UNutmayacağm zaten bu kez affetmeyeceğim. Bebişin başında oturuyorum öyle o kdr zor uyudu ki bu gece. Gerçekten boşvermeyi bile unutmuşumburayı okudukça da gerileceksin
hadi kapat bunu da git içeri bir komedi vs aç
kafan dağılsın
sonra da yat dinlen
stresi boş ver
yansın yıkılsın, bunlar unutulur ama senini sttesin unutulmaz
kvalidedeki bu ayın sonunda annemdeki de aralıkta diye konuşmuştukKv. nizdeki mevlid ne zaman okunacak , annenizde ki peki ?
diyemedim yine üzerim dye korktm ama arkasından aradığında sert konuştm da adam dinlemedi ki sürekli annem demekten. Anneni de al git yani. İyice boğdu beni. Bakalım ne zaman çark edecek kafası ya da etmesin kendi bilir artkk.ama bizdeki kadar çok değildir bence. mesela bi tanıdığım var türk ama amerikalı biriyle evli amerikada yaşıyor. bazen kayınvalidesi gelir kadına günlerce kalır. ama kadın hiç şikayetçi değil çünkü kayınvalide değil de kankası gelmiş gibi.
aşırı rahat takılırlar, evde atlet şort gezerler, kadın geç kalkar istediği saate kadar yatar, ev dağınık olur, kadın canı iş yapmak istemiyorsa bilgisayarda takılır.
kayınvalidesi bi gün bile laf etmez ''aman bugün x şu saatte kalktı, iş yapmadı, evi dağınık'' vs vs hiç demez. hatta bazen kayınvalidesi ''sen türkiyeden arkadaşlarınla yazışacaksan hiç kalkma yemeği ben yapıyorum'' der.
kocası da çok rahat çok relax insanlar. hiçbişey laf söz edilmez evlerinde.
bizde olsa kv gelip kalınca geriliriz bişeye laf edecek diye rahat hareket edemeyiz, normalde ayaklarımızı uzatıp otururken o olunca yapamayız. en ufak davranışımız laf edilir. sadece kv olsa gene neyse eşimiz bile erkek haliyle her halta karışır. ben bu farklılığı gördükçe soğuyorum türk erkeklerinden iyice.
mesela şu mevlid olayı, ben olsam çoktan ''hay sizin yapacağınız mevlide.... okutmuyorum çocuğumun mevlidini falan isteyen otursun kendi evinde kuranını okusun'' der cinnet geçirirdim.
yahu kayınvaliden de okutabilir, annen de okutabilir, sen de okutabilirsin. mevlid bu ya. kim içinden geliyorsa okutabilir parayla değil ya.
eşine söyle ''annem evinde tanıdıkları çağırıp kuran okutmak için senden izin almayacak anladın mı? senin annen anne de benim annem anne değil mi? senin annenin torunu da benimkinin değil mi? iki mevlid daha fazla sevap daha fazla iyi dilek demektir. sen fesatlığından kuruyup kalacan yakında'' de.
dedim sonradan aradığında iyi konuştm. Her şeyden önce bu saçma konu ağlamama değmezdiBöyle kadın işine karışanlarda ayrı bir sinir bozucu ona neymiş ki daha doğrusu bunu kv demiştir kocanda sana diyordur onlara ne ister hiç yapmazdınız isterseniz annenizde de yaparsınız. Diyemedin mi akrabalarım katılamaz senin annendeki Mevlide 2 tane olması gerek bitti
UNutmayacağm zaten bu kez affetmeyeceğim. Bebişin başında oturuyorum öyle o kdr zor uyudu ki bu gece. Gerçekten boşvermeyi bile unutmuşum
kvalidedeki bu ayın sonunda annemdeki de aralıkta diye konuşmuştuk
Annesi hemen üzülür tansiyonu çıkar diye korkuyor genelde yapar bunh kv çünkü. Bende pat pat konuşurm bunu da biliyor ondan arama diyor.Peki neden bir mevlid hazırlığı varken anneniz böyle bir konu ortaya attı. Annenizinkine daha çok varmış.
Lohusa halinizden dolayı mantıklı dusunemiyorsunuz. Içiniz çok dolmuş belli ki çok ağlıyorsunuz. Ama inanın ağlayacak bir durum yok ortada.
Diyeceksiniz ki , hayatım daha annemin kafasındaki mevlude var, belki yapar belki yapmaz. Şimdiden tartışmak çok manasız .Yaparsa da ikinci kere bebeğimizin duası yapılmış olur , ne güzel olur . Dua için bir fenalık aramak artı niyete girer.
Birbirimizi bunun için üzmeyelim. Sagolsun annen böyle bir şeye vesile olacak evini açacak. Allah razı olsun ondan. Annemde kaç gündür bizimle , uykusuz yorgun. Haklarını odeyemeyiz.
Değer mi böyle şeyler için üzmeye üzülmeye ? v.s şeklinde bir konuşma yapın güzelce. Sizi anlayacaktır.
Büyütmeyin bu kadar içinizde. Sutunuzun kalitesini düşünüyorsunuz böyle.
Elbet eşinizi kafasında bir şey vardır. Sebep annesi değildir. Belki kurduğu bir takım durumlar vardır. Ancak konuşarak anlasirsiniz.
Yarın yanına gittiğimde konuşursunuz demesi de , şuan sinirli olmamızdan kaynaklaniyordur. Belki tartışma çıkar diye düşünüyor.
Annesi hemen üzülür tansiyonu çıkar diye korkuyor genelde yapar bunh kv çünkü. Bende pat pat konuşurm bunu da biliyor ondan arama diyor.
Ya biz bebişe alışmaya çalışırken muhabbetlere bak. Çok saçma evet ama annem de misafir sonçta o da üzüldü ben ona çok takıldım bi de. Kadın torunu için burada ztn duramaz böyle devam ederse kendisi gider yarın.
Eşim güzellikle konuşme evresini geçmiş durumdaydı en son. Takılı plak gbi annem deyip duruyordu. İletişimi iyice zorlaştırıyor
diyemedim yine üzerim dye korktm ama arkasından aradığında sert konuştm da adam dinlemedi ki sürekli annem demekten. Anneni de al git yani. İyice boğdu beni. Bakalım ne zaman çark edecek kafası ya da etmesin kendi bilir artkk.
Amerikaya mı taşınsan oğlanı da alıp ama dertler beni orada da rahat bırakmaz. Sıkıntı stres göbek adım oldu gizemm :)
kv dolduruyor olabilir yani direk olmasa da o ah vah çok kırıldım üzüldüm ettim dese de eşim dolar.Eşiniz abartıyor ne var bunda,
Bizde oğlumda kvde ayrı okuttuk, annemde ayrı okuttuk çok da güzel oldu, aşırı kalabalık mevlütler yorucu oluyor,
Yine nasip olursa iki ayrı okutucam
Eşinizi dolduran biri olabilir mi peki kv görümce vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?