Ne yapacağımı şaşırdım artık yuh diyorum 😔

İlk defa sizden duyuyorum saygısızlık olduğunu hoparlör açıksa ki karşı taraf bunu biliyo zaten evdemisin iştemsin diye soruyo her aradığında benim dinlediğimi düşünerek cavep veriyo ama nasıl düşünmek isterseniz ben saygı duyarım o sizin fikriniz

ben mesafe severim.
kayınvalide beni gruba eklemediyse ölü taklidi yapardım ben fark edip de almasın diye
benim için mesele olmazdı.
o yüzden yerinize koyamam.

bu şekilde kendinizi korumuş mu oldunuz sizce?
uzaktan yuzyuze bakmıyorken daha kolay sanırım.
bir duruşunuz olsun, kimse sizden hınç falan alamaz.
bunu da yüz göz olmamakla yaparsınız.

Ne kadar abartmissiniz yahu. Aglama krizleri filan ne gerek var. Eklemiyorsa eklemesin sizde ona gore mesafenizi koyun olsun bitsin. Bu kadar laf dalasina ne gerek var.
Anlatamıyorum ki benim amacım eklenmediğim için ağlamak değil neden arkamdan iş çeviriliyo ne yaptım neden ayrım yapılıyo onu öğrenmek istedim normalde yanlatına gittiğimizde iyi davranır falan o yüzden şoklardayım

Geçmiş senelerde hiç nişey yapmadığım halde eşime karşı uzaktan telefonla ve mesajlarla bana karşı doldurdu

He son olarak kaynanmla konışmayı bitirirken annesi annen herzaman önde olmalı oğlum bunu iyi bil diye öğütledi şimdi nediyeyim

Bozulmanizi anliyorum ama meseleyi bu kadar buyutmenize luzum yoktu. Esinizi karistirmanizda hos olmamis. Bizzat kendiniz soyleseydiniz kaynanaya. Bu kadar kafaya takmanizda bana normal gelmedi. Anladigim kadariyla sizde kayinvalideden pek hoslanmiyorsunuz. Oda bunu hissetmis olmaliki size mesafe koymus.

Kayınvalideniz sinsice planını kurmuş yemini atmiş ve sız maalesef yemi yemişsiniz. Hiç oralı olmayacaktınız. Hatta gruptan haberiniz yok gibi davranacaktınız. Umrunuzda degil gibi. Zaten aile grubunda olmamak konusunda hiç bu kadar strese gerek yok cidden. Atom parçalamıyorlar sonuçta o gruplarda.

Neden gitmeniz gerekiyor anlamadım? Hem huzursuzluk çıkarmaya çalışıyor hem üste çıkmaya çalışıyor. Allah bildiği gibi yapsın. Aynı şeyi sen yapsan kim bilir ne yapardı.

Geçmiş senelerde hiç nişey yapmadığım halde eşime karşı uzaktan telefonla ve mesajlarla bana karşı doldurdu

o eşinizin suçu. dolmasaydı.
hamile olduğunuza göre affetmişsiniz bu konuda.
aynı hoşgörüyü valideye de gösterin o vakit.

eşiniz gereken cevabı verdiğinde, gruptan çıktığında bu mesele bitmişti. ondan sonrası eşiniz ve annesi arasında olurdu.
diğer gruptan çıkıp, ortalığı karıştırıp, üstüne engelleyip, sonra da ama hamileyim ağlama krizine girdim demeyin.
kendi kendinize yapmışsınız.

işin kötüsü oraya gitmek zorunda kalırsanız, tatsızlık çıkmasın diye yüksek ihtimal eşiniz özür dile kapansın falan diyecek.
ben sizin kötülüğünüze söylemiyorum.
mesafeli bir duruşunuz olursa zarar görmezsiniz.
böyle işlere girerseniz daima işin sonu size patlar.
dün dolan eşiniz, yarın da dolar onu da söyleyeyim.
adam hazır yanınızdayken aile krizine çevirmemeliydiniz.

AbsolutPromise a da telefon dinleme konusunda sonuna kadar katılıyorum.
hiç hoş değil...

ya nedense hiç saygısızlık yaptığını düşünmüyorum.
çünkü böyle grup kurmalar onu dışlamalar bunu böyle yapmalar saçma sapan halleri var kayınvaldenin.
Ben sadece neden böyle bir kayınvaldeyle sürekli mıç mıç olunduğunu anlamyorum, tatile gitmeler falan
burada konular hep aynı "kayınvalideyle geçinemiyorum ama köye, tatile vs beraber gidicez"
Gitmeyin abi, bir mesafe koymayı kendi başınıza bir aile olmayı öğrenin artık.

Haberi olduğu detayı şimdi mi geliyor?
Madem haberi vardı çocuk şikayet eder gibi eşinizi aratacağınıza kendiniz muhattap olsaydınız zaten “hoparlörün açık olduğunu bilmesiyle” aslında siz muhattap olmuşsunuz.
Her iki tarafta da uslüpsüzlük, iş bilmezlik var.
Bu benim şahsi görüşüm de değil ayrıca genel bir saygı kuralıdır.

Koskoca kadın, anne. Herhangi bir sorun olunca çözeceğine , ortalığı sakinleştireceğine neler yapıyor. Fazla muhatap olmayın, söylediklerini de kafanıza takmayın bence.

Beraber tatile dediğimden kasıt evlerine gitmek yani onlarla beraber tatile gitmek değil

Kayınvalidenizin normal görüşmelerde iyiyken aranız sizi gruba almaması sebep olarakta alıngan olduğunuzu söylemesi sinir bozucu gerçekten.

Ama sizin yerinizde olsam eşime aratmazdim, eşinizin gruptan cikmasi sizin diğer gruptan çıkmanız olayı gereksiz uzatmış.

Siz en fazla bir araya geldiğinizde tatlı bir şekilde laf sokardınız :) birde bunları hamileleğe niye bağladınız orayı anlamadım.

Ayrıca yanına gitmek zorunda olduğunuz insalara çok fazla tepki vermenin bir anlamı yok, üzülen siz oluyorsunuz farkındaysanız.

Hamileliğimi belirtmemin sebebi duygusal olduğum için daha çok üzülmek oldu başka bi sebebi yok

Önceki mesajlarımda neden direk aramdığımı belirtmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…