Ne yapıcam

Küçüktür illaki. Sonra evlilikte boy boy sorunlar oluyor maalesef. Ama baba da katı tutumlu geldi bana. Uzağa vermem olayları falan mantıksız bence. Hapis olayını istisna tutarak söylüyorum
kızını ıkna etmek ıcın oyle dıyor baba ısı gucu yok dıyor kız bahane buluyor
adamda uzak sehır dıyor cunku cocuk asker olacaksa sehır sehır gıtmesı aylarca goreve gıtmesı gerekırse buyuk ıhtımal kaynana evınde bekleyecek kocasını bu ıhtımallerı dusunuyor doguda genelde oyle oluyor cunku gel bızde kal evde tek kalma derler

kız ayaklarının ustunde duran guclu bırı degıl babası sen oralarda nasıl yaparsın dıyormus kendı kızını bılıyor sen oralarda nasıl yaparsın dıyor burası onemlı ayrıntı

25 yasında benden 10 yas kucukmus o zamanlar benım ıcınde hayat daha kolay gelırdı annemın babamın uyarıları abartı gelırdı hepsı basıma geldı bılıyor musunuz ... o kadar haklılarmıs ve ılerıyı o kadar ıyı goruyorlarmıs kı cunku bızım yasımızı yasadılar , kendılerınden cıkan cocuk ... kendılerını ve kapasıtemı bılıyorlar . buyuklerı dınlemek gerekıyor babanın katılıgını burada o yuzden onayladım

eger ısı gucu var evlenebılecek gucte aılede sorun yok buna ragmen onaylamıyor deseydı babası ıcın o zaman katı derdım
adam oldurmus bırıne gelın gıtmese de olur kızım sahsen

buldugu ısı gordum
gecıcı para kazanmak o anı kurtarmak bır meslek degıl

cocugun meslegı yok

sız anne oldugunuzda cocugunuz ısı gucu olmayan kendı basına evlenemeyecek babası da adam oldurdugu ıcın hapıse gırmıs sızden cok uzak bır sehıre ben evlenıcem dıye gelırse olur balım hadı gıt evlen dersınız :)
der mısınız ?

sevgının karın doyurmadıgını 7 yıllık evlılıgımde gordum ve kız cocugum var benım ıster ıstemez sızden daha genıs kapsamlı dusunuyorum bu konuda kendımı daha cok babanızın yerıne koyuyorum adam haklı kusura bakmayın
kacırılmayacak bırı degıl
Şuan Askeriyeyi kazandı sürekli bir iş yani babası konusunda haklısınız ama babasının suçunu ona yüklemek istemiyorum
Babam bizim burda birisi var mühendis zenginler baya onla görüş diyor onu istiyor
Niye yoksulluk rezillik çekcen asker olcak ordan oraya gitcen diyor

adamda uzak sehır dıyor cunku cocuk asker olacaksa sehır sehır gıtmesı aylarca goreve gıtmesı gerekırse buyuk ıhtımal kaynana evınde bekleyecek kocasını bu ıhtımallerı dusunuyor doguda genelde oyle oluyor cunku gel bızde kal evde tek kalma derler

kız ayaklarının ustunde duran guclu bırı degıl babası sen oralarda nasıl yaparsın dıyormus kendı kızını bılıyor sen oralarda nasıl yaparsın dıyor burası onemlı ayrıntı

25 yasında benden 10 yas kucukmus o zamanlar benım ıcınde hayat daha kolay gelırdı annemın babamın uyarıları abartı gelırdı hepsı basıma geldı bılıyor musunuz ... o kadar haklılarmıs ve ılerıyı o kadar ıyı goruyorlarmıs kı cunku bızım yasımızı yasadılar , kendılerınden cıkan cocuk ... kendılerını ve kapasıtemı bılıyorlar . buyuklerı dınlemek gerekıyor babanın katılıgını burada o yuzden onayladım

eger ısı gucu var evlenebılecek gucte aılede sorun yok buna ragmen onaylamıyor deseydı babası ıcın o zaman katı derdım
Babamda asker emeklisi doğuya çok gittim zorlukları var ama çokta benim için önemli değildi yani ortama ayak uydururum zorlanmam. Babam biz mi çekcez rezilliği sabit bir yerde ol bıkmadınmı hala diye söllüyor

Almak vermek neymiş ya? Bu mantığa göre eş adayına sizin ne vereceğinizi düşünüyor babanız? Isı şu olsun, bi şehirde olsun, askerliği bitsin şu, bu...
İkisi de evlenme olgunluğunda değil zaten. Biri dik durup ben bu adamı sevdim, evlenmeye karar verdim diyemiyor, diğeri mis gibi işi evleneceği bile belli olmayan kızın babası istemiyor diye bırakmayı düşünüyor. İkisi de hayatı tanımıyor, karakterleri henüz oturmamış, yeterince olgunlaşmamışlar.

