- 26 Mayıs 2016
- 1.617
- 2.378
- 83
- Konu Sahibi lachicaguapa
-
Ev küçükse temizlik eşya çok sıkıntı olmaz bence. Isınma konusunda da önemli olan evin nerede olduğu değil binanın yalıtımı. Eğer yalıtımı iyi yapılmışsa çatı katı da olsa ısınır, ama yalıtımı kötüyse ara katta üst veya alt komşunuz kaloriferi kapattığı anda ısınamamaya başlarsınız.
Ben cati dubleks severim,ara katta oturup elalemin ust kattaki sifon sesini duyacagima.
Ters dubleksin nesini begenmediniz anlamadim ama zevkinize goresini de elbette bulursunuz. Esyaniz yoksa daha iyi,ferah dosenir eviniz. Milletin evine gidiyorum esyadan gozlerim karariyor,bence az esya daha iyi
Ters dubleks illa yerin altinda olmaz ki, dukkan ustu ters dubleks var karsi dairemde cok guzel, hem de dukkanin ustunde oldugundan 2. Kat seviyesi gibi.Ters dubleksi yeni öğrendim umarım yanlış öğrenmemişimdir ama evin alt katı bodrum kat tarzı, camları da yarım gibi. Burada bi konu okumuştum, birisi aceleyle böyle bir ev almış bodrum kat ve depresyona girmiş, rutubet vb başa çıkarmamışlar.
Ters dubleks illa yerin altinda olmaz ki, dukkan ustu ters dubleks var karsi dairemde cok guzel, hem de dukkanin ustunde oldugundan 2. Kat seviyesi gibi.
Eger gucunuz yetiyorsa cati dubleksi olsun. Yalitim yaptirirsiniz soguktan sicaktan korunursunuz
ev alıyorsanız bunu göz önünde bulundurun evin kendisinden çok konumu önemlidir
İşte bu konuyu bu tecrübeler için açtım, teşekkürler cevap için. Ne gibi sorunlar oldu evinizde?Cati kati almayinda baska ne alirsaniz alin.
Imza: Cati katinda oturan bir dost.
seçenekleriniz arasında bulunsun konum evden önemlidirKonum meselesi de çok sorun oldu. Bulunduğumuz şehirde konum iyi olunca ev eski oluyor haliyle tadilat istiyor ve 3+1 almak bizim bütçemizde imkansızlaşıyor. Böyle böyle merkezi gözden çıkardık
İşte bu konuyu bu tecrübeler için açtım, teşekkürler cevap için. Ne gibi sorunlar oldu evinizde?
Neden 4+1? Ben bir çocuğum olduğu ve 2.yi düşündüğüm için 4+1 istiyorum mesela çocuklara birer oda olsun diye. Eğer siz de bu niyetle ev alıyorsanız söyleyin gelene gidene çocuk odası olacak diye. Hem kime ne? Hesap vermek zorunda mısınız?
Dubleks bana yorucu geliyor. Bir de çok sıkışık oluyor gibi. Isınması da genelde problemli. Bence tek katta daire daha uygun.
Büyük balkonlu bir daire daha uygun bence.Benim şu an oturduğumuz evde balkonda seram var ama bu serayı bozabilirim demiştim eşime, terasa kurarız büyütür diyor. Bu gibi sebeplerden böyle daire istiyor ve tabi kendi hobileri için. Benim korkum daha çok ısınma, rutubet çevremizde bu tarz evi olan da kimse yok. Bir de bu tip daireler biraz ucuz oluyor ara katta büyük balkon 4+1 lere göre.
Ters dubleks istemezdim ben olsam, yerin altındaki ev hem çok zor ısınıyor hem de güneş falan almıyor. Nem rutubet de cabası. 3 yıl bahçe katı (sözde, önden bakınca yerin altındaydı, salonun duvarı komple topraktaydı, minnacık bir penceresi vardı) olan bir evde oturdum, ufak pencereler, asla havalanmayan/esmeyen bir ev ve taşınırken fark edilen küflenmiş(!) mobilyalar...
Ama tabii ki her ev aynıdır diye bir şey yok.
Ayrıca evin yeri çok önemli, şu anki evim (kira) iç olarak güzel, aydınlık, ferah ve ama kentsel dönüşüm sınırlarında, komşular hep toprak sahibi, milletin zırıltısını dinlemekten gına geldi. 1 yıl önce taşınmış olmama rağmen ev değiştiriyorum tekrar (ki bulunduğum şehirde uzun süre kalmayacağım iş dolayısıyla).
Şahsi görüşüm ise teraslı evden yana olurdu. Zor ısınır falan ama terası cam balkon olacak şekilde kapattırır, kendime kış bahçesi yapar, domates biber salatalık falan yetiştirirdim. Oooh mis. :) ayrıca büyük ev çok eşya olmadıkça temizleme açısından kolay bence. Küçük evse çok eşya varsa zor mesela. Çatı dubleks de evin nasıl yapıldığı ile alakalı bir durum. İyi bir firma ise ve çatı izolasyonu güzelse en üst candır. Aşt komşu derdi falan olmaz. Sakin sakin ne güzel olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?