Sen eşinle tartışıp da sakinleşmesini bekler gibisin. “sakinleşsin de geleyim” dediğin çocuk henüz 2 yaşında ve onu sakinleşmesi için yalnız bırakacağını bilmeyecek bir yaşta. Onunla ilgilenmemen o an ona daha çok acı veriyor ki hırsını ağlamaktan çıkarıyor bence. Yanlış iletişim kurduğunu düşünüyorum. Krizler ne zaman başladı ve durum durduk yerde mi ağlıyor? Sana bir şey yaptırmak isterken tepkileri nasıl?
Ona çok sarılarak, çok temas ederek, çok konuşarak, mantıklı açıklamalar yaparak ancak aşarsın bunları.
Yoksa onun kendi kendine sakinleşmesini beklemen hem yanlış hem de onun eğitimi için eksiye gidersin.
Merhaba hanimlar,
Ben artik ne yapacagimi sasirdim..
Sinirlerim harap durumda..
2 yasinda bir oglum var,cok tatli ama artik gecirdigi sinir krizleri sabrimi cok zorluyor..
ilk once derdini soruyorum,elinden tutup ne istiyorsa o tarafa onunla gidiyorum..yok tatmin olmuyor,basliyor aglamaya daha dogrusu cigliklar atmaya..ama o cigliklari tarif edemem sanki olduruyor biri bunu..yine soruyorum derdini yok tabi kendi sesinden beni duyacak hali yok..Kendi haline birakiyorum,ilgi gostermeyi kesiyorum ta ki sakinlesinceye kadar..ama sakinlestikten 5 dk sonra baska bi sebep bulup yine kriz geciriyor,duymayim diyorum,imkansiz..
Bugun hadi oglum al sulugunu su vereyim sana dedim,gittik sulugu aldik ve kendini parcalarcasina aniden bir aglama krizine girdi,bende mutfaga gectim,sakinlesince gelir diye..Kendini yerlere atip bacaklarimdan cekistirmeye baslayinca artik pes ettim..yok ben cok 2 yasinda cocuk gordum,benim oglum gercekten bi acayipartik duzelecegiyle ilgili umutlarim yok denecek kadar az..
2 yas krizidir diyoruz ama artik benim sabrim cok zorlanmaya basladi..
Sizler nasil atlattiniz bu donemi...[/QUO
merhaba benim kızım 3,5 yaşına girecek ,2 yaş sendromunu hafif atlattık ama kızım çok erken konuşmaya ve yürümeye başlamıştı belki derdini çok net anlattığı için hırçınlığı yoktu.ama erkek çocukları daha geç yürümeye ve konuşmaya başladıkları için daha hırçın olabiliyorlar.şimdi 9 aylık oğlum var bakalım nasıl olacak ama kız çocuğu gibi rahat büyütülmüyor maalesef.doktorum erkek çocuk büyütmeyen evlat büyüttüm demesin derdi oğlum olduktan sonra hak verdim doktoruma...sabır bugünlerde geçecektir ..
kendimi görüyorum yazdıklarınuzda.kızım kadar inatçu biri var mı acaba?sabrım o kadar tükenşyor ki içimde artık birşeylerin şiştiğini hissediyorum.önce ona bağırıyorum sonra oturup saatlerce ağlıyorum sinirimden.2 yaş kriziymişşş.şimdi 3.5 yaşında.yine ağlattı beni bugün.her kahvaltı tam 1 saat.hadi annem ye, hadi güzel kızım bi lokma.yumuetaları ağzından geri çıkarır yemez.her yemeği yemez.dövsem öldürsem inadı dan vazgeçmez-aşırı sinirlendiğimde kollarından tututup sarsıyorum ya da bacak ya da kalçasına vuruverşyorum.ama artık zıvanadan çıkarmışsa yeteeeer diye bağırıp ona vurmamak için kendimi tokatlıyorum-ayy böyle anlatınca nasıl bir anneymişim diyesim geldi ama sabır taşı çatlıyor..bu dediklerim her zaman değil tabi.döven biri değilim arkadaşlar ona göre yorum yazın.yani canım şanslı anneler dışında eminim çoğu anne böyledir.dert etme bunu kendine.ama bunun yanında çok güzrl arkadaşız inadı tutmazsa ve ağlama krizleriMerhaba hanimlar,
2 yasinda bir oglum var,cok tatli ama artik gecirdigi sinir krizleri sabrimi cok zorluyor..
ilk once derdini soruyorum,elinden tutup ne istiyorsa o tarafa onunla gidiyorum..yok tatmin olmuyor,basliyor aglamaya daha dogrusu cigliklar atmaya..ama o cigliklari tarif edemem sanki olduruyor biri bunu..yine soruyorum derdini yok tabi kendi sesinden beni duyacak hali yok..Kendi haline birakiyorum,ilgi gostermeyi kesiyorum ta ki sakinlesinceye kadar..ama sakinlestikten 5 dk sonra baska bi sebep bulup yine kriz geciriyor,duymayim diyorum,imkansiz..
