Ne temizlikmis arkadaş?

Bi kisilik meselesi bosver sen daha iyisin. Hem kucuk bebegin var dortdortluk olmak icin durmadan ayakta olcaksin sen. Bizm evde bebis yok ben halinin iplerine yonune bile kafayi takiorum bosluktan.

Valla büyük konuşmayayım ama hiçbir kuvvet bana hergün süpürge açtıramaz, hergün çamaşır yıkatamaz. O ne öyle ya hiç yaşamayalım, hergün iş yapalım.

Haftalık süpürge, toz, paspas yaparım. Sonraki günler sadece kırıntı vs. döküntü olunca şarjlı süpürgeyle çekerim o bölgeyi. 20 günde 1 hatta ayda 1 cam silerim. Çamaşır birikince yıkarım, sadece ütüyü bekletmem yerim yok bekletmeye. Mutfakta zaten ocak, tezgah her zaman temizlerim, mutfak önemli hijyende. Wc-banyo haftada 1 derin temizlerim. Gündelik olarak da çamaşır suyuyla ovalarım şöyle bir.

Yılda 2 kez de büyük temizliğim var, oda oda her yeri dip bucak temizlerim silinmedik dökülmedik tek yer kalmaz. Yorgan, battaniye, örtüler vs. duran ne varsa yıkarım. Halılar da bu sıra yıkanmaya gider. Kapılar da silinir.

Bu bana yetiyor. Fazlasına hiç ama hiç gerek yok. Hiç yoramam kendimi. Ev kadınıyım ama ev için kendimi asla paralamam. Sadece düzen hastalığım var, her yer mum gibi olmalı dolaplar, çekmeceler. Tek takıntım bu...

Bende dağınığım ohhh çokta güzel yapıyorum kime ne? Evimi b.k götürmedikçe sıkıntı yok bence :))

Pisliği sevmem kokan seylerden nefret ederim ama dağınıklık bence sıkıntı yaratmaz...

Evlenince kendi evimde ne olur ne yaparım bilemem, şu an böyle ama..

Kimseye kendine laf soyletme bu tavizi verme derim istedigin gibi davranmakta ozgursun esinde birsey demiyorsa sikinti etme bosver

Ablamla annem.banada diyolardi titiz degilsin diye ve kaynanamla gorumcemxw demeye baslayinca bi sirkelendim
2 senedir cok temizlik yapiyorum onlarda goruyor yalandan muhabbetim.genelde temizlik hatta gcen gorumce aradi napiuon dedi hic abla dip.kose yapiyom yine tulleri a ttim makineye cami sildim en son yerleri silim yemge giriscem diyom
Halbuki o aradiginda miskin miskin tv izlerim genelde

Ben olsam bende uyarirdim seni arkadaslar es dost cevre tabikide uyarmaz senden tepki almamak icin ama kan bagin olan kisiler sejin iyiligini istedigi icin muhakkak soylerler ... ayrica bende gittigim yer daginiksa koltugun kenarina kivrilarak oturuorum tahammul edemiyorum kalkip gidesim yada evi temizleyesim gelior ...

Tatilde ailenin yanına gelmissin hergün süpürge mi yapacaksın. Ailenin yanında rahat olamiycaksan nerde rahat olucaksin. bence biraz anlayissizlarmis. Ayrıca o işleri hergün yapmaya gerek yok hergün yapanlar takıntı halinde titiz olanlar sen normalsin rahat ol

ayy ne komiksin ya akillisin valla

12 de işiniz bitiyorsa iyi. Aslında çokta abartmiyorsunuz. Wc her sabah ve akşam temizlenmeli zaten. Süpürmek , özellikle çocuk varsa iki günde bir açılmalı zaten. Dip köşe ise haftada bir defa yapılsa yeter. Silmek ise gelip güvenine bağlı. Yalnızsa insan iki, üç günde bir yetiyor.
Akşama kadar hergun kanepe koltuk.kaldıran, hergun cam silen, 2 günde bir mutfağı indiren insanlar var.

Çamaşırı çok çıkması temizlik ya da pis olma işareti değildir. Benimde hergun camasirim çıkar. C.tesi ve pazar hariç çalışır her gün.

Her gun temizlik mi olur yaa :/ senin yaptığın daha iyi bence. Ömür temizlikle gecer oyle

Sizin temizlik durumunuz etrafa rahatsızlık vermiyorsa kimseyi ilgilendirmez. 2 gün yıkanmayınca kokmuyorsanız, ellerinizi falan abartıya kaçmadan ama olması gereken kadar hijyene dikkat ederek yıkıyor musunuz mesela bence bunlar önemli. Yoksa evini b*k götürmüyorsa kime ne, orası sizin yaşam alanınız. İstemeyen gelmeme hakkına sahip. Ama 2 gün yıkanmayınca kokuyorsanız, insanlar sizin dokunduğunuz yere dokunmak istemiyorlarsa, ne bileyim giysileriniz kirli ve kokuyorsa insanlar rahatsız olmakta haklılar, toplum içine çıkıyoruz çünkü. 2 gün banyo yapmayınca bu sıcaklarda nasıl rahat ediyorsunuz o da ayrı konu. İnsanın saçı yağlanır, kirlenir, terler hani nedir yani bu sıcaklarda 2 gün boyunca banyo yapmamanın nedeni? Kokmaya ya da kirlenmeye gerek yok yaz günü banyo yapmak için. İlginç.

