ne yapilir...offff

aslinda ilgileniyordum ama bu krizleri ben ilgilendikce artti,sanki dikkatimi cekmek icin surekli koz olarak kullanmaya basladi.
esimle bu konuda cok fikir ayriligna dustuk..o bu istedigini aglayarak yaptirma,aglama nobetlerinin benim ilgimle alakali oldugunu dusunuyor.
bi bakimada haksizl sayilmaz,oglum esimle asla bu sekilde iletisim kurmuyor cunku bu sekilde cildirdigi zaman adam aninda ilgisini sifira indiriyor ortamdan gidiyor..ne bagirma ne kizma olmadan bu sekilde seninle oynayamam diyip gidiyor.
ben denedigimde de sonuc veriyor ama anne yuregi dayanmiyor oyuzden cok cikmazda kaliyorum belkide bu ikilemde kalmami kullaniyor bilmiyorum..
sinirlerim yiprandi artik,onu cok seviyorum ama bi taraftanda bi basima yurtdisinda bakiminda artik cok zorlaniyorum..krese baslatiyoruz haftaya yarim gun olarak haftada 3 gun..

dedigim gibi bisey yaptirmak istediginde surekli agliyor..keyfi yerindeyse elimden tutup goturuyor ya da gosteriyor..krizleri 20. ay civari hafiften basgosterdi,22 ay itibariyle pencesine dustu diyebilirm..

temas konusuna gelince..sever operim her firsatta hatta o benden bazen kacar yine yakalayacak bu kadin beni diye

butun gun konusacak sey de bulamiyorum artik..her yaptigimi anlatiyorum kitap okumaya calisiyorum,disari cikariyorum..ama bildigin tikandim..

Şuan, elmi yaman beymi yaman, arayışında. Hiç ilgi gösterme öyle olduğunda sınırları zorlama aşamasında bu çok normal, ama tabiki senin için çok zor, Anne olmak böyle birşey işte

2 yaş sendromuuuu ah ah çeken bilir
bizde kızımla yaşadık ozamanları çook zor bir süreç bolca sabır diliyorum sana bizde 3 yaşa kadar sürdü
evin içinde herşeye bağıran çağıran sinir küpü bir ufaklık vallahi çok zor allah diye kendimi balkona filan atıyordum sigara içmeye ne yaparsan yap geçmiyor bağırma kızma göz temasını kes ilgilenme ağlıyor diye istediklerini sakın yapma bol bol sabır çek bide bunun 5 yaş sendormu varkı oda 2 yaş gibi adamı deli eden cinsten herşeyi bildiği bir yaş sürekli şikeyet cevap verme inatlaşma of of

bide 5 yaşta kötü her ne olursa olsun anneyi suçlama varki evlere şenlik senin yüzünden anneeee senin yüzündennn sen kötü bir annesin
konuyla ilgisi yok ama bende çok doluyum 6.5 yaş bir kız çocuğu fasülye ergen tavırlarıı

Bende küçükken oglunuzdan farksizdim. Babam 4 yaşında vefat etti. Babam vefat ettikten sonra çok değiştim. Mesela annem markette istediğim bir şeyi almadığında kendi üstüme başıma saldırıp çığlık atmaya basliyordum. Annem baş edemeyince cerrahpasada psikoloğa getirdi beni. 2 sene psikoloğa gittim. Ben babam hala yaşıyor zannediyordum ve insanların evde sürekli aglaması psikolojimi bozmuştu. Doktor Allaha şükür 2 sene içinde beni düzeltti. Bende normal çocuklar gibi davranmaya başladım.. Sizde çocuğunuzu kesinlikle psikoloğa götürün bol bol resim cizmesini sağlayın. Çünkü çocukların çizdikleri resimler genellikle psikolojisini yansıtır. Belki de çocuk evde bir şeyi kafasına takıp huysuzluk ediyor.. Psikolog tek çözüm bu konuya. Zaman kaybetmeden biran önce gidin derim.

