• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapabilirim sizce?

acemiqueen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2023
592
436
33
31
Merhaba hanımlar.Aylar önce en yakın arkadaşımla tüm iletişimimizi kestik ciddi anlamda beni çok yoruyordu.Ve çevremde artık böylr bi insan olsun istemiyordum.Hiçbi şekilde benimle konuşacağını düşünmedim ben kendisi aramasa asla aramazdım. ama bu sabah aradı ki numarası yoktu tanıdık geldi.Önce açmayacaktım sonra dediö acaba birisine mi bi şey oldu.Kendisi tek çocuk babasında yıllar önce vefat etmiş.Annesine felan bi şey oldu diye düşündüm bi an ciddi anlamda ihtiyacı olmasa o da aramazdı tanıyorum yani.Ağlayarak açtı büyük bi depresyona girmiş aslında yılların birikimi.Yaşamak istemiyorum artık intihar edeceğim bu kadarmış beni ömrüm felan ye konuştu.Acilen profesyonel destek almalısın felan dedim bi anda böylr bi cümleyi söyleyecek biri değil.Son bi kaç ayda ne yaşadığını bilmiyorum o kadar konuşamadım .Sonda koanuşurux dedi ama açıkçası tekrar iletişim kurmak istemiyorum eskisi gibi artık samimi olamayız koptu sanki .ama acil bi destek alması da gerekiyor. Ne yapabilirim sizce yapar mı ? Eskisi gibi çok samimi olmadan ama yine de yardımcı olmak istiyorum.Yazık profesyonel hiç destek almadı hatayı Orda yaptı .Yılların birikimi tanıyorum bi yerfe patlak verdi .

İntihar düşüncesini dile getirmiş, varsa bir ortak tanıdığınız ona iletin, yoksa da yardım etmeye çalışın.

Şimdi yeni nesile işte sizi düşüren insanları hayatınızdan çıkarın, hep pozitif olun, Mutlu olun, sizi mutsuz edeni hayatınızdan çıkarın falan pompalanıyor. Sizin şahsınıza bir kötülüğü yoksa, benim modumu düşürüyor diye birini hayatından çıkarmak - en yakın arkadaş üstelik- ciddi bencillik.

Şu açıdan söylüyorum, hepimiz insanız ce hepimizin düşüş dönemleri olabilir. Hayat zaten herkese adil değil, demek ki üzücü bir hayatı var. Ona destek olmaktansa üfff çekemem demek şu an pompalanan ‘sadece kendini düşün, seni mutsuz eden şeyleri hayatından çıkar’ düşüncelerinin eseri. Bir infu vardı, yakın arkadaşımın babasının cenazesine gitmedim, çünkü o ortam benim enerjimi düşürecek falan diyen. Ciddi bir bencillik, ciddi bir kötülük pompalanıyor kendini sevmek adı altında. Umarım ilişkiniz bu şekilde değildir.

Böyle insanlar bana inandırıcı gelmiyor. Aranız neden açılmıştı? Daha önce intihar muhabbetleri var mıydı?

Acaba ilginizi çekmek için mi yapıyor bilemedim. Ancak negatif insanlardan uzak durmanız sizin yararınıza olur. Ben de yukarıda B birterslikvar arkadaşın yazdığına katılıyorum, eski arkadaşınızın durumunu çevrenizde ortak tanıdığınız varsa ona iletin.

Arkadaşınızı iyi tanırsınız gerçekten kendine zarar verme potansiyeli var mı? Çevresinde ulaşabileceğiniz bir tanıdığınız varsa irtibata geçmenizi tavsiye ederim yada arkadaşınıza ulaşamıyorsanız ve arkadaşınızın adresini biliyorsanız 112 yi arayarak emniyete bilgi verebilirsiniz.

