ne yapilir...offff

Cok zor biliyorum ama sabir. Benim kizim 2 oglum 4 yadinda. Kizim boyle sebepsiz aglamaya baslayinca hic donup bakmiyorum mecbur susacak ne kadar aglayabilirki cani acimiyor sonucta

esimde aynisini soyluyor..ilgilenme,bagirsin nereye kadar bagirabilir diyor..
bugun denedim araliksiz 10 dk bagirdi..sonra ben mutfaga gectim,hirsi gecmemis gelip ayaklarima kapanarak bagiriyor..o an dedim ben nerde yanlis yapiyorum
ilgisiz birakiyorum diye abuk sabuk bi vicdan azabida cabasi..
Allah acilarini gostermesin ama zormus bu donem..

Enerji fazlası var sanki. Kreş iyi gelir inşallah. İkinizde rahatlarsınız.

oğlum tam iki yaşında.

sizinki kadar hırçın değil ama yine vakalarımız var. Örnek vereyim, belki benzer sizin yaşadıklarınıza:

geçen gün ağlıyor, süüüüüt diye, süt getirdim fırlattı attı,
hadi dedim kızmayayım, yeniden süt getirdim, yeniden fırlattı attı.
ne istiyormuş, sütü yere koyacakmışım, o kendisi içecekmiş, bunun için 2 bardak süt döktü, bir 10 dakika ağladı.

o böyle sebepsiz (sebebini benim anlamadığım) ağlayınca, her şeyi deniyorum, ağlamaya devam ediyorsa da sabretmeye çalışıyorum, hatta kulak tıkacı mı alsam diyorum

4 yaşında da bişey çıkar gibi
Hani karamsarlığa sürüklemek istemem ama herşey annelere zor
Baba olmak vardı vesselam

cikmaz mi..gece korkulari cikar..soyut dusunmeden somut dusunme boyutuna gecmeye cabaladiklari icin sanirim biraz daha korkak olabiliyorlar 4-6 yas donemlerinde

inşallah düzelir.
ya bunları okuyunca çocuktan korkuyorum size hep söylüyorum korkuyorum..

2 yas sendromu canim bi sure sabredeceksin mecbur. Ilgisini baska yone cevir normalde nelerden hoslaniosa ona dogru ilgiaini yöneltmeye çalış zor ama imkansiz değil allah hepimize kolaylık versin

inşallah düzelir.
ya bunları okuyunca çocuktan korkuyorum size hep söylüyorum korkuyorum..

yok zor olsada cok guzel..
hatta oyle guzel ki insan 2. yi hatta bazen 3. istiyor.
korkmayin.
zorluklari tabiki var ama size arada sirada yardimci olabilecek biri varsa etrafinizda ya da esiniz en azindan aksamlari ve haftasonlari yardimciysa idare ediliyor.
esimin meslegi dolayisiyla kafasini isten gercekten kaldiramiyor,ordan oraya kosturuyor haliyle bana yardimi yok..
aileler uzakta..
ama Allahtan kresler var..korkmayin

Allah kolaylik versin benim kizim da öyle sagolsun. Bazi gun pek tatli oluyo ama cogu zaman agliyo sizinki gibi ciglik ata ata. Komsular geliyo ne oldu diye. Biz uykuyu tam alamadigimiz zaman öyle oluyoruz sanirim tam da cozemedim gerci. Hergun parka falan goturuyorum oyalamak icin

Allah bağışlasın evladını canım ne mutlu sana böyle düşünebiliyorsun.
maalesef bana yardım edecek kimse yok ne benim ailem ne eşimin ailesi ne eş ne dost herkesin kendi derdi kendine yetiyor.

Dogru 4 yasta da zorluk var oglum korkuyor bazi geceler ruya görüyormuş. Yavrum bi de diyorki babam ford arabayi carpti.

evet bende elimden geldigince deniyorum ama esim benim herseyi denedigimi bildigi icin boyle hircin davrandigini soyluyor..gormezden gel ilgiyi kes diyor ki artik kesiyorum da ilgiyi ama yok..sanki biriktirip bi anda deli gibi bagirmaya basliyor..cok yorucu cok..

Dogru 4 yasta da zorluk var oglum korkuyor bazi geceler ruya görüyormuş. Yavrum bi de diyorki babam ford arabayi carpti.

kuzum ruyalar goruyor demek..
7 yasinda az cok somut dusunmeye basliyorlarmis,4-6 yas arasi ise boyle biraz gitgelli diyorlar.
doktorlar ise `cocuk korkuyorum diyorsa kesin korkuyordu bu caglarda yalan soylemez..` diyorlar.
araba ve babayla alakali boyle ruyalar goruyorsa belki babasinin eve gec gelisinde (eger gec geliyorsa) ya da trafikten filan biraz etkileniyordur,bu onda korku yaratabilir belki..

gercekten sakinlesiyorlar mi peki 4 yasina dogru?

Oğlunuz sizinle az da olsa konuşabiliyor mu?Konuşamıyorsa konuşamamanın verdiği bir huzursuzluk vardır üzerinde.
Bazı çocuklarda oluyormuş bu.

2 yaş sendromu olduğunu düşünüyorum.
3 yaşında oğlum var. 1,5 yaşından 3 yaşına kadar bu durumdaydı =( Zaman zaman tekrar oluyor ama eskiye göre daha iyi çok şükür. Gerçekten çok yıpratıcı bir süreç.

Oğlunuz sizinle az da olsa konuşabiliyor mu?Konuşamıyorsa konuşamamanın verdiği bir huzursuzluk vardır üzerinde.
Bazı çocuklarda oluyormuş bu.

akranlarina gore konusmasi gec olcak..ilk cumleleri 3- 3,5 yasinda bekliyoruz.
esimle ayni dili konusmadigimiz icin iki dil birden duyuyor evde,turkceyi yasadigimiz yerde tek benden duyuyor oyuzden anlasa da konusmuyor..agzi laf dolu bidi bidi bisiler soyluyor kendince ama..net olarak dedigi pis cis elma anne..

insallah dediginiz gibi 3 yasina dogru sakinlesir..1 sene sabrederim hic sorun degil yeter ki duzelsin..

Sen eşinle tartışıp da sakinleşmesini bekler gibisin. “sakinleşsin de geleyim” dediğin çocuk henüz 2 yaşında ve onu sakinleşmesi için yalnız bırakacağını bilmeyecek bir yaşta. Onunla ilgilenmemen o an ona daha çok acı veriyor ki hırsını ağlamaktan çıkarıyor bence. Yanlış iletişim kurduğunu düşünüyorum. Krizler ne zaman başladı ve durum durduk yerde mi ağlıyor? Sana bir şey yaptırmak isterken tepkileri nasıl?

Ona çok sarılarak, çok temas ederek, çok konuşarak, mantıklı açıklamalar yaparak ancak aşarsın bunları.

Yoksa onun kendi kendine sakinleşmesini beklemen hem yanlış hem de onun eğitimi için eksiye gidersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…