kendimi görüyorum yazdıklarınuzda.kızım kadar inatçu biri var mı acaba?sabrım o kadar tükenşyor ki içimde artık birşeylerin şiştiğini hissediyorum.önce ona bağırıyorum sonra oturup saatlerce ağlıyorum sinirimden.2 yaş kriziymişşş.şimdi 3.5 yaşında.yine ağlattı beni bugün.her kahvaltı tam 1 saat.hadi annem ye, hadi güzel kızım bi lokma.yumuetaları ağzından geri çıkarır yemez.her yemeği yemez.dövsem öldürsem inadı dan vazgeçmez-aşırı sinirlendiğimde kollarından tututup sarsıyorum ya da bacak ya da kalçasına vuruverşyorum.ama artık zıvanadan çıkarmışsa yeteeeer diye bağırıp ona vurmamak için kendimi tokatlıyorum-ayy böyle anlatınca nasıl bir anneymişim diyesim geldi ama sabır taşı çatlıyor..bu dediklerim her zaman değil tabi.döven biri değilim arkadaşlar ona göre yorum yazın.yani canım şanslı anneler dışında eminim çoğu anne böyledir.dert etme bunu kendine.ama bunun yanında çok güzrl arkadaşız inadı tutmazsa ve ağlama krizleri

Şuan, elmi yaman beymi yaman, arayışında. Hiç ilgi gösterme öyle olduğunda sınırları zorlama aşamasında bu çok normal, ama tabiki senin için çok zor, Anne olmak böyle birşey işte

tabi aynen dediginiz gibi..
minnak haliyle bir dayilaniyor bazen karsisinda gulme krizine girmemek ,yaptigi davranisi pekistirmemek icin zor tutuyorum kendimi
evet dogum sancisi filan ben onlarda cok hakkim oldugunu dusunmezdim ama..bu estirdigin terorun hakkini nasil odeyeceksin sipa diyorum arada

Allah kolaylik versin..
ogunlere bizde ulasalim da hayirlisiyla,en azindan meramini anlatiyor diye kulak veririz biraz..simdiki cigliklari bazen cok sinir bozucu oluyor..

Krese ver arana mesafe köy.fazla yüz göz oluyoruz biz bu veledlerle.bir de yetmiyiruz ondan sınır krizleri.fazla zekiler ve bu kapasitelerinin altında eziliyorlar.şöyle onu yoracak kafasını çalıştıracak iyi bir okula bırak arkana bakmadan kaç.hatta akşam da Almaya gitme babası alsin.

zeynasya

benim oglum henuz konusmuyor..iki dil birden ogrendigi icin ilk cumlelerini 3-3,5 yasta soylemesini bekliyoruz o da haliyle cocugu geriyor sanirim e bide hareketli hararetli bi yapisi var..
bende dediginize katiliyorum,erkek cocuk yetistirmek genelde kiz cocuk yetistirmeye nazaran daha zor..etrafimda bi cocuk yasiti kiz cocuk var,anneleri sihirli degnekle dokunmuyor onlara,genelde tavirlarimiz ayni ama kizlarla iletisim kurmak daha kolay hele bide konusmaya erken baslamalari buyuk bir arti..
insallah oglunuzu da kiziniz gibi kolay yetistirirsiniz,ablasini ornek alacagi icin onun hareketlerini taklit eder.benim erkek kardesim benim yedigimi yerdi mesela,yemedigimi asla yemezdi bensiz hicbir yere gitmezdi,awam(ablam) yemesse yemem,awan gitmezsem gitmem oglunuzun onunde ablasi olmasi cok guzel,abisi olsaydi birbirlerine bakip evi birbirine katma potansiyelleri daha yuksek olurdu

haha cok yasayin siz bende unv`ye gidecegi gunun hayallerini kuruyorum beni cok uzdugunde
haftaya basliyor insallah haftada 3 yarim gun olarak baslatiyoruz alissin diye,alistikca tum haftaya yayariz dedik..
bu hafta adaptasyon icin bi kac kez gittik..tam zamanli baslattigim zaman ise baslarim diye dusunuyorum,3 yasina gelince tamamen tam zamana geceriz dedik bakalim evdeki hesap carsiya uyacak mi.