Merhaba hanımlar.Aylar önce en yakın arkadaşımla tüm iletişimimizi kestik ciddi anlamda beni çok yoruyordu.Ve çevremde artık böylr bi insan olsun istemiyordum.Hiçbi şekilde benimle konuşacağını düşünmedim ben kendisi aramasa asla aramazdım. ama bu sabah aradı ki numarası yoktu tanıdık geldi.Önce açmayacaktım sonra dediö acaba birisine mi bi şey oldu.Kendisi tek çocuk babasında yıllar önce vefat etmiş.Annesine felan bi şey oldu diye düşündüm bi an ciddi anlamda ihtiyacı olmasa o da aramazdı tanıyorum yani.Ağlayarak açtı büyük bi depresyona girmiş aslında yılların birikimi.Yaşamak istemiyorum artık intihar edeceğim bu kadarmış beni ömrüm felan ye konuştu.Acilen profesyonel destek almalısın felan dedim bi anda böylr bi cümleyi söyleyecek biri değil.Son bi kaç ayda ne yaşadığını bilmiyorum o kadar konuşamadım .Sonda koanuşurux dedi ama açıkçası tekrar iletişim kurmak istemiyorum eskisi gibi artık samimi olamayız koptu sanki .ama acil bi destek alması da gerekiyor. Ne yapabilirim sizce yapar mı ? Eskisi gibi çok samimi olmadan ama yine de yardımcı olmak istiyorum.Yazık profesyonel hiç destek almadı hatayı Orda yaptı .Yılların birikimi tanıyorum bi yerfe patlak verdi .
İçinize sorun…içinizden gelmiyorsa yapmayın

Ne kadar yakın olduğunuza bağlı bence. Gerçekten samimiyseniz ve yaşadığı sorunlar onu bu hale getirdiyse ben destek olur sonra arkadaşlığımı gözden geçirirdim.
Eskiden çok samimiydik ama zamanla beni anlamamaya başladı.Gerçekten kaldıramadığımı fark ettim.Benden başka kimseyle yakın arkadaş olamadı gerçekten kimse onun kaprislerini şımarıklığını benim kadar çekemezdi en son ben de ipleri kopardım.Destek olarak yardımcı olmay çalışacağım ama benim desteğimle olacak iş değil profesyonel destek almalı.Ama eskisi gibi samimiyet içimden gelmiyor

Ben Allahtan korkarım belli ki çıkmazda bana el uzatmis tutar duze çıkarırım gücüm yeterse ha yetmezse en yakınına haber veririm elimden geleni yaparım
Yarın bir gün gerçekten dedigini yapar intihar ederse vicdan azabı duymayacak misiniz Allah korusun
sadece Benim desteğimle olacak iş değil ki profesyonel destek almalı.Objektif konuştum yardımcı olmaya çalışacağım ama eski sanimiyeti kuramayabilirim.

Şu açıdan söylüyorum, hepimiz insanız ce hepimizin düşüş dönemleri olabilir. Hayat zaten herkese adil değil, demek ki üzücü bir hayatı var. Ona destek olmaktansa üfff çekemem demek şu an pompalanan ‘sadece kendini düşün, seni mutsuz eden şeyleri hayatından çıkar’ düşüncelerinin eseri. Bir infu vardı, yakın arkadaşımın babasının cenazesine gitmedim, çünkü o ortam benim enerjimi düşürecek falan diyen. Ciddi bir bencillik, ciddi bir kötülük pompalanıyor kendini sevmek adı altında. Umarım ilişkiniz bu şekilde değildir.
Yıllarca çektim .Hatır gönül dedim bi anda silmedim kendisini .Nazını kaprislerini gerçekten katlandım ama artık kaldıramadığımı gark ettim ki kendisi bana da eşime de saygısızlık yaptı o sildi engelledi ben birlerini kolay kolay çıkarmam hayatımdan ama çıkarırsam silerim tamamen aramasaydı aramazdım başkası olsa telefonuna da bakmazdı .Evet hayat herkese adil değil insanız her şey başımıza gelebilir asla yaşadığı durumu yadırgamıyorum hatta kendisine sadece benimle çözülecek bi şey değil profesyonel destek alması gerektiğini de söyledim.Yılların birikimini yaşıyor bi yerde patlak verecekti.