Babamda asker emeklisi doğuya çok gittim zorlukları var ama çokta benim için önemli değildi yani ortama ayak uydururum zorlanmam. Babam biz mi çekcez rezilliği sabit bir yerde ol bıkmadınmı hala diye

Şuan Askeriyeyi kazandı sürekli bir iş yani babası konusunda haklısınız ama babasının suçunu ona yüklemek istemiyorum
Babam bizim burda birisi var mühendis zenginler baya onla görüş diyor onu istiyor
Niye yoksulluk rezillik çekcen asker olcak ordan oraya gitcen diyor
onlar bır aıleler babasının sucunu cocuga yuklemek degıl bu , rol model ornek olacak baba katil
babanız asker emeklısıymıs durumu en en en ıyı bılen o , gercekten asker esı olmak zor burada bırsuru konu var esım asker cok zorlanıyoruz sıkıntı yasıyoruz dıye babanız askerdı sız cocuk olarak yasadınız bırde annenıze sorun asıl o anlatsın basınızda anne varken cocukken bazı seylerı bılemezsınız eş olarak anlatsın annenız zorlugunu
dogumda hamılelıkte hastalıkta yanınızda olamayacak belkı cocugu dogacak gelıp goremeyecek annenızden uzak oldugunuz ıcın hep kayınvalıde basınızda olacak gorumce eltı varsa dertler katmerlenecek ve tek basınıza mucadele edeceksınız hepsıyle

bız sevıyoruz evlendık mutluyuz dıye bır dunya yok sızın ıcın ekstra daha zor olacak

eger babası katil olmasaydı cocukta ne ıstedıgını bılen bırı olsaydı derdım kı ıse baslasın para bırıktırsın kendısı evlenecek evı cekıp cevırecek guce sahıp olsun oyle cıksın babanın karsısına bekleyın derdım

ama su durumda bosa zaman kaybedıyorsun arkadasım. ınankı ıyılıgıne soyluyorum

İkisi de evlenme olgunluğunda değil zaten. Biri dik durup ben bu adamı sevdim, evlenmeye karar verdim diyemiyor, diğeri mis gibi işi evleneceği bile belli olmayan kızın babası istemiyor diye bırakmayı düşünüyor. İkisi de hayatı tanımıyor, karakterleri henüz oturmamış, yeterince olgunlaşmamışlar.
Söylüyorum ikna etmeye çalışıyorum ama olmuyor beni vazgeçirmeye çalışıyor

Söylüyorum ikna etmeye çalışıyorum ama olmuyor beni vazgeçirmeye çalışıyor
Benim ailem de kendilerince haklı sebeplerden eşimle evlenmeme karşı çıkmışlardı. Benim kurduğum tek cümle “sizden izin istemiyorum ki, kendi kararlarımı alabilecek yaştayım. İzninize ya da onayınıza ihtiyacım yok. Sadece gönlünüz olsun istiyorum. O yüzden şu gün yemeğe gelecek” oldu. O yemekten sonra sorun falan kalmadı, kocam da ailenin favori damadı şu an.

Siz kendi kararınızdan emin değilsiniz ya da kendi ayaklarınız üzerinde duramıyorsunuz. Üniversite mezunu bir genç kadın ailenin kurallarından çok kendi kararlarıyla yaşamalı bence.

Babanızı da hiç haksız bulmadım bu arada.

onlar bır aıleler babasının sucunu cocuga yuklemek degıl bu , rol model ornek olacak baba katil
babanız asker emeklısıymıs durumu en en en ıyı bılen o , gercekten asker esı olmak zor burada bırsuru konu var esım asker cok zorlanıyoruz sıkıntı yasıyoruz dıye babanız askerdı sız cocuk olarak yasadınız bırde annenıze sorun asıl o anlatsın basınızda anne varken cocukken bazı seylerı bılemezsınız eş olarak anlatsın annenız zorlugunu
dogumda hamılelıkte hastalıkta yanınızda olamayacak belkı cocugu dogacak gelıp goremeyecek annenızden uzak oldugunuz ıcın hep kayınvalıde basınızda olacak gorumce eltı varsa dertler katmerlenecek ve tek basınıza mucadele edeceksınız hepsıyle

bız sevıyoruz evlendık mutluyuz dıye bır dunya yok sızın ıcın ekstra daha zor olacak

eger babası katil olmasaydı cocukta ne ıstedıgını bılen bırı olsaydı derdım kı ıse baslasın para bırıktırsın kendısı evlenecek evı cekıp cevırecek guce sahıp olsun oyle cıksın babanın karsısına bekleyın derdım

ama su durumda bosa zaman kaybedıyorsun arkadasım. ınankı ıyılıgıne soyluyorum
Babasının durumu benide ürkütüyor
Ama baya uzun zamandır konuşuyoruz çok iyi anlaşıyoruz hep babsnın durumundan dolayı gözledim. Bi açığını görmedim. Sevdiğimle evlenmek istiyorum.ailem mantık evliliği istiyor

