmesini istemedigim.icin yapiyorum bugun pazar ben evi temizliyorum suan kim pazar gunu dpgru duzgun is yaparki . sen de sorumlulugunu bildikten sonra kimseye kendine laf soyletme .

Hanımlar şu temizlik yapanlar inci gibi düzenli şekilde bide anlatmiyolarmi günlük yaptıkları işi, ben orda bitiyorum

Okuyunca bana bi gayret geliyo anlatamam. Ama herşey ekranı kapayıncaya kadar.

Çok isterdim rutine bağlayıp günlük işlerimi sırasıyla yapmayı

Dağınık değilim ama hijyenik biride değilim malesef. Benimde annem çok titiz belkide ona tepki olarak böyle oldum ben

ben dağınık bir insanım normalde
titiz sayılmam
ben de senin kafandayım
temizlikle ömrümü tüketemem

Kis aylarinda degil yazin her gun degil ama gunasiri supurge yapilmali,toz alinmali,balkonlar yazin her gun yikanmali,lavabo,tuvalet ovulmali(bu yaz&kis)..Eee bunlari da toplarsan neredeyse gunluk temizlik oluyor zaten.Bir de cocuk varsa heryerde yer icer doker bir viledalamak lazim..Camasir biriktirip yikamak mantikli ama dag gibi utuyu dusundukce az az yikayip az utulemek de mantikli geliyor :)
Balkon yikamak 10 dk
Evin mutfak,oturma odasi,holunu supurmek,toz almak 15 dk (ev cok buyuk degilse) bu gunasiri.
Lavabo &tuvalet ovmak 5 dk.
Bunlar rutin isler ve olmasi gerekenler diye dusunuyorum hijyen acisindan.Kalkip haftada 1 yapilmaz.
Yani gozumuzde cok buyuttuklerimiz aslinda basitce yapilacak isler.
Bunlarin yaninda insanlarin ne dedigi zerre umrumda olmaz.Elestiri yapilmasi da sinek viziltisi..Evimde kedi varken de gelen gelir gelmeyende kapinin sapi gosterilirdi :)

temizlikle ömrümü tüketemem

Katılıyorum. Marifetmiş gibi her gün şunu yaparım iki güne bir bu olur diye anlatanlara "Ne zaman yaşıyorsunuz peki?" diye sorasım geliyor. 50 yaşında bez sıkmaktan eklem romatizması olmuş, yıkamaktan yaşlanmış ellerle kimse madalya takmıyor. 50 yaşında geriye dönüp baktığında her gün ev süpürdüm vay be kendimle gurur duyuyorum denmiyor.
Demiyorum ki pis olun dağınık olun ama zaten temiz yeri her gün bir daha temizlemeyi marifet gibi anlatmayın. Azıcık yaşayın...

bende derım anneme ve verılen cevaplar genelde şöyle olur '' evi bk mu götürsün, alışmıssın sen dagınıklığa, ben rahat edemem, içim daralıyor, yok oram şöyle oluyor yok burama bişi oluyor..''

viledayla yerler temız olmuyormus. ulen yarın öbür gün hiç iş yapamayacaksın sonun o, hala kalkmıs yerlerı bezle siliyorsun.
ben yapmam, benden kıymetlı degıl

senin annen de benım kv gibi. hem kızının evini temızler hem de arkasından laf söyler

Çamaşır bende biriktirir im haftada 1 yıkarım annen beni bilse pasaklinin önde gideni der bazen odamı 2 haftada 1 temizlerim dedikodu mu eden varmı bilmiyorum ama etse de takmamki

Ha anladım şimdi, siz öyle yazınca sanki 2 gün banyo yapmıyorsunuz gibi anladım :) Takıntılı demek ki.

Aman ben hafta bir gün makine açıp ütü yapıyorum annem direkt ay kokar onlar yavrum o ne öyle öyle şey mi olur diye saydırıyor.

Valla ben bugün toplasam eşim çocuk gibi dağıtıyor ne yapayım uğraşamam valla koca gün çalışıyoruz zaten

Ben ailemle yaşadığım için anneannem falan illa ki bişeyler yaptırıyor ancak kendi evime çıkınca da öyle temizlik periyotlarını çok uzatmam muhtemelen. Ne bileyim, 2 haftada bir yapmaktansa uygun olduğum zamanlarda 3-4 günde bir yaparım, arayı çok açmayınca da çok kirlenmeyeceği için temizlik işi fazla vakit almaz diye düşünüyorum.

Annen ve kardesin calismiyorlar galiba. Calisan insanin halinden calisanlar anlar hele bir de cocuklusunuz. O cocuk kipir kipir olur her dakika arkasindasinizdir. Annler gelip sana yardim edecegine dedikodunu yapiolarsa saglam laf sok, annen sonucta bir kuser ikinci gun barisirsiniz. Arkandan konusulmasi seni incitiyor benim esim de oyleydi ilk baslarda kendisi ben den az calisiordu ben 8_17 calisiyordum eve gelip yemek yap onun daginikligini topla her gun temizlik ama benm esim yine de bana laf ediordu. Sizin esiniz sizin arkanizda umursamior buna inanin ve artik sizin aileniz esiniz ve cocugunuz. Anneniz ve kardesiniz ikinci sirada. Onlarin sozlerini takmayin. Konusacak bir konulari yok heralde sizi konusuolar. Biraz da kiskaniyor olabilirler. Umursamayin bile.

Eski evler eski eşyalar ne kadar temizlenirse temizlensin hic temizligini dogru durust gostermez. Ancak yeni evler yeni eşyalar bir kere siler supurursun işi biter. Göze çok batmıyor kirlense de. Belki annenizin eşyaları veya evi eski olduğu için alışkanlık yapmıştır.

Haftada bir kadın gelir,hafta arası bir gün salon ve giriş süpürülür,silinir.Mutfak çocuktan dolayı hergün viledalanır.
Her gün temizlik yapanların vaktine üzülüyorum açıkçası.Yapacak yığınla şey varken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…