Evindeki temizlik işleri bir kıstas olamaz ayrıca. Benim bir arkadaşım var, evdeyken ne zaman telefonlaşsak, napıyorsun dediğimde temizlik yapıyorum der. Üniversitede beraber okuduk, tatillerde eve giderdik, döndüğümüzde neler yaptığımızı anlatırdık evdeyken... Sürekli temizlik yaptığından, akrabalarının evini temizlediğinden falan bahsederdi. Bir keresinde bir arkadaşımız (X) için "X hiç temizlik yapmıyor" dedi. Nerden biliyorsun? dedim. "Mesela ben Y'yi ne zaman arasam temizlik yaptığından mutlaka bahseder. Ama X'i aradığımda bir kere bile "temizlik yaptım" demedi" dedi. "Söylemek zorunda değil ki?" dediğimde "insan söylemez mi" falan demişti. İlginçti.

İnsanların gerçekten kendileriyle övünebilecekleri başka birşeyleri olmadığında hemen temizliklerinden falan dem vuruyorlar. Ben bu tür insanların gerçekten aşırı işsiz olduğunu düşünüyorum. Kendilerine kadın madem evdeyse bütün gün temizlik çamaşır bulaşık ütü yapmak zorunda gibi Bi misyon yüklemişler ama çevrendeki kimseye bu kadar kulak asma. Ben de canım isterse yapıyorum canım istemezse yapmıyorum üstelik 3 yaşında çocuğum da var evde biraz tozdan başına birşey Gelmedi çok şükür şu ana kadar. Senin evin senin düzenin kime ne

Temizlik imandandir diye bosuna dememisler,yadasinnnn temizlik:) cok severim bende toza dayanamam camlar balkonlar hemen hergun silinir yafa 2 gune bir,
Asla terlemem koltyk alti islanirsa yada kokarsa nefret ederim,sogurum karsimdakinden
yanimda yedek kiyafet tasirim ,
esim hergun banyo yapsin isterim,
eve girer girmez ayak yikansin isterim,
mutfagimda tezgahimda asla bulasik olmaz,
tezgah kuru kalsin isterim,
wc hergun yikanmali,yuz yikama jellerim toniklerim bitmemeli,
ellerim. Ayaklarim hep temiz olmali,ispanak 9 kere yikanmazsa yenmemeli,lavobolar hergun yada gunde 2 kere yikanmali
Ellerim saymiyorum bile kac kez yikadim
Arada daginik olabilir,ama pis asla ve asla olamazzz evim

Yasasinnn temizlik

evim sizinkinden daha pistir eminim,
ama demişsiniz ya 2 gün banyo yapmasam laf ediyorlar diye, orda haklılar işte. ortak alan paylaştığınız sürece kişisel temizliğinize dikkat etmek zorundasiniz.

Konu sevip sevmemenizle degil, baskalarinin temizligini az gorup dedikodusunu yapiyor musunuz onunla ilgili.

Yapiyor musunuz?

Aynen.aynı benim üvey annem.hayatindaki tek uğraş temizlik ve tek sohbeti başkalarının evinin pisliği.başka hiç bir özelligi olmayan insanların uydurduğu bir gereklilik.

Ben de pis değilim ama temizlik hastası da olamam.cünkü bir yaz yakalandım o duruma.önünü alamıyorum ben öyle oldugumda.hayat kalitem düsüyor temizlik yapmaktan ve hiç bir seyden zevk alamıyorum.böyle iyi ama konu sahibi ben de sizdenim....

Çalışan biriyim.

Haftada 1 kadın alıyorum, evim her daim misler gibi oluyor. Ben de temizlik yapmaktansa, kocamla birlikte çayımı hüpürdetip, çekirdek çitlemeyi seviyorum

Genelde çevremdekiler de evimin her daim derli toplu olduğunu söyler. Kv, annem, diğerleri...

Paramı kazanıyorum, kendimi temizlikle, çamaşırla pek yormuyorum açıkcası.

Ne kadar doğru söylemişsiniz. Ben de gerçekten pis bir insan değilim sadece çocuğun oyuncaklarıni her dakika toplamıyorum yada yatak örtümü kalkar kalkmaz örtmüyorum bazen yada gardolabım kitap gibi değil her zaman. Çok rahatsızim evim de annemın is yapmasına çünkü biliyorum ki bunu irdeliyor yüzüme sana hak veriyoruz deyip yine de rahatlığıma veriyorlar. Çok üzücü gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…