Yıllarca çektim .Hatır gönül dedim bi anda silmedim kendisini .Nazını kaprislerini gerçekten katlandım ama artık kaldıramadığımı gark ettim ki kendisi bana da eşime de saygısızlık yaptı o sildi engelledi ben birlerini kolay kolay çıkarmam hayatımdan ama çıkarırsam silerim tamamen aramasaydı aramazdım başkası olsa telefonuna da bakmazdı .Evet hayat herkese adil değil insanız her şey başımıza gelebilir asla yaşadığı durumu yadırgamıyorum hatta kendisine sadece benimle çözülecek bi şey değil profesyonel destek alması gerektiğini de söyledim.Yılların birikimini yaşıyor bi yerde patlak verecekti.

Zaten ilk Mesajımda size bir zararı yoksa dedim, zararı varsa o farklı bir konu tabiki. Sadece onun psikolojisinin kötü olmasından mı hayatınızdan çıkardınız demek istedim,

Çevresinde birileri varsa iletin mutlaka, intihar etse gerçekten belki kendinizi sorumlu hissedersiniz

Acaba ilginizi çekmek için mi yapıyor bilemedim. Ancak negatif insanlardan uzak durmanız sizin yararınıza olur. Ben de yukarıda B birterslikvar arkadaşın yazdığına katılıyorum, eski arkadaşınızın durumunu çevrenizde ortak tanıdığınız varsa ona iletin.
Evet nehatfiliği nazları kaprisleriyle bi daha görüşmemek üzere çıkardım hayatımdan.İlgi
Çekmek için yapacağını sanmam çünkü arayacağını hiç düşünmedim.Annesi dışında ortak kimse yok kadına da nasıl söyleyeceğim tek çocuğu eşini de yıllar önce kaybetmiş.annesi beni çok severdi.
Böyle insanlar bana inandırıcı gelmiyor. Aranız neden açılmıştı? Daha önce intihar muhabbetleri var mıydı?
Beni anlayamıyordu nazlı kaprisli.Evlendim çocuğum felan da oldı ama halen bekarmışım gibi davranmamı bekliyordu daha bi sürü şey
Kendisi bekar .Bana da eşime de saygısızlık yaptı.üstüne o engelledi sildi .Ben de ipleri kopardım o aramasaydı asla aramazdım.Daha önceden de mutsuzluk depresyonuna giriyordu.ilk defa bu muhabbeti oldu açıkçası eski samimiyeti istemediğimi fark ettim ama yine de objektif konuştum benimle olacak iş değil gerçek profesyonel bi destek almalısın dedim hatta.Yılların birikimi.Bi günlük iş değil aylarca gerekirse ilaç desteği almalı.Ama yok dedi .Eski samimşyetimlr olsa yine destek almalı derdim çünkü içinde kendi savaşı var.

Evet nehatfiliği nazları kaprisleriyle bi daha görüşmemek üzere çıkardım hayatımdan.İlgi
Çekmek için yapacağını sanmam çünkü arayacağını hiç düşünmedim.Annesi dışında ortak kimse yok kadına da nasıl söyleyeceğim tek çocuğu eşini de yıllar önce kaybetmiş.annesi beni çok severdi.

Anlıyorum o zaman durum biraz zor. Nacizane tavsiyem arkadaşınıza mesafenizi koruyacak şekilde bir psikiyatriste yönlendirebilirsiniz. Arkadaşınıza da artık eskisi gibi yakınlık kurmak istemediğinizi gösterirseniz anlayacaktır.

Bahsettiğiniz kişi yardıma muhtaç ve yıllarin birikimiyle intihar düşünen biri gibi gelmedi bana.

Elindeki stres topunu kaybetmek onu biraz daha depresif yapmış hepsi bu.

Kaprisleri ve saygisizligiyla herkesi kendinden uzaklastiran birinin tek rahatlama aracı sizmissiniz.
Ve sizin yoklugunuz onu bocalamaya itmiş.

Siz bı iki kere konuşup profesyonel destek almaya yönlendirin, konuştukça göreceksiniz zaten klasik negatifligiyle sizin enerjinizi emmeye çalışmasından başka bişey olmadığını.

Ayrıca gerçekten intiharı düşünüyorsa ve çok yardım etmek isteseniz aranız çok çok iyi olsa da başka hiç bişey yapamazsınız zaten.Bı iki kez konuşup profesyonel desteğe yönlendirdirebilirdiniz sadece yine.

Back
X