Benim ailem de kendilerince haklı sebeplerden eşimle evlenmeme karşı çıkmışlardı. Benim kurduğum tek cümle “sizden izin istemiyorum ki, kendi kararlarımı alabilecek yaştayım. İzninize ya da onayınıza ihtiyacım yok. Sadece gönlünüz olsun istiyorum. O yüzden şu gün yemeğe gelecek” oldu. O yemekten sonra sorun falan kalmadı, kocam da ailenin favori damadı şu an.

Siz kendi kararınızdan emin değilsiniz ya da kendi ayaklarınız üzerinde duramıyorsunuz. Üniversite mezunu bir genç kadın ailenin kurallarından çok kendi kararlarıyla yaşamalı bence.

Babanızı da hiç haksız bulmadım bu arada.
Ailemim rızası olsun istiyorum onları kırmak istemiyorum zamanla kabul ederler diye düşünüyorum vazgeçmeyince
Sizin ne gibi sorunlardan istemediler

Erkek arkadaşımla iş bulmasını bekliyorduk uzun süredir görüşüyoruz.
2 yıldır evde uğraştı işe girmek için özelde çalışmadı hiç askeriyeyi kazandı
Nişan yapalım aileler tanışsın diye karar aldık. Babama söyledim ben askere kız vermem diyor ikna olmuyor.
Üniversitede tanıştık ailesini bilmiyoruz etmiyoruz araştırsam kime sorcam öğrencem huylarını diyor .
Babası hapisten çıkmış daha önce bu arada sorsa öğrenir yani

Asker olmasın diye babam vermem diye diretince erkek arkadaşım da tamam başka iş bakayım özelde dedi
Bu sefer babam 2 yıldır bu çocuk çalışmamış askere bile gitmemiş 6 ay askerlik etcek gelcek sonra iş bakcak belki yapamıcak tekrar çıkcak dedi vermem diyor. Tanışın diyorum onu da istemiyor. Ben uzak yere kız vermem diyor. Aynı yerde olcaksın yakınımızda yoksa olmaz dedi. Erkek arkadaşım buraya gelip iş bakıyım ben madem dedi bu sefer araya askerlik giriyo.
Babasının hapisten çıktığını duysa babam asla istemez biz birbirimizi çok seviyoruz
Babanızın aklında baska biri mi var acaba?

Adam öldürme der girmiş
Ailenizin bu durumu bilmeye hakkı var çünkü illa ki duyacak hic eş ailesiyle yada akrabalarıyla bir araya gelinmeyecegini mi zannediyorsunuz.

Ayrica ne güzel askerliği kazanmış gitsin yapsın mesleğini hem sevgilinizin bir mesleği yok galiba özel sektör de iş bulması çok zor olur.

Babası hapise girip çıktıysa çalışıyor mu peki yoksa ailesinede iş bulunca sevgiliniz mi yardım edecek

Ailenizin bu durumu bilmeye hakkı var çünkü illa ki duyacak hic eş ailesiyle yada akrabalarıyla bir araya gelinmeyecegini mi zannediyorsunuz.

Ayrica ne güzel askerliği kazanmış gitsin yapsın mesleğini hem sevgilinizin bir mesleği yok galiba özel sektör de iş bulması çok zor olur.

Babası hapise girip çıktıysa çalışıyor mu peki yoksa ailesinede iş bulunca sevgiliniz mi yardım edecek
Askerliğe gitcek yani çok bekledi devletzolsum diye çok emek verdi
Babasının emekli maaşı var

Babaniz endiselerinde hakli. Hele ki cinayetten icerde yatmis birini dunur olarak gormek istemeyebilir. Siz de bunu saklamaya calismayin sakin cunku illa ki ortaya cikar. Sevgilinizin aile profili nasil? Illa da evlenmek istediginize emin misiniz yoksa sirf babaniz istemiyor diye inat mi ediyorsunuz? Calismayi sever mi, ev gecindirebilecek olgunlukta ve sorumluluk sahibi mi? Sevmek baska evlilik baska.

Back
X