Bugun hadi oglum al sulugunu su vereyim sana dedim,gittik sulugu aldik ve kendini parcalarcasina aniden bir aglama krizine girdi,bende mutfaga gectim,sakinlesince gelir diye..Kendini yerlere atip bacaklarimdan cekistirmeye baslayinca artik pes ettim..yok ben cok 2 yasinda cocuk gordum,benim oglum gercekten bi acayipartik duzelecegiyle ilgili umutlarim yok denecek kadar az..
Sizler nasil atlattiniz bu donemi...
Şuan, elmi yaman beymi yaman, arayışında. Hiç ilgi gösterme öyle olduğunda sınırları zorlama aşamasında bu çok normal, ama tabiki senin için çok zor, Anne olmak böyle birşey işte
2 yaş sendromuuuu ah ah çeken bilir
bizde kızımla yaşadık ozamanları çook zor bir süreç bolca sabır diliyorum sana bizde 3 yaşa kadar sürdü
evin içinde herşeye bağıran çağıran sinir küpü bir ufaklık vallahi çok zor allah diye kendimi balkona filan atıyordum sigara içmeye ne yaparsan yap geçmiyor bağırma kızma göz temasını kes ilgilenme ağlıyor diye istediklerini sakın yapma bol bol sabır çek bide bunun 5 yaş sendormu varkı oda 2 yaş gibi adamı deli eden cinsten herşeyi bildiği bir yaş sürekli şikeyet cevap verme inatlaşma of of
Krese ver arana mesafe köy.fazla yüz göz oluyoruz biz bu veledlerle.bir de yetmiyiruz ondan sınır krizleri.fazla zekiler ve bu kapasitelerinin altında eziliyorlar.şöyle onu yoracak kafasını çalıştıracak iyi bir okula bırak arkana bakmadan kaç.hatta akşam da Almaya gitme babası alsin.Merhaba hanimlar,
Krese ver arana mesafe köy.fazla yüz göz oluyoruz biz bu veledlerle.bir de yetmiyiruz ondan sınır krizleri.fazla zekiler ve bu kapasitelerinin altında eziliyorlar.şöyle onu yoracak kafasını çalıştıracak iyi bir okula bırak arkana bakmadan kaç.hatta akşam da Almaya gitme babası alsin.
Bence özel eğitime gönderin çok faydasın görürsünüz..Yeğenm daha beteri ağlıyor durmuo kafasını yere duvarlara vuruyor ay cinnet geçiriyodu özel eğitim aldı şuan eser yokkMerhaba hanimlar,
Iki erkek çocuğu annesi olarak seni çooook iyi anlıyorum canım ama çooook tatlılartabi aynen dediginiz gibi..
minnak haliyle bir dayilaniyor bazen karsisinda gulme krizine girmemek ,yaptigi davranisi pekistirmemek icin zor tutuyorum kendimi
evet dogum sancisi filan ben onlarda cok hakkim oldugunu dusunmezdim ama..bu estirdigin terorun hakkini nasil odeyeceksin sipa diyorum arada
Kendi yaş grubuyla açık havada oynamaya ihtiyacı var.Birde her dedigini yapmayın.İNTERNET bir Video vardı bir yaşında bebek annesi hangi odaya geçse o odanın kapısının önüne gidip kendini yere atıyor ağlıyordu.
Bebekler bizden akıllı.
Iki erkek çocuğu annesi olarak seni çooook iyi anlıyorum canım ama çooook tatlılar
Amin canım, cümlemizinkilerinide. Araları 2,5 yaş biri 7 oldu Diğeri 4, her geçen gün daha sıkı arkadaş oluyorlar, genelde beraber oynuyorlar muhabbet ediyorlar (çok tatlı oluyor). Birbirleri ile oyalanıyorlar Banada yeterince boş vakit kalıyor.iki oglunuz var demek,ne guzelAllah kaderlerini guzel yazsin insallah.
aralari cok yakin mi? iletisimleri nasil?
Merhaba hanimlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?