Kendi yaş grubuyla açık havada oynamaya ihtiyacı var.Birde her dedigini yapmayın.İNTERNET bir Video vardı bir yaşında bebek annesi hangi odaya geçse o odanın kapısının önüne gidip kendini yere atıyor ağlıyordu.
Bebekler bizden akıllı.

Bence özel eğitime gönderin çok faydasın görürsünüz..Yeğenm daha beteri ağlıyor durmuo kafasını yere duvarlara vuruyor ay cinnet geçiriyodu özel eğitim aldı şuan eser yokk

Iki erkek çocuğu annesi olarak seni çooook iyi anlıyorum canım ama çooook tatlılar

evet acik havayi cok seviyor,gunluk cikarmaya calisiyorum..cok sicak ya da yagmurluysa gunes almayan balkonda suyla filan oynatiyorum..kres yasi geldi bence,insallah baslicak eylulde,hayrini goruruz umarim..
benim oglanda aynisi yapiyor..dun resmen hangi odaya gectiysem arkamdan gelip kendini yerlere atti..ben makul isteklerini,kendine zarar vermeyecegine emin oldugum isteklerini yerine getiriyorum,hayir dan anliyor ama tabi kiziyor bu duruma..

eşinize yapmadığına göre size nazının geçtiğini biliyor ve ona kıyamadığınızı da. sizinle iletişimini bu şekilde kurmayı öğrenmiş. kendini iyi ifade edemediği için de sıkıntısı var. birey olmaya çalışırken, kendini ifade edememek onu sinirlendiriyor. profesyonel bir destek alıp onunla iletişiminizi gözden geçirebilirsiniz bence. ya da toplumun geneli gibi, aman çocuktur geçer deyip sabredin.
kızım da babasıyla inatlaşır. onlar daha hareketli oyunlar oynarlar bana göre. ben kitap okuyayım, bebeklerini konuşturayım, eğitici oyuncaklarla oynayayım, şarkı söyleyeyim. koşturma kısmı babasında. sırtına almalar, yerlerde yuvarlanmalar vs. ona nazlanır, istediğini yaptırmaya çalışır. babası kolay kolay yemek yediremez mesela. ama benim ikna gücüm daha yüksektir. çünkü ona taviz vermeyeceğimi bilir. ya dikkatini dağıtırım ya da ciddi bir tonda yapması veya yapmaması gerekeni söylerim. hatta hamileyken ben eşimden korkuyordum çok ciddi olacak diye. o da benden korkarmış çok taviz vereceğim diye. bizde tam tersi oldu. ama genel olarak tutarsız da davranmıyoruz tabi anne baba olarak.

iki oglunuz var demek,ne guzel Allah kaderlerini guzel yazsin insallah.
aralari cok yakin mi? iletisimleri nasil?
Amin canım, cümlemizinkilerinide. Araları 2,5 yaş biri 7 oldu Diğeri 4, her geçen gün daha sıkı arkadaş oluyorlar, genelde beraber oynuyorlar muhabbet ediyorlar (çok tatlı oluyor). Birbirleri ile oyalanıyorlar Banada yeterince boş vakit kalıyor.

Benim kuzenimde yaşadık bunu. Fiziksel hiçbir sıkıntısı yoktu, hastalık ihtimallerini hep eledik. Bir süre sonra istediklerini yaptırmak için öyle bir kullanmaya başladı ki ağzımız açık kaldık. Çok fena bir çocuktu ya. Resmen artık "ay kuzenim ama ben bu çocuğu sevmiyorum galiba" diyecek noktaya getirmişti. Anne çıldırma noktasında, evde huzur yok derken köpek aldılar eve yavru. O huysuz, gıcık çocuk gitti yerine bir pamuk geldi. Üzerine titrer, yemeğini, battaniyesini paylaşır. Biri köpeğe kızacak olsa karşısına dikiliyordu. Ööyle beraber büyüdüler arkadaş gibi. Benim zaten kişisel görüşüm çocukların evcil hayvanla büyümesi yönündeydi, bu örneği de görünce iyice pekişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…